House wrote: ↑06/05/2023 02:47ti se brini norveški gas, ostavi bosnu na miru.sehohari wrote: ↑06/05/2023 02:31
Nije to stvar različitih kantona, već različitih životnih okolnosti, interesa, razmišljanja... hoću li da iskopam komentare gdje se svašta priča o "krezubim" seljacima koji glasaju za SDA?
Za drugi punkt: Pa jeste. I nisam ja o tome počeo pisati, već kao direktnu reakciju na to kada je se pisalo kako je eto Konaković pokazao Dodiku u sred Banje Luke ko je baja.
Nije, ponizno je ići kao državni ministar u Banja Luku, pristati da stojiš ispred srpske zastave (gdje nigdje nema zastave BiH) i da u Dodikovom gnijezdu moraš držati dogovore. Ali kao što si i sam rekao, mora se progutati ta žaba ako se nešto hoće uraditi. I to je ok.
Ali ne shvatam zašto raditi to nizašta i onda još doći ovdje i širiti očigledne laži.
U vezi zadnjeg punkta: Smatram da se nije trebalo davati saglasnost na nešto a trgovati nečim gdje se ne zna koliko će koristi biti. Konaković je pristao na istočnu interkonekciju i ona će se sada graditi, a mi sa naše strane to ne možemo jer na nivou Federacije za taj projekat još uvijek ne postoji izglasan zakon.
Na kraju, lako možemo doći u situaciju da ćemo mi ostati bez projekta, a Dodiku već dali ulog koji se negdje drugo mogao iskoristiti.
ponavljam po 10x. ko su tebi bakir i dino? kakvu će tvoju politiku korijiti. niko i nikakvu. jednostavno odjebaus od bosne.
Ne zelim se uplitati u ovaj argument o gasu, osim da kazem da ti nemas nikakvo pravo govoriti gradjaninu Bosne i Hercegovine, ma gdje zivio, da li smije imati misljenje ili ne. Ne govori se ovdje o pruzi Ilidza - Hrasnica, vec o strateskim stvarima od kljucnog znacaja za svakog gradjana. Ti i Cmoljo previse uzimate sebi za pravo da diktirate ko ima udio u politici. Ta vremena su zavrsena prije tacno 31 godinu.