Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
TheMule

#101276 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by TheMule »

House wrote: 06/05/2023 02:47
sehohari wrote: 06/05/2023 02:31

Nije to stvar različitih kantona, već različitih životnih okolnosti, interesa, razmišljanja... hoću li da iskopam komentare gdje se svašta priča o "krezubim" seljacima koji glasaju za SDA?

Za drugi punkt: Pa jeste. I nisam ja o tome počeo pisati, već kao direktnu reakciju na to kada je se pisalo kako je eto Konaković pokazao Dodiku u sred Banje Luke ko je baja.
Nije, ponizno je ići kao državni ministar u Banja Luku, pristati da stojiš ispred srpske zastave (gdje nigdje nema zastave BiH) i da u Dodikovom gnijezdu moraš držati dogovore. Ali kao što si i sam rekao, mora se progutati ta žaba ako se nešto hoće uraditi. I to je ok.

Ali ne shvatam zašto raditi to nizašta i onda još doći ovdje i širiti očigledne laži.
U vezi zadnjeg punkta: Smatram da se nije trebalo davati saglasnost na nešto a trgovati nečim gdje se ne zna koliko će koristi biti. Konaković je pristao na istočnu interkonekciju i ona će se sada graditi, a mi sa naše strane to ne možemo jer na nivou Federacije za taj projekat još uvijek ne postoji izglasan zakon.
Na kraju, lako možemo doći u situaciju da ćemo mi ostati bez projekta, a Dodiku već dali ulog koji se negdje drugo mogao iskoristiti.
ti se brini norveški gas, ostavi bosnu na miru.

ponavljam po 10x. ko su tebi bakir i dino? kakvu će tvoju politiku korijiti. niko i nikakvu. jednostavno odjebaus od bosne.

Ne zelim se uplitati u ovaj argument o gasu, osim da kazem da ti nemas nikakvo pravo govoriti gradjaninu Bosne i Hercegovine, ma gdje zivio, da li smije imati misljenje ili ne. Ne govori se ovdje o pruzi Ilidza - Hrasnica, vec o strateskim stvarima od kljucnog znacaja za svakog gradjana. Ti i Cmoljo previse uzimate sebi za pravo da diktirate ko ima udio u politici. Ta vremena su zavrsena prije tacno 31 godinu.
House

#101277 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by House »

ok.
Ti i Cmoljo previse uzimate sebi za pravo da diktirate ko ima udio u politic
Uzimamo za pravo da govorimo o gradu i državi.

mi ovdje živimo, vi ne. sada razgulite na šveCke forume.
House

#101278 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by House »

ne znam šta nije jasno. puca nam ku*** šta vi mislite.

ostavite nas na miru, ba.
TheMule

#101279 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by TheMule »

House wrote: 06/05/2023 04:54 ne znam šta nije jasno. puca nam ku*** šta vi mislite.

Ne vjerujem da nekog ozbiljnog interesuje sta ti mislis. Ono gore sam napiso da te upoznam sa zakonom zemlje u kojoj zivis. Onaj forumas iz Svedske ili odakle je vec ima pravo da pljuje po Dini ili Bakiru ili nekom drugom, ti tu ne mozes nista uraditi.
House

#101280 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by House »

Hahahaha
escobar__

#101281 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by escobar__ »

House wrote: 06/05/2023 04:54 ne znam šta nije jasno. puca nam ku*** šta vi mislite.

Puca vam kurac osim kad treba dizat lovu na šalteru Western Uniona koju šalju ti koji ne trebaju imat mišljenje o politici u zemlji čiji pasoš posjeduju.

Tad vam ne puca kurac.
palermo

#101282 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Ma dobro, ako cemo biti iskreni, ne smeta samproglasenoj forumskoj eliti to sto neko pise Iz inostranstva. Smeta im sto imaju drugacije misljenje od njih.
Pa ja bih sad iz glave mogao nabrojati deset nickova kojima nikad nije upucena zamjerka sto pisu a u inostransyvu su. Uostalom , samo kao primjer, ja ne vidjeh ijednom da je netko od samoproglasenie forumske elite rekao nesto nasem forumskom Svicarcu koji evo mjesecima seiri po ovoj temi I zagaduje je. Stavise, reklo bi se, dobrdosao clan, koji ima svoje mjesto u " analitickom promisljanju bh politicke stvarnosti"
Bodkin

#101283 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

Nije problem sto nekio pise po forumu ali onda ne vidim problem sto se proziva cinjenica da je dijasporac.
Oaim kad ti isti dijasporci seruckaju o patriotizmu i kako ne treba mijenjati status quo i kako treba “jako sa srbima i hrvatima” dok su oni otisli i patriotaki uzeli tudje pasose
A_A_AKCIJA

#101284 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

sehohari wrote: 06/05/2023 01:00 Jeste, za razliku od tebe sam malo vidio svijeta van linije trojke, što mi daje mogućnosti da gledam stvari multiperspektivno.
Buhahahahahahahahahahahahahahahhahahahah

Brate, nemoj više, padoh sa stolice :D
sajber87

#101285 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

sehohari wrote: 06/05/2023 01:02
sajber87 wrote: 06/05/2023 00:53

Ne, nego ce se clanovi predsjednistva birati u parlamentu a ovlastenja predsjednistva ce biti prenesena na vladu bih tj vijece ministara, ja to tako vidim a da li ce biti tako pokazace vrijeme
...u parlamentu u kojem ne možeš donijeti odluku bez hrvatskih separatista, odnosno nemaš ruku da nešto izglasaš bez njih.

Vidiš kako je jednostavno otkriti namjere, samo nastaviš rečenicu.
Imas i drugi dio recenice ali citaj samo ono sto ti mislis da ti odgovara, ne bi bilo lose da ponudis rjesenje neko
Anquilla

#101286 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Anquilla »

sehohari wrote: 06/05/2023 00:53 Nije stvar što ide preko Hrvatske, već preko Herceg-Bosne Gasa.
Da je u januaru postojala alternativa kao što nije...
Image
Last edited by Anquilla on 06/05/2023 07:34, edited 2 times in total.
palermo

#101287 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Bodkin wrote: 06/05/2023 07:11 Nije problem sto nekio pise po forumu ali onda ne vidim problem sto se proziva cinjenica da je dijasporac.
Oaim kad ti isti dijasporci seruckaju o patriotizmu i kako ne treba mijenjati status quo i kako treba “jako sa srbima i hrvatima” dok su oni otisli i patriotaki uzeli tudje pasose
Ili drugim rijecimq, nema.problemq dok pises kako ja mislim da treba :thumbup:
Login77777

#101288 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

palermo wrote: 06/05/2023 06:34 Ma dobro, ako cemo biti iskreni, ne smeta samproglasenoj forumskoj eliti to sto neko pise Iz inostranstva. Smeta im sto imaju drugacije misljenje od njih.
Pa ja bih sad iz glave mogao nabrojati deset nickova kojima nikad nije upucena zamjerka sto pisu a u inostransyvu su. Uostalom , samo kao primjer, ja ne vidjeh ijednom da je netko od samoproglasenie forumske elite rekao nesto nasem forumskom Svicarcu koji evo mjesecima seiri po ovoj temi I zagaduje je. Stavise, reklo bi se, dobrdosao clan, koji ima svoje mjesto u " analitickom promisljanju bh politicke stvarnosti"
Moj mostarac sta si se ti mene uhvatio? :lol: Nema niko nista protiv mene jer ne podrzavam nacionaliste iz SDF kao neki dijasporasi iz Norrköpingena, Malme, Berlina itd a sami tamo gdje zive ne biraju sebi nacionaliste.
Nije tesko za razumjeti moj druze. :bih:

A temu zagadjuje ekipa forumasa sto brani SDF. :thumbup:
palermo

#101289 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Login77777 wrote: 06/05/2023 07:30
palermo wrote: 06/05/2023 06:34 Ma dobro, ako cemo biti iskreni, ne smeta samproglasenoj forumskoj eliti to sto neko pise Iz inostranstva. Smeta im sto imaju drugacije misljenje od njih.
Moj mostarac sta si se ti mene uhvatio? :lol: Nema niko nista protiv mene jer ne podrzavam nacionaliste iz SDF kao neki dijasporasi iz Norrköpingena, Malme, Berlina itd a sami tamo gdje zive ne biraju sebi nacionaliste.

Pa da, upravo to sam I rekao. Nije problem sto neko pise iz dijaspore ako je misljenje u skladu sa misljenjem samoproglasene forumske elite. I
A_A_AKCIJA

#101290 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

TheMule wrote: 06/05/2023 04:42 Ne zelim se uplitati u ovaj argument o gasu, osim da kazem da ti nemas nikakvo pravo govoriti gradjaninu Bosne i Hercegovine, ma gdje zivio, da li smije imati misljenje ili ne.
Kako Bosanac zamišlja svijet.
Mišljenje kao svetinja.
Imam pravo na svoje mišljenje!
Daj mi prava, jebo obaveze.

Whooow!

Imam i ja pravo da kažem da ti je mišljenje glupo i da je dobro jedino da obrišeš guzicu sa njim.

Mišljenje bez argumenata i činjenica je najlakši put da te počnu smatrati idiotom. Nema lakšeg. Naručiš pivu i udri. Koga bi ti u špici napada, šta ima u vakcinama, kakav je Dino ministar.

A još bolji način da utvrdiš poziciju idiota je da insistiraš na svom mišljenju uprkos ponuđenim činjenicama.

Iznošenje mišljenja je džabe. Konsekvence glupog mišljenja mogu biti katastrofalno skupe.

Srozali ste temu na kojoj su nekada anonimno pisali ozbiljni političari, novinari, analitičari, ali i špijuni, propagandisti od posla...
Srozali ste je tom glupom idejom da se može bez posljedica reći šta ti je klincu ćeif i da se to mora poštovati.
Od oktobra smoriste sa par teza, koje su razbijene na protone i elektrone argumentima, ali opet dođe dijasporičar sa manjkom društvenog života kojem fali da priča sa nekim i da naprđuje. Idi bolan na temu o sexu, kuhanju, pa možda i prođe takav stav.

Guslanje o tome kako ti i dalje imaš osjećaj, koji je baziran na čitavih nula činjenica, i potreba da ga poturaš pod nos tri puta dnevno na temi govori samo da si idiot, ili botina koja to radi po zadatku.

Ozbiljne sagovornike na temi ne zanima mišljenje bilo koga. Iznesi činjenice i možda posoli nekim svojim zaključcima, analizom. Ne moraš svakom loncu biti poklopac, pogotovo o temama koje si samo na televiziji vidio, a hoćeš da si ekspert.
Login77777

#101291 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

palermo wrote: 06/05/2023 07:44

Pa da, upravo to sam I rekao. Nije problem sto neko pise iz dijaspore ako je misljenje u skladu sa misljenjem samoproglasene forumske elite. I
Nije to. Nego ne mozes zivjeti u politickom sistemu koje je napredno a svom narodu u BiH nametati zaostale nacionaliste iz SDF.
Zasto ne biraju sebi po Norrköpingenu, Berlinu, Frankfurtu itd razne Mesalica, Izetbegovice, Turkovicke, Begice itd?
sajber87

#101292 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

palermo wrote: 06/05/2023 07:44

Bilo bi lijepo da dijasporasi koji podrzavaju sda df rasturace bosne ponude neko rjesenje, a ne da nam govore da podrzimo one koje ne podrzavaju iz zemalja u koje su oni pobjegli od ovih iz sda df kamarile. Ljudi iz dijaspore koji podrzavaju trojku zele ovoj zemlji da bude onakva kakve su zemlje u koje su pobjegli od sda df strucnjaka koji su im zivot unistavali dok su bili ovdje.
Anquilla

#101293 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Anquilla »

Lijepo je pratiti vijesti po portalima, forumima, društvenim mrežama, ali je skroz drugačija naša perspektiva, jer mi tu stvarnost živimo.

Ne treba meni vijest da je plin poskupio, ja to vidim na računu.
Ja ne moram pratiti na portalima kako napreduje npr. rekonstrukcija tramvajske pruge, kad svaki dan to svojim očima vidim.

Nemaju ljudi van BiH više perspektiva, imaju mišljenje kao i mi ovdje, s tim da ja, primjera radi, smatram da je moje relevantnije o npr. plinu.
Meni je problem jer je preskup, a nemam alternativu.
Nekim, koji ga ne plaćaju u BiH, je problem naziv firme preko koje bi išao alternativni način nabavke.

Ne znam, čini mi se da je moj problem u ovom slučaju veći i relevantniji :)
Leverage

#101294 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Leverage »

Ponudili su rješenje. Da se glasa za SDA i DF i da se nadurava sa đikanima. I ja ću ponudit isto rješenje kad odem u Malme.
palermo

#101295 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Anquilla wrote: 06/05/2023 08:05 Lijepo je pratiti vijesti po portalima, forumima, društvenim mrežama, ali je skroz drugačija naša perspektiva, jer mi tu stvarnost živimo.

Ja ne moram pratiti na portalima kako napreduje npr. rekonstrukcija tramvajske pruge, kad svaki dan to svojim očima vidim.

Nemaju ljudi van BiH više perspektiva, imaju mišljenje kao i mi ovdje, s tim da ja, primjera radi, smatram da je moje relevantnije o npr. plinu.
Nekim, koji ga ne plaćaju u BiH, je problem naziv firme preko koje bi išao alternativni način nabavke.

Naravno da je veci. Jer opce poznato je da BiH zavrsava sa Ilidzom.
tramvajtrojka

#101296 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

palermo wrote: 06/05/2023 08:09
Anquilla wrote: 06/05/2023 08:05 Lijepo je pratiti vijesti po portalima, forumima, društvenim mrežama, ali je skroz drugačija naša perspektiva, jer mi tu stvarnost živimo.

pa ja i vasem zulumu je došao kraj da svi ostali dijelovi federacije kroje zivot sarajlijama, sad vidi malo kako je kad se karte okrenu :mrgreen:
Anquilla

#101297 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Anquilla »

:lol:

Naravno da je zbog toga.
Ni slučajno nije zato jer ja živim hladne sarajevske dane i noći, jedini način grijanja mi je plin.

Sorry, veći je problem kako će se zvati transportna firma nego iznos računa za plin.

U pravu si :run:
bojan1982

#101298 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by bojan1982 »

Ja bih da prijavim moderaciji uvrede koje je, na zadnjih pet stranica, podijelio kolega house, u saradnji sa kolegom moderatorom chmoljom. Mislim da nema smisla bilo koga marskati i slično, samo zato sto se s njim ne slažes.Mozda forum jeste privatni ali imaju pravila, a takodjer imaju i kursevi komunikacija i nekonfliktnog izrazavanja misljenja. Ovo cinim javno, jer se, vec odavno, ovo javno tolerise.
palermo

#101299 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Anquilla wrote: 06/05/2023 08:20

Naravno da je zbog toga.
Ni slučajno nije zato jer ja živim hladne sarajevske dane i noći, jedini način grijanja mi je plin.

Sorry, veći je problem kako će se zvati transportna firma nego iznos računa za plin.

Ma da, u pravu si, to oko imena je svakako samo semanticka zajebancija, Bosna I Hercegovina ili Herceg-Bosna , u sustini svejedno je....da smo bogdo to shvatili 92....
bojan1982

#101300 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by bojan1982 »

palermo wrote: 06/05/2023 08:26
Anquilla wrote: 06/05/2023 08:20

Naravno da je zbog toga.

Ma da, u pravu si, to oko imena je svakako samo semanticka zajebancija, Bosna I Hercegovina ili Herceg-Bosna , u sustini svejedno je....da smo bogdo to shvatili 92....
Nije isto, jer da je isto, onda bi sve islo preko BH gasa. Niko nije lud da to ne shvati, i pozadinu i klovnove u odbrani.
Locked