Doticni lik ili likusa zene Srebrenice naziva Munirinim majkama, jasno aludirajuci na neke stvari...
Samo sto onaj kome prijavis takav post se pravi grbav i tisu misu.
I kao sto vidimo nastavlja idalje sa svojim fasistickim upisima.
Doticni lik ili likusa zene Srebrenice naziva Munirinim majkama, jasno aludirajuci na neke stvari...
Nešto sam ranije načuo da se radi na tome, da bi brojanje listića se vršilo na nekom centralom mjestu, automatski preko aparata.The BEN10 wrote: ↑04/05/2023 11:27 Ima li neko informaciju više o ovome - to bi tek bio značajan iskorak?
https://www.fokus.ba/vijesti/bih/cik-se ... ih/2600964
Al ovo je baš čemer da se i dalje nastavlja sa SDA praksom. probat ćete malo sutra.....to niti jednoj vlasti ne odgovaraNERMIN NIKŠIĆ NAKON PRVE SJEDNICE VLADE FBiH: "U javna preduzeća imenovat ćemo ljude koji provode odluke Vlade"
Istakao je kako ne voli da se igra, i da postoje konkursne procedure ali da imenovani budu oni koje Vlada dogovori da treba da budu imenovani.
"Kamo sreće da se najbolji ljudi na konkursima primaju , mi znamo da nije tako. Treba da dođu ljudi koji će provoditi politiku vlade", rekao je Nikšić o "važnosti konkursa".
Ako cemo biti iskreni, konkurs i ne bi trebao da bude za direktore BH Telecoma i slicnih firmi.Roccohljup wrote: ↑04/05/2023 13:59 Sve ok da kod nas ovo obično znači nekompetetni uhljebi koji znaju klimati glavom
Al ovo je baš čemer da se i dalje nastavlja sa SDA praksom. probat ćete malo sutra.....to niti jednoj vlasti ne odgovaraNERMIN NIKŠIĆ NAKON PRVE SJEDNICE VLADE FBiH: "U javna preduzeća imenovat ćemo ljude koji provode odluke Vlade"![]()
Istakao je kako ne voli da se igra, i da postoje konkursne procedure ali da imenovani budu oni koje Vlada dogovori da treba da budu imenovani.
"Kamo sreće da se najbolji ljudi na konkursima primaju , mi znamo da nije tako. Treba da dođu ljudi koji će provoditi politiku vlade", rekao je Nikšić o "važnosti konkursa".
Slusam ga i nevjerujem. Onaj odgovor vrijedja slusatelje ali mi ni voditelj nije bio jasan. Umjesto da ga grila i dokusuri, on samo nastavio dalje.plavi_E wrote: ↑04/05/2023 17:27 Na konkretno pitanje da li je pogodovao HDZ-u i strankama okupljenim oko HNS-a, Schmidt odgovara indirektnim pitanjima koliko je u vladi sa SDA bilo ministara sa HDZ-om.
Isti argument su ovdje koristili i covicevi botovi u pokushaju da dokazu da je Shmit ostetio hrvatske interese u BiH. Izgleda da Zagreb ne samo da pishe odluke Shmitu nego mu pishe i "argumente" o pravednosti njegovih odluka. Neko bi mogao pomisliti da je HDZ90 probosanska stranka. A u stvari odustajanjem NES-a i SzBiH od koalicije je zafalilo ruku pa su morali ugurati i HDZ90 i dali mu jedno ministarstvo iz coviceve kvote. Oni svoju strategiju prema Bosnjacima baziraju izgleda na vicevima o Hasi i Muji.
Pa i tome se i radi. Hebe mi se iskreno ciji je ko kadar samo nek je strucan i kompetentan za taj posao. Al uvijek nekako postave one druge koji hem su nestrucni hem stetocine. Al zato znaju pare izvlaciti za svoje stranke.pinkman wrote: ↑04/05/2023 15:57Ako cemo biti iskreni, konkurs i ne bi trebao da bude za direktore BH Telecoma i slicnih firmi.Roccohljup wrote: ↑04/05/2023 13:59 Sve ok da kod nas ovo obično znači nekompetetni uhljebi koji znaju klimati glavom
Al ovo je baš čemer da se i dalje nastavlja sa SDA praksom. probat ćete malo sutra.....to niti jednoj vlasti ne odgovara![]()
Tu se postavljaju ljudi koji su sposobni i kojima vjerujes. A kako ces preko konkursa naci pravu osobu. Sto nikad nema konkursa za direktora banke ili neke druge privatne kompanije. Zato sto je to neprakticno. Ili se angazuje headhunting agencija ili ide preko preporuke.
E sad druga je stvar sto oni lose kadrove postavljaju.
Života ti, jesi ti "robot"

Rade u smjenama. Prpa prva, Esad druga, Student treća
Razmahali se on i Dino na presici. Spominju milione, glasove kupovane novcem iz javnih kompanija itd.kakabanja213 wrote: ↑04/05/2023 18:06 Poziva SDA direktore i uprave da nedaju ostavke. Pa moj Niksicu posalji im muriju, inspekcije nesto pa pohapsi govna. Znam da tu imas problem, veliki, jer bi morao hapsiti i koalicione partnere ali stisni muda pa sta bude bude valjda tinje izuzimac zatvorenika obecao a on kako kazes drzi rijec. Ili opet po starom dobrom obicaju ne talasaj jer za 4 godine moguce da ce oni hapsiti tvoje.
Moze za sta god hoce. Korupcija, nepotizam, kradje. Znaci ne treba ti genijalac moze i lik sa srednjom skolom to sve skontati. Npr dodjes ovdje u Mostar, u telecom recimo i uzmes im rodne listove procitas ko kome sta dodje i pohapsis sve redom. Ali mislim da bi onda morao i kod koalicionih pokucati na vrata.
I ti startao-la. Majke mi vi svi u istoj sobi sjedite. I patriote i izdajnici. Svi. I jedni i drugi branite neodbranjivo. Da ne bi bilo zabune ja sam za ove nove. Za sada.
Ovo je remek djelo i ostavština ovih koji su u 21 vijeku legalizovali segregaciju poslijeratnih generacija i bili decenijama povezani koaliciono budžetskom vrpcom kao sijamska braća.Vitez: Ples ujedinio maturante iz ‘dvije škole pod jednim krovom’
Autor Dragica Gajić 04. maj 2023
Stotinu maturanata te djece iz ranjivih kategorija društva zaplesalo je danas na gradskom trgu u Vitezu.
Od polovine februara maturanti obje srednje škole u Vitezu su učili razne plesne korake, u okviru projekta koji realizuje Sportski plesni centar LDF Vitez, u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2(ReLOaD2), koji finansira EU, provodi UNDP i koji je podržala Općina Vitez.
Projekat se sastoji od dva segmenta. Prvi je kurs društvenog plesa, koji uključuje učenje osnova najpoznatijih medjunarodnih plesova.
Drugi segment je maturaski ples koji su maturanti izveli gradskom trgu u Vitezu. Nije riječ o konvencionalnom plesu, već mladalački, sa temom i pričom iz filma Briljantin.
Na dan prezentacije na trgu je snimljen i spot projekta.
Osim učenja plesnih koraka, ovo je i svojevrsni poziv na zajedništvo, s obzirom da su zajedno uključeni učenici iz ‘dvije škole pod jednim krovom’. Dobro raspoloženje, osmijesi i muzika dominirali su u Vitezu.
https://n1info.ba/vijesti/vitez-ples-uj ... pyvdKNUOjU
Koje nove? SDFA, Trojku ili SBIH/NES?kakabanja213 wrote: ↑04/05/2023 18:24I ti startao-la. Majke mi vi svi u istoj sobi sjedite. I patriote i izdajnici. Svi. I jedni i drugi branite neodbranjivo. Da ne bi bilo zabune ja sam za ove nove. Za sada.
Trojku zajedno sa naci strankom HDZ.Mishelinke wrote: ↑04/05/2023 18:46Koje nove? SDFA, Trojku ili SBIH/NES?kakabanja213 wrote: ↑04/05/2023 18:24
I ti startao-la. Majke mi vi svi u istoj sobi sjedite. I patriote i izdajnici. Svi. I jedni i drugi branite neodbranjivo. Da ne bi bilo zabune ja sam za ove nove. Za sada.