Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
kakabanja213

#100476 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakabanja213 »

zippoo87 wrote: 04/05/2023 00:04 Botinjosi su jos upaljeni,vidim :D
Damir koji je patka je sporan a Aner Zuljevic nije,dok se ne dokaze suprotno :-D
Ja sam stvarno mislio i da je Ramo Isak patka pa lik danas izbaci slike koje nadrealisti i pajtonovci zajedno nisu bili u stanju izkarikirati.. A Niksic je sam rekao da je imao dvije ruke u rezervi tako je je Isak postavljen...??? Onako, neka ga i drzi do rijeci.
Sto se Anera tice, kada uporedis sa dosadasnjim direktorima i i vodecim ljudima BH Telecoma, je sasvim ok rjesenje, ali ako zelis da firmu koja je u slobodnom padu da vratis na neko realno mjesto treba ti menadjer koji ima viziju i koji tu firmu treba okreniti naopacke, treba ti pravi manager. Za njega nisam siguran da ima to ali eto izgleda njima covjek koji tu nece puno talasati i onnjenidealan za takvu vrstu posla.
kluz franjo

#100477 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kluz franjo »

Skoro 30 godina svjesnog i sistematskog uništavanja obrazovanja i novinarstva od strane vladajuće kaste je napravilo (skoro) nepopravljivu štetu.
Javni servisi ne igraju danas nikakvu ulogu u definisanju svakodnevnih društveno-političkih tema.
Ozbiljno i profesionalno istraživačko novinarstvo je prepušteno jednom NGO-u (CIN) i incidentnim, povremenim pojavama u privatnim portalima (Raport i respiratori) i zavisnim blogerima.
Skoro 30 godina su se obrazovanje i profesionalno, nezavisno novinarstvo - dva osnovna stuba kritičke, demokratske javnosti - revnosno uništavali.
Tako smo došli u situaciju da se informacija na Klixu (koji nikada nije ni bio profesionalan, a u zadnjih 2 godine ni nezavisan) danas uopšte tretira kao vijest, relevantna za komentiranje.
Raduje me da je Trojka stavila rad i finansiranje javnih servisa u neki svoj prioritet.
Ali nisam optimista.
Previše je štete napravljeno, a po ovom pitanju "sve su jače ruke, što je vuku dnu..."
Lakše je uništiti par "protivničkih", a stvoriti par "svojih" propagandnih portalčića, nego sistematski stvoriti i ojačati nezavisan i profesionalan javni servis sa ako treba tri druga kanala.
Officer Crabtree

#100478 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Officer Crabtree »

giannibelif wrote: 04/05/2023 00:19 Čovjek predao imovinski karton prije nekoliko godina i naravno svi nepismeni bilmezi se primaju na to da mu stan u Sarajevu košta 120 hiljada maraka, što i jest tačno prije svih skokova cijena.
Procijenjene vrijednosti prikupljene su iz njegove izjave o imovinskom stanju koju nakon izbora potpisuju svi izabrani politički predstavnici, uključujući i Nikšića.
pinkman

#100479 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pinkman »

__Phoenix__ wrote: 03/05/2023 23:59 Što je sporan Aner Zuljevic za direktora telekoma? Nek mi neko objasni
Evo biografija:
https://parlamentfbih.gov.ba/v2/bs/stra ... ranica=170

Iskustvo:
Radno iskustvo:
Organizacioni direktor Cobnet internet, viši asistent Fakulteta za poslovni menadžment, doc.dr. Ekonomski fakultet, docent Ekonomski fakultet Mostar, šef Odjela za prodaju BHT
Skromno iskustvo, realno gledajuci.

Za direktora BH Telecoma treba osoba izmedju 45 i 55 godina zivota, iskustvo na poziciji direktora kompanije preko 150-250 uposlenih, itd.
giannibelif

#100480 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by giannibelif »

Officer Crabtree wrote: 04/05/2023 00:24
giannibelif wrote: 04/05/2023 00:19 Čovjek predao imovinski karton prije nekoliko godina i naravno svi nepismeni bilmezi se primaju na to da mu stan u Sarajevu košta 120 hiljada maraka, što i jest tačno prije svih skokova cijena.
Procijenjene vrijednosti prikupljene su iz njegove izjave o imovinskom stanju koju nakon izbora potpisuju svi izabrani politički predstavnici, uključujući i Nikšića.
Ma ovo je stara informacija sa CIN-a. Uzimaju sa stranice CIK-a i odnosi se na izabrane u zakonodavne organe, što je on i bio u nekoliko izbornih ciklusa. Sada nije izabran nigdje osim ovako posredno na poziciju premijera i nema potrebu da prijavljuje imovinu CIK-u.
Dobar je Klix, kad si gladan nisi svoj..
mirza_15

#100481 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

kakabanja213 wrote: 04/05/2023 00:23
Damir koji je patka je sporan a Aner Zuljevic nije,dok se ne dokaze suprotno :-D
Ja sam stvarno mislio i da je Ramo Isak patka pa lik danas izbaci slike koje nadrealisti i pajtonovci zajedno nisu bili u stanju izkarikirati.. A Niksic je sam rekao da je imao dvije ruke u rezervi tako je je Isak postavljen...??? Onako, neka ga i drzi do rijeci.
Sto se Anera tice, kada uporedis sa dosadasnjim direktorima i i vodecim ljudima BH Telecoma, je sasvim ok rjesenje, ali ako zelis da firmu koja je u slobodnom padu da vratis na neko realno mjesto treba ti menadjer koji ima viziju i koji tu firmu treba okreniti naopacke, treba ti pravi manager. Za njega nisam siguran da ima to ali eto izgleda njima covjek koji tu nece puno talasati i onnjenidealan za takvu vrstu posla.
Nije BH Telecom u slobodnom padu. Znam otprilike u kojem smjeru će ići argumentacija ako uđemo u raspravu, ali ja tvrdim da nije. Da može puno bolje može.
zippoo87

#100482 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zippoo87 »

Ti kao direktor,ako nisi neki vrsni struĆnjak,uvijek mozes angazovati neku konsultansku firmu i da ti urade sta god zelis...da ti skeniraju cijelu firmu,da nadju slabe tacke,da nadju potencijalne tacke,da kazu u kojem smjeru da ulazes da se razvijas i sve moguce i nemoguce...ako zelis da od firme napravis nesto bolje nego sto je bilo.Prema tome,uvijek ima nacina ako ima volje i to je kod nas uvijek bio najveci problem,jer je politika radi svojih interesa kocila svaki napredak i ulaganja,nego su sebi pravili glasacku masineriju i zaposljavali za glasove i mito (15-30000 KM za poziciju u Telecomu) i zato se Telecom zove zlatna koka a ne sto je firma sa profitom u milijardama.
Prema tome,vi proSDA klika,vi odmah svakog na prvu popljujete,samo zato sto nije "vas branilac SDA interesa" a sve ostalo je vama nebitno.
A trojka u Sarajevu je pokazala da gdje ima volje ima i nacina a i u mnogim drugim sredinama gdje su bili vlasti...recimo u TK su puno dobrih zakona donijeli za 1-2 godine koliko su bili vlast bez SDA a onda opet ovi zajahase i evo ne znamo ni da postoje od izbora...niti su sta predlagali,niti usvajali...tisina :D
zippoo87

#100483 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zippoo87 »

pinkman wrote: 04/05/2023 00:29
__Phoenix__ wrote: 03/05/2023 23:59 Što je sporan Aner Zuljevic za direktora telekoma? Nek mi neko objasni
Evo biografija:

Iskustvo:
Radno iskustvo:
Organizacioni direktor Cobnet internet, viši asistent Fakulteta za poslovni menadžment, doc.dr. Ekonomski fakultet, docent Ekonomski fakultet Mostar, šef Odjela za prodaju BHT

Za direktora BH Telecoma treba osoba izmedju 45 i 55 godina zivota, iskustvo na poziciji direktora kompanije preko 150-250 uposlenih, itd.
Neki kao Kahriman recimo...njegova biografija je vrhunska.
Steta je takvog covjeka smijeniti :lol:
Last edited by zippoo87 on 04/05/2023 00:42, edited 1 time in total.
giannibelif

#100484 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by giannibelif »

Ovaj Aner je bio fantastičan zastupnik.
relativno84

#100485 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by relativno84 »

Sastavljeni.. :oops: :D
kakabanja213

#100486 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakabanja213 »

zippoo87 wrote: 04/05/2023 00:32

Ti kao direktor,ako nisi neki vrsni struĆnjak,uvijek mozes angazovati neku konsultansku firmu i da ti urade sta god zelis...da ti skeniraju cijelu firmu,da nadju slabe tacke,da nadju potencijalne tacke,da kazu u kojem smjeru da ulazes da se razvijas i sve moguce i nemoguce...ako zelis da od firme napravis nesto bolje nego sto je bilo.Prema tome,uvijek ima nacina ako ima volje i to je kod nas uvijek bio najveci problem,jer je politika radi svojih interesa kocila svaki napredak i ulaganja,nego su sebi pravili glasacku masineriju i zaposljavali za glasove i mito (15-30000 KM za poziciju u Telecomu) i zato se Telecom zove zlatna koka a ne sto je firma sa profitom u milijardama.
Prema tome,vi proSDA klika,vi odmah svakog na prvu popljujete,samo zato sto nije "vas branilac SDA interesa" a sve ostalo je vama nebitno.
A trojka u Sarajevu je pokazala da gdje ima volje ima i nacina a i u mnogim drugim sredinama gdje su bili vlasti...recimo u TK su puno dobrih zakona donijeli za 1-2 godine koliko su bili vlast bez SDA a onda opet ovi zajahase i evo ne znamo ni da postoje od izbora...niti su sta predlagali,niti usvajali...tisina :D
Sacekaj, je li ti ovo meni rekao da sam ja nesto kao proSDA??????!!!!!! Pa je sam trenutno mozda jedini stanvnik istocnog Mostara koji bi sutra opet dao glas NS i Boski Cavar. Vi zaposlenici partija raznih ste bas izgubili bilo kakav osjecak za neku kritiku. Znaci imenovanje clana partije, bilo koje, za direkora firme poput telecoma, elektroprivrede...je cista podjela plijena.
kakabanja213

#100487 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakabanja213 »

mirza_15 wrote: 04/05/2023 00:32

Nije BH Telecom u slobodnom padu. Znam otprilike u kojem smjeru će ići argumentacija ako uđemo u raspravu, ali ja tvrdim da nije. Da može puno bolje može.
Kako nije u slobodnom padu. Trenutno vrijedi bar upola manje nego prije 15tak godina uz oviliko smanjenu vrijednost novca. Pa direktor u Mostaru je lik kojem ja ne bih dao dvije koze da mi cuva.
mirza_15

#100488 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

kakabanja213 wrote: 04/05/2023 00:52
mirza_15 wrote: 04/05/2023 00:32

Kako nije u slobodnom padu. Trenutno vrijedi bar upola manje nego prije 15tak godina uz oviliko smanjenu vrijednost novca. Pa direktor u Mostaru je lik kojem ja ne bih dao dvije koze da mi cuva.
O kadrovskim rješenjima se da raspravljati. S druge strane, pad dobiti, pored okolnosti na koje se moglo uticati boljim poslovnim odlukama, je imao i niz okolnosti na koje se nije moglo uticati. Kretanja na TK tržištu su jednostavno bila takva da je prihod i dobit padala svim provajderima TK usluga. Prije dvije godine je dobit značajno porasla. Prošlu godinu je značajno skočio prihod, ali ne i dobit zbog večeg ulaganja i rastra troškova uposlenik usred inflacije. Ali BH Telecom je stabilna firma koja konstantno bilježi povećanje broja korisnika. Ne znam koliko je vrijedila prije 15 godina, a koliko vrijedi sada.

Ponavljam, može i treba bolje ali daleko od toga da je slobodan pad. Radi se o jako stabilnoj kompaniji sa stabilnim prihodima.
Quaresma

#100489 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Quaresma »

mirza_15 wrote: 03/05/2023 23:25 Klix umjesto demantija o Nikšićevoj imovini. Izgleda legla nova uplata :mrgreen:

ne smije trojkase niko dirati :D
Styling

#100490 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

mirza_15 wrote: 04/05/2023 01:11
kakabanja213 wrote: 04/05/2023 00:52
O kadrovskim rješenjima se da raspravljati. S druge strane, pad dobiti, pored okolnosti na koje se moglo uticati boljim poslovnim odlukama, je imao i niz okolnosti na koje se nije moglo uticati. Kretanja na TK tržištu su jednostavno bila takva da je prihod i dobit padala svim provajderima TK usluga. Prije dvije godine je dobit značajno porasla. Prošlu godinu je značajno skočio prihod, ali ne i dobit zbog večeg ulaganja i rastra troškova uposlenik usred inflacije. Ali BH Telecom je stabilna firma koja konstantno bilježi povećanje broja korisnika. Ne znam koliko je vrijedila prije 15 godina, a koliko vrijedi sada.

Ponavljam, može i treba bolje ali daleko od toga da je slobodan pad. Radi se o jako stabilnoj kompaniji sa stabilnim prihodima.
Pa ne baš. Ofalili su pravo. Ne mogu da nađu mlade IT stručnjake koji bi im poboljšali kvalitet rada jer neće niko da radi za bijedu (u poređenju koliko danas IT freelanceri zarađuju). Navukli su neproduktivnog kadra koji ništa ne radi. Uhljebljavali familiju i islužene kadrove koji nisu u stanju kreirati kvalitetnu ponudu. Njih treba privatizovati.
The BEN10

#100491 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by The BEN10 »

kakabanja213 wrote: 04/05/2023 00:49
zippoo87 wrote: 04/05/2023 00:32
Sacekaj, je li ti ovo meni rekao da sam ja nesto kao proSDA??????!!!!!! Pa je sam trenutno mozda jedini stanvnik istocnog Mostara koji bi sutra opet dao glas NS i Boski Cavar. Vi zaposlenici partija raznih ste bas izgubili bilo kakav osjecak za neku kritiku. Znaci imenovanje clana partije, bilo koje, za direkora firme poput telecoma, elektroprivrede...je cista podjela plijena.
@kakabanja213
Apsolutno se slažem s tobom.
Čuj lika šta zagovara - ako nije dobar menadžer neka nađe dobre savjetnike! Zamisli da se tako bira selektor repke - nema veze što nije dobar, nek je naš, a ako ne zna, naći ćemo mu dobre savjetnike. :roll:
Dakle, u pitanju je ISTI, ali baš isti koncept i recept koji je koristila kriminalna SDA kako bi uništila sve živo.
sajber87

#100492 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Zna li neko dokle se doslo sa koalicijom nes sbih hdz 1990, klix je pred izglasavanje vlade pisao o tome kao skoro zavrsen posao, nemoguce da je klix svjesno brutalno lagao u korist kleptokoruptivnog sda df rezima. Desetine laznih klixovih tekstova u zadnjih par mjeseci koji su skoro pa copy paste sa sdaovskih informer portala istraga i faktor govore u kakav se propagandni sda bilten pretvorio klix. Zalosno
Last edited by sajber87 on 04/05/2023 09:00, edited 1 time in total.
Iskra_Bug

#100493 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Iskra_Bug »

Image

Sta reci..? :jbt:
mirza_15

#100494 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

Ovo Klix još nije objavio demanti za Damira Hadžića :mrgreen:
Kakvo su žutilo postali to je strašno.
pinkman

#100495 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pinkman »

zippoo87 wrote: 04/05/2023 00:36
pinkman wrote: 04/05/2023 00:29

Evo biografija:

Iskustvo:

Neki kao Kahriman recimo...njegova biografija je vrhunska.
Steta je takvog covjeka smijeniti :lol:
Podrazumijeva se da on nije ni trebao biti imenovan za direktora BH Telecoma.

Ne znam zasto mislite da neko podrzava SDA ako je rekao da odredjena osoba iz SDP-a nije za poziciju direktora. Nevjerovatno. :shock:

Sad da sam maliziocan prozvao bih te botom Trojke. :wink:
doktor78

#100496 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by doktor78 »

Iskra_Bug wrote: 04/05/2023 08:15 Image

To je ta ekipa koju je Bakir okupio oko sebe: dia, Zaha, Salko... uz podršku agresivnih botova a la Mulahuseinović.
I onda se pitaju zašto niko neće s njima....
tramvajtrojka

#100497 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

doktor78 wrote: 04/05/2023 09:03
Iskra_Bug wrote: 04/05/2023 08:15 Image

To je ta ekipa koju je Bakir okupio oko sebe: dia, Zaha, Salko... uz podršku agresivnih botova a la Mulahuseinović.
I onda se pitaju zašto niko neće s njima....
Image
Image

Ev poceo je i trouble in wahabi paradise :lol: :lol: , bradice rigaju vatru jedan na drugoga :mrgreen:
uglavnomja

#100498 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by uglavnomja »

sajber87 wrote: 04/05/2023 08:12 Zna li neko dokle se doslo sa koalicijom nes sbih hdz 1990, klix je pred izglasavanje vlade pisao o tome kao skoro zavrsen posao, nemoguce da je klix svjesno brutalno lagao u korist kleptokoruptivnog sda df rezima. Desetine laznih klixovih tekstova u zadnjih par mjeseci koji su skoro pa copy paste sa sdaovskih informer portala istraga i faktor govore u kakav se propagandni sda bilten pretvorio klix. Zalosno
klix je apsolutni rekorder po broju ramazanskih tekstova ...

citav mjesec je od 10-ak top-tekstova na naslovnici bilo bar 9 o ramazanu, iftaru, razni likovi pricali, sjecali se, dzamija ova ona, zemlja ova ona ...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#100499 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

uglavnomja wrote: 04/05/2023 09:17
sajber87 wrote: 04/05/2023 08:12 Zna li neko dokle se doslo sa koalicijom nes sbih hdz 1990, klix je pred izglasavanje vlade pisao o tome kao skoro zavrsen posao, nemoguce da je klix svjesno brutalno lagao u korist kleptokoruptivnog sda df rezima. Desetine laznih klixovih tekstova u zadnjih par mjeseci koji su skoro pa copy paste sa sdaovskih informer portala istraga i faktor govore u kakav se propagandni sda bilten pretvorio klix. Zalosno

citav mjesec je od 10-ak top-tekstova na naslovnici bilo bar 9 o ramazanu, iftaru, razni likovi pricali, sjecali se, dzamija ova ona, zemlja ova ona ...
i koji je tačno problem sa tim?
muha_sa

#100500 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by muha_sa »

uglavnomja wrote: 04/05/2023 09:17

Ne mogu da vjerujem šta uradi Norveška od tebe :-)
Locked