Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
DaysleepeR wrote: ↑26/04/2023 14:01
Cijeli život živim u Sarajevu, bio sam prošle godine u Švedskoj, na guzicu sam pao kako je dobro.
Nemamo mi ničim parirati Švedskoj, nemojte se bezveze provaljivati.
Bio si turisticki
Mi od svih naroda u Evropi nemamo pravo da pričamo da bilo gdje ne valja.
Kod nas je najveća karina u svakom pogledu.
U Švedskoj je najveći problem što možda treba zapet pa radit, a i to nije nikakav stres i rad u poređenju na izrabljivanje kakvo ljudi imaju ovdje kod privatnika, i raznorazni minimalci i razlike u kovertama.
Tamo ako podereš guzove radeći, bogme ćeš adekvatno i zaraditi. Ovdje si sretan otkaz da ne dobiješ.
Trebamo se poklopit po ušima.
DaysleepeR wrote: ↑26/04/2023 14:01
Cijeli život živim u Sarajevu, bio sam prošle godine u Švedskoj, na guzicu sam pao kako je dobro.
Nemamo mi ničim parirati Švedskoj, nemojte se bezveze provaljivati.
Bio si turisticki
Bato, odes ti u Berlin turisticki
kazes samom sebi mogao bi` Bato, zlu ne trebalo, ovdje zivjeti
odes isto tako turisticki u Albaniju i kazes samom sebi e jbg bas bi me velika nevolja morala natjerati da ovdje zivim
Mi od svih naroda u Evropi nemamo pravo da pričamo da bilo gdje ne valja.
Kod nas je najveća karina u svakom pogledu. U Švedskoj je najveći problem što možda treba zapet pa radit, a i to nije nikakav stres i rad u poređenju na izrabljivanje kakvo ljudi imaju ovdje kod privatnika, i raznorazni minimalci i razlike u kovertama.
Tamo ako podereš guzove radeći, bogme ćeš adekvatno i zaraditi. Ovdje si sretan otkaz da ne dobiješ.
Trebamo se poklopit po ušima.
U Svedskoj je rat na ulicama izmedju Eritrejaca i Kurda
Bato, odes ti u Berlin turisticki
kazes samom sebi mogao bi` Bato, zlu ne trebalo, ovdje zivjeti
odes isto tako turisticki u Albaniju i kazes samom sebi e jbg bas bi me velika nevolja morala natjerati da ovdje zivim
Kakav te je Berlin spopao svako 50 metara dođe ti beskućnik i traži pare.
Jesam ja bio turistički u gostima kod naših ljudi mojih godina koji su otišli gore 2 godine ranije.
Pa se slikovito vidi gdje su bili kad su bili ovdje, gdje su bili kad su došli gore a gdje su sad.
DaysleepeR wrote: ↑26/04/2023 14:45
Jesam ja bio turistički u gostima kod naših ljudi mojih godina koji su otišli gore 2 godine ranije.
Pa se slikovito vidi gdje su bili kad su bili ovdje, gdje su bili kad su došli gore a gdje su sad.
konami666 wrote: ↑26/04/2023 13:01
Imam 33 dana plaćenog godišnjeg plus sto imam slobodu na poslu raditi odakle hoću (a i supruga) tako da je to najmanji problem.
Velika vecina u BiH ima radnu subotu (neki cak i nedelju)
Bar 70% privatnog sektora ima taj sistem
subota - najnormalniji radni dan kod gazda u BiH
to znaci da radnik pokloni 52 dana gazdi ONAKO
a plata mu je ista
Ja ne bi nikad mogao pristati na rad vikendom. Plus, naknada za rad vikendom ne može biti ista kao i za radne Dane od pon-pet ali nešto sumnjam da poslodavci u Bosni vode računa o tome
Ja ne bi nikad mogao pristati na rad vikendom. Plus, naknada za rad vikendom ne može biti ista kao i za radne Dane od pon-pet ali nešto sumnjam da poslodavci u Bosni vode računa o tome
otvori yellow pages tu gdje zivis i nazovi sve i jednog vodoinstalatera subotom oko 11 sati
ja znam iz iskustva u Danskoj, da ama bas niko ne radi
onda pogledaj vodoinst. usluge u BiH i ponovi proces
u BiH je odavno to najnormalniji radni dan
Last edited by Blixen on 26/04/2023 15:00, edited 1 time in total.
sehohari wrote: ↑26/04/2023 14:57
Piše coolest.
Grad jeste in, privlači hipstere i studente iz cijele Njemačke i evrope.
Ali je za običnog čovjeka nula u poređenju sa ostatkom države.
Pa taj grad nije u stanju da organizuje sopstvene izbore.
breuer wrote: ↑26/04/2023 14:57
pa eto Carigrad je treći na toj listi, pa nešto ne vidim da naši ljudi hrle živjeti u isti...lista se odnosi na najcool gradove...
sestra mi se neki dan vratila iz Berlina u Minhen, poslovno je bila, kaže da je grad pre-prepun droge...
dogovorili smo se
Berlin nista ne valja
izvinjavam se
nece se ponovit`
sehohari wrote: ↑26/04/2023 14:57
Piše coolest.
Grad jeste in, privlači hipstere i studente iz cijele Njemačke i evrope.
Ali je za običnog čovjeka nula u poređenju sa ostatkom države.
Pa taj grad nije u stanju da organizuje sopstvene izbore.
breuer wrote: ↑26/04/2023 14:57
pa eto Carigrad je treći na toj listi, pa nešto ne vidim da naši ljudi hrle živjeti u isti...lista se odnosi na najcool gradove...
sestra mi se neki dan vratila iz Berlina u Minhen, poslovno je bila, kaže da je grad pre-prepun droge...
dogovorili smo se
Berlin nista ne valja
izvinjavam se
nece se ponovit`
niko nije rekao da Berlin ništa ne valja, već jednostavno da nije idealan za neki miran obiteljski život čemu teži većina ljudi koji bježe odavde...zato ih ima više po selima oko Dortmunda i sl, nego u Berlinu...