Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Chloe
Photo mod

#100976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chloe »

Bodkin wrote: 05/05/2023 10:24
Chloe wrote: 05/05/2023 10:21

Za mentalitet nije kriv niko do li svako od nas ponaosob.

Kakav smo narod takva nam je država.
Nije tacno. To pokazuje 1980a i to pokazuje taj isti narod kad odseli u ispravan sistem.
Kako rekoh, sda (oko mene) i njeni srpskohrvatski jarani su napravili drzavu supkom evrope
Aha, koji vrag je u glavama našeg naroda, da u Njemačkoj konzervu sa pivom otvori kad dođe u stan, a kad pređe granicu BiH, otvori je i pije dok vozi,
ikad popije baci kroz prozor. :lol:

Ako nekom treba policajac sa pendrekom iznad glave da bi poštovao kod kuće ono što poštuješ u drugoj državi, onda je problem u glavi a ne u državi i sistemu.
sumirprimus

#100977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

e zato je bitan rat u ukrajini.
madner

#100979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Ja bih zamolio samo da ne primjenjujemo dokazano gubitnicke recepte ovih sto bi da imitiraju Srpsku politiku.

Shvatam da su nekima duboke traume, no treba pratiti pobjednike.
Prpa.ba

#100980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Ko su pobjednici?
axe22

#100981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by axe22 »

Roccohljup wrote: 05/05/2023 10:32 nije moglo bez vehbiaj :-)

https://www.blic.rs/vesti/hronika/uhaps ... du/qd1ezb2

Image
Pa valja paznju prebaciti s RUPE U SISTEMU, RUPE OD VLASTI na vehabije i uvoznu robu, i na kraju njih okriviti
sumirprimus

#100982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

Prpa.ba wrote: 05/05/2023 10:36 Ko su pobjednici?
sdfa sigurno nije :lol:
sumirprimus

#100983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

bice to sve ok
planinar60

#100984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by planinar60 »

Kk fan page ima pola miliona lajkova, pa braco moj koja bolest hara preko drine????
Grean

#100985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Grean »

sumirprimus wrote: 05/05/2023 10:04
Bodkin wrote: 05/05/2023 10:01

Meni je jedino sda komplekse nabila i to da dolazim iz najvece rupe i vukojebine u evropi gdje nista pozitivno nema da se prepozna u svijetu. Mentalitet unazadila za narednih 20 godina. Da, kompleksi su to

Sda skupa sa svojim srpskohrvatskim jaranima. Svi u tri pm da idu
upravo. ja najvise krivim sda za stanje u kom se nalazimo zadnjih 25 godina, eto 20 godina. upravo zbog politike rekacije i imt.
Cinjenica je da dobar dio Bosnjaka ima kompleks i potrebu da budu voljeni prije svega od strane komsija.

Sto se SDA tice, smijenili smo ih zbog prije svega podilazenja, da ne nabrajam sva ponizenja od bosanskog jezika, Ljiljana koji su kriminalizovani a oni nisu imali nikakav odgovor na to. Uz to ide i lopovluk i nerad.

Sto se kicme tice pitanje je jesmo li ista dobili sa novom vlascu. Sad za sad uopste nije obecavajuce ali novi izbori su vec za dvije godine.

Realno, jednu od tri stranke vodi pobjegulja. Pitanje je zasto bi takav karakter kojeg nije bilo stid uteci u ratu znacio promjene.
dulekrele

#100986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dulekrele »

Grean wrote: 05/05/2023 10:41

upravo. ja najvise krivim sda za stanje u kom se nalazimo zadnjih 25 godina, eto 20 godina. upravo zbog politike rekacije i imt.
Cinjenica je da dobar dio Bosnjaka ima kompleks i potrebu da budu voljeni prije svega od strane komsija.

Sto se SDA tice, smijenili smo ih zbog prije svega podilazenja, da ne nabrajam sva ponizenja od bosanskog jezika, Ljiljana koji su kriminalizovani a oni nisu imali nikakav odgovor na to. Uz to ide i lopovluk i nerad.

Sto se kicme tice pitanje je jesmo li ista dobili sa novom vlascu. Sad za sad uopste nije obecavajuce ali novi izbori su vec za dvije godine.

Realno, jednu od tri stranke vodi pobjegulja. Pitanje je zasto bi takav karakter kojeg nije bilo stid uteci u ratu znacio promjene.
Nismo nista dobili sa ovim bezmudicima koji su sada na vlasti. Samo jos ponizenja.
Hajvan

#100987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hajvan »

Grean wrote: 05/05/2023 10:41

:thumbup: :thumbup:
Dimu1927

#100988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dimu1927 »

evo salje kolega iz gruda sjedi na kafi u basti dere muzika najnormalnije hahahah moralisti na aparatima
agent_zero

#100989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by agent_zero »

Ateista wrote: 05/05/2023 10:05
Prpa.ba wrote: 05/05/2023 10:03

A politicki razlozi ne smiju da vaze za ovo, na ovaj datum? :(
Ubistva koje je napravio taj djecak nemaju nikakve veze sa politikom. Stradala su neduzna djeca i to je jedino bitno, treba odati postovanje toj djeci, ne drzavi srbiji, vucicu i slicnima.
Treba osvijestiti da se ovako nesto i kod nas moze desiti.
:thumbup:
agent_zero

#100990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by agent_zero »

Chmoljo wrote: 05/05/2023 08:58 od duboko ljudskog čina se pravi politika.

dobro je rekao Avdo: ne može bolesno društvo rađati zdravu djecu. jer, mi smo bolesno društvo ako ovakva stvar nađe način da se politizira. mi smo bolesno društvo ako šiljimo kurac na mrtvoj djeci.

jasno mi je da se sve može izrelativizirati. svaki zločin koji je ARBiH napravila može se izrelativizirati, samo je pitanje koliko nam u obraz može stati i jesmo li umislili da smo toliko moralno superiorni da tuđa nevina žrtva nije jednaka mojoj nevinoj žrtvi.

koga je briga šta će srbi u šumskoj ili srbiji misliti o tome što je i ovdje dan žalosti? ovo treba da je čin saosjećanja da i sebi pokažemo da nismo toliko otuđeni da nas ne dira tragedija bez presedana. i gdje nema garancija da se i nama ne može desiti.
agent_zero

#100991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by agent_zero »

JohnnyS wrote: 05/05/2023 09:10 Ne mogu, a da ne pohvalim društveni angažman fadilčadi i bakirčadi pa da su aktivni za svaku diskutabilnu odluku vladajućih. Da su bar takvi bili zadnje desetljeće
:lol:
agent_zero

#100992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by agent_zero »

DaysleepeR wrote: 05/05/2023 09:28 Nekolicina balavaca nabijeni kvazi patriotizmom i nacionalizmom, uzrokovano seksualnom apstinencijom količinom postova stvara iluziju da je ljudima na izborima stalo do tih tema i prepucavanja.
Zaboravili su da je propaganda odmah nakon izbora bila da SDA sve listom uzima pa izgubi Tigar perjanica, još se nije otklopio koliko se poklpio po ušima.

Baš smarate.

Nema ovdje zdravog društva dok se ne iskorijeni bolesno balijsko SDA društvo, skupa sa njihovim ahbabima iz druga dva nacionalistiška i fašistička politička tabora.
apsidejzi

#100993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by apsidejzi »

Ateista wrote: 05/05/2023 09:55
apsidejzi wrote: 05/05/2023 09:49
Ja sam vise za odnos 1:1. Ja budem dobar prema tebi jednom i ocekujem od tebe isto. Obe strane nabacuju na zajednicki racun. Zajebi ti to ako cu samo ja nabacivati a ti trositi. To nije cojstvo. To je naivnost.
Jedno je posao a drugo biti covjek.
Ni ja ne bih saradjivao sa nekim ko me zajebe u poslu, ali bih mu svejedno izrazio saucesce za smrtni slucaj, to ne treba mijesati.
Imao sam takvu situaciju, lik ispao supak i prekinuo kontakt sa njim, poluposlovni da tako kazem. Kad mu je mama umrla poslao sam mu poruku da izrazim saucesce i pored toga sto je ispao supak prema meni prije nekoliko godina.
Jedno je izraziti saucesce nekome a drugo je u svojoj kuci organizovati i praviti kucu zalosti.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#100994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

hatemondays wrote: 05/05/2023 10:40 Jos cekam odgovor da li je bio dan zalosti u Srbiji kad smo izgubilu 8 nasih mladih zivota u Posusju. Dodje li ijedan zvanicnik iz Srbije na sahranu mladih Bosanaca? Cekam bosanski kmetovi , ne izlazite iz srpskog supka, placete jos za srpstvom i jedinstvom. Kme kme kmetovi srpski.
uspoređuješ 2 potpuno drugačije situacije
to je nesuporedivo

skretanjem pozornosti na ovu tragediju dajemo si vremena da I pokušamo spriječiti nešto slično kod nas u BiH

zabijanjem glave u pesak neće pomoći
ovo se može danas i kod nas dogoditi

bitno je da svi zajedno ko društvo i ljudi skrenemo pozornost na probelm i pokuamo prevenciju da se ovo ne dogodi u BiH

dan žalosti je samo jedna cigla u tom pokušaju
psiholozi policija škole preuzimaju štafetu
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#100995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by enko 1964 »

Roccohljup wrote: 05/05/2023 10:32 nije moglo bez vehbiaj :-)

https://www.blic.rs/vesti/hronika/uhaps ... du/qd1ezb2

Image
Ovaj nesrećnik je jedini koji će u Srbiji najebat preventivno :D
pezzar

#100996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pezzar »

Zanimljivo ovo "pobjegulja". Neko ko je 95-e otišao je pobjegulja, a neko ko je cijeli rat bio u inostranstvu i godinama upravlja zdravstvenim ustanovama u KS nije "pobjegulja" nego je ok. Haj sad, diploma manje više, nije bitna za ovu raspravu.

Vi ljudi malo ne shvatate da probosanska strana često mora voditi politiku "popuštanja". S te strane su mi bili jasni i neki Bakirovi potezi u prošlosti.

Jel mislite da bi mediji (uključujući klix) afirmativno pisali o činu odbrane Trojke od pokušaja iz RS da se dan žalosti proglasi u cijeloj BiH, ili bi rekli kako nemaju ni mrvu ljudskog dostojanstva, pijeteta prema žrtvama itd.?

Zakazana sjednica VM, s tačkom dnevnog reda da se proglasi dan žalosti, i sad Helez, Dino i Forto kažu mi nismo za. U roku 10 minuta bi bili popljuvani.

I da, bili bi popljuvani i od ovih što kažu "ne u moje ime". Nije u moje ime Fadil nabavljao fuš respiratore, pa šta bih ja sad.
apsidejzi

#100997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by apsidejzi »

Ateista wrote: 05/05/2023 10:05
Prpa.ba wrote: 05/05/2023 10:03

A politicki razlozi ne smiju da vaze za ovo, na ovaj datum? :(
Ubistva koje je napravio taj djecak nemaju nikakve veze sa politikom. Stradala su neduzna djeca i to je jedino bitno, treba odati postovanje toj djeci, ne drzavi srbiji, vucicu i slicnima.
Treba osvijestiti da se ovako nesto i kod nas moze desiti.
Slazem se. Mnogo bi veci gest bio da je Kifla otisao kao ministar vanjskih poslova i obisao te porodice, urucio im neku donaciju i rijeci podrske. Ustvari to je i uradio. Dan zalosti je previse.
Mishelinke

#100998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

Truba wrote: 05/05/2023 11:00
psiholozi policija škole preuzimaju štafetu
Ova tema je pokazala da nama ni konzilij psihijatara ne može pomoći. Bolestan smo narod, neizlječivo.
Bodkin

#100999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

Chloe wrote: 05/05/2023 10:28
Bodkin wrote: 05/05/2023 10:24

Nije tacno. To pokazuje 1980a i to pokazuje taj isti narod kad odseli u ispravan sistem.
Kako rekoh, sda (oko mene) i njeni srpskohrvatski jarani su napravili drzavu supkom evrope
Aha, koji vrag je u glavama našeg naroda, da u Njemačkoj konzervu sa pivom otvori kad dođe u stan, a kad pređe granicu BiH, otvori je i pije dok vozi,
ikad popije baci kroz prozor. :lol:

Ako nekom treba policajac sa pendrekom iznad glave da bi poštovao kod kuće ono što poštuješ u drugoj državi, onda je problem u glavi a ne u državi i sistemu.
Trenao je i njemcu vjeruj samo sto ga je pendrecio prije 100 godina i napravio korisnu jedinku pa danas ne mora.
Ovdje te odgoji sda (govorim sda jer je moja okolina) pa ti je tu kraj kao korisnoj jedinki.

Zlo
Grean

#101000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Grean »

pezzar wrote: 05/05/2023 11:04 Zanimljivo ovo "pobjegulja". Neko ko je 95-e otišao je pobjegulja, a neko ko je cijeli rat bio u inostranstvu i godinama upravlja zdravstvenim ustanovama u KS nije "pobjegulja" nego je ok. Haj sad, diploma manje više, nije bitna za ovu raspravu.

Vi ljudi malo ne shvatate da probosanska strana često mora voditi politiku "popuštanja". S te strane su mi bili jasni i neki Bakirovi potezi u prošlosti.

Jel mislite da bi mediji (uključujući klix) afirmativno pisali o činu odbrane Trojke od pokušaja iz RS da se dan žalosti proglasi u cijeloj BiH, ili bi rekli kako nemaju ni mrvu ljudskog dostojanstva, pijeteta prema žrtvama itd.?

Zakazana sjednica VM, s tačkom dnevnog reda da se proglasi dan žalosti, i sad Helez, Dino i Forto kažu mi nismo za. U roku 10 minuta bi bili popljuvani.

I da, bili bi popljuvani i od ovih što kažu "ne u moje ime". Nije u moje ime Fadil nabavljao fuš respiratore, pa šta bih ja sad.
Je li Forto otisao 95'? Ako je tako ja se izvinjavam na prozivci jer stvarno nisam znao.

Taj dio povlacim u tom slucaju.

Uz to mi je i drago da je tako jer se manje osjecam levat sto sam bio u Armiji a mogao da ne budem u BiH uopste.
Locked