kakabanja213 wrote: ↑04/05/2023 00:23
zippoo87 wrote: ↑04/05/2023 00:04
Botinjosi su jos upaljeni,vidim

Damir koji je patka je sporan a Aner Zuljevic nije,dok se ne dokaze suprotno
Ja sam stvarno mislio i da je Ramo Isak patka pa lik danas izbaci slike koje nadrealisti i pajtonovci zajedno nisu bili u stanju izkarikirati.. A Niksic je sam rekao da je imao dvije ruke u rezervi tako je je Isak postavljen...??? Onako, neka ga i drzi do rijeci.
Sto se Anera tice, kada uporedis sa dosadasnjim direktorima i i vodecim ljudima BH Telecoma, je sasvim ok rjesenje, ali ako zelis da firmu koja je u slobodnom padu da vratis na neko realno mjesto treba ti menadjer koji ima viziju i koji tu firmu treba okreniti naopacke, treba ti pravi manager. Za njega nisam siguran da ima to ali eto izgleda njima covjek koji tu nece puno talasati i onnjenidealan za takvu vrstu posla.
Ti kao direktor,ako nisi neki vrsni struĆnjak,uvijek mozes angazovati neku konsultansku firmu i da ti urade sta god zelis...da ti skeniraju cijelu firmu,da nadju slabe tacke,da nadju potencijalne tacke,da kazu u kojem smjeru da ulazes da se razvijas i sve moguce i nemoguce...ako zelis da od firme napravis nesto bolje nego sto je bilo.Prema tome,uvijek ima nacina ako ima volje i to je kod nas uvijek bio najveci problem,jer je politika radi svojih interesa kocila svaki napredak i ulaganja,nego su sebi pravili glasacku masineriju i zaposljavali za glasove i mito (15-30000 KM za poziciju u Telecomu) i zato se Telecom zove zlatna koka a ne sto je firma sa profitom u milijardama.
Prema tome,vi proSDA klika,vi odmah svakog na prvu popljujete,samo zato sto nije "vas branilac SDA interesa" a sve ostalo je vama nebitno.
A trojka u Sarajevu je pokazala da gdje ima volje ima i nacina a i u mnogim drugim sredinama gdje su bili vlasti...recimo u TK su puno dobrih zakona donijeli za 1-2 godine koliko su bili vlast bez SDA a onda opet ovi zajahase i evo ne znamo ni da postoje od izbora...niti su sta predlagali,niti usvajali...tisina