konoplja wrote: ↑30/04/2023 20:22
forumskivojnik wrote: ↑29/04/2023 06:32
Naslov teme je "kada se isplati iseljenje iz BiH"? Zbog para, Hebenog sistema, kriminalnih politickih cobana koji su opet onakvi kakav je PUK koji ih je i izabrao na svoju sliku i priliku isto kao sto i Bog stvori covjeka na svoju sliku i priliku (vaze religijske "svete" mitoloske knjige)

, zbog djece?
U mom slucaju je to mogucnost sticanja znanja i rad u oblastima medicine koji u BiH nikada nece ni zazivjeti.
Primjer je kadavericne transplantacije za koje ne postoje ni zakoni na drzavnom nivou, a zakoni ne mogu da se naprave i usvoje jer ne postoji zdravstvo na drzavnom nivou, nismo ni clanica eurotransplanta upravo iz tog razloga. Sto opet znaci BiH i nije drzava nego nekakva zajednica necega i nekoga koja je neciji protektorat i kolonija.
Naravno da sam nakon dobitka diplome otisla vanKa i evo me, radim u oblastima medicine koji spadaju u Spitzenmedizin.
Nije to samo ova rekonstruktivna plasticna hirurgija, nego i neurohirurgija i intervencionalna medizina u hibridnim op salama od kojih samo jedna kosta sa tehnikom preko 1.5 miliona eura, zatim kadavericne transplantacije, djecija ortopedija koja u Sa. i BiH i ne postoji uprkos "sveCki poznatom" djecijem ortopedu koji i ne zna uraditi jednu triple osteotomiju, djeciji osteosarkomi, djecije skolioze.
Da u svim ovim oblastima medicine sam dio tima + 1x god. dio tima ljekari bez granica u zemljama treceg svijeta ( nisam ljekar, nisam direktor ni privatnik, nisam ni rukovodilac sveCke korporacije koja ima bazu u BiH

, ne putujem na poslovna putovanja po svEtu, a nisam ni "ponosni" zitelj nekog sVabskog geta iz kojeg sam morebiti deportovana u BiH jer sam previse bila poznata svabskoj policiji (a policija je rasisticka

) pa na ovom forumu vazim protiv iseljenja i migracije bh gradjana nego sam "jadni" PERAC GUZICA, cesto "perem guzice" crossover manöver-om)

.
Uz sve ovo "morala" sam nauciti svabski, ici na kojekakve kurseve, polagati ispite i to sve u praksi primjenjivati i preuzeti odgovornost sto mi je na kraju donijelo i znatno povecanje place

.
Na kraju, da sve bude jos bizarnije, sada u BiH mogu birati gdje da radim kako ustanovu tako i oblast medicine a prije odlaska u De. nisam mogla nakon zavrsenog fakulteta zd.studija u BiH dobiti posao.
Naravno, slazem se s tobom, i jasno je da je zaposljavanje, ganjanje karijere i napredak, kao i rad sa cutting edge tehnologijama mnogo pristupacnije i lakse ostvarivo u visoko razvijenim drzavama.
Nego, orginalni post mi je bio zanimljiv pa sam ti otvorio profil i vidio da si pisala u muskom rodu. Stoga i pitanje - jesi li ti trans?
Post Postao/
la dema225 » 30/04/2023 20:33
U 2018. je pisao, a 2023. je pisala
Da, jako je interesantno kako se forumasi odnose prema drugom forumasu, na odredjenim temama, ako se predstavlja kao ona ili kao on.
Na pocetku te teme nakon par vulgarnih uvreda pocela sam pisati sa on i taj oblik verbalne komunikacije je nestao
U medjuvremenu sam na poslu stigla gdje se danas nalazim, a ustedjelo se i nesto novca koji sam imala potrebu smisleno "parkirati" uz sigurnu "oplodnju" a to je bila investicija kupovine stana u Sarajevu koji ce se uz sigurnu dobit prodati kada dodje vrijeme za to.
Nakon par godina ponovo se sjetim ovog foruma zbog informacija o kupovini nekretnine, cijenama, investitorima, agencijama.
Taj raniji period sam svjesno "zaboravila"

, ali vulgarne uvrede su se promptno vise puta ponovile pa cak i psovanje moje majke.
Sto opet znaci da je falusoidni fasizam duboko ukorijenjen u bh drustvu.
Obzirom da je sav stres jednog pocetnika iza mene, na ovaj forum navratim pocesto po dnevnu dozu misljenja o dijasporcima, njihovim neuspjesima i "jadnom" zivotu u dijaspori.
Jos ako Svabe usvoje prijedlog dvojnog drzavljanstva,.... uz taj pasos otvorena su mi skoro sva vrata zemalja i medicinskih institucija koje mene zanimaju a uz to bih imala i bh drzavljanstvo. I da, moj zivot ce time postati jos "jadniji" i jos "bjedniji".
Isto kao i zivot komsijskog sina iz Sarajeva koji u BiH nakon zavrsetka medicine nije mogao dobiti posao i gle cuda, evo ga ovdje vec par mjeseci radi na uniklinici na kardiohirurgiji gdje vrse transplantacije srca. Nakon 6 god. on ce postati kardiohirurg a u BiH nije mogao dobiti posao ni na jednom konkursu jer se unaprijed znalo ciji sin ili kcerka ce dobiti to mjesto.
Da li ce on ikada pomisliti da se vrati u BiH?
Da li cu se ja ikada za stalno vratiti u Bih?