Jadi nas nezaposlenih

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
zippoo87

#8001 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by zippoo87 »

512MB wrote: 17/04/2023 17:48
zippoo87 wrote: 17/04/2023 16:45 To sto ti radis i kako radis je jako nezdravo...minimum dva obroka i izmedju nekog voca.
Ja recimo dorucak/rucakvoko podne (kada ne radim) a vecera je oko pola 6-7 i navecer voce ili pivo ili grickalica neka uz pivo,vecinom kikiriki.

Ti forsiras organizam i negdje ces fasovati na zdravlju,jer si sigurno u deficitu i sa vitaminima i kalorijama.
Uvedi ti jos jedan obrok obavezno a raspored napravi kako ti odgovara
Ona forsira organizam a tebi večera grickalice uz pivo :D
Sve bi bilo lakse,da se barem naucilo citati u skoli 😂
Nije to vecera...napisao sam da je vecera oko 6-7 kod mene a to navecer je uzina...jedan dan voce a drugi dan pivo i grickalice.
Bitan je balans 😂

Edit:
Evo nam i oficira,samo se on cekao...forumski Njegos 😂😂😂
Last edited by zippoo87 on 17/04/2023 18:07, edited 1 time in total.
KojiJa

#8002 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by KojiJa »

Štob rekla moja kona, uzmi kikirikija ne deblja.
billy organ

#8003 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by billy organ »

crveno zelena burzoazija nikako da skonta da je proslo doba "ev ti 500, bitno je da radis". To se moglo prodavat mojim generacijama. Ove nove po njihovu srecu ne puse te price.
sumirprimus

#8004 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by sumirprimus »

zippoo87 wrote: 17/04/2023 16:45 To sto ti radis i kako radis je jako nezdravo...minimum dva obroka i izmedju nekog voca.
Ja recimo dorucak/rucakvoko podne (kada ne radim) a vecera je oko pola 6-7 i navecer voce ili pivo ili grickalica neka uz pivo,vecinom kikiriki.

Ti forsiras organizam i negdje ces fasovati na zdravlju,jer si sigurno u deficitu i sa vitaminima i kalorijama.
Nezdravije su pastete, pita cevapi svaki dan vjeruj care. Ne trolam nego kazem, trosim i manje od tebe ali ne jer stedimm nego jer pazim sta jedem.
Dobra organizacija je kljuc u ovom dijelu.
zippoo87

#8005 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by zippoo87 »

sumirprimus wrote: 17/04/2023 19:12

Nezdravije su pastete, pita cevapi svaki dan vjeruj care. Ne trolam nego kazem, trosim i manje od tebe ali ne jer stedimm nego jer pazim sta jedem.
Dobra organizacija je kljuc u ovom dijelu.
Ja ne jedem pastete ni kuci ni na poslu...jeo kao dijete :D
Jedem ili narucim pa mi donesu,pretezno kuhanje ili ako tu u blizini ima pizerija ili nesto...pite uglavnom isto slabo,jedino ako bas moram ,ono kada nestane odredjene hrane ili tako.
U principu,kada radis svaki dan,dosadi ti i hrana i sve i onda jedes svasta...saras...znao sam otici u market i napraviti sebi neki dobar sendvic,ono kazem onoj sta i koliko cega da sijece i izadje sendvic 5 KM ali bude top :D
Napravim i ja sebi balans i sve zavisi od posla koji radim...ako sam na stolici,kancelarija ...onda izadjem vise negdje da jedem da malo promijenim ,nekada ne budem ni gladan uopste a kada se radilo u proizvodnji,ogladnim u 9 i jedva cekam pauzu i da jedem i onda opet do kraja smjene ogladnim ali se jede kuci...jer se radilo jace .
Nema pravila ali cijene su trenutno takve,da je sada 6 KM ono sto je pred koronu bilo 3 KM i kafa bila 1-1,5 KM i eto za petaka rucas i kafa a sada je to 8 KM.
Gorivo isto tako...bilo oko 2 KM dugo,prosle godine na 3,50 KM i ovo kada sam ja racunao je bilo oko nove godine sada,bilo je skuplje gorivo nego mi ovi neki struĆnjaci racunaju na danasnji dan a ja fino napisao da sam racunao oko nove godine,jer je tada bila aktuelna ponuda.Nego lakse trolati,nego smisleno nesto sastaviti i citati.
I to je opet nebitno...daj ti meni mojih 6-8 KM za topli obrok a neka neko jede 8-15 KM ili ne jede ni za 1 KM,to ne treba nikog drugog da se tice,kao ni to sta jede ili da mu govori da svaki dan moze jesti kiflu i pastetu.
Pa probaj jesti 7 dana,pa mi reci ides li na wc i radi li dupe ili je zapeklo.

Ko hoce da jede i pastetu i hljeb svaki dan,neka jede...nemam ja nista protiv ali ja necu da radim tako...ne jedem ni nesto gotivno...jebeni tanjir graha,gulasa,lonca,corba neka...i ja treba da na tome stedim ...pa jbte na sta su neki spali...
Ja hvala bogu imam sta jesti i imam i raznovrsnu ponudu i ne pada mi na pamet da jedem hrenovke,salame,pastete i ostalo smece ni kuci ni na poslu.
zippoo87

#8006 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by zippoo87 »

PONUDA ZA POSAO

Ima li neko da je pizza majstor sa iskustvom,da bi radio na sezoni ?
Mogu preporuciti nekoga kod dobrih poslodavaca pa ako je neko zainteresovan sa foruma ili zna nekoga,neka se javi da proslijedim kontakt gazde .
Sve je uredno,prijava,osiguranje,ugovor i plata se moze fina dogovoriti .
PM ako znate nekoga ili ste vi ta osoba.
Radi se u Hrvatskoj.
bumerangss

#8007 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by bumerangss »

Meni plata 1200 + topli 11,80 ×22 dana oko 250 + Minuli 120 + prevoz 53 = oko 1600 KM
Šveram se u tramvaju do posla i nazad
Putni troškovi = 0 Revizori mi ne smiju prići
Na poslu nista ne jedem, eventualno se privalim nekome ili me ko počasti (mito)
Kući jedem sta mi duša traži, besko, šeha, zmaj, montana, mahir...glovo... živim sam
Kuća poso kuća... nemam kad da trošim
Na štednom računu xxxxx KM + svakog trećeg mizerna kamata 0,7% oko 16 KM
U slobodno vrijeme visim na fb i forumu :D
sumirprimus

#8008 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by sumirprimus »

Sverc vara drzavu :D
ShnjaZZZ

#8009 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by ShnjaZZZ »

Na poslu imam hranu, volja mi kuhanje ili roštilj...ali najčešće ponesem neki omanji sendvič tek toliko da ne umrem od gladi. Teško mi i muka mi radit kad sam sit, volim da sam lagan... U noćnoj nikad ne jedem. Pojedem nešto u 18h ili 19h i na posao, ujutru kad izađem odmah na spavanje i kad ustanem kafa i dok malo razbistrim ćapim nešto opet oko 18h i to je to za taj dan. Poslije ciklusa noćnih uvijek smršam kilu-dvije...
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#8010 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Domaci izdajnik »

Dozer wrote: 17/04/2023 14:03 - Ucis nesto u zivotu, upoznajes nove ljude, i nikad ne znas kakva tu ponuda moze ispasti, pogotovo ako si vec skolovan
Ovo se ne slažem drug. Ako nosaš tacnu i služiš goste da si ne znam kako obrazovan činiš sebi međeđu uslugu, jerbo te svi smatraju lopovom, pjandurom, levatom i slično...Ista stvar se može reći i za posao fizičkog obezbjeđenja - e tu te tek smatraju debilom i ograničenim :-? U BL je lik završio pravni fakultet uporedo nosajući tacnu i od nje se nije odmakao ni milimetar...upoznao je bruku ljudi i stekao poznanastva, ali on je i dalje "onaj konobar iz xy" :roll:

A što se tiče tih početnih 800 KM, slažem se da su dobre za omladince koji tek stiču radne navike i treba im koji dinar za izlaske, garderobu itd...ako vidi da ga handri, neka da otkaz i mirna Bosna :oops:
teuta06

#8011 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by teuta06 »

ma pojedem obavezno voće na poslu oko 2-3...evo već spremna jabuka za danas... ali da mi je ukraden jedan obrok....jest
Dozer

#8012 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Dozer »

Evo, jutros mi kazu da ce konobaru dati koliko trazi. Moze li bolje? :D

Ili ima primjedbi i konstrukcija i na to...?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8013 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by _BataZiv_0809 »

Dozer wrote: 18/04/2023 11:43 Evo, jutros mi kazu da ce konobaru dati koliko trazi. Moze li bolje? :D

Javi za koliko je nasao radnika :sax:
zippoo87

#8014 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by zippoo87 »

Dozer wrote: 18/04/2023 11:43 Evo, jutros mi kazu da ce konobaru dati koliko trazi. Moze li bolje? :D

:thumbup:
Gazda za pozeljeti 😁
A ako ga opet ubrzo napusti radnik,onda nije do plate,nego do gazde 😂
Last edited by zippoo87 on 18/04/2023 11:47, edited 1 time in total.
Dozer

#8015 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Dozer »

_BataZiv_0809 wrote: 18/04/2023 11:45

Javi za koliko je nasao radnika :sax:
Ma nece ga naci ba. Danasnja omladina konobarisanje gleda kao posao iz ponizenja. I naci ce 1001 razlog zasto to da ne radi, i radije ce cekati neki drugi posao.
sumirprimus

#8016 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by sumirprimus »

kolko se moze trazit? :chmoljava:
Dozer

#8017 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Dozer »

zippoo87 wrote: 18/04/2023 11:47

Gazda za pozeljeti 😁
Ja bih ipak rekao da je do radnika. Svi bi samo da sjede, da nema previse posla, da idu sve beneficije, a da ide i dobra plata.
Ovoga sam se nagledao zadnjih godina nemilice.
vjeshalica

#8018 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by vjeshalica »

Pa kad nema toliko posla i sjedi se onda nek gazde i njegove zene i djeca sjede za te par ei kraj price.
zippoo87

#8019 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by zippoo87 »

Dozer wrote: 18/04/2023 11:49
zippoo87 wrote: 18/04/2023 11:47

Gazda za pozeljeti 😁
Ja bih ipak rekao da je do radnika. Svi bi samo da sjede, da nema previse posla, da idu sve beneficije, a da ide i dobra plata.
U ugositeljstvu mozes sjediti samo ako je prazan objekat...ako imas 5 gostiju,nema sjedenja a ako radis i u sanku,onda stalno trcis tamo-ovamo.
Tako da ne mozes reci da ce neko sjediti i drkati telefon a u kaficu sjedi 10 osoba i ti ih neces usluziti...to su price za malu djecu.
Jos ako je samo jedan radnik i radi sve,nema on kad nista osim posla uraditi,jer radi 2-3 posla...sanker,konobar,dopuni frizider,operi sudje,izvadi sudje,prebrisi case,itd itd.

Tako da,prije ce biti da tu ima previse posla i da mnogi ne mogu/znaju to odraditi i onda napuste,jos ako ni plata nije stimulirajuca,to je to.
Ima ono djece koja nisu za tog posla a ni za nekog drugog ali zato je gazda tu da ako vidi nekog sa potencijalom,da ga proba zadrzati.Ima nacina 100 ali treba nekada malo izaci iz kalupa,mozda popricati sa nekim,pitati ga kako ide,treba li mu sta,je li umoran previse a ne samo gledati,ja dajem platu,ja sam Bog tu...a onda vidis da si obicni K,jer ni obicnog radnika nemas
Officer Crabtree

#8020 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Officer Crabtree »

Treba razmišljati dalje od kafića i zasnivati teorije na drugim radnim zadacima.
zippoo87

#8021 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by zippoo87 »

vjeshalica wrote: 18/04/2023 11:51 Pa kad nema toliko posla i sjedi se onda nek gazde i njegove zene i djeca sjede za te par ei kraj price.
Haha podsjeti me ovo na podvalu za prvi posao na sezoni u Hr.
Gazdarica prekaljena kučka,mutivoda teska a kada prica,medi samo i tako svakoga prevesla dok ne dodjes da radis a onda vidis da je ave bilo laz.
Kaze ti nema puno posla,mi se kupamo,druzimo,kada nema posla sjedis itd itd a tamo kada dodjes,pakao na zemlji...uvijek 100+ gostiju,fali radnika,onda dovede djecu od svojih prijatelja da drkaju K a ostali rade i za njih i za sve,radis jos 10 poslova koje ti nije ni spomenula itd otd...ono klasicni zajeb.
Ona i gazda prilicno ludi,gazda nestabilan totalno,dnevno na alkoholu i tabletama ,ona nesposobna a kao ona organizuje restoran...to je tamo kao veliki brat ali kao da je Zmaj od Sipova gazda restorana 😂😂😂

I iskoriste ljude maksimalno i skoro pa niko se ne vraca vise tamo a ako se ne vratis,odmah si im najgori 😁
A restoran ubija...bude preko 200000 eura ciste zarade a moda i puno vise,nisam se oko toga zamarao,nije moje.
Samo je kedan kolega i to bas iz BiH,dosao kao konobar,osmekaomrestoran,vidio da je sve pod kamerama i da je tesko ukrasti...prespavao nocni ujutro otisao,nije htio raditi 😂😂😂
sumirprimus

#8022 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by sumirprimus »

kad je to tolii gubitak vremena i energije a slabo placen, jesi probo sa prekvalifikacijom?
ima zanimanja koja su fino placena.
zippoo87

#8023 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by zippoo87 »

sumirprimus wrote: 18/04/2023 12:13 kad je to tolii gubitak vremena i energije a slabo placen, jesi probo sa prekvalifikacijom?
ima zanimanja koja su fino placena.
Mene pitas ili?
Dozer

#8024 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Dozer »

zippoo87 wrote: 18/04/2023 12:01
Dozer wrote: 18/04/2023 11:49
U ugositeljstvu mozes sjediti samo ako je prazan objekat...ako imas 5 gostiju,nema sjedenja a ako radis i u sanku,onda stalno trcis tamo-ovamo.
Tako da ne mozes reci da ce neko sjediti i drkati telefon a u kaficu sjedi 10 osoba i ti ih neces usluziti...to su price za malu djecu.
Jos ako je samo jedan radnik i radi sve,nema on kad nista osim posla uraditi,jer radi 2-3 posla...sanker,konobar,dopuni frizider,operi sudje,izvadi sudje,prebrisi case,itd itd.

Tako da,prije ce biti da tu ima previse posla i da mnogi ne mogu/znaju to odraditi i onda napuste,jos ako ni plata nije stimulirajuca,to je to.
Ima ono djece koja nisu za tog posla a ni za nekog drugog ali zato je gazda tu da ako vidi nekog sa potencijalom,da ga proba zadrzati.Ima nacina 100 ali treba nekada malo izaci iz kalupa,mozda popricati sa nekim,pitati ga kako ide,treba li mu sta,je li umoran previse a ne samo gledati,ja dajem platu,ja sam Bog tu...a onda vidis da si obicni K,jer ni obicnog radnika nemas
Jutros mi je konobar rekao koliko izadje baksisa. Bolje da ne znate, pozlice vam :lol:
zippoo87

#8025 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by zippoo87 »

Kako gdje ...gdje je veci promet a konobar usluzan,bude baksisa kao u prici 😁
Post Reply