Šta da radim (područje FBiH)!?
Izgubljena potvrda o vlasništvu vozila
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Heva
#1 Izgubljena potvrda o vlasništvu vozila
Kad sam kupio prije desetak godina auto, skupa sa onim priručnikom o autu i auto-kartom sam imao i potvrdu o vlasništvu i s obzirom da se taj model tada puno krao, komšija mi je savjetovao da sve to ne držim u autu jer policija ionako to ne traži pri klasičnim kontrolama. I ja tad sve to negdje "parkiram" u kući i sada nigdje pronaći a imam neke ponude za prodaju auta. Auto je registrovan još nekih 30 dana i imam namjeru da idem na tehnički i produžim registraciju, pa ako kupac bude htio (i nađem vlasničku)...
-
preludezalude
#2 Re: Izgubljena potvrda o vlasništvu vozila
Prijavis u mupu da je izgubljena i udjes u proceduru da dobijes novu.Heva wrote: ↑10/04/2023 22:29 Kad sam kupio prije desetak godina auto, skupa sa onim priručnikom o autu i auto-kartom sam imao i potvrdu o vlasništvu i s obzirom da se taj model tada puno krao, komšija mi je savjetovao da sve to ne držim u autu jer policija ionako to ne traži pri klasičnim kontrolama. I ja tad sve to negdje "parkiram" u kući i sada nigdje pronaći a imam neke ponude za prodaju auta. Auto je registrovan još nekih 30 dana i imam namjeru da idem na tehnički i produžim registraciju, pa ako kupac bude htio (i nađem vlasničku)...
Šta da radim (područje FBiH)!?![]()
- Laplace
#3 Re: Izgubljena potvrda o vlasništvu vozila
Ja sam prije nekih 10 godina u kući izgubio vlasničku a trebala mi je (ne sjećam se tačno za šta, možda sam tad imao popunjenu saobraćajnu pa je morao mijenjati). Proglasio je nevažećom, čekao da izađe u službenom listu pa izvadio novu.
Trebam li napomenuti da sam, čim je to sve završilo, slučajno našao staru vlasničku?
Trebam li napomenuti da sam, čim je to sve završilo, slučajno našao staru vlasničku?
-
NediM17
#4 Re: Izgubljena potvrda o vlasništvu vozila
Sta te briga, sad si vlasnik 2 vozila. 
- Ajatolah_
#5 Re: Izgubljena potvrda o vlasništvu vozila
Prošao kroz ovo prije dva mjeseca.
Odeš prvo u MUP da daš izjavu da si izgubio vlasničku. Bude ti gotovo nekakvo rješenje za nekoliko dana, pa s tim rješenjem na drugi šalter gdje dobiješ neke papire. Odeš s tim do službenih novina gdje daš da se stara proglasi nevažećim, pa opet u MUP s potvrdom da si predao, i bude gotova nova za sedam dana.
Odeš prvo u MUP da daš izjavu da si izgubio vlasničku. Bude ti gotovo nekakvo rješenje za nekoliko dana, pa s tim rješenjem na drugi šalter gdje dobiješ neke papire. Odeš s tim do službenih novina gdje daš da se stara proglasi nevažećim, pa opet u MUP s potvrdom da si predao, i bude gotova nova za sedam dana.
- Laplace
-
nikeze
#7 Re: Izgubljena potvrda o vlasništvu vozila
U Njemačkoj kad izgubiš vlasničku knjižicu to se smatra teškom prekršajem. Onaj ko kod sebe ima vlasnički knjižicu ima i vlasništvo nad automobilom.
Vlasnička knjižica se strogo čuva u stanu. AKO SLUČAJ ZAVRŠI NA SUDU TEŠKO JE DOKAZATI KO JE VLASNIK .
Vlasnička knjižica se strogo čuva u stanu. AKO SLUČAJ ZAVRŠI NA SUDU TEŠKO JE DOKAZATI KO JE VLASNIK .
- kabal1337
#8 Re: Izgubljena potvrda o vlasništvu vozila
Je li ovo neki motor-talk.de ili forum.klix.ba?
-
Me_again
#9 Re: Izgubljena potvrda o vlasništvu vozila
Koja glupost, u vlasničkoj knjižici u BiH jasno piše ko je vlasnik. Može je nosati bilo ko, ako ne postoji ovjereni kupoprodajni ugovor i prevod vlasništva vlasnik je onaj čije ime stoji u vlasničkoj knjižici. Mojne više tih iseljeničkih DE fazona......
-
preludezalude
#10 Re: Izgubljena potvrda o vlasništvu vozila
Kao da negdje nije zavedeno vlasnistvo. Glupost.
- ZoomZoomKiwi
#11 Re: Izgubljena potvrda o vlasništvu vozila
K’o nekad na divljem zapadu, tzv. Deed. Komad papira kao potvrda o vlasništvu. Na njoj nije pisalo ime vlasnika, nego samo predmet posjedovanja. A vlasnik je bio onaj u čijim rukama je taj papir. 
-
Me_again
#12 Re: Izgubljena potvrda o vlasništvu vozila
Jasno, da ne objašnjavam dalje....
- Heva
#13 Re: Izgubljena potvrda o vlasništvu vozila
Hvala ti. Pokušaću to riješiti na taj način. Hvala i drugima na primjedbama.Ajatolah_ wrote: ↑11/04/2023 20:48 Prošao kroz ovo prije dva mjeseca.
- Optimus09