Moderator: anex

Jel žena sa klix forumaGandalfSivi wrote: ↑19/04/2023 23:40 Zena pravi svjezu pastu, ja pravim sve ostalo. Bas sada razmisljam, lijepo je zivjeti u kuci koja uvijek mirise na dobro klopu
![]()

Ne date se nacionalizmu ni u kuhinji.
S obzirom da ona ne jede meso, onda je uglavnom riba. Ona tuna od neki dan je odlicna bila, ili kada dimim losos, branzino, u januaru su srdelice, ili cak kada ona pravi vegeterijansku lazanju. U zadnje vrijeme isto pravim tofu sa povrcem na sesamovom ulju, sa slatkim chili sosem, tim smo se davili…
Onda je ovo rasprava o vegeterijanstvu više nego o različitim kulturama. Mada mislim i da se zanimaš za kuhanje više od prosječne osobe.GandalfSivi wrote: ↑20/04/2023 01:56S obzirom da ona ne jede meso, onda je uglavnom riba. Ona tuna od neki dan je odlicna bila, ili kada dimim losos, branzino, u januaru su srdelice, ili cak kada ona pravi vegeterijansku lazanju. U zadnje vrijeme isto pravim tofu sa povrcem na sesamovom ulju, sa slatkim chili sosem, tim smo se davili…
Ako narucujemo, onda je japanska, kineska, thai, vijetnamska, grcka… U sustini sta god je dobro, klopamo…
gitara ukrasna ili se nekad i koristi?GandalfSivi wrote: ↑20/04/2023 01:24 Zena Talijanka, zna praviti tjestenine i kolaca, jos uz to ne jede meso (jede morske plodove), ja pravim ostalo, pa se prilagodjavamo…
Ja sam insistirao da se kuha i jede na istom mjestu, tako da smo formalnu terpezariju pretvorili u kancelariju, i onda svako vece poslije 5.30 je uvijek guzva u kuhinji, guramo se, svadjamo se, galamimo, smijemo se, volimo i mrzimo, sve u jednom, non stop je nakva galama…
Ovako to izgleda poslije vecere (dio gdje se kuha je iza ledja, ne mogu sve uhvatiti u jednoj slici)…
![]()
A sta je sa klavirom?
Ovo zvuči odlično!GandalfSivi wrote: ↑20/04/2023 01:24
Ja sam insistirao da se kuha i jede na istom mjestu, tako da smo formalnu terpezariju pretvorili u kancelariju, i onda svako vece poslije 5.30 je uvijek guzva u kuhinji, guramo se, svadjamo se, galamimo, smijemo se, volimo i mrzimo, sve u jednom, non stop je nakva galama…