TZV. Vozila pod pratnjom????
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- amar1994
#351 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
ih da mi je fapa za ove pod pratnjom,nas kad bi se uvalio,nabijem ih pod pratnjom 
- Bakir1
#352 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
Eh da je imao kameru pa kao javna licnost razvuci pratioce par dana po medijima pa po sudu....
Koliko jos udesa treba biti i mrtvih glava treba pasti radi nepotrebne pratnje?
Jos da ima ko od novinara profesionalan da sumira rezultate barem ovoga sto se zna iz medija....
Ko su ljudi pod pratnjama? Sto ih imaju? Cime su ih zavrjedili? Koliko je prekrsajnih naloga izdato po pitanju krsenja zobsa? Kud god krenes iz Sarajeva do Bihaca, Tuzle, Mostara, u nekom trenutku ces biti sazuljan na punoj od strane istih, cak i na autoputu to lebdi sredinom ko piloti top gun-a, ali srecom slabasni im dizeli pa se zabezeknu kada ih neko sustigne na letecim brzinama
Koliko jos udesa treba biti i mrtvih glava treba pasti radi nepotrebne pratnje?
Jos da ima ko od novinara profesionalan da sumira rezultate barem ovoga sto se zna iz medija....
Ko su ljudi pod pratnjama? Sto ih imaju? Cime su ih zavrjedili? Koliko je prekrsajnih naloga izdato po pitanju krsenja zobsa? Kud god krenes iz Sarajeva do Bihaca, Tuzle, Mostara, u nekom trenutku ces biti sazuljan na punoj od strane istih, cak i na autoputu to lebdi sredinom ko piloti top gun-a, ali srecom slabasni im dizeli pa se zabezeknu kada ih neko sustigne na letecim brzinama
-
direstraits0078
#353 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
Mozda je i ovaj pjevac umjetnik udaren dok je sjekao punu i nije pratio lijevi vanjski retrovizor, vec unutarnji ili nije uopce nista pratio (kao i pokretac ove teme, inace ljuti cuner i trkac). A ove jahace apokalipse u crnim limuzinama ne opravdavam, naprotiv.
- Bakir1
#354 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
Ne bi mu otkinuo tocak da je to slucaj...
-
direstraits0078
#355 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
Ne znam, samo nagadjam. Kad vidim budalu u retrovizoru, sklonim se s puta. Nebitno da li je put s ogranicenjem brzine ili cesta na kojoj nema ogranicenja, ali imaju veoma efikasne krivine koje rjesavaju probleme s usijanim glavama za volanom bijesnih automobila.
- Bakir1
#356 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
Sklanjam se i ja i volim ih ohladiti na isti nacin, ali probaj pobjeci od jednog iz suprotnog pravca a kamoli od trojice u mrtvoj krivini, rizikujes samo da ostetis svoj auto i da prodju kao sto je prosao i ovaj praceni...
Vidis kako mu je zguzvao vrata i prag ovo je bilo iz suprotnog pravca
Vidis kako mu je zguzvao vrata i prag ovo je bilo iz suprotnog pravca
-
direstraits0078
#357 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
Vidim sad, nisam bio sve pročitao. Šta čovjek da radi kad sivonja navre.
- sema911s
#358 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
Kako se ovi sklanjaju kada im pokazes zube,
kada ih vidim da preticu idu tako ludjacki sjetim se da sjedim na dvije tone čelika velike tvrdoće i da auto dobilo max ocjene na kras testu još obavezno upregnem sve konje i nalozima obrtni pridjem liniji to bjezi ko djavo od krsta a ako dodje do problema ima kamerica da čika sudija odluci... ko je kome ugrozio život
kada ih vidim da preticu idu tako ludjacki sjetim se da sjedim na dvije tone čelika velike tvrdoće i da auto dobilo max ocjene na kras testu još obavezno upregnem sve konje i nalozima obrtni pridjem liniji to bjezi ko djavo od krsta a ako dodje do problema ima kamerica da čika sudija odluci... ko je kome ugrozio život
- ElDzidziIbnDzo
#359 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
Nije vise u biti sto i ptice na grani znaju da je svima nama potencijalno ugrozen zivot od budzetskih parazita iz pratnje, kako lokalnih tako i drzavnih cinovnika.Ne igra vise ulogu to niti kamera,niti izjave svjedoka niti bilo sta.Fazon je u ogromnoj nepravdi koju proizvodi ovaj sistem.sema911s wrote:Kako se ovi sklanjaju kada im pokazes zube,
U tvom slucaju ti sjedis na 2 tone celika,ali ima i onih sto sjede na 750kg truhlog lima.Jer im otac ili majka nisu u mogucnosti da kupe bolje i gledaju da jedva prezive.
I onda kada glavati krezozubi manijak sa kakvim A8 naleti i otpuse ga sa ceste,nista vise nije bitno.Nije bitno sto ce ovaj iz truhlog auta ostati invalid do kraja zivota ili poginuti.Nije bitno sto krezozubi manijaci demonstriraju silu.
Bitno je samo da je narod tupav i da nijemo sve to posmatra.Dokle god je narod tupav i ne digne revoluciju ko u Ruminiji 80tih,desavat ce se to sve vise i vise...
Ono,najradije bih im se krvi napio !
- sema911s
#360 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
Dzinoo
Razumijem te, i ja sam nahebo od sličnog kretena..
A vi ako mi možete oprostit ja ću vam budžetlije, političare, i ostale sisadzije pobit da vi neprljate ruke
Razumijem te, i ja sam nahebo od sličnog kretena..
A vi ako mi možete oprostit ja ću vam budžetlije, političare, i ostale sisadzije pobit da vi neprljate ruke
-
high_volume
#361 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
Koga prate po Sarajevu dva crna Range Rovera, s blinkerima, naprijed i straga, u njegovom Mercedesu ili sličnom automobilu? Svi sa BiH tablicama.
- problemnatravunu
#362 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
U više navrata , u zadnjih mjesec dana sam na relaciji Sa - Mo , uočio, sreo crni BMW X6 , pod pratnjom VW Passata....hajd što jurcaju, pretiču čak i kolonu kod zastoja kod Jablanice (zaželim im prvi stub ili jarak!) , ali, zanima me OTKUD DA SMO NEKOME OD ŠUPAČKIH POLITIČARA MI KUPILI, ZAMISLITE , BMW X6, NI MANJE NI VIŠE....
Ima li iko koji pouzdani info.....
-
zigson
#363 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
Hahaha pa bisera se u touaregu predzanjem vozala, mogu mislit ko je u x6problemnatravunu wrote: ↑03/05/2023 19:32 U više navrata , u zadnjih mjesec dana sam na relaciji Sa - Mo , uočio, sreo crni BMW X6 , pod pratnjom VW Passata....hajd što jurcaju, pretiču čak i kolonu kod zastoja kod Jablanice (zaželim im prvi stub ili jarak!) , ali, zanima me OTKUD DA SMO NEKOME OD ŠUPAČKIH POLITIČARA MI KUPILI, ZAMISLITE , BMW X6, NI MANJE NI VIŠE....![]()
- vjeshalica
#364 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
Da nije Gliseri malešan Touraeg? Meni ona više izgleda da se vozi u Wieltonu.

- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#365 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
Nesic se vozi u zadnjem + pratnja predzadnji kao kod bisezigson wrote: ↑03/05/2023 20:36Hahaha pa bisera se u touaregu predzanjem vozala, mogu mislit ko je u x6problemnatravunu wrote: ↑03/05/2023 19:32 U više navrata , u zadnjih mjesec dana sam na relaciji Sa - Mo , uočio, sreo crni BMW X6 , pod pratnjom VW Passata....hajd što jurcaju, pretiču čak i kolonu kod zastoja kod Jablanice (zaželim im prvi stub ili jarak!) , ali, zanima me OTKUD DA SMO NEKOME OD ŠUPAČKIH POLITIČARA MI KUPILI, ZAMISLITE , BMW X6, NI MANJE NI VIŠE....![]()
Ima li iko koji pouzdani info.....![]()
Niko drugi nema Tuarega u pratnji osim gospodina, inace su golfovi pasati ili oktavije...
Taj bijeli tuareg je mnogo dobar, 286ps, vozio se jedan ministar prije
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
- drndalo
#367 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
Ljepse je kad znas kome jebes mater...
- mayab
#368 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
Definitivno !
Apropo BMW X6 , kao službenog auta,
zaista mi nije jasno da se nabavi takav tip auta, jer "šupak" uglavnom sjedi pozada ,
a taj auto baš i nije nešto prostran i komotan nazad, ali zato košta ko "svetog petra kajgana"...smatram to neviđenim preseravanjem i bahaćenjem sa NARODNIM PARAMA!
Zaista, zna li se ko se vozi u njemu ?
-
HelaS
#369 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
Koje sve institucije u BiH imaju pravo na vozila pod pratnjom?
-
Jutarnjizvezdan
#370 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
Nikada mi nece biti jasno da vozila pod pratnjom, iako nisu napadnuta - jure brzinama koje ugrozavaju ostale ucesnike u saobracaju,preticu preko punih linija,preticu kolone vozila,"guraju" vozila sa ceste,naravno o prilagodjavanju uslovima da ne pricamo,zakon navodi da vozaci istih te vozila u pratnji po procjeni treba da.... Kakve su to procjene i ko je kriv kad neko pogine ili skrha auto..
-
zdruzdjo
#371 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
Sve sto si naveo je jedna velika "Siva Zona"Jutarnjizvezdan wrote: ↑04/05/2023 03:29 Nikada mi nece biti jasno da vozila pod pratnjom, iako nisu napadnuta - jure brzinama koje ugrozavaju ostale ucesnike u saobracaju,preticu preko punih linija,preticu kolone vozila,"guraju" vozila sa ceste,naravno o prilagodjavanju uslovima da ne pricamo,zakon navodi da vozaci istih te vozila u pratnji po procjeni treba da.... Kakve su to procjene i ko je kriv kad neko pogine ili skrha auto..
Oni bi trebali biti sankcionisani ukoliko ne postuju saboracajne zakone. Ali, ko ce ih kazniti?
Svi se prave blesavi jer bolje je ici linijom manjeg otpora obzirom na "stabilnu" politicku situaciju i imenovanja komesara, nacelnika, sefova.....
-
megaribi1
#372 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
Kada sam 1986 učio vožnju, čitao sam o vozilima pod pratnjom, ali ih, osim ako se zbog najavljene posjete državnika blokira cijeli grad, nisam imao prilike sretati u normalnim okolnostima. Ne znam da li je to što tada Sarajevo nije bilo glavni grad, ili što se pratnja koristila stvarno izuzetno rijetko. Možda je neko od starijih forumaša iz Beograda imao više priliku da se sreće sa vozilima pod pratnjom i prije devedesetih, pa bi mogao reći koji je od ova dva razloga tačan. Sada vozila pod pratnjom nisu nikakva rijetkost, pa mi djeluje da se danas neke privilegije koriste više nego ranije.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#373 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
Ako nema pratnju obiljezenog policijskog vozila moram li se sklanjat?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#375 Re: TZV. Vozila pod pratnjom????
Otkud sad pa to?