ma tamo gdje je lova ce zamijeniti sefove tamo gdje nije nece a bas interesantno ne znam da li je telecom ikad ispao iz ruku sda, elektroprivreda jeste tu je bilo promjena ..bumerangss wrote: ↑29/04/2023 21:13 Kažu u BHTelecomu baš panika zbog ocuvanja radnih mijesta, pogotovo šefovskih sa travničkim diplomama![]()
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
bob_1921
#99026 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Nebozemlja
#99027 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A koliko ljudi vjeruje u ovu šuplju smo vidjeli u petak.dek wrote: ↑29/04/2023 21:30Bakir je trpio ogromne pritiske tzv. prijatelja iz MZ. Na kraju nije potpisao rješenja koja su se nudila i izdržao je do kraja te se zamjerio Amerikancima.A_A_AKCIJA wrote: ↑29/04/2023 18:28
Hahahahahahaha
Pa bolan, Bakir je sve ovo izazvao upravo pasivnošću u Neumu. Potpisao prije toga legitimno predstavljanje, pa se pravio mrtav ko oposum i čekao Šmita da završi.
Haj nam nađi jedan SDA prijedlog IZ. Nema.
Za razliku od SDA, NiP je predlagao svašta.
Gdje to piše, da što se jače reaguje, VP će se više prepadati? Totalna glupost.
Ova država je građanski uređena sa alatima zaštite kolektivnih prava.
SDA je ta koja je najviše rušila građansku komponentu i meni je krivo što se ne priča o tome.
U jednom momentu Lendo je nudio rješenje koje znači potpuno negiranje građanske države. Kada je tražio da njih troje predlože ministre Srbe, Hrvate i "muslimane".
To bi značilo da komotno možemo raspustiti zastupnički dom i proglasiti PZ FBiH. Plemensku zajednicu. Jer taj dom se bira po građanskom principu i on daje potpise za Vladu. Poslije Lende taj dom ne bi imao nikakvu svrhu. Da en govorim da bi se uspostavio presedan i da bi se sve naredne vlade birale tako, jer bi to osiguralo izbor samo po etničkom principu a HDZ bi to prihvatio kao poklon sa neba.
I DF šuti na taj potez? Ko, nema veze.
Za to vrijeme Dritani iz tzv. građanskih stranaka su se ušutarili i pustili da on vodi njihove bitke za građanska rješenja. Iz prikrajka dobacivali onu Čovićevu da "jedan narod ne treba birati drugom predstavnike".
Najmanji je ovdje problem što je jedna ekipa zamijenila drugu na vlasti, pa makar i na ovaj nakaradan naĉin.
Podanički mentalitet i nedržavotvorno ponašanje koje smo vidjeli u njihovom odnosu prema Šmitu i njegovim sponzorima je daleko zabrinjavajuće.
Umjesto da od Bakira i SDA kao dominantno bišnjačke partije slušamo kako je jedina realna Bosna ona cijela iz tri dijela, to nam pak poručuju građani Kosmosa i Svijeta iz tzv multietničke lijeve Trojke, koji nam nam jasno stavljauju do znanja da ne mogu, i očito i ne żele dobaciti dalje od "muslimanske kvote".
- Prpa.ba
#99028 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Naravno da nece biti nikakve demokratske izmjene Ustava FBiH ili BiH.laserShow wrote: ↑29/04/2023 21:43 Hajde da povjerujemo da je to tacno. Bake sacuvao BIH i sve njene gradjane. To znaci da ce Bake ostati do kraja i da trojka ne moze izdati, jer Bake nece dozvoliti. Kako nece dozvoliti? Kao opozicija nece dignuti rukice za izmjene ustava.
Pa te ja pitam u cemu je onda problem za BIH? Sta se gubi=?
Ipak, koalicija okupljena oko HDZ-a je pokazala da im propisi nisu nikakva prepreka da dodju do onoga sto zele. Mozda Schmidt ukine dvotrecinsku vecinu za Bosnjake, i smanji to npr. na 2/5, da ne bi ispastale "eurointegracije", i hop, eto "treceg" izbornog.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#99029 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
sdO je inekako imala sivu eminenciju dok su je vodili oni sa zavrsenim TiTinim fakultetima, ovi sa travniČkim indexima, na sta spadosmo Allahu dragi.
- vee-jay
#99030 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sve do glasa za Lendu -- ja sam vjerovao da postoji neki dogovor DFa sa Trojkom.
Ali sa tim potezom (a prije toga bilo i je previse) su sve maske pale ...
Koliko godina mi je trebalo da shvatim da je Komsic projekat SDA.
-
palermo
#99031 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ostaje nada da ce ti manje trebati da shvatis ciji je projekat Trojka
- Hajvan
#99032 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Prpa.ba
#99033 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma jasno je njima, samo se istinski trude da ne vide.
Podsjecaju me na masu nasih dok piju kahvicu sa kumovima u proljetnom Sarajevu '92, netom prije odlaska kumova na dvosedmicne odmore.. imas oci, sve znas, ali ne vidis..
-
kluz franjo
#99034 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Koalicija SDF vidovitih džemila.
Decenijama tako uzimali dobre pare lafo proricanjem budućnosti, a u stvari običnim laganjem i manipulisanjem osjećajima neukih i/ili traumatiziranih.
Sa druge strane treba shvatiti i frustraciju onih pojedinaca koji su tek nedavno odlučili uskočiti u taj biiiiznis.
Ispostaviće se prekasno. Poslovni model se ofucao, a ciljna grupa spala na njih stotinjak.
Decenijama tako uzimali dobre pare lafo proricanjem budućnosti, a u stvari običnim laganjem i manipulisanjem osjećajima neukih i/ili traumatiziranih.
Sa druge strane treba shvatiti i frustraciju onih pojedinaca koji su tek nedavno odlučili uskočiti u taj biiiiznis.
Ispostaviće se prekasno. Poslovni model se ofucao, a ciljna grupa spala na njih stotinjak.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#99035 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mozda, mozda ukine RS; mozda smanji politicarima platu. Mozda uradi bilo sta, sto mi nismo sposobni.
Kako god, sta god da uradi, na to ima puno zakonsko pravo u protektoratu zvanom Bosna i Hercegovina. Kad izadjemo iz protektorata, kada budemo odgovorni i svjesni sta je drzava, onda nam smit nece ni trebati.
Do tada, ako kaze da mu pusimo, mi mu pusimo, jer da znamo drugacije, to bi i uradili. Ili hoces reci da pusenje vazi samo za hrvate i srbe, a za nas ne?
-
zippoo87
#99036 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Meni je ovo nevjerovatno...koliko ste vi neki slijepo vjerovali u Komsica.
Neki jos uvijek vjeruju ali to vec nije do Komsica,nego do mentalne gimnastike.
Svaki puta je povukao na SDA stranu a nijednom na gradjansku,normalnu,ljudsku i vi opet,Komsis ljiljan,Komsic multi kulti.
Zahvaljujuci Komsicu,HDZ je ojacao toliko da je postigao ovo sto danas jeste.
Strankica od 100 000 glasova,postade fakticki drzava,jer se bez njih nista vise ne moze.
-
zippoo87
#99037 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Prpa.ba
#99038 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pusenje je licni izbor, tebi ako se pusi - pusi mu. Mozes i sa smjeskom.
Evo primjer pilota koji onomad nije htio da pusi ustavni poredak NDH i tadasnje zakone koji su isto bili plod saradnje Berlina i Zagreba, a danasnji pilot se vodi onom da ako kaze da mu pusi, on ce pusiti. Sa smijeskom.
Samo ne ocekujte to od svih drugih.
- Student_u_Ostavci
#99039 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prolupali def, nema drugog objašnjenja
Pa nije Komšić potpisao ukaz poglavnika Šmita niti je Komšić štelio broj delegata u domu narodu dok nije naštelio tačan broj koji odgovara HDZu
Pa nije Komšić potpisao ukaz poglavnika Šmita niti je Komšić štelio broj delegata u domu narodu dok nije naštelio tačan broj koji odgovara HDZu
-
zippoo87
#99040 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Legendo,ti pusis Osmici a spominjes neko pusenje .Prpa.ba wrote: ↑29/04/2023 22:09Pusenje je licni izbor, tebi ako se pusi - pusi mu. Mozes i sa smjeskom.![]()
Evo primjer pilota koji onomad nije htio da pusi ustavni poredak NDH i tadasnje zakone koji su isto bili plod saradnje Berlina i Zagreba, a danasnji pilot se vodi onom da ako kaze da mu pusi, on ce pusiti. Sa smijeskom.
Sve bi bilo lakse da svi vi iz SDA niste obicni lazovi i spletkarosi.
-
palermo
#99041 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Meni bogami nikad nije ni bio. Da se izvuce moja i tvoja historija postova o Komsicu siguran sam da si daleko vise pozitinih ti napisao o Komsicu. Al sada sam naravno na strani DF-a......
Oko promahe u glavi, jebi ga, skontao sam da su to sada novq moderatorksa pravila foruma. Nije vazno sta se kaze, nego ko kaze..ergo, nastavi....
- Hajvan
#99042 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A koga Vi lazete?!zippoo87 wrote: ↑29/04/2023 22:04Meni je ovo nevjerovatno...koliko ste vi neki slijepo vjerovali u Komsica.
Neki jos uvijek vjeruju ali to vec nije do Komsica,nego do mentalne gimnastike.
Svaki puta je povukao na SDA stranu a nijednom na gradjansku,normalnu,ljudsku i vi opet,Komsis ljiljan,Komsic multi kulti.
Zahvaljujuci Komsicu,HDZ je ojacao toliko da je postigao ovo sto danas jeste.
Strankica od 100 000 glasova,postade fakticki drzava,jer se bez njih nista vise ne moze.
- Prpa.ba
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#99044 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prpica se osvjezio, povukao par crta kokaina i evo ga nazad
-
kluz franjo
#99045 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Odlično poređenje. Blagodarim.Prpa.ba wrote: ↑29/04/2023 22:09Pusenje je licni izbor, tebi ako se pusi - pusi mu. Mozes i sa smjeskom.![]()
Tačno, taj pilot je onomad odjebao "sile mraka" i beskompromisno se opredjelio za "pušenje" na pravoj strani istorije.
Vego, čiju ste ono biješe ti i Z-aha odabrali "da pušite"?
-
zippoo87
#99046 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Hajvan
#99047 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovih par boraca neodbranjivog je izgleda nasavjetovano da da uvedu u diskurs sintagmu “ muslimaska kvota”
Debilno
Debilno
-
zippoo87
#99048 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma tako je ,nije...ti si od onih sto "nisu za ,ali..."palermo wrote: ↑29/04/2023 22:13Meni bogami nikad nije ni bio. Da se izvuce moja i tvoja historija postova o Komsicu siguran sam da si daleko vise pozitinih ti napisao o Komsicu. Al sada sam naravno na strani DF-a......
Oko promahe u glavi, jebi ga, skontao sam da su to sada novq moderatorksa pravila foruma. Nije vazno sta se kaze, nego ko kaze..ergo, nastavi....
Pa pratim ja tvoje pisanje 5 godina unazad i uvijek si bio pro SDA/DF prica...ali ono kao neofirno,sa strane,kriticki...nisi za ali eto,oni su ipak bolji od onih "anamo"
Pa promaha nego sta...ko "bez promahe" moze podrzavati Komsicevu politiku i sve ovo sto radi zadnjih 5-6 godina ?
Komsic nas "obrazlija"
A sto se mene tice i postova o Komsicu...ja njega nisam nikada ozbiljno ni komentarisao ni shvatao...davno sam ja shvatio da od njega nema nista...cim je to alkos i obicni demagog i ljubitelj budzetske sise i fine plate.
Stranka mu je DJL...ali eto,mozes nasem naivnom nepismenom narodu decenijama prodavati muda pod bubrege,jer ne kontaju nista.
- Prpa.ba
#99049 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pilot je odabrao ne pusiti, a to biram i ja. Neki novi pregovaraci i piloti naravno da imaju demokratsko pravo odabrati drugacije.kluz franjo wrote: ↑29/04/2023 22:19
Tačno, taj pilot je onomad odjebao "sile mraka" i beskompromisno se opredjelio za "pušenje" na pravoj strani istorije.
- Prpa.ba