sumirprimus wrote: ↑17/04/2023 19:12
zippoo87 wrote: ↑17/04/2023 16:45
To sto ti radis i kako radis je jako nezdravo...minimum dva obroka i izmedju nekog voca.
Ja recimo dorucak/rucakvoko podne (kada ne radim) a vecera je oko pola 6-7 i navecer voce ili pivo ili grickalica neka uz pivo,vecinom kikiriki.
Ti forsiras organizam i negdje ces fasovati na zdravlju,jer si sigurno u deficitu i sa vitaminima i kalorijama.
Uvedi ti jos jedan obrok obavezno a raspored napravi kako ti odgovara
Nezdravije su pastete, pita cevapi svaki dan vjeruj care. Ne trolam nego kazem, trosim i manje od tebe ali ne jer stedimm nego jer pazim sta jedem.
Dobra organizacija je kljuc u ovom dijelu.
Ja ne jedem pastete ni kuci ni na poslu...jeo kao dijete

Jedem ili narucim pa mi donesu,pretezno kuhanje ili ako tu u blizini ima pizerija ili nesto...pite uglavnom isto slabo,jedino ako bas moram ,ono kada nestane odredjene hrane ili tako.
U principu,kada radis svaki dan,dosadi ti i hrana i sve i onda jedes svasta...saras...znao sam otici u market i napraviti sebi neki dobar sendvic,ono kazem onoj sta i koliko cega da sijece i izadje sendvic 5 KM ali bude top

Napravim i ja sebi balans i sve zavisi od posla koji radim...ako sam na stolici,kancelarija ...onda izadjem vise negdje da jedem da malo promijenim ,nekada ne budem ni gladan uopste a kada se radilo u proizvodnji,ogladnim u 9 i jedva cekam pauzu i da jedem i onda opet do kraja smjene ogladnim ali se jede kuci...jer se radilo jace .
Nema pravila ali cijene su trenutno takve,da je sada 6 KM ono sto je pred koronu bilo 3 KM i kafa bila 1-1,5 KM i eto za petaka rucas i kafa a sada je to 8 KM.
Gorivo isto tako...bilo oko 2 KM dugo,prosle godine na 3,50 KM i ovo kada sam ja racunao je bilo oko nove godine sada,bilo je skuplje gorivo nego mi ovi neki struĆnjaci racunaju na danasnji dan a ja fino napisao da sam racunao oko nove godine,jer je tada bila aktuelna ponuda.Nego lakse trolati,nego smisleno nesto sastaviti i citati.
I to je opet nebitno...daj ti meni mojih 6-8 KM za topli obrok a neka neko jede 8-15 KM ili ne jede ni za 1 KM,to ne treba nikog drugog da se tice,kao ni to sta jede ili da mu govori da svaki dan moze jesti kiflu i pastetu.
Pa probaj jesti 7 dana,pa mi reci ides li na wc i radi li dupe ili je zapeklo.
Ko hoce da jede i pastetu i hljeb svaki dan,neka jede...nemam ja nista protiv ali ja necu da radim tako...ne jedem ni nesto gotivno...jebeni tanjir graha,gulasa,lonca,corba neka...i ja treba da na tome stedim ...pa jbte na sta su neki spali...
Ja hvala bogu imam sta jesti i imam i raznovrsnu ponudu i ne pada mi na pamet da jedem hrenovke,salame,pastete i ostalo smece ni kuci ni na poslu.