Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
KojiJa

#100501 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KojiJa »

Chmoljo wrote: 04/05/2023 09:22
uglavnomja wrote: 04/05/2023 09:17

klix je apsolutni rekorder po broju ramazanskih tekstova ...

citav mjesec je od 10-ak top-tekstova na naslovnici bilo bar 9 o ramazanu, iftaru, razni likovi pricali, sjecali se, dzamija ova ona, zemlja ova ona ...
i koji je tačno problem sa tim?
Bit Ramazana je u umjerenosti :lol:
JohnnyS

#100502 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

Pa dobro neki ljudi su vjerofobni generalno, meni je Index prvi portal izbora, a neki katolibanski kao narod.hr ne bih nikad posjetio. Činjenica jest da se napredni svijet rapidno sekularizira, a da mi sve više se klerikalizamo, pa tako po Mostaru imamo javna klečanja muškaraca za žensku čednost i slične pizdarije.

S druge pak strane, mislim da to nema veze s medijima nego mediji samo stavljaju sadržaj koji ima prođu kod čitatelja
uglavnomja

#100503 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by uglavnomja »

Chmoljo wrote: 04/05/2023 09:22

citav mjesec je od 10-ak top-tekstova na naslovnici bilo bar 9 o ramazanu, iftaru, razni likovi pricali, sjecali se, dzamija ova ona, zemlja ova ona ...
i koji je tačno problem sa tim?

vise problema je tu

kao prvo - umjereni gradjanski normalni klix je spao u ravan saffa i slicnih medija :run:

drugo

jeftina suplja propaganda iz koje je ispalo da je sarajevo postalo veci islamabad od islamabada ...

besmisleni tekstovi, anonimusi pricaju o nebitnim stvarima ... samo je bitno imati tekst u kojem se spominje da neko posti, prica o iftaru, dzamiji ...

zatrpavanje medijskog prostora u korist sda i ivz

trece

- strucno novinarski - vecina tih tekstova su puni promasaj, u svakom pogledu
od pismenosti (ukljucjuci google translate :roll: ) preko sadrzaja do neke nepostojece poruke ili informacije koju bi medij trebao da prenese citaocu ili milionitog ponavljanja iste price
BHCluster

#100504 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

“Interes građana je da imamo obje interkonekcije, da imamo plin koji će nam omogućiti da ga imamo ako se dese neke loše situacije u svijetu ili sukobi. Mi smo govorili da se te odluke donose u Vijeću ministara, a oni kaže da neće biti priče ako ne bude istočne. Mi sada želimo da sve ekspertne grupe analiziraju stanje i da vidimo šta nam je prioritet. Mi smo za obje interkonekcije i da imamo tržište gdje je plin povoljniji, ali to mora biti zakonski regulisano. Ne mora biti donesen zakon o državnoj imovini da bi se to riješilo već insistiramo na resornim grupama da riješimo ovaj problem. To je interes građana BiH, ali i put ka EU. Ako će ići na Vijeće ministara i u parlamentarnu proceduru onda možemo o tome govoriti. Tražimo prioritete”, rekao je Nišić kazavši da će ispunjavanje prioriteta BiH za EU isto tako biti jedan od uslova ako se bude insistiralo na istočnoj interkonekciji.
Kad je tako stavi Sjevernu interkonekciju na dnevni red zajedno s ove dvije pa nek nam svima bude :thumbup: :bih: .
mirza_15

#100505 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

sajber87 wrote: 04/05/2023 08:12 Zna li neko dokle se doslo sa koalicijom nes sbih hdz 1990, klix je pred izglasavanje vlade pisao o tome kao skoro zavrsen posao, nemoguce da je klix svjesno brutalno lagao u korist kleptokoruptivnog sda df rezima. Desetine laznih klixovih tekstova u zadnjih par mjeseci koji su skoro pa copy paste sa sdaovskih informer portala istraga i faktor govore u kakav se propagandni sda bilten pretvorio klix. Zalosno

Jarane imaš ozbiljan problem. Ne kažem ovo da te uvrijedim ili nešto slično. Da sam na tvom mjestu ozbiljno bih razmislio o svojim upisima i stavovima. Ovo što ti radiš je školski primjer islamofobije. Ne volim taj termin i ne volim se gađati sa njim, ali kod tebe je ovo fakat slučaj. Ne samo zbog ovog komentara nego generalno tvoji stavovi na forumu.
uglavnomja

#100506 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by uglavnomja »

mirza_15 wrote: 04/05/2023 10:13

Jarane imaš ozbiljan problem. Ne kažem ovo da te uvrijedim ili nešto slično. Da sam na tvom mjestu ozbiljno bih razmislio o svojim upisima i stavovima. Ovo što ti radiš je školski primjer islamofobije. Ne volim taj termin i ne volim se gađati sa njim, ali kod tebe je ovo fakat slučaj. Ne samo zbog ovog komentara nego generalno tvoji stavovi na forumu.
ja ne spominjem islam, vjeru, sve su mi iste

pricam o ljudima koji preko vjere manipulisu narodom
ukljucjuci medije
gdje se nekom nesrecom nasao i klix :roll:

neka mi neko kaze da nije ovako bilo, da se na klixu morala traziti vijest tamo sa strane koja nije imala veze sa ramazanom, pa svaki dan je bilo 50 tekstova :-) i to na vrhu, udarno mjesto
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#100507 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

uglavnomja wrote: 04/05/2023 09:40 vise problema je tu

kao prvo - umjereni gradjanski normalni klix je spao u ravan saffa i slicnih medija :run:
dakle više članaka o ramazanu te čini radikalom... ok.
drugo

jeftina suplja propaganda iz koje je ispalo da je sarajevo postalo veci islamabad od islamabada ...
jer po evropi i nema islama, pa ne može biti pariz i berlin, jer... islam. nešto nečuveno i neviđeno na ovim prostorima. čega ne bi trebalo ni da bude. ono može, ali samo kao egzotika. ako ima malo više onda je islamabad, džalalabad. sve ono istočno, prljavo, zatucano.
besmisleni tekstovi, anonimusi pricaju o nebitnim stvarima ... samo je bitno imati tekst u kojem se spominje da neko posti, prica o iftaru, dzamiji ...
a reciklirani tekstovi o tome koliko je zdrava mrkva, ili koliko aronija ima zdravstvenih benefita te ne žulja.
ako sam musliman, onda moram naginjati sda narativu, sigurno. ok. i to smo riješili.
trece

od pismenosti (ukljucjuci google translate :roll: ) preko sadrzaja do neke nepostojece poruke ili informacije koju bi medij trebao da prenese citaocu ili milionitog ponavljanja iste price
kako rekoh, ne žuljaju te stupidniji tekstovi, ali ovi su problematični jer forsiraju nešto što je tebi strano i što ti se ne dopada.

čovjek bi rekao da ti neke druge stvari smetaju, ali ovo je već ne znam koji put da tebi smeta sve što ima veze sa islamom. već smo se sukobili oko nekih drugih stvari, i ti konstatno držiš tu priču iz koje se jasno vidi gađenje prema islamu, vrlo bahato ignorišući da je isti dio bića ovih prostora preko 500 godina i da time duboko vrijeđaš ljude koji vole ovu zemlju.

ako islam svodiš na sda i ivz, onda ne znam kako drugačije da ti kažem, ali glupa si.

međutim, ja mislim da je nešto drugo posrijedi, latentna ksenofobija koju sebi ne želiš priznati, nego izbrbrljaš pa je poslije kitiš i kamufliraš. ko misli da pretjerujem neka otvori tvoje postove i krene čitati šta si sve nalupetala, pa će mu sve biti jasnije.

odvratno je ovo što pišeš i da si mi prijateljica ili poznanica, sa ovakvim postovima, završili bi to prijateljovanje i poznavanje.

odvratno.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#100508 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

JohnnyS wrote: 04/05/2023 09:29 Pa dobro neki ljudi su vjerofobni generalno, meni je Index prvi portal izbora, a neki katolibanski kao narod.hr ne bih nikad posjetio. Činjenica jest da se napredni svijet rapidno sekularizira, a da mi sve više se klerikalizamo, pa tako po Mostaru imamo javna klečanja muškaraca za žensku čednost i slične pizdarije.

S druge pak strane, mislim da to nema veze s medijima nego mediji samo stavljaju sadržaj koji ima prođu kod čitatelja
ovako čovjek priča kad mu katolibani obezbede slobodu i sigurnost da može razviti liberalne ideje

smiješ li ti to reći javno
da te namaraju :D hihihi

da ti ne živiš slučajno u zagrebu :D
JohnnyS

#100509 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

Truba wrote: 04/05/2023 10:23
JohnnyS wrote: 04/05/2023 09:29 Pa dobro neki ljudi su vjerofobni generalno, meni je Index prvi portal izbora, a neki katolibanski kao narod.hr ne bih nikad posjetio. Činjenica jest da se napredni svijet rapidno sekularizira, a da mi sve više se klerikalizamo, pa tako po Mostaru imamo javna klečanja muškaraca za žensku čednost i slične pizdarije.

ovako čovjek priča kad mu katolibani obezbede slobodu i sigurnost da može razviti liberalne ideje

smiješ li ti to reći javno
da te namaraju :D hihihi

da ti ne živiš slučajno u zagrebu :D
Liberalne ideje su se razvile kad su u francuskoj skratili za glavu velikodostojnike što zemaljske što klerikalne.

Eto vidiš, i ti povezuješ slobodu govora s time da te neki vjernik namariše. Isus i okretanje obraza na aparatima
uglavnomja

#100510 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by uglavnomja »

Chmoljo wrote: 04/05/2023 10:20
uglavnomja wrote: 04/05/2023 09:40 vise problema je tu

dakle više članaka o ramazanu te čini radikalom... ok.
drugo

jer po evropi i nema islama, pa ne može biti pariz i berlin, jer... islam. nešto nečuveno i neviđeno na ovim prostorima. čega ne bi trebalo ni da bude. ono može, ali samo kao egzotika. ako ima malo više onda je islamabad, džalalabad. sve ono istočno, prljavo, zatucano.
a reciklirani tekstovi o tome koliko je zdrava mrkva, ili koliko aronija ima zdravstvenih benefita te ne žulja.
ako sam musliman, onda moram naginjati sda narativu, sigurno. ok. i to smo riješili.
trece

kako rekoh, ne žuljaju te stupidniji tekstovi, ali ovi su problematični jer forsiraju nešto što je tebi strano i što ti se ne dopada.

čovjek bi rekao da ti neke druge stvari smetaju, ali ovo je već ne znam koji put da tebi smeta sve što ima veze sa islamom. već smo se sukobili oko nekih drugih stvari, i ti konstatno držiš tu priču iz koje se jasno vidi gađenje prema islamu, vrlo bahato ignorišući da je isti dio bića ovih prostora preko 500 godina i da time duboko vrijeđaš ljude koji vole ovu zemlju.

ako islam svodiš na sda i ivz, onda ne znam kako drugačije da ti kažem, ali glupa si.

međutim, ja mislim da je nešto drugo posrijedi, latentna ksenofobija koju sebi ne želiš priznati, nego izbrbrljaš pa je poslije kitiš i kamufliraš. ko misli da pretjerujem neka otvori tvoje postove i krene čitati šta si sve nalupetala, pa će mu sve biti jasnije.

odvratno je ovo što pišeš i da si mi prijateljica ili poznanica, sa ovakvim postovima, završili bi to prijateljovanje i poznavanje.

odvratno.
:thumbup:

:-)
Truba

#100511 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

JohnnyS wrote: 04/05/2023 10:29
Liberalne ideje su se razvile kad su u francuskoj skratili za glavu velikodostojnike što zemaljske što klerikalne.

Eto vidiš, i ti povezuješ slobodu govora s time da te neki vjernik namariše. Isus i okretanje obraza na aparatima
šupljiraš meni koji temeljito proučava dvije teme Francusku revoluciju i Španjoljski građanski rat i imam 15 knjiga o tome
dva najvažnija događaja u europi u posljednjih 350 godina

okretanje obraza si bukvalno shvatio vidi se da si eskivirao sate vjeronauka
to znači oprostiti
isto kao što je slijepca ozdravio = duhovno trebaš progledati neće ti dioptriju popraviti

a batina je iz raja izašla

znam da to ne razumiješ i kurko bi to pričao da ti katolibani nisu obranili liniju virovitica karlovac karlobag :D
JohnnyS

#100512 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

Truba wrote: 04/05/2023 10:39
JohnnyS wrote: 04/05/2023 10:29

šupljiraš meni koji temeljito proučava dvije teme Francusku revoluciju i Španjoljski građanski rat i imam 15 knjiga o tome
dva najvažnija događaja u europi u posljednjih 350 godina

okretanje obraza si bukvalno shvatio vidi se da si eskivirao sate vjeronauka
to znači oprostiti
isto kao što je slijepca ozdravio = duhovno trebaš progledati neće ti dioptriju popraviti

a batina je iz raja izašla

znam da to ne razumiješ i kurko bi to pričao da ti katolibani nisu obranili liniju virovitica karlovac karlobag :D
Ako su je branili da bi ponavljali greške iz Jugoslavije i forsirali ideološku čistoću, džabe su je branili
JohnnyS

#100513 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

I lajkam kako je Biblija figurativna kad odgovara, a kad treba prebiti pedera, e onda je Biblija doslovna :D
kakabanja213

#100514 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakabanja213 »

The BEN10 wrote: 04/05/2023 07:15
kakabanja213 wrote: 04/05/2023 00:49

Sacekaj, je li ti ovo meni rekao da sam ja nesto kao proSDA??????!!!!!! Pa je sam trenutno mozda jedini stanvnik istocnog Mostara koji bi sutra opet dao glas NS i Boski Cavar. Vi zaposlenici partija raznih ste bas izgubili bilo kakav osjecak za neku kritiku. Znaci imenovanje clana partije, bilo koje, za direkora firme poput telecoma, elektroprivrede...je cista podjela plijena.
@kakabanja213
Apsolutno se slažem s tobom.
Čuj lika šta zagovara - ako nije dobar menadžer neka nađe dobre savjetnike! Zamisli da se tako bira selektor repke - nema veze što nije dobar, nek je naš, a ako ne zna, naći ćemo mu dobre savjetnike. :roll:
Dakle, u pitanju je ISTI, ali baš isti koncept i recept koji je koristila kriminalna SDA kako bi uništila sve živo.
Tacno pomislim, da su ovi pro a i ovi kontra isti likovi. Isti mozak, isti koncept, isto skoro sve. Nismo valjda jedva smijenili ove da se ponasamo isto kao i oni.
Truba

#100515 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

očito si sve pogrešno shvatio

kao i ulogu KC-a 1789. u FR i u BiH
razlika je drastična
The BEN10

#100516 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by The BEN10 »

Ima li neko informaciju više o ovome - to bi tek bio značajan iskorak?

https://www.fokus.ba/vijesti/bih/cik-se ... ih/2600964
CIK se priprema za uvođenje novih tehnologija u izborni proces u BiH

Pored velikog broja neregularnosti u samom izbornom procesu, građani su učestvovali i u našem upitniku, te je većina bila za uvođenje novih tehnologija u izborni proces
U okviru međunarodne posmatračke misije Suad Arnautović, predsjednik Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine i Vlado Rogić, član Centralne izborne komisije BiH su posmatrali vanredne izbore za lokalne organe vlasti u Gruziji održane u subotu, 29. aprila 2023. godine.

Posmatranje navedenih izbora je bilo posebno značajno zbog upotrebe novih tehnologija na biračkim mjestima i mogućnost njihove primjene na izborima u Bosni i Hercegovini.

Naime na biračkim mjestima u Gruziji su korištena tri segmenta novih tehnologija i to: elektronska identifikacija i verifikacija birača, skeniranje glasačkih listića (po dva skenera na svakom biračkom mjestu) i brz transfer izbornih rezultata sa biračkog mjesta do centralnog servera.

Nakon izbornog dana Arnautović je u okviru brifinga posmatračke misije iznio preliminarnu ocjenu vanrednih izbora u Gruziji sa posebnim osvrtom na upotrebu novih tehnologija i mogućnosti primjene iste ili slične tehnologije u Bosni i Hercegovini.

Tokom boravka u Gruziji održan je niz bilateralnih sastanaka Centralne izborne komisije BiH sa državnim izbornim komisijama Srbije, Gruzije, Albanije, Moldavije, Kazahstana, Kirgistana, Filipina i Estonije na kojima su dogovoreni modeli buduće saradnje tijela za provođenje izbora.

O problemima u izbornom procesu u BiH i mogućim rješenjima pisao je Fokus.ba uz pomoć građana koji su sa nama podijelili iskustva sa prethodnih Općih izbora.

Skoro 90 posto građana koji su učestvovali u našem ispitivanju smatra da su protekle opće izbore u BiH obilježile nepravilnosti i neregularnosti.

Više od 96 posto građana koji su učestvovali u našem upitniku smatra da bi uvođenje elektronskog brojanja glasova riješilo probleme u izbornom procesu u BiH, a njih više od 95 posto izjasnilo se da su za uvođenje elektronskog brojanja glasova.

Prema informacijama koje stižu iz CIK-a, uskoro bi se nove tehnologije mogle uvesti i u BiH, a sve kako bi se smanjio veliki broj nepravilnosti koje se zabilježe nakon svakog izbornog procesa u našoj zemlji.
Login77777

#100517 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

Jao i Kiki nam prca SDAovce… :lol:
Schmidt o pogodavanju HDZ-u: Koliko sad imaju ministara, a koliko u SDA Vladi?
jazzer

#100518 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by jazzer »

The BEN10 wrote: 04/05/2023 11:27 Ima li neko informaciju više o ovome - to bi tek bio značajan iskorak?

CIK se priprema za uvođenje novih tehnologija u izborni proces u BiH

Pored velikog broja neregularnosti u samom izbornom procesu, građani su učestvovali i u našem upitniku, te je većina bila za uvođenje novih tehnologija u izborni proces
U okviru međunarodne posmatračke misije Suad Arnautović, predsjednik Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine i Vlado Rogić, član Centralne izborne komisije BiH su posmatrali vanredne izbore za lokalne organe vlasti u Gruziji održane u subotu, 29. aprila 2023. godine.

Posmatranje navedenih izbora je bilo posebno značajno zbog upotrebe novih tehnologija na biračkim mjestima i mogućnost njihove primjene na izborima u Bosni i Hercegovini.

Naime na biračkim mjestima u Gruziji su korištena tri segmenta novih tehnologija i to: elektronska identifikacija i verifikacija birača, skeniranje glasačkih listića (po dva skenera na svakom biračkom mjestu) i brz transfer izbornih rezultata sa biračkog mjesta do centralnog servera.

Nakon izbornog dana Arnautović je u okviru brifinga posmatračke misije iznio preliminarnu ocjenu vanrednih izbora u Gruziji sa posebnim osvrtom na upotrebu novih tehnologija i mogućnosti primjene iste ili slične tehnologije u Bosni i Hercegovini.

Tokom boravka u Gruziji održan je niz bilateralnih sastanaka Centralne izborne komisije BiH sa državnim izbornim komisijama Srbije, Gruzije, Albanije, Moldavije, Kazahstana, Kirgistana, Filipina i Estonije na kojima su dogovoreni modeli buduće saradnje tijela za provođenje izbora.

O problemima u izbornom procesu u BiH i mogućim rješenjima pisao je Fokus.ba uz pomoć građana koji su sa nama podijelili iskustva sa prethodnih Općih izbora.

Skoro 90 posto građana koji su učestvovali u našem ispitivanju smatra da su protekle opće izbore u BiH obilježile nepravilnosti i neregularnosti.

Više od 96 posto građana koji su učestvovali u našem upitniku smatra da bi uvođenje elektronskog brojanja glasova riješilo probleme u izbornom procesu u BiH, a njih više od 95 posto izjasnilo se da su za uvođenje elektronskog brojanja glasova.

Prema informacijama koje stižu iz CIK-a, uskoro bi se nove tehnologije mogle uvesti i u BiH, a sve kako bi se smanjio veliki broj nepravilnosti koje se zabilježe nakon svakog izbornog procesa u našoj zemlji.
Izgleda da su bas rijesili da zajebu SDA zauvjek :lol: .
Login77777

#100519 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

jazzer wrote: 04/05/2023 12:41
The BEN10 wrote: 04/05/2023 11:27 Ima li neko informaciju više o ovome - to bi tek bio značajan iskorak?

Ocekujem press u Mehmeda Spahe i prici o „udaru na Bosnjake“. :lol:
tramvajtrojka

#100520 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

sta ce sad SDA da ucini po pitanju birackog mjesta Rahmet :lol: :lol: :mrgreen:
Login77777

#100521 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

tramvajtrojka wrote: 04/05/2023 12:49

sta ce sad SDA da ucini po pitanju birackog mjesta Rahmet :lol: :lol: :mrgreen:
@Prpa.ba :mrgreen:
BHCluster

#100522 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Ovo je bezveze ako ne prociste glasacke spiskove.
A_A_AKCIJA

#100523 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Chmoljo wrote: 04/05/2023 10:20 odvratno je ovo što pišeš i da si mi prijateljica ili poznanica, sa ovakvim postovima, završili bi to prijateljovanje i poznavanje.

odvratno
Potpis ko kuća :thumbup:
General War

#100524 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by General War »

:-)
Ih cudna mi cuda, promjene stranku i posao se nastavlja po starom...nije do stranaka vec do ljudi
Jordan1961

#100525 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Jordan1961 »

BHCluster wrote: 04/05/2023 12:53 Ovo je bezveze ako ne prociste glasacke spiskove.
I sprijece trgovine u birackim odborima.
Locked