Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
zippoo87

#99076 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zippoo87 »

palermo wrote: 29/04/2023 22:47
zippoo87 wrote: 29/04/2023 22:45

"Jak" si ti u ovoj direktnoj komunikaciji...ono bas "puno kazujes" :D
Ako nemas sta reci,suti i nemoj me bezveze citirati "zabrinuti" :-D
Vidim po vokabularu da si primljen u clansyvo. Pa cestitam.
Ne vidis ti nista prijatelju...sve dok budes gledao u SDA/DF,sa tom "dioptrijom" ti neces ispravno vidjeti.
A ne znam u kakvo sam clanstvo primljen...volio bih da sam u Mensu,ali nisam bas taj kalibar jbga,ali opet bolje vidim bez SDA/DF naocala :lol:
relativno84

#99077 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by relativno84 »

Napokon su građani Federacije BiH dobili isprosjačenu i slugansku vladu. Vladu utemeljenu na 'kršćanskim vrijednostima' kakvu je još davno navijestio islamofobni i sada već preminuli papa Benedikt XVI u svojoj knjizi 'Europa bez korijena' u kojoj izričito zahtijeva Europu sa isključivim kršćanskim vrijednostima.

A 'mali franjo' iz Mostara i ministar vanjskih poslova Madžarske potvrdili su taj politički koncept na svom nedavno održanom tajnom susretu. Izvođači radova na terenu i provoditelji u praksu tog političkog koncepta u Bosni već su nam poznati i osvjedočeni.

I, najzad, izmoliše vladalačko žezlo, malo moljakanjem i teglenjem za rukav predstavnika rečenih zapadno-europskih centara moći u Sarajevu, a dobrano političkom trgovinom sa svakim i sa svačim što im je moglo priskrbiti kakvu-takvu parlamentarnu većinu – uslov bez koje kolonizatori sa Zapada nisu imali načina intervenirati. A cilj im je bio isti: prekrižiti Bošnjake, uvjerljivo najbrojniji narod ove zemlje, lišiti ih njihova političkog subjektiviteta, za sada, a poslije će, bezbeli, doći na red i brisanje njihovog kulturnog, religijskog, povijesnog i civilizacijskog naslijeđa čiju historiju trajanja preseže samo još milenijska povijest Bosne i Hercegovine.

A i taj proces polagano teče, jer već imamo otvorene pozive iz manjeg BiH entiteta da se utišaju ezani sa džamijskih minareta, dok u većem BiH entitetu kadrovi 'našista' već neko vrijeme smiono dižu glavu, ali i svoj glas, pa otvoreno kritikuju prvog čovjeka Islamske zajednice u BiH i prijeteći upozoravaju na svaki pokušaj javne rasprave o ideologiji ateizma i sličnim stvarima. Sve to nimalo nije zasmetalo ostalim liderima 'trojke', a još manje rasisti iz OHR-a ili islamofobnoj diplomatskoj gospodi iz rečenih zapadno-europskih ambasada u Sarajevu.

Eto, sada su, za početak, uspjeli izgurati Bošnjake iz političkog i općenito javnog prostora ove zemlje. I svi su beskrajno zadovoljni, svak na temelju vlastitih motiva: zapadnoeuropski islamofobi i rasiste su uspjeli Bošnjake svesti na status građana drugoga reda u njihovoj vlastitoj domovini; 'mali franjo' iz Mostara već trlja ruke i otvoreno govori da je najzad na političkoj razini, ovjekovječenjem učešća vlastite političke opcije u vlasti, i na zakonodavnoj razini ostvario dugogodišnju težnju za 'trećim entitetom'. Njegovi kadrovi već gospodare i državnom i federalnom razinom vlasti, baš kao da su oni većinski narod ovoga tla.

A lideri 'trojke', političke marionete 'malog karadžića' iz Laktaša i narečenog 'malog franje' iz Mostara, 'kvazibošnjaci od glave do pete', presretni što su uz pomoć strane sile, najzad, politički porazili Bošnjake i dokrajčili njihovu jedinu političku ideju u kojoj su oni svih proteklih godina sedimentirali vlastiti politički subjektivitet.

Šta se drugo moglo i očekivati od 'našista' kao preživjelog ostatka nekoć militantnog ateizma koji je vladao zemljama bivše Jugoslavije; od 'nipovaca' koji u svom nezajažljivom otpadničkom bijesu svete se svemu i svačemu, pa u plamu vlastita bijesa uništavaju i državu i njene rodoljubive građane, Bošnjake ponajvećma; od 'sd(e)povaca' koje je pohlepa za vlašću posve oslijepila, pa ništa ne vide osim vlastitih interesa, taman da voda sve nosi.

Dostatno je samo znati da je on sve protekle godine držao glavu iznad vode, da ne potonu, liderima dviju za Bosnu najneprijateljskijih političkih partija, koje sada, eto, drže Bošnjake u političkom getu, za sada. Ali da Bošnjaci odbace jedinu političku ideju koja ih je okupljala sve ove protekle godine, definirala njihov politički subjektivitet i činila stamenim političkim faktorom u zemlji, to ne razumijem niti Bošnjacima mogu uopće oprostiti. Glasali su za 'našiste', 'nipovce' i 'sd(e)povce', i posijali sjeme vlastite propasti. Sada neka žanju, beru i jedu gorke plodove, baš kao nekoć 'sinovi Israilovi' u egipatskom sužanjstvu.

Znam da su čistim srcem glasali za politički pluralizam, misleći da žive u stvarnom pluralističkom ozračju, ali nisu računali na domaće političke izdajnike i na pritajene trojanske konje u zapadno-europskom diplomatskom koru ovdje u Sarajevu, koji su samo čekali da se Bošnjaci uhvate na tu opasnu udicu.

Prof. dr. Rešid Hafizović je ugledni profesor na Fakultetu islamskih nauka (FIN) Univerziteta u Sarajevu (UNSA) i član Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine (ANUBiH)
:shock: :oops: :D :run:
Seyfo

#99078 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Seyfo »

Je li dodao da trojka neće dati ići u džamiju? To se zna čuti na Hayatu.
dale cooper

#99079 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dale cooper »

A_A_AKCIJA wrote: 29/04/2023 22:54
palermo wrote: 29/04/2023 22:45

Ja bih dodao I dostojanstvo, pa makar ga bilo I u mrvicama.
Hahahahahhahahahaha, jaooooo

Ja bih ipak ostavio kolegi @sumirprimus da vidi ovo za Slobodu

Mislim da ipak idete u pravcu CSKA, Dinamo Moscow, Krila Sovjetov...
Prije bih rekao Basaksehir i slično. Jer kao i šefa im stranke, više vole da ih brko milki po glavi nego mrski zapadnjaci. :mrgreen:
giannibelif

#99080 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by giannibelif »

palermo wrote: 29/04/2023 22:33
giannibelif wrote: 29/04/2023 22:31 Stranka koja je od jednog narod napravila politicke idiote koje svako maštrafi kako hoće. Pa nisu svi idioti baš.
Mislis na HDZ ? Ili na nekog drugog ?
Imam jednog radnika, puni trideset nekada uskoro i on je hodajući totem SDA problema egzistencije i postojanja. Dijete poginulog borca ili šehida, prvi posao u mojoj firmi, prekvalifikaciju mu plaća moj partner iz Norveške, a sa krajem procesa prekvalifikacije ostaje tu gdje jeste, uz bolju platu, jer je dobar radnik i trudi se. Eto ti SDA , branik domovine. I sad sa ovakvom platom, razmislja da se ženi i meni je drago što je takav momak dio mog tima.
Prpa.ba

#99081 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Radikaliziralo od Pecanina do Hafizovica.

:mrgreen:
Optimus09

#99082 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Optimus09 »

Nista meni ovdje nije jasno.
Jedni Bosnjaci se raduju,druge prozivaju izdajnicima.
Jedni kazu sve nastimano Hrvatima,onda se Hrvati bune kazu moze biti lose po njih.
Za koga ja ovdje da navijam :lol:
palermo

#99083 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Ja cu sutra jedino bogami ici saditi krompir......inace, simpatican ti je post.....doduse nisam manje ni ocekivao od.lovca na duple profile I jezickog linguists I yvorca novih kovanica u jezicnom izricaju
kluz franjo

#99084 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kluz franjo »

Nakon frtalj vijeka "nacionalnog i patriJotskog jačanja" ostavio ih SDF gologuze u predvorju rusko-srpskog saveza.
A sada im Avdo i Reuf objašnjavaju da ne pitaju zašto gologuzi stoje sa "mrvicama dostojanstva" u rukama, nego da je samo Fadil Prvostepeni garant zadržavanja i tih mrvica.
Strašno.
palermo

#99085 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

zippoo87 wrote: 29/04/2023 22:55
palermo wrote: 29/04/2023 22:47

Vidim po vokabularu da si primljen u clansyvo. Pa cestitam.
Ne vidis ti nista prijatelju...sve dok budes gledao u SDA/DF,sa tom "dioptrijom" ti neces ispravno vidjeti.
A ne znam u kakvo sam clanstvo primljen...volio bih da sam u Mensu,ali nisam bas taj kalibar jbga,ali opet bolje vidim bez SDA/DF naocala :lol:
Eh, bogami ces sacekati da budes primljen u yzv forumsku mens(z)u....al men se cini da si dobar pripravnik....

Al nije moje da ocjenjujem, to ce te ovi iz vrha..
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#99086 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laserShow »

Prpa.ba wrote: 29/04/2023 22:09
laserShow wrote: 29/04/2023 22:03 Do tada, ako kaze da mu pusimo, mi mu pusimo
Pusenje je licni izbor, tebi ako se pusi - pusi mu. Mozes i sa smjeskom. :mrgreen:

Evo primjer pilota koji onomad nije htio da pusi ustavni poredak NDH i tadasnje zakone koji su isto bili plod saradnje Berlina i Zagreba, a danasnji pilot se vodi onom da ako kaze da mu pusi, on ce pusiti. Sa smijeskom.

Samo ne ocekujte to od svih drugih.
A vidi, pusenje se odbija radom, a ne stiskanjem gujice. Ako ne zelis da pusis, onda uradis nseto da do toga ne dodje. Mi smo trijes godina gledali ko je veci mumin, a krali jedni drugima iza ledja. Sada dodje neko i opali te kitom po celu i ti se zalis? Sta se zalis?

Kada skontamo da smo sami krivi, onda ce biti i bolje.
laserShow

#99087 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laserShow »

Prpa.ba wrote: 29/04/2023 22:41Slobodu.
Hajde de, dostojanstveni, da cujem. Na sto si ponosan u ovih 30 godina? Dodje ti drugar njemac, fasista i pocne priati o svojim uber ponosnim stvarima. Ti kao veliki Bosnjak, Bosanac i Hercegovac ustanes i kazes

JA SAM PONOSAN NA _______________

NA sta, hajde da cujem tri stvari na koje si ti ponoosan i koje svaki dan spominjes svojoj djeci, da si se borio, izborio i da to imamo?

Samo nemoj reci drzava, nato i sl. Hajde da cujem, pa da i ja budem ponosan :)
palermo

#99088 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

kluz franjo wrote: 29/04/2023 23:05

Nakon frtalj vijeka "nacionalnog i patriJotskog jačanja" ostavio ih SDF gologuze u predvorju rusko-srpskog saveza.
A sada im Avdo i Reuf objašnjavaju da ne pitaju zašto gologuzi stoje sa "mrvicama dostojanstva" u rukama, nego da je samo Fadil Prvostepeni garant zadržavanja i tih mrvica.
Strašno.
Nakon deset godina supljiranja o Bosni I Hercegovini kao slobodnoj, demokratskoj, drzavi ravnoprqvnih gradjana I naroda itd....dodje drug Plenki I kaze vrijeme je....hajmo...

Sto bi rekao jedan istaknuti forumas,liberalne povinijencije I trojkaski fan, da zivim ondje gdje su Hrvati u vecini...vjerovatno bih glasao za HDZ al ne bih bio mnogo zadrt.....bogami dobro....
zippoo87

#99089 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zippoo87 »

palermo wrote: 29/04/2023 23:08
zippoo87 wrote: 29/04/2023 22:55
Eh, bogami ces sacekati da budes primljen u yzv forumsku mens(z)u....al men se cini da si dobar pripravnik....

Al nije moje da ocjenjujem, to ce te ovi iz vrha..
Tebi se evo vec godinama "cini i pricinjava" a nikako da ti se "pricini" :D
Isto tako i prognoziras "opasnosti" bez SDA u vlasti i svasta nesto a mi jedino sto imamo od SDA je unistenje svega cega se dotaknu.
Od tih tvojih/vasih strahova se jos nista nije desilo,iako o istim pisete decenijama i na toj propagandi straha su svaki izbori dobijani.
Prvo se Dodiku obezbijede pare,kada ovaj potrosi sve, a onda Dodik zaostri retoriku pa nas SDA kao "brani" od zlog Dodika a prije toga potpisu zaduzenje kod MMFa i spas Dodika :D

E tako i vi sada isto...evo nema kakve propasti drzave niste napisali ova zadnja 2 dana a drzava propala kao zeton,zahvaljujuci 30 godisnjoj vlasti SDA i satelita,naravno sa svojim nacionalnim koalicionim partnerima (HDZ i SNSD).
Zato je najbitnije da padne jedna nacionalna noga,pa ce pasti i ostale dvije,jer tronozac nema stabilnost na dvije noge.

Ali ne ocekujem od tebe da ovo shvatis,jer sjecam se tvojih postova kada si navijao za SDA u Mostaru i za Marica krimosa.
Tu si pokazao pravo lice a ne forumsko "zabrinuto" :-D
laserShow

#99090 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laserShow »

palermo wrote: 29/04/2023 23:16 Nakon deset godina supljiranja o Bosni I Hercegovini kao slobodnoj, demokratskoj, drzavi ravnoprqvnih gradjana I naroda itd....dodje drug Plenki I kaze vrijeme je....hajmo...
Bosna i Hercegovina nije slobodna drzava, nije demokratska i nije ravnopravna. Ona je zemlja, drzava, je odraza kakvi su njeni gradjani, odnosno narodi. Prema tome, ovo sto imamo smo ti, ja i svi mi. Niko drugi, ili treci, samo nas odraz.
kluz franjo

#99091 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kluz franjo »

palermo wrote: 29/04/2023 23:16
kluz franjo wrote: 29/04/2023 23:05
Strašno.
Nakon deset godina supljiranja o Bosni I Hercegovini kao slobodnoj, demokratskoj, drzavi ravnoprqvnih gradjana I naroda itd....dodje drug Plenki I kaze vrijeme je....hajmo...

Sto bi rekao jedan istaknuti forumas,liberalne povinijencije I trojkaski fan, da zivim ondje gdje su Hrvati u vecini...vjerovatno bih glasao za HDZ al ne bih bio mnogo zadrt.....bogami dobro....
Mislim... ono...
O čemu ti pričaš?
Šta Plenki, šta deset godina?
Kakav istaknuti forumaš?
I kakve to veze ima sa mnom i mojim upisom na koji odgovaraš?
palermo

#99092 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

laserShow wrote: 29/04/2023 23:13

Hajde de, dostojanstveni, da cujem. Na sto si ponosan u ovih 30 godina? Dodje ti drugar njemac, fasista i pocne priati o svojim uber ponosnim stvarima. Ti kao veliki Bosnjak, Bosanac i Hercegovac ustanes i kazes

NA sta, hajde da cujem tri stvari na koje si ti ponoosan i koje svaki dan spominjes svojoj djeci, da si se borio, izborio i da to imamo?

Ponosan sam sto sam ostao ziv I postena obraza. Ponosan sam sto je ova drzava opstala I sto narod kojem pripadam nije izbrisan sa lica zemlje. Ponosan sam stto je Velez osvojio kup iako nije trebao postojati. Ponodan sam sto je Stari most opet napravkjen..Ponosan sam na Edina Dzeku I Dzanana Musu....ponosan sam sto mogu bez straha dozvati mog prijatelja Hazima dok hodam ulicom biskupa Cule.....ponosan sam na sve narode koji zive u ovoj zemlji sto znaju odvojiti zivot od politike.....dosta od mene....mada, moga bih ja jos....
palermo

#99093 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

kluz franjo wrote: 29/04/2023 23:19
palermo wrote: 29/04/2023 23:16

Mislim... ono...
O čemu ti pričaš?
Kakav istaknuti forumaš?
Nemoj se srditi....ako te ovo toliko nasekiralo, necu vise....
zippoo87

#99094 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zippoo87 »

palermo wrote: 29/04/2023 23:22
laserShow wrote: 29/04/2023 23:13

Ponosan sam sto sam ostao ziv I postena obraza. Ponosan sam sto je ova drzava opstala I sto narod kojem pripadam nije izbrisan sa lica zemlje. Ponosan sam stto je Velez osvojio kup iako nije trebao postojati. Ponodan sam sto je Stari most opet napravkjen..Ponosan sam na Edina Dzeku I Dzanana Musu....ponosan sam sto mogu bez straha dozvati mog prijatelja Hazima dok hodam ulicom biskupa Cule.....ponosan sam na sve narode koji zive u ovoj zemlji sto znaju odvojiti zivot od politike.....dosta od mene....mada, moga bih ja jos....
U svom tvom ponosu,ja ovdje ne vidim NIJEDNU stvar da je zasluga SDA/DFa ?
kluz franjo

#99095 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kluz franjo »

palermo wrote: 29/04/2023 23:23
kluz franjo wrote: 29/04/2023 23:19
Mislim... ono...
O čemu ti pričaš?
Kakav istaknuti forumaš?
Nemoj se srditi....ako te ovo toliko nasekiralo, necu vise....
Možda bi me i nasrdilo, a možda i ne.
Ne znam.
Vrlo jednostavno dakle, o čemu ti pričaš?
Kakav Plenki, šta 10 godina, koji forumaš, šta ja imam sa tim?
palermo

#99096 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

zippoo87 wrote: 29/04/2023 23:24
palermo wrote: 29/04/2023 23:22
A ti negdje nadjes neku rijec, slovo, zarez,
u kojem sam ja rekao da je to zasluga SDA ili DF- a ?
vee-jay

#99097 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

palermo wrote: 29/04/2023 21:59
vee-jay wrote: 29/04/2023 21:57

Sve do glasa za Lendu -- ja sam vjerovao da postoji neki dogovor DFa sa Trojkom.
Ali sa tim potezom (a prije toga bilo i je previse) su sve maske pale ...
Koliko godina mi je trebalo da shvatim da je Komsic projekat SDA. :sad:
Ostaje nada da ce ti manje trebati da shvatis ciji je projekat Trojka
Neprijatelja Osame Bin Ladena i Vladimira Vladimirovicha Putina. :D
zippoo87

#99098 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zippoo87 »

palermo wrote: 29/04/2023 23:28
zippoo87 wrote: 29/04/2023 23:24
A ti negdje nadjes neku rijec, slovo, zarez,
u kojem sam ja rekao da je to zasluga SDA ili DF- a ?
Pa ako nije zasluga SDA,zasto je podrzavas onda ?
vee-jay

#99099 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

zippoo87 wrote: 29/04/2023 22:04
vee-jay wrote: 29/04/2023 21:57

Sve do glasa za Lendu -- ja sam vjerovao da postoji neki dogovor DFa sa Trojkom.
Ali sa tim potezom (a prije toga bilo i je previse) su sve maske pale ...
Koliko godina mi je trebalo da shvatim da je Komsic projekat SDA. :sad:
Meni je ovo nevjerovatno...koliko ste vi neki slijepo vjerovali u Komsica.
Neki jos uvijek vjeruju ali to vec nije do Komsica,nego do mentalne gimnastike.
Svaki puta je povukao na SDA stranu a nijednom na gradjansku,normalnu,ljudsku i vi opet,Komsis ljiljan,Komsic multi kulti.
Zahvaljujuci Komsicu,HDZ je ojacao toliko da je postigao ovo sto danas jeste.
Strankica od 100 000 glasova,postade fakticki drzava,jer se bez njih nista vise ne moze.
znam i u pravi si :|
Leverage

#99100 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Leverage »

Ratni SDA profiter Švrakić zakačio se na Facebook post Igora Stojanovića, vrijeđa i prijeti.
Locked