Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Nierika

#95951 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nierika »

Leverage wrote: 25/04/2023 22:35
Nierika wrote: 25/04/2023 22:33

Okej, nemoj onda pomiješati taj lični stav sa partijskim kad pišeš ovdje i nema frke.
Nekad se ti stavovi poklapaju. Evo jedan primjer, i moj i partijski stav je da treba šutnut SDA iz vlasti.
Članovi moje porodice su bili u SDA devedesetih, kasnije nisu, moguće da nisam objektivna, al' znam da je SDA tada okupljao ljude koji su bili za ovu državu nakon rata, pa se kasnije izgubio smisao i fokus. Al' ne mogu se tek tako prebrisati ni njihove zasluge pa i ako se ne glasa više za tu stranku, očekujem ozbiljniju analizu od tvoje za budućnost.
Vaya

#95952 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

sajber87 wrote: 25/04/2023 20:34 Sta kaze ogresevic problem je mijatovic ne mogu vladu podrzati u kojoj je on ali zato je vlaisavljevicka iz hdz a ok nju nisu pomenuli, odavno sam ja govorio ko su i sta su nes i sbih. :mrgreen:
Ma ti si nasa geostrateska mecena...

Nas prosvjetitelj i otvarac ociju...

Ti nama tumacis dubinu i pozadinu poteza State Departmenta, Westminstera, Europske komisije i parlamenta, Bundestaga i Dume...

Ako se budes ono bash dobro potrudio i taj nivo kvalitete zadrzao jedno 1-2 godine, mogao bi da dostignes procenat uspjesnih politickih predvidjanja i analiza Ivane Maric...

Odavno ono nama govori ovdje da ce SBiH i NES zajebati Osmorku... Wooow... :shock: No shit, Sherlock? Jesi li sam dosao do tog zakljucka ili ti je neko pomogao?

Sta bi mi ovdje, da tebe nemamo... :(
Last edited by Vaya on 25/04/2023 22:51, edited 1 time in total.
NediM17

#95953 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by NediM17 »

SDA zasluge za sve lose u ovoj nasoj BiH.
toska

#95954 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by toska »

Nierika wrote: 25/04/2023 20:52
Ne bih ni ja glasala za stranku za koju mislim da bi i meni lično bilo lošije nakon izbora, ima sigurno i lične koristi i kod "naroda". Al' ne bih ni rekla da nemaš ništa od stranke, ovisi šta uradiš s tim, i mislim da se gubi inicijalna objektivnost.
šteta što ne postoji tema: Kako ljudi biraju-glasaju ili neki sličan naslov.

koliko god uvažavao nečiji izbor radi "općeg dobra" kao ideal teško je povjerovati u to.
svaki glasač glasa samo po ličnom interesu za one koji će zastupati njegovo mišljenje i stav o državi, narodu, svjetonazoru...znači za one sa kojima dijeli iste vrijednosti.
tu je i interes oko posla, penzija, boračkih dodataka, nekih sitnih privilegija...

svako polazi prvo od sebe.
last mohicans

#95955 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by last mohicans »

Login77777 wrote: 25/04/2023 20:31 Vidi uhljeba Pobrica. A tu je i Prletov gazda iz bh telecoma. :mrgreen:

Kad ovog muderisa vidim,hoće mi nešto biti. Ne mogu da vjerujem da sam ga smatrao vjerskim autoritetom, obična SDA slina i isprdak, vjerovatno pomatuhio po stare dane. Tu je direktor telecoma, u radno vrijeme se ide na proteste, vidim i zeta Bakirove sestre, naravno, uposlenik BH Telecoma sa završenim političkim naukama.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#95956 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

NediM17 wrote: 25/04/2023 22:45 SDA zasluge za sve lose u ovoj nasoj BiH.
:thumbup:
Nierika

#95957 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nierika »

toska wrote: 25/04/2023 23:09
Nierika wrote: 25/04/2023 20:52
Ne bih ni ja glasala za stranku za koju mislim da bi i meni lično bilo lošije nakon izbora, ima sigurno i lične koristi i kod "naroda". Al' ne bih ni rekla da nemaš ništa od stranke, ovisi šta uradiš s tim, i mislim da se gubi inicijalna objektivnost.
šteta što ne postoji tema: Kako ljudi biraju-glasaju ili neki sličan naslov.

koliko god uvažavao nečiji izbor radi "općeg dobra" kao ideal teško je povjerovati u to.
svaki glasač glasa samo po ličnom interesu za one koji će zastupati njegovo mišljenje i stav o državi, narodu, svjetonazoru...znači za one sa kojima dijeli iste vrijednosti.
tu je i interes oko posla, penzija, boračkih dodataka, nekih sitnih privilegija...

svako polazi prvo od sebe.
Istina al' ako svima nije dobro, nema mira ni nama.
N.N.

#95958 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by N.N. »

SDP sa Niksicem ne moze biti predvodnik bilo cega.
Moze samo svirati qurcu jer narod, raja, ovce ga nece.
Njemu ni mee mee mee'ću a kamo li sta drugo :mrgreen:
breuer

#95959 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by breuer »

PM72 wrote: 25/04/2023 20:10
Login77777 wrote: 25/04/2023 19:53

Zna @PM72 iz kojeg sela je Zaha stigao. :mrgreen:
Bajrović od Foče,Zaha sa Romanije-selo Vrbarje a Muderiz iz Žepe...FGR :lol:
nie Bajrović od Foče, nije uopšte BiH :D
Nierika

#95960 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nierika »

Nisam mislila da u analizi ne smije biti humora, nego de i argumenata i bez vrijeđanja ako hoćete da vas se ozbiljnije shvati, jer nas ima sa različitim prethistorijama.
Jordan1961

#95961 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Jordan1961 »

N.N. wrote: 26/04/2023 00:12 SDP sa Niksicem ne moze biti predvodnik bilo cega.
SDP ima vise clanova nego sto Trenerko dobije glasova na izborima.
Ni svaki treci clan SDP-a ne glasa sa predsjednika svoje stranke.
Sto ce reci da Trenerko:
- manipulise (da ne kazem krade) glasovima na unutastranackim izborima
- korumpira izborne odbore i organe stranke
- ima karizmu metle iza vrata
- kombinacija tri gornja elementa
U proslom mandatu premijera najveci uspjeh mu je sto je brata uglavio za direktora u javnom preduzecu (autoceste). Ako nam je u njemu spas, jadna li nam majka.
KojiJa

#95962 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KojiJa »

Jordan1961 wrote: 26/04/2023 01:16
N.N. wrote: 26/04/2023 00:12 SDP sa Niksicem ne moze biti predvodnik bilo cega.
Sto ce reci da Trenerko:
U proslom mandatu premijera najveci uspjeh mu je sto je brata uglavio za direktora u javnom preduzecu (autoceste). Ako nam je u njemu spas, jadna li nam majka.
Genije većina članova SDP uopšte ne može glasati za Nerku jer nismo u istoj izbornoj jedinici. Trenerka je u mršavoj i pravo zelenoj izbornoj jedinici.

Nerko uzima izbore zbog bliskih odnosa sa Dasom, Maglajem, Imamovićem, Helezom i Mašićem koji vuku svoje lokalne organizacije i frakcije na Nerminovu stranu.

Najveći uspjeh mu je što je izgradio više AP nego svi do njega zajedno.

Ali on nema ama baš nikakav kapacitet, niti intelektualni nit autoritativni. I nije za premijera, birokrata koji je za sekretara nekog ili predsjednika stranke.

Šteta što Šteta nije u vidu za premijera.

Pozdrav.
Neriya

#95963 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Neriya »

Nierika wrote: 25/04/2023 19:47
Leverage wrote: 25/04/2023 19:39
Ni ne predstavljam se kao objektivan.
Pa onda se ne mogu uzdati da čitam ovu temu pred izbore i očekujem glas naroda, kad nije glas naroda nego stranačkih predstavnika. Što isto ima svojih prednosti, ali onda recite "ja podržavam tu i tu stranku kad pišem da su ove druge stranke svakakve" i biće jasnije.
Ti ovdje, na forumu, tražiš glas naroda, objektivan, i da se uzdaš u to?
Ma daj :lol:

I zašto bi ljudi trebali pisati koga podržavaju, valjda je to njihovo zagarantirano pravo da sačuvaju za sebe

Čuj to, ako ja kažem da podržavam ggt stranku, tebi će kao biti jasniji moj komentar oko ttg stranke koju ne podržavam?
Titami, :-)
Nierika

#95964 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nierika »

Neriya wrote: 26/04/2023 01:58
Nierika wrote: 25/04/2023 19:47

Pa onda se ne mogu uzdati da čitam ovu temu pred izbore i očekujem glas naroda, kad nije glas naroda nego stranačkih predstavnika. Što isto ima svojih prednosti, ali onda recite "ja podržavam tu i tu stranku kad pišem da su ove druge stranke svakakve" i biće jasnije.

I zašto bi ljudi trebali pisati koga podržavaju, valjda je to njihovo zagarantirano pravo da sačuvaju za sebe

Čuj to, ako ja kažem da podržavam ggt stranku, tebi će kao biti jasniji moj komentar oko ttg stranke koju ne podržavam?
Pa dobro kad si stalno na političkim temama jasno je da se ima odnos prema strankama, pa sam pitala da se napiše, ne kažem da iko išta mora.
Neriya

#95965 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Neriya »

Nierika wrote: 26/04/2023 02:03
Neriya wrote: 26/04/2023 01:58

:run:

Pa dobro kad si stalno na političkim temama jasno je da se ima odnos prema strankama, pa sam pitala da se napiše, ne kažem da iko išta mora.
Valjda po postovima forumaša možeš zaključiti njihovu stranačku pripadnost
nije da si munca pa da se praviš blesava :D
Last edited by Neriya on 26/04/2023 02:16, edited 1 time in total.
Nierika

#95966 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nierika »

Neriya wrote: 26/04/2023 02:13
Nierika wrote: 26/04/2023 02:03

Valjda po postovima forumaša možeš zaključiti njihovu stranačku pripadnost
nije da si munca pa da se praviš blesava
Jednostavnije pitati.
Neriya

#95967 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Neriya »

U iščekivanju iskrenog odgovora?
Naivna si
Ili si ok da dobiješ bilo koji odgovor na tvoje pitanje
Jer je jednostavnije
Nierika

#95968 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nierika »

Pa u smislu kao referenca za razgovor, ne znam da li inače iskreno, nije ni bitno toliko.
Neriya

#95969 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Neriya »

Ako nije bitno, čemu onda tvoje pitanje pripadnosti strankama?
Nierika

#95970 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nierika »

Bitno je al' neću se sjebati ako su forumaši neiskreni iz ovog il onog razloga, sebi su. Offtopic si.
Jordan1961

#95971 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Jordan1961 »

KojiJa wrote: 26/04/2023 01:26
Jordan1961 wrote: 26/04/2023 01:16
Sto ce reci da Trenerko:
Genije većina članova SDP uopšte ne može glasati za Nerku jer nismo u istoj izbornoj jedinici. Trenerka je u mršavoj i pravo zelenoj izbornoj jedinici.

Nerko uzima izbore zbog bliskih odnosa sa Dasom, Maglajem, Imamovićem, Helezom i Mašićem koji vuku svoje lokalne organizacije i frakcije na Nerminovu stranu.

Ali on nema ama baš nikakav kapacitet, niti intelektualni nit autoritativni. I nije za premijera, birokrata koji je za sekretara nekog ili predsjednika stranke.

Pozdrav.
Uzmi broj clanova SDP-a iz njegove izborne jedinice i pogledaj broj glasova. Lik ne moze u parlament ni preko kompenzacijske liste (a uglavi sam sebe pa prvo mjesto i dzaba).
I nije izgradio vise AP nego svi do njega zajedno. Ovo ostalo se slazemo.
KojiJa

#95972 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KojiJa »

Jordan1961 wrote: 26/04/2023 03:24

Pozdrav.
Uzmi broj clanova SDP-a iz njegove izborne jedinice i pogledaj broj glasova. Lik ne moze u parlament ni preko kompenzacijske liste (a uglavi sam sebe pa prvo mjesto i dzaba).
Odakle da uzmem? Ukupan broj je oko 30.000 da se ne lažemo, 70% SDPa su KO TK i KS. Ostale predvode Maglaj, Bugojno (Helez), Bihać, i još par mjesta po Krajini.

Nema šanse da ima registrovanih 15-16% članova (5500) u HNK ZHK, ni pomoću trikova. Nadalje to je najmanja izborna jedinica u Federaciji.

Ja lično ne bi glaao za njega
KojiJa

#95973 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KojiJa »

Izgleda svako svoje Hrvate ima, Trojka HDZ, Nes/SBiH 1990, SDA DF.
Roccohljup

#95974 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

Igre fotelja se nastavljaju :-)
El_comadante

#95975 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by El_comadante »

Jordan1961 wrote: 26/04/2023 03:24

Pozdrav.
Hajde nam ti reci koliko ima SDP članova u HNK pa da usporedimo. Imao je fula, naravno svako ima, ali je dosta AP napravljeno za njegov mandata, u vrijeme 14-18 ništa, i bilo je povećanje penzija 2x po 5% a prije njega jednom ili nijednom.
Locked