Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
plavi_E

#100076 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Po nekim postovima ovdje na temi kao da Covic preko svojih potova predlaze da se ukine nacin odlucivanja u SBK i HNK zbog EU puta. Ali zbog tog istog EU puta se ojacava pozicija manjine na Entitetskom nivou. Moguce je da su uvidjeli da demografski i politicki gube SBK jer je Bosnjaka vec blizu 2/ potrebne za odlucivanje a oni nisu blizu 2/3 u HNK takodje potrebne za odlucivanje. Pa bi sad kao "kompromisno" dali SBK za HNK.
Hajvan

#100077 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hajvan »

sehohari wrote: 02/05/2023 16:06
Hajvan wrote: 02/05/2023 15:31

Mozda bi ova prica o podguznim muhama uzp-u imala logiku da:

- SDA nije UZP-u dala kljucna ministartstva (finasije)
- SDA nije UZP-u dala kladionicarski bizinis, i to bez poreza
- SDA nije UZP-u dala enregetski sektor (MOL/INA)
- SDA nije UZP-u dala nesmetanu trgovinu (uvoznici, distributeri) na teritoriju gdje UZP cizma nije nikad prismrdila
- SDA nije UZP-u dala medijski prostor, pa nemnamo cak ni crtice sinkornizirane na bosanski
Neke stvari po meni nisu tačne, neke fale u listi.

- trgovinu (ako zanemarimo uvoznike) je donio bezvizni režim, a ne SDA. Dok su jedni mogli švercovati, ovi drugi su morali čekati po par mjeseci samo da prismrde Njemačkoj ili drugim EU zemljama.
- medijski prostor je krivica našeg javašluka i nezainteresovanosti. Pa na GRAS trolejbusima su idioti bukvalno umjesto "okretaljka" napisali "okretnica".
Sem toga, Hrvati u BiH nemaju nikakav medijski prostor. Sem HB-TV koja emituje možda tri sata programa dnevno, iz Mostara ne emituje niti jedan ozbiljan kanal.

- možeš slobodno dodati i uvođenje UZP kapitalista u građevinski sektor Sarajeva, po meni najveći grijeh. Pisalo je u Jutarnjem prije 10 godina kako je Bakir lično tada zvao Brajkovića, HVO vojnika i glavnog kiseljačkog švercera prema Sarajevu, da gradi one stanove po Stupu.
- dala im je bankarski i osiguravajući sektor. Unicredit (bivša Zagrebačka) i Euroherc su najveće firme u svom sektoru, što zbog SDA-ovskog uništavanja naših preduzeća, što zbog dovođenja idiotskih kadrova na čelo istih.

:roll:
plavi_E

#100078 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Covic ovdje na temi preko svojih botova porucuke "da bi se najbolje bilo prispojiti na americki plin preko hercegovine" a odbiti istocnu konekciju. Sa njihove tacke razumljivo jer time dobijaju monopol i mogucnost ucjene. Sa bosnjacke strane bi mozda bilo bolje ili praviti obje konekcije ili nijednu. Sa tim sto bi prije izgradnje trebalo rijesiti pitanje vlasnistva i upravljanja. Ko odlucije ciji gas transportuje i kome ide. Ko sve dijeli prihod od placanja transporta. Ko ima pravo obustave transporta gasa. Trojka sad ima vlast pa nek odluci dali ce se baviti ovim pitanjima ili ne.
Mishelinke

#100079 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

Sad kada je Vlada FBiH oslobođena, interesuje me u kojem roku se mogu očekivati smjene direktorice i uprave KCUS-a, direktora i uprave BH Telecoma i direktora i uprave EP BiH???

Ove smjene treba staviti na dnevni red odmah na početku, još do kraja maja da lete ko fišek sa tih pozicija.

Nakon toga treba da ide smjena šefova, rukovodioca i podjela otkaza svima onima koji su zaposleni mimo konkursa, ili putem naštimanih konkursa. Ovo može i u narednih 6 mjeseci, jer pretpostavljam da je puno takvih, krenuvši od portira pa sve do šefova i izvršnih direktora.

Ove tri ustanovne/kompanije trebaju biti prioritet za čistku koja slijedi. Dosta je zuluma, protjerivanja stručnih doktora, prisluškivanja u svrhu raznih osmica i enormnog bogaćanja zbog nerealno visoke cijene električne energije.
plavi_E

#100080 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Cesto puta se cuje argument "nije bitnop cijeje, bitno je se prima placa i da se uplacuje PDV". Te "argumente" smo culi i ta gasne konekcije, i za Buk Bjelu i za aerodrom u Trebinju. Ako to nije bitno onda nebi trebalo bitno ni HR pa je mogla vratiti luku u Shibeniku BiH. Ali nije nego ju je prodala Turcima jer niko nije htio ni kupiti otetu imovinu. Turci naravno sa tim nemaju problema. Ili nek Srbija da BiH neki svoj energetski potencijal na koristenje jer ce i tad neko primati plate i placati porez.
donnie_darko

#100081 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by donnie_darko »

Covjek ispred svog medija

Image
BAK-eV

#100082 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BAK-eV »

sehohari wrote: 02/05/2023 15:58
BAK-eV wrote: 02/05/2023 15:49

Ko ce to sad popraviti od Trojke?
Iskreno rečeno, i da hoće, ne ide to za 24 sata.
Ko je sad spominjao vrijeme?
Pusti suplju!
plavi_E

#100083 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Cesto se argumentuje da Trojka ne moze popraviti za 24 h ono sto je SDA unistavala decenijama. Naravno da ne moze. Ovdje je pitanje dali se oni uopste hoce baviti tim pitanjima. Evo na primjer SDA je ostavila katasrofalan disbalans po pitanju zastupljenosti Bosnjaka u drzavnim institucijama i Forto je nedavno smjenio Bosnjaka i postavio Hrvata na njegovu poziciju. Jeste da je to negativan primjer ali na takvim potezima ce se vidjeti proces popravke onog sto je SDA ostavila iza sebe.
zippoo87

#100084 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zippoo87 »

Mishelinke wrote: 02/05/2023 16:21 Sad kada je Vlada FBiH oslobođena, interesuje me u kojem roku se mogu očekivati smjene direktorice i uprave KCUS-a, direktora i uprave BH Telecoma i direktora i uprave EP BiH???

Ove smjene treba staviti na dnevni red odmah na početku, još do kraja maja da lete ko fišek sa tih pozicija.

Nakon toga treba da ide smjena šefova, rukovodioca i podjela otkaza svima onima koji su zaposleni mimo konkursa, ili putem naštimanih konkursa. Ovo može i u narednih 6 mjeseci, jer pretpostavljam da je puno takvih, krenuvši od portira pa sve do šefova i izvršnih direktora.

Ove tri ustanovne/kompanije trebaju biti prioritet za čistku koja slijedi. Dosta je zuluma, protjerivanja stručnih doktora, prisluškivanja u svrhu raznih osmica i enormnog bogaćanja zbog nerealno visoke cijene električne energije.
Samo direktore i mozda jos neke ces moci sasjeci a svi ovi sa ugovorima na neodredjeno,njima se ne moze nista,osim sto se moze uvesti sistem reda,rada i discipline pa ko tu padne na ispitu,dobije otkaz.
Ali direktore se moze odmah razrijesiti,jer su politicke funkcije.
BHCluster

#100085 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Hajvan wrote: 02/05/2023 15:31
BHCluster wrote: 02/05/2023 15:23
Jah kad dobije po nosu onda se pobuces, takva ti priroda. Vego o kakvom ti obrazu pricas kad ste podguzna muha hdZ/uZp-u? Haj sad shibice u shake i pred stanicu.
Mozda bi ova prica o podguznim muhama uzp-u imala logiku da:

- SDA nije UZP-u dala kljucna ministartstva (finasije)
- SDA nije UZP-u dala kladionicarski bizinis, i to bez poreza
- SDA nije UZP-u dala enregetski sektor (MOL/INA)
- SDA nije UZP-u dala nesmetanu trgovinu (uvoznici, distributeri) na teritoriju gdje UZP cizma nije nikad prismrdila
- SDA nije UZP-u dala medijski prostor, pa nemnamo cak ni crtice sinkornizirane na bosanski
sdO je dio uZp-a! sdO je proslost, ako je sdO mjerilo ovim novim, boljim koji nece sa nacionalistima, likovima s americke crne liste itd :oops: od ce se stvarno daleHko dogurati.
plavi_E

#100086 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

SDA je decenijama je zaposljavala stranacke podobne ljude na vazne funkcije. Trojka je na primjeru Rame pokazala da je moguce postaviti na funkciju i nestranacki kadar. Nije mozda najbolji pimjer ali to su potezi na kojima ce se moci procijeniti volja Trojke da promijeni stvari na bolje.
BAK-eV

#100087 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BAK-eV »

plavi_E wrote: 02/05/2023 16:26 Cesto puta se cuje argument "nije bitnop cijeje, bitno je se prima placa i da se uplacuje PDV". Te "argumente" smo culi i ta gasne konekcije, i za Buk Bjelu i za aerodrom u Trebinju. Ako to nije bitno onda nebi trebalo bitno ni HR pa je mogla vratiti luku u Shibeniku BiH. Ali nije nego ju je prodala Turcima jer niko nije htio ni kupiti otetu imovinu. Turci naravno sa tim nemaju problema. Ili nek Srbija da BiH neki svoj energetski potencijal na koristenje jer ce i tad neko primati plate i placati porez.
To je peta kolona.
Ko fol nije vazno, ko upravlja a u citavom svijetu se na energetiku gleda kao stratesku drzavnu granu i sa krajnjim oprezom.
Jer energetika to i jeste.
Samo te malo iskljuci i padaju milionski ugovori, privreda, ulozeni kapital....
Last edited by BAK-eV on 02/05/2023 16:34, edited 1 time in total.
BHCluster

#100088 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

zippoo87 wrote: 02/05/2023 16:12
BHCluster wrote: 02/05/2023 15:23
Jah kad dobije po nosu onda se pobuces, takva ti priroda. Vego o kakvom ti obrazu pricas kad ste podguzna muha hdZ/uZp-u? Haj sad shibice u shake i pred stanicu.
Za razliku od tebe,ja nikada nisam bio botinjos i razumijem i desavanja i procese.A gdje cu bolan od tebe dobiti po nosu ? :lol: :lol:
Pa izbrisao bi se sa foruma da se to desi :lol:
Nego,je li te ovo neko "nasavjetovao" da ubacujes "h" gdje mu nije mjesto ili pokusavas vise da budes "urban",da kamufliras svoje porijeklo :lol:
Da ti "i razumijem i desavanja i procese" sve jasno. :(
Mishelinke

#100089 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

donnie_darko wrote: 02/05/2023 16:29 Covjek ispred svog medija

Image
Čovjek koji vas je rašarafao i razložio na atome :izet:

Ništa drugo da ne uradi, ovo je dovoljno za moj glas do kraja političke karijere, koja će definitivno biti duža od Genjcove :kiss:
Last edited by Mishelinke on 02/05/2023 16:35, edited 1 time in total.
zippoo87

#100090 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zippoo87 »

plavi_E wrote: 02/05/2023 16:30 Cesto se argumentuje da Trojka ne moze popraviti za 24 h ono sto je SDA unistavala decenijama. Naravno da ne moze. Ovdje je pitanje dali se oni uopste hoce baviti tim pitanjima. Evo na primjer SDA je ostavila katasrofalan disbalans po pitanju zastupljenosti Bosnjaka u drzavnim institucijama i Forto je nedavno smjenio Bosnjaka i postavio Hrvata na njegovu poziciju. Jeste da je to negativan primjer ali na takvim potezima ce se vidjeti proces popravke onog sto je SDA ostavila iza sebe.
TakoE...odmah fokus treba biti na brojanje krvnih zrnaca a rad i napredak,to treba usporiti malo...pa da za 2 mjeseca ti i tvoji botinjosi dodjete i kazete,nisu nista uradili,samo broje krvna zrnca.
Koliko podlosti moze stati u covjeka,to je nevjerovatno a sve zbog nekog sitnog scara ovozemaljskog a sve veliki muslimani i vjernici,posebno u Dzenetni Dzehenem 😂😂😂
Mishelinke

#100091 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

zippoo87 wrote: 02/05/2023 16:31
Mishelinke wrote: 02/05/2023 16:21 Sad kada je Vlada FBiH oslobođena, interesuje me u kojem roku se mogu očekivati smjene direktorice i uprave KCUS-a, direktora i uprave BH Telecoma i direktora i uprave EP BiH???

Samo direktore i mozda jos neke ces moci sasjeci a svi ovi sa ugovorima na neodredjeno,njima se ne moze nista,osim sto se moze uvesti sistem reda,rada i discipline pa ko tu padne na ispitu,dobije otkaz.
Ali direktore se moze odmah razrijesiti,jer su politicke funkcije.
Može i ostale, uz minimalnu izmjenu Zakona o radu (tačnije jednog člana zakona).
JohnnyS

#100092 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

Više je natopljena suzama ova tema zadnje dvije stranice nego što vani kiša pada.

Istrpite dostojanstveno ovih par godina bez SDA, ne budite kmečavci kao oni što su protestirali protiv Komšića
BAK-eV

#100093 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BAK-eV »

plavi_E wrote: 02/05/2023 16:21 Covic ovdje na temi preko svojih botova porucuke "da bi se najbolje bilo prispojiti na americki plin preko hercegovine" a odbiti istocnu konekciju. Sa njihove tacke razumljivo jer time dobijaju monopol i mogucnost ucjene. Sa bosnjacke strane bi mozda bilo bolje ili praviti obje konekcije ili nijednu. Sa tim sto bi prije izgradnje trebalo rijesiti pitanje vlasnistva i upravljanja. Ko odlucije ciji gas transportuje i kome ide. Ko sve dijeli prihod od placanja transporta. Ko ima pravo obustave transporta gasa. Trojka sad ima vlast pa nek odluci dali ce se baviti ovim pitanjima ili ne.
Ovdje se vidi pogubljenost bosnjackih stranaka, ma o kome da se radilo, SDA/SDP/NIP ...

Usloviti svaku konekciju , da to bude firma na drzavnom nivou uz jasnu strukturu zaposlenih, podjelu pihoda ....
Mishelinke

#100094 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

JohnnyS wrote: 02/05/2023 16:38 Više je natopljena suzama ova tema zadnje dvije stranice nego što vani kiša pada.

Istrpite dostojanstveno ovih par godina bez SDA, ne budite kmečavci kao oni što su protestirali protiv Komšića
Mislim da su i oni svjesni da je to par decenija, a ne godina. Zato ovoliko i kmeče :lol:
zippoo87

#100095 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zippoo87 »

BHCluster wrote: 02/05/2023 16:33
zippoo87 wrote: 02/05/2023 16:12
Za razliku od tebe,ja nikada nisam bio botinjos i razumijem i desavanja i procese.A gdje cu bolan od tebe dobiti po nosu ? :lol: :lol:
Pa izbrisao bi se sa foruma da se to desi :lol:
Nego,je li te ovo neko "nasavjetovao" da ubacujes "h" gdje mu nije mjesto ili pokusavas vise da budes "urban",da kamufliras svoje porijeklo :lol:
Da ti "i razumijem i desavanja i procese" sve jasno. :(
???
Sta si ovo napisao supljoglOvac?
plavi_E

#100096 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

zippoo87 wrote: 02/05/2023 16:35
plavi_E wrote: 02/05/2023 16:30 Cesto se argumentuje da Trojka ne moze popraviti za 24 h ono sto je SDA unistavala decenijama. Naravno da ne moze. Ovdje je pitanje dali se oni uopste hoce baviti tim pitanjima. Evo na primjer SDA je ostavila katasrofalan disbalans po pitanju zastupljenosti Bosnjaka u drzavnim institucijama i Forto je nedavno smjenio Bosnjaka i postavio Hrvata na njegovu poziciju. Jeste da je to negativan primjer ali na takvim potezima ce se vidjeti proces popravke onog sto je SDA ostavila iza sebe.
TakoE...odmah fokus treba biti na brojanje krvnih zrnaca a rad i napredak,to treba usporiti malo...pa da za 2 mjeseca ti i tvoji botinjosi dodjete i kazete,nisu nista uradili,samo broje krvna zrnca.
Koliko podlosti moze stati u covjeka,to je nevjerovatno a sve zbog nekog sitnog scara ovozemaljskog a sve veliki muslimani i vjernici,posebno u Dzenetni Dzehenem 😂😂😂
Ja razumijem da te tebe i mnoge druge SDA unistila na razne nacine. Nekog mentalno nekog finansijski nekog tjelesno. Ti zbog SDA vise nisi u stanju ni diskotovati da ne pljujes, vrijedjas i pucas smajlice samo ako neko me misli isto kao ti.To je "SDA sindrom". Ja ne zelim vishe odgovarati takvima kao sto si ti jer mozete pomislit da ce vam pljuvanje i vrijedjanje mene pomoci u vasim problemami. Na zalost nece. Strucne pomoci ima. Ali vi pomoc trazite na pogresnom mjestu.
relativno84

#100097 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by relativno84 »

Image

U jednu sliku sve stane. Koncept, vizija, misija, emocija, hemija.

Dva jadnika malo jaca, evo sta bude kad si nametnuta podvala narodu koji navodno predstavljas. Nema mjesta za Draganovim stolom dok se jede za likove s upitnom podrskom. Drzi blizu ove levate jer su voljni racun da plate.
Student_u_Ostavci

#100098 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Mishelinke wrote: 02/05/2023 16:40
JohnnyS wrote: 02/05/2023 16:38 Više je natopljena suzama ova tema zadnje dvije stranice nego što vani kiša pada.

Mislim da su i oni svjesni da je to par decenija, a ne godina. Zato ovoliko i kmeče :lol:
Patriotski blok već 2026e potapa sarajevsku HNS i šalje je na Uborak historije :zzzz:
zippoo87

#100099 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zippoo87 »

plavi_E wrote: 02/05/2023 16:42
zippoo87 wrote: 02/05/2023 16:35

Ja razumijem da te tebe i mnoge druge SDA unistila na razne nacine. Nekog mentalno nekog finansijski nekog tjelesno. Ti zbog SDA vise nisi u stanju ni diskotovati da ne pljujes, vrijedjas i pucas smajlice samo ako neko me misli isto kao ti.To je "SDA sindrom". Ja ne zelim vishe odgovarati takvima kao sto si ti jer mozete pomislit da ce vam pljuvanje i vrijedjanje mene pomoci u vasim problemami. Na zalost nece. Strucne pomoci ima. Ali vi pomoc trazite na pogresnom mjestu.
Cuj unistila me SDA 😂😂😂
Unistila nas je sve ali mene licno na nacin na koji ti napisa,hvala bogu nije.
Ja nemam niti sam ikada imao ikakvog dodira sa SDA a jedan visoki funkcioner i parlamentarac mi je komsija,pa da sam htio,mogao sam i ja malo u dzamiju sa njim i uvlaciti se u dupe i tako"napredovati".
Samo meni moj obraz,cast i ugled ne bi to dozvolili...to je odlika najgorih mesjunnama,hinja,neukih dupelizaca,sendvicara...ukratko sve ovo sto si ti i tebi slicni.
Takodjer ne zavisim ni od drugih stranaka,nikada nisam 1 KM dobio ni od koga i zato ja mogu pljuvati po svima ,za razliku od tebe i ostalih crva,koji si napuckana pudlica.
Ti se ovdje samo sramotis a svakim svojim upisom jos vise ukopavas i SDA,jer i slijepim otvaras oci i pokazujes kakvi su pajseri ostali u stranci.
Last edited by zippoo87 on 02/05/2023 16:49, edited 1 time in total.
geralt

#100100 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by geralt »

dječak sa šibicama wrote: 02/05/2023 13:07 Jasan je sistem vladanja koju je zamislila Halka, podrska botova iz napacenog Luxemburga i Svedske, sto vise iseliti zdravorazmisljajuce u Njemacku i useliti jeftinu radnu snagu sa Nepala i iz Bangladesa (poucak bratske im demokrscanske stranke HDZ iz susjedstva, nekako se sistematicno zaboravlja da je SDA clanica demokrscanske unije) a glasove namaknuti kroz dzamiju i od polupismenih krezubih provincijalaca + penzioneri, das mu 2% vecu penziju i paket Bony soka, kupio si ga.

Ali jebiga negdje su zajebali.
Zajebali su ih respiratori za sva vremena, nisu ni svjesni koliko. Nacija je apstraktna, mrtvi ljudi na Sebijinim i Fadilovim respiratorima su konkretni. Da su bar pokusali da se ograde od toga kao stranka i zrtvovali pijune kao sto su Fikret i Solak, imali bi sanse da se izvuku. Ali jok, sve je zavjera Gordane Tadic protiv Bosnjaka. Plus sto obican narod iz dna duse mrzi bogacenje na tudjoj nesreci, i malo sta ih moze toliko isprovocirati na revolt.

Sta ima SDA da ponudi kao kontru na to? Pricu o cetnicima koji silaze niz Vraca? Evo silaze vec 20 i kusur godina ali nikako da sidju. Dosadila prica, pretvorila se u shum u pozadini. A Konakovic je moze uvjerljivije ispricati ako bude potrebe za tim.
Locked