Ih kako Haseta zaboravih... sitni sati.ibizza wrote: ↑16/04/2023 09:33...HASETA!drug_profi wrote: ↑16/04/2023 02:19
Imamo i Papeta i Džeku. A i Mešu, Šljivu, Paju, Hadžibegića, Osima, Bukala..
Sarajevo Construction
- drug_profi
#20976 Re: Sarajevo Construction
-
DebelinJoe
#20977 Re: Sarajevo Construction
Danis Tanović je rođen u Zenici. Pape je iz Zavidovića. Zenit Đozić rođen u Bugojnu, kao i Bebek (mada to Bebek opovrgava u zadnje vrijeme al hajd). Senad Hadifejzović rođen u Sjenici. Sidran rođen u Binježevu kod Hadzića. Enis Bešlagić iz Tešnja.
Safet Isović iz Bileće. Zaim Imamović iz Mrkonjić Grada.
Dževad Karahasan iz Duvna.
Nastavi niz...
Nastavi niz...
-
bumerangss
#20978 Re: Sarajevo Construction

Ovo je urbanizam, planska gradnja i ugodan život. Nema nebdera
-
Dzontra_Volta
#20979 Re: Sarajevo Construction
Ima i u Barceloni nebodera, ali se zna gdje im je mjesto.
- Haris.ba
#20980 Re: Sarajevo Construction
Jeste za topografiju Barselone.
Iskustvo dokazuje da je najbolje rjesenje za ovu kotlinu neboderi sa okolnim niskim zgradama.
- So What!
#20981 Re: Sarajevo Construction
Sve su to dobri fudbaleri sigurno, ali statistika Edina Dzeke, broj golova koje je postigao u najjacim ligama, broj titula koje je osvojio, broj godina koliko se aktivno bavi fudbalom. Posto su druga vremena, da ne govorim, koliku vrijednost na trzistu je imao.drug_profi wrote: ↑16/04/2023 02:19Imamo i Papeta i Džeku. A i Mešu, Šljivu, Paju, Hadžibegića, Osima, Bukala..
Kada bi neko pokusao da uporedi Dzanana Musu sa Mirzom Delibasicem, neko bi se nasao uvrijedjenim, ali npr. Mirza ima vise sentimentalnu vrijednost kod ljudi zbog titule Bosne u Euroligi i dvije Jugoslovenske titule, a pored toga je imao i jednu titulu sa Realom u Spaniji. Musa je sa 23 godine, MVP spanske lige i najbolji suter, osvajac Eurolige, osvajac turske lige, tri puta osvajac hrvatske lige i tri puta osvajac hrvatskog kupa, osvajac spanskog superkupa i sa reprezentacijom je osvojio Evropsko do 16 godina. Uz dodatak da je mlad otisao u NBA i da se vratio u Evropu i podigao karijeru nazad.
Poprilicno impresivno, za nekog ko jos treba da igra 10 godina, a vec ima toliko titula iza sebe. Mozda za deset godina stvarno bude najbolji nas kosarkas u historiji, jer vec je na dobrom putu za takvo nesto.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#20982 Re: Sarajevo Construction
Zgaze mu sina
On sutra mimo semafora prelazi
Vrijedja ljude koji se rode i umru u istoj kuci...ili u krugu 5 km...
Snobovski papak
Jos cu pomisliti da je dobio oskara zbog busha i invazija
- So What!
#20983 Re: Sarajevo Construction
Mario Drmac iz Mostara, Senad Basic iz Trebinja, Emir Hadzihafizbegovic iz Tuzle, Mustafa Nadarevic iz Bosanskog Novog, Boro Stjepanovic iz Varesa, Rijad Gvozden iz Gornjeg Vakufa, Izudin Bajrovic iz Pljevalja, Moamer Kasumovic iz Bijelog PoljaDebelinJoe wrote: ↑16/04/2023 12:49 Danis Tanović je rođen u Zenici. Pape je iz Zavidovića. Zenit Đozić rođen u Bugojnu, kao i Bebek (mada to Bebek opovrgava u zadnje vrijeme al hajd). Senad Hadifejzović rođen u Sjenici. Sidran rođen u Binježevu kod Hadzića. Enis Bešlagić iz Tešnja.
Nastavi niz...
Sasa Losic iz Banja Luke, Drazen Zeric iz Mostara, Niksa Bratos iz Travnika, Ipe Ivandic iz Varesa, Fadil Redzic se rodio u Bihacu, dok mu se brat Zoran rodio u Sarajevu, Seid Memic Vajta iz Travnika, Alen Islamovic iz Bihaca ...
Mirza Delibasic iz Tuzle, Josip Bukal iz Ivanic Grada, Mehmed Bazdarevic iz Visegrada, Husref Musemic iz Janje, Dzevad Poturak iz Prijepolja ..
Od ovih ostalih licnosti, Walter Peric iz Prijepolja, Alija Izetbegovic iz Bosanskog Samca, Haris Silajdzic iz Breze ...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#20984 Re: Sarajevo Construction
So what sta radi UNIS ne odgovori mi
- So What!
#20985 Re: Sarajevo Construction
Pa zivi u Sarajevu, mogao je zivjeti bilo gdje drugo. Na kraju krajeva nije samo Niciju Zemlju snimio u karijeri, ima jos pravo finih filmova.
- So What!
#20986 Re: Sarajevo Construction
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#20987 Re: Sarajevo Construction
- Haris033
#20989 Re: Sarajevo Construction
Omg, ne mogu da vjerujem šta čitam..
Ide se do toga da se googlalo ko je gdje rođen??? Wtf
Shvatite svi koji ste došli nakon rata da živite u Sa…
Niste živjeli u predratnom Sarajevu i nećete nikada doživjeti da osjetite taj duh, kulturu, odgoj, sistem..
Tako da razlike može vidjeti samo onaj ko je živio u tri perioda, prije, za vrijeme i poslije rata..
Nekada je u Sarajevu sve bilo organizovano i Sarajevo je bio skoro idealan grad za živjeti.. Naravno da su i prije bile migracije i da se dolazilo živjeti u Sarajevo, što je i logično, ali su se tada doseljinici prilagođavali načinu života u gradu, a ne obratno, da doseljinici (čast izuzetcima) donose i nameću svoju (ne)kulturu, primitivizam i odgoj..
Poenta cijele ove priče je u tome da je Sarajevo nekada bio planski izgrađen grad, da je imao svoje fabrike, institucije, zdravstvo, kulturu i sport na zavidnom nivou, a danas, nažalost, ništa od toga..
Sarajlije su prije rata gotivili svuda gdje bi se našli, a danas nas ne mogu smisliti..
Ne mogu da vjerujem da sam pročitao kako u Sarajevu, kao glavnom gradu, ne trebaju fabrike jer su napravljene Ambasade..
Btw, vidim da ste se uhvatili Sarajke..
BBi i trg ispred mnogo ljepše izgleda od bivše RK Sarajka, ali unutrašnji prostor sa etažama za kupovinu je bio 10x prijatniji za kupovinu od današnjeg BBi koji je katastrofa urađen, a zbog onako tjesnih prolaza i loše klimatizacije, jedva da sam bio 10x od otvaranja. BBi koristim jedino ako moram u toalet.
Niste živjeli u predratnom Sarajevu i nećete nikada doživjeti da osjetite taj duh, kulturu, odgoj, sistem..
Tako da razlike može vidjeti samo onaj ko je živio u tri perioda, prije, za vrijeme i poslije rata..
Nekada je u Sarajevu sve bilo organizovano i Sarajevo je bio skoro idealan grad za živjeti.. Naravno da su i prije bile migracije i da se dolazilo živjeti u Sarajevo, što je i logično, ali su se tada doseljinici prilagođavali načinu života u gradu, a ne obratno, da doseljinici (čast izuzetcima) donose i nameću svoju (ne)kulturu, primitivizam i odgoj..
Poenta cijele ove priče je u tome da je Sarajevo nekada bio planski izgrađen grad, da je imao svoje fabrike, institucije, zdravstvo, kulturu i sport na zavidnom nivou, a danas, nažalost, ništa od toga..
Sarajlije su prije rata gotivili svuda gdje bi se našli, a danas nas ne mogu smisliti..
Ne mogu da vjerujem da sam pročitao kako u Sarajevu, kao glavnom gradu, ne trebaju fabrike jer su napravljene Ambasade..
BBi i trg ispred mnogo ljepše izgleda od bivše RK Sarajka, ali unutrašnji prostor sa etažama za kupovinu je bio 10x prijatniji za kupovinu od današnjeg BBi koji je katastrofa urađen, a zbog onako tjesnih prolaza i loše klimatizacije, jedva da sam bio 10x od otvaranja. BBi koristim jedino ako moram u toalet.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#20990 Re: Sarajevo Construction
Tvoj problem je što sveukupni loš razvoj grada svaljivaš samo na "došljake" (ili velikim dijelom) i ne gledaš ga u širem kontekstu propadanja zemlje.Haris033 wrote: ↑16/04/2023 15:33 Omg, ne mogu da vjerujem šta čitam..![]()
BBi i trg ispred mnogo ljepše izgleda od bivše RK Sarajka, ali unutrašnji prostor sa etažama za kupovinu je bio 10x prijatniji za kupovinu od današnjeg BBi koji je katastrofa urađen, a zbog onako tjesnih prolaza i loše klimatizacije, jedva da sam bio 10x od otvaranja. BBi koristim jedino ako moram u toalet.![]()
Isto to je se desilo i sa ostalim velikim gradovima, pa i manjim.
O mržnji prema Sarajevu i tkd. necu ni govoriti, ipak između današnjeg vremena i tadašnjeg stoje rat i 30 godina širenja međunacionalne mržnje.
- Haris033
#20991 Re: Sarajevo Construction
Buraz, ja sam se odavno pomirio s tim da živim u gradu i državi u kojima vlada primitivizam i mafija..
Imam oko sebe porodicu i mali krug pravih prijatelja, s kojima uživam u nekom našem mikro svijetu..

A vi, tješite se da živite u nekoj metropoli…
Imam oko sebe porodicu i mali krug pravih prijatelja, s kojima uživam u nekom našem mikro svijetu..
A vi, tješite se da živite u nekoj metropoli…
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#20992 Re: Sarajevo Construction
svaljivaš ???
ko je na vlasti od 1992. do danas??? kad odgovoris valjda ti bude jasno sto nam je danas ovako i sto smo u sunovratu.
- Haris.ba
#20993 Re: Sarajevo Construction
Nije ti to TAJ Unis. Ovaj Unis sto si postavio je samo trgovac, nema nikakve proizvodnje. Taj nista ne pravi.So What! wrote: ↑16/04/2023 14:06Halali, nisam vidio.
Pravi oruzje: https://www.unisgroup.ba/small-arms-ammunition-3/
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#20994 Re: Sarajevo Construction
Svaljuješ, izvinjavam se, pišem preko moba...bitanga_sa_otesa wrote: ↑16/04/2023 16:14svaljivaš ???![]()
ko je na vlasti od 1992. do danas??? kad odgovoris valjda ti bude jasno sto nam je danas ovako i sto smo u sunovratu.![]()
Na vlasti od 1992. do danas su demokratski izabrani lopovi.
I među sarajevskim lopovima značajan udio imaju i pripadnici iz "starih sarajevskih porodica".
Ne kažem da niste u pravu za sveukupno stanje, ali mi je dosadilo više slušati x-milioniti put priču o zlim došljacima.
- bitanga_sa_otesa
#20995 Re: Sarajevo Construction
kojih starih sarajevskih porodica??? lopovskih??? piljarskih??? tu smo od 74-te imamo svoj grb???sehohari wrote: ↑16/04/2023 16:24
Na vlasti od 1992. do danas su demokratski izabrani lopovi.
I među sarajevskim lopovima značajan udio imaju i pripadnici iz "starih sarajevskih porodica".
Ne kažem da niste u pravu za sveukupno stanje, ali mi je dosadilo više slušati x-milioniti put priču o zlim došljacima.
bjez ba ....papanijada vlada sarajevom zadnjih 25 godina...foca ,rogatica ,visegrad ,zepa i ostale istocne pripizdine ...gdje god dodjes te seljacine su na vlasti i pitaju se za sve...sta od takvih ocekujes???
i sad reci i meni da lazem ...ko nije svjestan toga ne zivi u sarajevu,ne krece se ili je jedan od tih i nikad mu bolje nije bilo i ne odgovara mu ova prica
-
NediM17
#20996 Re: Sarajevo Construction
Nije fer, u mom haustoru svi iz Foce, samo ja iz Rogatice. 
- Hajvan
#20997 Re: Sarajevo Construction
Sazeto par prethodnih stranica:
- sve sto vrijedi ili je ikad vrijedilo u Sa nije rodjeno u Sa ili je napustilo Sa
- sve sto ne valja u Sa i drzavi u okolnim drzavama je u Sa i rodjeno je u Sa

- sve sto vrijedi ili je ikad vrijedilo u Sa nije rodjeno u Sa ili je napustilo Sa
- sve sto ne valja u Sa i drzavi u okolnim drzavama je u Sa i rodjeno je u Sa
Last edited by Hajvan on 16/04/2023 16:39, edited 1 time in total.
- bitanga_sa_otesa
#20998 Re: Sarajevo Construction
odseli se nedime 
-
NediM17
#20999 Re: Sarajevo Construction
Kud, jedino kod konektovanog il' kod tebe. 
- bitanga_sa_otesa
#21000 Re: Sarajevo Construction
jbga ja sam u selendri ,oko mene krave i konji
bolje ti je na mojmilo
bolje ti je na mojmilo