Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- 512MB
-
Anquilla
#101302 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne, ne, kao što rekoh, u pravu si ti, 100%.
Plaćat ću i ubuduće ovaj ruski, koji mi dolazi iz Srbije, preko Republike Srpske.
Šta je platiti 400 KM u januaru, sitnica.
Taman će dio otići i manjem entitetu, PIO, zdravstvo uposlenih tih firmi, sve se treba platiti, a to je dio moje države
Uostalom, niko mi nije kriv što na vrijeme ne kupih neku peć na loženje.
- Prpa.ba
#101303 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Niksic, Konakovic i Forto pored živuće federalne firme za distribuciju gasa, formiraju gas tzv. hrvatske republike herceg bosne. Jer je fokus na zivotnim pitanjima.
Forumska elita prebrojava ko iz dijaspore pise protiv njih. Kad iz Bosne pises protiv njih, onda si uposlenik bh telekoma.
I stavljaju slike racuna za gas.
Kaze, skupo. Bitno je da imamo jeftiniji gas. Koji ce Republika Sarajevo kupovati iz tzv. hrvatske republike herceg bosne.
Kad moralisti, pobjeguljice i maloljetni borci ARBiH preuzmu uzde.
Forumska elita prebrojava ko iz dijaspore pise protiv njih. Kad iz Bosne pises protiv njih, onda si uposlenik bh telekoma.
Kaze, skupo. Bitno je da imamo jeftiniji gas. Koji ce Republika Sarajevo kupovati iz tzv. hrvatske republike herceg bosne.
Kad moralisti, pobjeguljice i maloljetni borci ARBiH preuzmu uzde.
- tramvajtrojka
#101304 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ono kad ti je za ismijavanja ova cinjenica al haj sta reci od osoba koji koriste Srebrenicu, kapiju i ostala stratišta za svoju ličnu politicku promociju i sicarPrpa.ba wrote: ↑06/05/2023 08:45 Niksic, Konakovic i Forto pored živuće federalne firme za distribuciju gasa, formiraju gas tzv. hrvatske republike herceg bosne. Jer je fokus na zivotnim pitanjima.
Kad moralisti, pobjeguljice i maloljetni borci ARBiH preuzmu uzde.![]()
- Prpa.ba
#101305 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Forumski flasteri rade i vikendom. Reagujes k'o munja.
Da ponovimo radi vidljivosti - maloumnici stvaraju tzv hercegbosnu i tamo gdje je nije bilo.
Sad stavi opet sliku racuna. I piši mi da sam se jeftino prodao. Moze i neki citat od prije par godina.
Maloumnici stvaraju tzv hercegbosnu i tamo gdje je nije bilo.
Da ponovimo radi vidljivosti - maloumnici stvaraju tzv hercegbosnu i tamo gdje je nije bilo.
Sad stavi opet sliku racuna. I piši mi da sam se jeftino prodao. Moze i neki citat od prije par godina.
- 512MB
#101306 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hercegbosanska muslimanska reprezentacija
-
bojan1982
#101307 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa ako je visok racun, zasto ne urade ove konekcije preko BH gasa, a BH gas neka snizi cijenu racuna? Valjda imaju uticaj na njihovo formiranje cijena. Ne razumijem.
- Prpa.ba
#101308 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mozemo li danas na HDZ-ovom izbornom saboru ocekivati emotivnog Dinu sa parafrazom Osmanovicevog kultnog forumskog SDA brukanja: "bili smo i ostat cemo partneri"? 
- tramvajtrojka
#101309 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nope bice postali smo i ostat cemo partneri
-
Anquilla
#101310 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja sam stavila sliku, nikad nisam napisala da si se jeftino prodao, poštujem da imaš svoje mišljenje.Prpa.ba wrote: ↑06/05/2023 08:52 Forumski flasteri rade i vikendom. Reagujes k'o munja.![]()
-
sajber87
#101311 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ima li negdje neki dogovor odluka ili sl oko naziva te firme za uvoz i transport gasa ili su sve vlazni snovi sda hdz df ekipe, svakom iz svojih razloga. Iz trojke govore da zele bosnu bez entiteta pa se sda df botovi ne pale toliko na te izjave i nisu im vazne
-
bojan1982
#101312 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zivo me zaboli koja stranka je ne vlasti, ako je narod bira, tako da me te price, trojka, SDA, ... ne zanima. To ostavi za ove doskocice. Nije ni naziv firme bitan.
Nesto drugo pitam, zasto ne ide preko postojece firme za distribuciju? Valjda mozes shvatiti sta pitam.
- Prpa.ba
- JohnnyS
#101314 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Glavni grad RS nije Banja Lukasehohari wrote: ↑06/05/2023 00:42Ako bi mi neko još mogao objasniti gdje je tačno pobjeda?sajber87 wrote: ↑06/05/2023 00:28
Dodikov izraz lica je danas rekao sve, povlaci se jer nema lazne pateiote i bukadzije vise sa tkz probosanske strane nego prozapadnu trojku iza koje je svjestan da otvoreno stoji usa gb i eu, sa kojom ne moze da se igra kao sa sda df bakir komsic ekipom, blizi mu se kraj ovo mu je posljednji politicki mandat, na faci mu se vidi strah od onoga sta se iza brda valja.
Znači, Dino otišao da kleči u glavni grad RS-a da bi molio za deal - južna za istočna interkonekcija .
Faktički ponizio sebe (a time i nas) da bi dobio u zauzvrat podršku za hrvatski projekat.
Zli jezici bi rekli - cvijeće.
-
giannibelif
#101315 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A jest vas povaljao Dino, kao dijete domine.
-
Bodkin
#101316 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nema problema dok to sto ti mislis da treba nece gurati domace u konfliktpalermo wrote: ↑06/05/2023 07:30Ili drugim rijecimq, nema.problemq dok pises kako ja mislim da trebaBodkin wrote: ↑06/05/2023 07:11 Nije problem sto nekio pise po forumu ali onda ne vidim problem sto se proziva cinjenica da je dijasporac.
Oaim kad ti isti dijasporci seruckaju o patriotizmu i kako ne treba mijenjati status quo i kako treba “jako sa srbima i hrvatima” dok su oni otisli i patriotaki uzeli tudje pasose![]()
Jer i u njegovim zenljama su redovno desnicari i separatisti (od eu) redovno na vlasti pa to nije problem toliki izgleda
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#101317 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Meni je šalješ? Nemoj MOLIM TE eura više poslati. Ni ti ni bilo ko drugi. Ok?
U stvari, istina je da šaljete svojoj rodbini, a ne chmolji. A šaljete jer ste pobjegli od ove ljepote i rahatluka i jer vam rodbina ne može spojiti kraj sa krajem zbog ljepote i rahatluka za koje smatrate da bolje znste kako riješiti.
Inače, da odgovorim svim dupebrižnicima jer maše poentu. Nije u pitanju zabranjivanje. Forumaš @TheMule ima ozbiljan problem sa razlikovanjem osnovnih pojmova. U pitanju je moralisanje koje je u stvari licemjerje. Ne dajte ovo, ne dajte ono, srsmota je ovo, sramota je ono. Ok ba, dođite pa hajde da ne damo zakedno. A ne da ja ovdje korijenje moram jesti, da se dijasporac koji hrani svoji rodbinu i tako misli da je mene zadužio, ne bi osjećao poniženo. Stalo mi je do tih osjećanja.
A tako je licemjeran i kolega @palermo jer je ne jednom insistirao da mi ostali koji nismo iz hercegovine nemamo pojma "ko su" hrvati.
Ili kolega @Prpa.ba koji je vodio spisak učinjenih stvari za mandata trojke, koji je naprasno zaboravio i bez problema kaže da je trojka nesposovna i nije ništa uradila uz izgovor država je bitnija od bilo čega. Pa mu je valjda i svejedno ko je doveo do toga, beć je bitno ko je od sada vlast. Logično.
Manite me na rende kora. Što bi rekli ameri "put your money where your mouth is".
Ko je shvatio, shvatio. Koje preletio postove, piše sa agendom ili ko je ograničen taj nije, i ja tu ništa ne mogu.
- Prpa.ba
#101318 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Službeni Zagreb je "išaretom" sugerisao hrvatskoj plinskoj transportnoj kompaniji Plinacro da ne produžava Memorandum o razumijevanju o izgradnji Južne plinske interkonekcije, čime sve ono sto je rađeno između Plinacra i BH-Gasa u pogledu Južne interkonekcije pada u vodu. Memorandum je bio bazni dokument kojim je prije 17 godina (2006. godina) i započet rad na ovom projektu.
Razlog za ovaj "išaret" je formiranje kompanije „Južna plinska interkonekcija“ u vlasništvu kantona u FBiH sa hrvatskom većinom.
Novi igrač je kompanija Južna plinska interkonekcija, koja treba da stupi na mjesto BH-Gasa i realizuje ovaj projekat od značaja za hrvatsko stanovništvo.
Bitno je da veliki mag i strateg trguje istocnom interkonekcijom za.. ZHK interkonekciju.
Neko zloban bi rekao da Dino trguje bosnjackim interesima kako bi pomirio katolike i pravoslavce.
-
palermo
#101319 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I naravno, onaj ko procjjenjuje ko I sta gura u konflikt si ti I tvoji istomisljenici.
- Prpa.ba
#101320 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Recimo, insistiranje da BH Gas, postojeća federalna firma, radi uvoz gasa je guranje u sukob.
Pustanje grupi kantona da formiraju svoje preduzece kako bi radili uvoz gasa je relaksacija odnosa.
Jer tako kazu oni.
Pustanje grupi kantona da formiraju svoje preduzece kako bi radili uvoz gasa je relaksacija odnosa.
Jer tako kazu oni.
-
palermo
#101321 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Àh, licemjerstvo. Haj da sebe ne branim, nego mozda uspijes naci makar mrvicu licemjejsyva kod samoga sebe, kada prozivas samo dijesporce sa.kojima se ne slazes I koristis argument, ne tice se vas Bosna I Hercegovina. One sa kojima se slazes, a dijaspora su, naravno da se tice
- JohnnyS
#101322 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dijaspora se ne bi napadala da po Švedskoj, Austriji i Norveškoj biraju njihove SDF nego sebi biraju NS, a nama SDF. Ako je netko iz Austrije glasao za hajderovce onda neka ovdje glasa za begiće
-
bojan1982
#101323 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znaci, onaj ko ne bira tvoju stranku, nema pravo na mišljenje?
Kazu pravnici, ako ne lazu, da svako ima pravo na iznošenje misljenja, cak i kad ono izaziva ogorcenje. Ne znam da li ima pravnika na temi.
- JohnnyS
#101324 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne, nego onaj tko nije dosljedan nema pravo na mišljenje. Ako u svojoj novoj domovini glasa za one koji su za LGBT prava, razne manjine, socijalnu državu, pičke materine, onda neka za takve glasa i podržava ih i u Bosni i Hercegovini. A ne da ovdje neko kažu "kome Bosna smeta neka se iseli u Hrvatsku/Srbiju", a ne bi ni mrtvi glasali za one koji govore Švedska Šveđanima/Austrija Austrijancima i slično.
- Prpa.ba