Stoji to, ima svega stvarno u obrazovnim institucijama, ali ima i dobrih kadrova, jer da nema, ne bi imao djecu na ovim naucnim olimpijadama, ovih sto dobivaju strane stipendije, prolaze vani na studij i slicno.bitanga_sa_otesa wrote: ↑16/04/2023 18:54pogledao sam par onih snimaka online nastave kad je bio lockdown...kakve seljacine od nastavnika..sve mi je jasno.Haris033 wrote: ↑16/04/2023 18:50
![]()
Kakve su škole danas da djeca ne znaju čitati i pisati u 5. razredu OŠ, plus prolaze odličnim. Primjera koliko hoćete. Nastavnici em neobrazovani, em daju ocijene pod pritiskom roditelja.. Ta djeca će nam sutra biti vlast..![]()
U ona vremena nema šanse da bi prošao prvi razred da ne znaš čitati..
O pismenosti, najbolje je pokazao Facebook, stvarno mi se na da ganjati komentare po ovim FB grupama, ali ta doza nepismenosti kod boomer generacije je nevjerovatna, ali sigurno ste svi vidjeli komentare u stilu "NAJ LJEPSE MOJE SARAJEVO PODZRAV IFETA TORONTO".
Mozda je do toga da biti pismen digitalno i ovako na papiru nije isto, ali brate daj evo nadjemo generacije sezdesetih, sedamdesetih, sakupis sto ljudi i kazes im napisite post na bilo koju temu. Mislim da bi rezultati bili porazni.