Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
melac

#6326 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by melac »

Blixen wrote: 28/04/2023 16:05
melac wrote: 28/04/2023 15:15 I kakav je zakljucak
Prvo da se izvinete svi redom, da ne dobijete batine 🤣🤣
:D :skoljka:
melac

#6327 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by melac »

karanana wrote: 28/04/2023 15:50 da mogu birat, i ja bi australija/novi zeland. ali ne mogu birat.
Pod kojim okolnostima bi otisao?
Da dobijes posao i neku super platu, ili samo da mozes dobiti vizu i dozvolu boravka isao bi glavom bez obzira?
karanana

#6328 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by karanana »

melac wrote: 28/04/2023 17:31
karanana wrote: 28/04/2023 15:50 da mogu birat, i ja bi australija/novi zeland. ali ne mogu birat.
Pod kojim okolnostima bi otisao?
Da dobijes posao i neku super platu, ili samo da mozes dobiti vizu i dozvolu boravka isao bi glavom bez obzira?
nisam toliko mlad ni opusten, a nemam ni neki sigurnosni shtek koji bi me drzao par mjeseci, tako da sada vjerovatno ne da bi otisao bez neke podloge.

a i da hoce glavom bez obzira otici, ne mozes bas tako dobiti vizu.
madner

#6329 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by madner »

Pa da te neki kreten drzi dvije godine u zatvoru zbog jace gripe i eksperimentise na tebi.
forumskivojnik

#6330 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by forumskivojnik »

Blixen wrote: 28/04/2023 15:48
Comandini wrote: 28/04/2023 15:34

Oprosti
Sve 5
Mene na ovoj temi nervira pljuvanje prvenstveno po našoj djeci koja su otišla vani da probaju
Vrijeđa ih se
Naziva ih se pogrdnim imenima
Nekoliko likova konstantno pljuje po njima
Redaju teorije o užasnim gradovima širom EU

E zato i Miljenkov tekst
Ne serite (ne ti) drugima a do iza drugog svjetskog rata smo se bavili endemskim sifilisom

Upravo sam danas bila dio tima koji je ucestvovao u jednom od operativnih zahvata transformacije transseksualne osobe iz jednog spola u drugi :gunjastajl: :tooo: dok se i danas u toj Bosni i Hercegovini lijece inficirane rane zapisavanjem rane (uriniranjem po rani) jer je pisaka (urin) "prijeki lijek" protiv upaljene rane :D, a konjuktivitis se lijeci "ispiranjem oka" majcinim mlijekom (osoba se odvede kod zene koja doji bebu da joj direktno iz dojke zasprica mlijeko u oko :lol: .
madner

#6331 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by madner »

Nadam se da je osoba od 18+, da za koju deceniju to ne bude u rangu lobotomije.
zubi

#6332 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by zubi »

forumskivojnik wrote: 28/04/2023 18:41
Upravo sam danas bila dio tima koji je ucestvovao u jednom od operativnih zahvata transformacije transseksualne osobe iz jednog spola u drugi :gunjastajl: :tooo: dok se i danas u toj Bosni i Hercegovini lijece inficirane rane zapisavanjem rane (uriniranjem po rani) jer je pisaka (urin) "prijeki lijek" protiv upaljene rane :D, a konjuktivitis se lijeci "ispiranjem oka" majcinim mlijekom (osoba se odvede kod zene koja doji bebu da joj direktno iz dojke zasprica mlijeko u oko :lol: .
Jazuk pa to nemamo, zaista :D
melac

#6333 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by melac »

madner wrote: 28/04/2023 17:46 Pa da te neki kreten drzi dvije godine u zatvoru zbog jace gripe i eksperimentise na tebi.
Da budem i ja malo cinican, koji ces kurac na kraju svijeta da padnes preko ruba.
Warashii

#6334 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Warashii »

Kad Ramo Isak postane ministar unut. poslova. Jbte :run: dotjeralo cara do duvara.
broj dva

#6335 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by broj dva »

melac wrote: 28/04/2023 15:15 I kakav je zakljucak kada se isplati seliti iz BiH i ja bih dodao jos i gdje se to isplati seliti?
- EU
- Svicarska/ Norveska/ Island
- Sjeverna Amerika
- Juzna polutka NZ/ Australija.
Uzimajući dolazeće klimatske promjene u obzir skandinavija bi nogla relativmo dobro proći generaciju-dvi...
Dosadno mii

#6336 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Dosadno mii »

Sve 5
Mene na ovoj temi nervira pljuvanje prvenstveno po našoj djeci koja su otišla vani da probaju
Vrijeđa ih se

E zato i Miljenkov tekst
Ne serite (ne ti) drugima a do iza drugog svjetskog rata smo se bavili endemskim sifilisom

Spol se ne moze promijenit. Sta ste radili, odstranili zdrave dijelove tijela?
madner

#6337 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by madner »

melac wrote: 28/04/2023 19:42
madner wrote: 28/04/2023 17:46 Pa da te neki kreten drzi dvije godine u zatvoru zbog jace gripe i eksperimentise na tebi.
Da budem i ja malo cinican, koji ces kurac na kraju svijeta da padnes preko ruba.
Ne bih tvoje i moje povezao. Generalno je ostalo malo drzava kojima se Kina ne svidja.
skafiskafsnjak

#6338 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by skafiskafsnjak »

@Blixen
Malo na cist zrak... malo na proteste i tako :D

Image
Image
konoplja

#6339 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by konoplja »

Sve 5
Vrijeđa ih se

E zato i Miljenkov tekst

Jesi ti trans?
forumskivojnik

#6340 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by forumskivojnik »

konoplja wrote: 29/04/2023 02:15

Jesi ti trans?
:lol: :lol: :lol:
Naslov teme je "kada se isplati iseljenje iz BiH"? Zbog para, Hebenog sistema, kriminalnih politickih cobana koji su opet onakvi kakav je PUK koji ih je i izabrao na svoju sliku i priliku isto kao sto i Bog stvori covjeka na svoju sliku i priliku (vaze religijske "svete" mitoloske knjige) :gunjastajl:, zbog djece?
U mom slucaju je to mogucnost sticanja znanja i rad u oblastima medicine koji u BiH nikada nece ni zazivjeti.

Primjer je kadavericne transplantacije za koje ne postoje ni zakoni na drzavnom nivou, a zakoni ne mogu da se naprave i usvoje jer ne postoji zdravstvo na drzavnom nivou, nismo ni clanica eurotransplanta upravo iz tog razloga. Sto opet znaci BiH i nije drzava nego nekakva zajednica necega i nekoga koja je neciji protektorat i kolonija.

Naravno da sam nakon dobitka diplome otisla vanKa i evo me, radim u oblastima medicine koji spadaju u Spitzenmedizin.
Nije to samo ova rekonstruktivna plasticna hirurgija, nego i neurohirurgija i intervencionalna medizina u hibridnim op salama od kojih samo jedna kosta sa tehnikom preko 1.5 miliona eura, zatim kadavericne transplantacije, djecija ortopedija koja u Sa. i BiH i ne postoji uprkos "sveCki poznatom" djecijem ortopedu koji i ne zna uraditi jednu triple osteotomiju, djeciji osteosarkomi, djecije skolioze.
Da u svim ovim oblastima medicine sam dio tima + 1x god. dio tima ljekari bez granica u zemljama treceg svijeta ( nisam ljekar, nisam direktor ni privatnik, nisam ni rukovodilac sveCke korporacije koja ima bazu u BiH :D :-) , ne putujem na poslovna putovanja po svEtu, a nisam ni "ponosni" zitelj nekog sVabskog geta iz kojeg sam morebiti deportovana u BiH jer sam previse bila poznata svabskoj policiji (a policija je rasisticka :lol: ) pa na ovom forumu vazim protiv iseljenja i migracije bh gradjana nego sam "jadni" PERAC GUZICA, cesto "perem guzice" crossover manöver-om) :tooo: :tooo: :tooo:.

Uz sve ovo "morala" sam nauciti svabski, ici na kojekakve kurseve, polagati ispite i to sve u praksi primjenjivati i preuzeti odgovornost sto mi je na kraju donijelo i znatno povecanje place :skoljka: .

Na kraju, da sve bude jos bizarnije, sada u BiH mogu birati gdje da radim kako ustanovu tako i oblast medicine a prije odlaska u De. nisam mogla nakon zavrsenog fakulteta zd.studija u BiH dobiti posao.
Blixen

#6341 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Blixen »

forumskivojnik wrote: 29/04/2023 06:32 sada u BiH mogu birati gdje da radim kako ustanovu tako i oblast medicine a prije odlaska u De. nisam mogla nakon zavrsenog fakulteta zd.studija u BiH dobiti posao.
Ti si guzicoperač :lol: i tačka
Svi vi vani ste isti

Sačekaj da ti forumski dežurni krelci detaljno pojasne
Optimus09

#6342 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Optimus09 »

Zeznuto je ovako,stranac u DE,stranac u svojoj zemlji.
Sta ce biti kada ova generacija izumre a njihova djeca prestanu dolaziti u BiH,jer se nece smatrati Bosancima.
Samim tim i novac prestaje dolaziti:o
Dope_Man

#6343 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Dope_Man »

Bice zivotarenje, starih i iznemoglih (sretni ce biti oni koji ce jos imati primanja od djece iz dijaspore) i u nekom teoretskom najboljem slucaju za drzavu BiH masovno naseljavanje ljudima iz nekih Bangladesa i slicnih zemalja.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#6344 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by PreWiBa »

Sve 5
Vrijeđa ih se

E zato i Miljenkov tekst

U kojim si ti vukojebinama živio, jebote :lol:

Podsjećaš me na onog jednog sa Youtuba, lik priča kako je sretan što ne živi više u zemlji gdje majka stavi svima da jedu iz iste tepsije zajedno, ja kontam: Jarane, zato nisi morao ići u Njemačku, dovoljno je bilo šljegnuti u prvo selo sa asfaltnim putem
moonca

#6345 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by moonca »

Ako se izbjeglice(penzioneri) iz devedesetih, odluche vratiti u Bosnu..imat che penzije iz zemalja gdje su ih zaradili. te penzije nisu niske za Bosanski standard..(josh uvijek) :-) .
elcaliente

#6346 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by elcaliente »

moonca wrote: 29/04/2023 15:39 Ako se izbjeglice(penzioneri) iz devedesetih, odluche vratiti u Bosnu..imat che penzije iz zemalja gdje su ih zaradili. te penzije nisu niske za Bosanski standard..(josh uvijek) :-) .
Sa 70 godina starosti kada ostvaris pravo na penziju gledas gdje imas dobar doktor, staracki dom i gdje su ti djeca.
Ostale stvar nemaju toliki prioritet.
Eh sada jedino da BiH napravi vrhunske starcke domove pa da se mozda tu nesto pokusa uraditi ali problem je taj da su djeca i unucad u Detschland i oni ce doci mozda jednom u dvije godine na 10 dana.
moonca

#6347 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by moonca »

elcaliente wrote: 29/04/2023 16:10
moonca wrote: 29/04/2023 15:39 Ako se izbjeglice(penzioneri) iz devedesetih, odluche vratiti u Bosnu..imat che penzije iz zemalja gdje su ih zaradili. te penzije nisu niske za Bosanski standard..(josh uvijek) :-) .
Sa 70 godina starosti kada ostvaris pravo na penziju gledas gdje imas dobar doktor, staracki dom i gdje su ti djeca.
Eh sada jedino da BiH napravi vrhunske starcke domove pa da se mozda tu nesto pokusa uraditi ali problem je taj da su djeca i unucad u Detschland i oni ce doci mozda jednom u dvije godine na 10 dana.
Prioritet je shta dobivaju za penziju/ kolichinom novca/ ushtedjevinom....vani zaradjena penzija. pruza ugodan zivot u Bosni.. ILi u susjednim drzavama..

Ne trebaju vrhunski. i vani ih mali procenat penzionera, mogu priushtiti :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6348 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by _BataZiv_0809 »

Optimus09 wrote: 29/04/2023 15:23 Zeznuto je ovako,stranac u DE,stranac u svojoj zemlji.
Sta ce biti kada ova generacija izumre a njihova djeca prestanu dolaziti u BiH,jer se nece smatrati Bosancima.
Samim tim i novac prestaje dolaziti:o
Naci ce se vec nacin za nadoknaditi 7% BDP-a
sehohari wrote: 29/04/2023 15:38
U kojim si ti vukojebinama živio, jebote :lol:

Podsjećaš me na onog jednog sa Youtuba, lik priča kako je sretan što ne živi više u zemlji gdje majka stavi svima da jedu iz iste tepsije zajedno, ja kontam: Jarane, zato nisi morao ići u Njemačku, dovoljno je bilo šljegnuti u prvo selo sa asfaltnim putem
Hahahahah bukvalno

Hahahh
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#6349 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by PreWiBa »

elcaliente wrote: 29/04/2023 16:10
Ne baš.

Stariji ljudi se većinom vraćaju u rodno mjesto, tako je sa svim migracionim grupama. Koliko god imali potrebu za ovim drugim stvarima, ljudi sa godinama sve više teže da budu u poznatoj okolini.
Rugafet

#6350 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Rugafet »

Jbg danas konto malo se opustit uz Zvezde granda, malo kakve meze u rakiju kad ono šefica sinoć zove de živ bio bil nešto danas završio $400 dobiješ, a reko ajd hoću yebaji ga ne možeš ništa planirat danas
Post Reply