"Teorija svega"
-
Piaty
#226 Re: "Teorija svega"
Ne moze se objasniti svijet bez Tvorca. Koliko god krenea unazad, negdje ces zapeti pa ces cistom logikom zakljuciti da je Bog sve stvorio.
Evo sad, ko je stvorio The Prva Bića?
Evo sad, ko je stvorio The Prva Bića?
-
teodati
#227 Re: "Teorija svega"
Nisam dao nazive novim dimenzijama, nije ni potrebno jer ih ima skoro pa beskonačno, dovoljno je reći koja je koliko velika, ali iako su dimenzije različite duljine U ODNOSU JEDNE S DRUGIMA, u biti si sve ISTE veličine, zato na jednom ISTOM mjestu MOGU postojati fizički, ne samo dvije dimenzije nego SVE dimenzije koje postoje, zares.
Zato i tvrdim da nisu bili u pravu ni Newton (prostor i vrijeme su apsolutni), a ni Einstein (prostor i vrijeme su relativni), već je ISTINA o tome radi postojanja različitih dimenzija na ISTOME mjestu, da su prostor i vrijeme ISTOVREMENO i apsolutni i relativni u odnosu na promatrača (Teodor, dakle što tvrdi moja "teorija svega").
-
teodati
#228 Re: "Teorija svega"
Može se SVE objasniti bez Boga kakvoga si mi zamišljamo, jer takav Bog NE POSTOJI, to će moja teorija i dokazati.
Prva bića su nastala kada je nastalo naše prostor-vrijeme, u samom SREDIŠTU prostor-vremena, već sam to nekoliko puta objašnjavao, pa neću ponavljati, seveda!
- Dozer
#229 Re: "Teorija svega"
Covjek te otkacio na finjaka. Nesto kao - "dijete drago, ne lupetaj"teodati wrote: ↑15/04/2023 17:23Rekao mi je da je on prvenstveno fizičar i matematičar, da se ne razumije puno u metafiziku, a i vjernik je, tako da nije mogao dati stručno mišljenje o cijeloj mojoj teoriji, a to je bilo prije otprilike deset godina, kada ja još nisam ni završio do kraja svoju teoriju, ali sam imao IDEJE o tome, pa sam htio čuti nekoga tko je pametan što o tome, misli, na kraju je rekao SVAKAKO OBJAVI SVOJU TEORIJU, ak nije točna netko će naći grešku, ak pak je točna, ne trebaš se nikoga bojati, eto ukratko, i od tada sam ja nastavio da RADIM na teoriji, a nedavno sam je i potpuno završio, pa ćemo vidjeti kada je objavim da li je točna ili ne, jer ovo treba znati, ako je samo jedna greška u mojoj teoriji to onda NIJE prava "teorija svega", teorija o svemu NE SMIJE IMATI GREŠKE, jer je to zapravo ISTINA o svemu, a tu onda nema ni laži a ni bajki o postojanju svega, naprotiv, e da!
-
teodati
#230 Re: "Teorija svega"
Ne znam što se mnogi čude kada netko kaže da POSTOJE daleko starija i naprednija bića od nas ljudi, a ako samo pogledamo koliko je svemir veliki, i koliko IMA planeta na kojima je isto moguć ŽIVOT kakav se dogodio i kod nas na Zemlji, onda to sasvim drugačije izgleda, seveda.
Mnogi su ljudi imali bliske susrete sa inteligentnim bićima koja NISU sa Zemlje, mnogi od tih ljudi su daleko školovaniji i obrazovaniji nego je to itko na ovom forumu, dakle nije sve laž i izmišljotina, dapače.
Ja recimo ZNAM, ne samo da postoje Vanzemaljci, nego da postoje i Vansvemirci, bića koja NISU iz našega svemira, dakle NISU materijalnoga porijekla kao recimo mi ljudi, žive sasvim sretno i udobno BEZ materijalnog tijela, s time da MOGU napraviti bilo koje materijalno tijelo kada hoće, i ŽIVJETI U TOM TIJELU KAO LJUDI da ih nitko ne prepozna kao neka drugačija bića, i ovo nije šala, dapače.
Istina o postanku svega (moja "teorija svega"), DOKAZATI će da POSTOJE ta Vansvemirska bića, ja ih nazivam Prva bića, jer su najstarija u našoj dimenziji prostor-vremena, a ta Prva bića puno su puta i živjela među ljudima, i dala ljudima neka upustva kojih se moraju držati, samo onako usput kažem.
Eto da nabrojim nekoliko takvih bića koja su bila na Zemlji a NISU bili obični ljudi nego Vansvemirci, dakle Prva bića, a ta bića su zapravo jedini pravi Stvoritelj i svemira i svega materijalnoga života koji postoji, dakle i nas ljudi i naše planete Zemlje, sa svime što ima ŽIVOT u sebi, a to su kronološkim redom kako su se pojavila na našoj planeti Zemlji: Krišna, Isus Krist, i nedavno Sai Baba, e da!
Mnogi su ljudi imali bliske susrete sa inteligentnim bićima koja NISU sa Zemlje, mnogi od tih ljudi su daleko školovaniji i obrazovaniji nego je to itko na ovom forumu, dakle nije sve laž i izmišljotina, dapače.
Ja recimo ZNAM, ne samo da postoje Vanzemaljci, nego da postoje i Vansvemirci, bića koja NISU iz našega svemira, dakle NISU materijalnoga porijekla kao recimo mi ljudi, žive sasvim sretno i udobno BEZ materijalnog tijela, s time da MOGU napraviti bilo koje materijalno tijelo kada hoće, i ŽIVJETI U TOM TIJELU KAO LJUDI da ih nitko ne prepozna kao neka drugačija bića, i ovo nije šala, dapače.
Istina o postanku svega (moja "teorija svega"), DOKAZATI će da POSTOJE ta Vansvemirska bića, ja ih nazivam Prva bića, jer su najstarija u našoj dimenziji prostor-vremena, a ta Prva bića puno su puta i živjela među ljudima, i dala ljudima neka upustva kojih se moraju držati, samo onako usput kažem.
Eto da nabrojim nekoliko takvih bića koja su bila na Zemlji a NISU bili obični ljudi nego Vansvemirci, dakle Prva bića, a ta bića su zapravo jedini pravi Stvoritelj i svemira i svega materijalnoga života koji postoji, dakle i nas ljudi i naše planete Zemlje, sa svime što ima ŽIVOT u sebi, a to su kronološkim redom kako su se pojavila na našoj planeti Zemlji: Krišna, Isus Krist, i nedavno Sai Baba, e da!
- billy organ
#231 Re: "Teorija svega"
Nisi odgovorio na moje pitanje. Jesi ti jehovin svjedok?teodati wrote: ↑16/04/2023 18:49 Ne znam što se mnogi čude kada netko kaže da POSTOJE daleko starija i naprednija bića od nas ljudi, a ako samo pogledamo koliko je svemir veliki, i koliko IMA planeta na kojima je isto moguć ŽIVOT kakav se dogodio i kod nas na Zemlji, onda to sasvim drugačije izgleda, seveda.
Eto da nabrojim nekoliko takvih bića koja su bila na Zemlji a NISU bili obični ljudi nego Vansvemirci, dakle Prva bića, a ta bića su zapravo jedini pravi Stvoritelj i svemira i svega materijalnoga života koji postoji, dakle i nas ljudi i naše planete Zemlje, sa svime što ima ŽIVOT u sebi, a to su kronološkim redom kako su se pojavila na našoj planeti Zemlji: Krišna, Isus Krist, i nedavno Sai Baba, e da!![]()
-
teodati
#232 Re: "Teorija svega"
Nisam, Jehovini svjedoci recimo VJERUJU da je Bog Otac OSOBNO BIĆE, a moja "teorija svega" TVRDI (i dokazati će pa še kak), da Bog Otac NIJE osobno biće, a niti da ikakvo vječno svjesno osobno biće uopće postoji, dakle radi se o sasvim suprotnom stajalištu, pa sam zaključi da li imam onda veze sa njima, mada nemam ništa protiv nikoga, dakle Jehovini svjedoci vjeruju u gluposti, ali isto tako i ostali vjernici svih religija koji VJERUJU da je vječni Bog osobno biće s kojim možemo komunicirati, i jednom živjeti u vječnosti, TOGA NEMA, ali isto tako i znanost VJERUJE u gluposti poput NEDOKAZANOG Velikog praska (na stranu što se ne zna KAKO je bilo što iz toga nastalo), i teorije evolucije same po sebi (na stranu što nitko ne zna KAKO je DNK nastao), tako da nisu ljudi krivi što NE ZNAJU istinu o postanku, pa si onda svatko NAĐE svoju religiju, dakle VJEROVANJE primjereno svojim umnim sposobnostima, ali i određenim životnim okolnostima, e da!billy organ wrote: ↑17/04/2023 18:58Nisi odgovorio na moje pitanje. Jesi ti jehovin svjedok?teodati wrote: ↑16/04/2023 18:49 Ne znam što se mnogi čude kada netko kaže da POSTOJE daleko starija i naprednija bića od nas ljudi, a ako samo pogledamo koliko je svemir veliki, i koliko IMA planeta na kojima je isto moguć ŽIVOT kakav se dogodio i kod nas na Zemlji, onda to sasvim drugačije izgleda, seveda.
Eto da nabrojim nekoliko takvih bića koja su bila na Zemlji a NISU bili obični ljudi nego Vansvemirci, dakle Prva bića, a ta bića su zapravo jedini pravi Stvoritelj i svemira i svega materijalnoga života koji postoji, dakle i nas ljudi i naše planete Zemlje, sa svime što ima ŽIVOT u sebi, a to su kronološkim redom kako su se pojavila na našoj planeti Zemlji: Krišna, Isus Krist, i nedavno Sai Baba, e da!![]()
Last edited by teodati on 17/04/2023 22:01, edited 1 time in total.
-
teodati
#233 Re: "Teorija svega"
Eto nešto iz moje "teorije svega", što i malo dijete može razumjeti:
"Zašto naš cijeli prostor IMA oblik KOCKE?
Zato jer naš cijeli prostor nije beskonačan (da jeste beskonačan ne bi imao nikakav oblik, samo kažem usput), i širi se na NA SVE STRANE JEDNAKO, a imamo 26 smjerova kuda se širi, i kada spojimo sve to dobijemo KOCKU, o da.
Ako netko ne zna KOJIH 26 smjerova ima prostor kuda se širi, može onih osnovnih 6 smjerova (dakle ispred, iza, gore, dolje, lijevo, desno), također sve SPOJITI, isto se dobiva KOCKA!"
Jednostavno a istinito, pa še kak!
"Zašto naš cijeli prostor IMA oblik KOCKE?
Zato jer naš cijeli prostor nije beskonačan (da jeste beskonačan ne bi imao nikakav oblik, samo kažem usput), i širi se na NA SVE STRANE JEDNAKO, a imamo 26 smjerova kuda se širi, i kada spojimo sve to dobijemo KOCKU, o da.
Ako netko ne zna KOJIH 26 smjerova ima prostor kuda se širi, može onih osnovnih 6 smjerova (dakle ispred, iza, gore, dolje, lijevo, desno), također sve SPOJITI, isto se dobiva KOCKA!"
Jednostavno a istinito, pa še kak!
-
teodati
#234 Re: "Teorija svega"
Krišna ima na stotine milijuna obožavatelja.
Isus Krist ima preko dvije milijarde obožavatelja.
Sai Baba ima na desetine, a neke procjene govore i do 100 milijuna obožavatelja.
ZAŠTO? Jer su bili obični ljudi, jel?
Aha, probajte vi nešto takvo učiniti, da i poslije kada više nećete živjeti OVDJE, imate toliki broj ljudi koji ne samo da VJERUJU vama, nego vas smatraju božanskim bičima, samo izvolite, probajte to napraviti, kao što su to ONI napravili, e da!
Sai Baba ima na desetine, a neke procjene govore i do 100 milijuna obožavatelja.
Aha, probajte vi nešto takvo učiniti, da i poslije kada više nećete živjeti OVDJE, imate toliki broj ljudi koji ne samo da VJERUJU vama, nego vas smatraju božanskim bičima, samo izvolite, probajte to napraviti, kao što su to ONI napravili, e da!
- Dozer
#235 Re: "Teorija svega"
A Reptili....? Sta je s njima? Postoje li oni u Zemlji, duboko ispod nas?
Mnogi ljudi tvrde da postoje, da su ih vidjeli.
Mnogi ljudi tvrde da postoje, da su ih vidjeli.
-
broj dva
#236 Re: "Teorija svega"
Slaba ti je logika i nista ne objasnjava, samo pomjera pitanje korak unatrag - ko je stvorio Tvorca ?
-
broj dva
#237 Re: "Teorija svega"
Ne znam za Krisnu ali isusovci su bili zajebani dugo vremena i imali su obicaj poklat ko nije vjerovao tako da je to sigurno doprinjelo broju vjernika...bolje u krivu nego u jamu...teodati wrote: ↑17/04/2023 22:25 Krišna ima na stotine milijuna obožavatelja.
Aha, probajte vi nešto takvo učiniti, da i poslije kada više nećete živjeti OVDJE, imate toliki broj ljudi koji ne samo da VJERUJU vama, nego vas smatraju božanskim bičima, samo izvolite, probajte to napraviti, kao što su to ONI napravili, e da!![]()
- billy organ
#238 Re: "Teorija svega"
-
Piaty
#239 Re: "Teorija svega"
Ne može njega niko stvoriti jer, ako je on stvorio prostor i vrijeme, to znači da je on apsolutan.
Slažemo da su vrijeme i prostor "jednom", "nekada" i "negdje" nastali, zar ne?
-
teodati
#240 Re: "Teorija svega"
Ajde uzmi nešto od Jehovinih svjedoka pa pročitaj U ŠTO VJERUJU, pa se onda vrati na ovu temu da uočiš veliku RAZLIKU između njihove vjere i svega što sam ja rekao do sada na ovoj temi, ajde ne budi lijen nego se sam uvjeri u to, e da!
-
teodati
#241 Re: "Teorija svega"
Ima svakakvih ljudi svugdje pa i u religijama, od svetaca do najvećih zločinaca, isto kao i u svakom narodu, to ne znači da je neka cijela zajednica kriva za počinjene stvari njenih pojedinaca, sve jasno, ali kako kome.broj dva wrote: ↑18/04/2023 08:39Ne znam za Krisnu ali isusovci su bili zajebani dugo vremena i imali su obicaj poklat ko nije vjerovao tako da je to sigurno doprinjelo broju vjernika...bolje u krivu nego u jamu...teodati wrote: ↑17/04/2023 22:25 Krišna ima na stotine milijuna obožavatelja.
Aha, probajte vi nešto takvo učiniti, da i poslije kada više nećete živjeti OVDJE, imate toliki broj ljudi koji ne samo da VJERUJU vama, nego vas smatraju božanskim bičima, samo izvolite, probajte to napraviti, kao što su to ONI napravili, e da!![]()
-
teodati
#242 Re: "Teorija svega"
Nisi u pravu, logikom se dolazi do toga da je sve što postoji nastalo od PRVOG UZROKA SVEGA, koji oduvijek i zauvijek postoji, jednostavno, dakle NEMA ništa prije, a ni poslije, dapače.
-
teodati
#243 Re: "Teorija svega"
U pravu si sto posto, tko može stvoriti, ili napraviti prostor i vrijeme taj zbilja jeste APSOLUTAN, i UZROK je svega postojećeg, pa še kak.
Samo je pitanje radi li se tu o nekoj OSOBNOJ Sili (svjesna svoga postojanja), ili NEOSOBNOJ Sili (nije svjesno biće), e da?
-
Piaty
#244 Re: "Teorija svega"
Zašto ti veliš osobna i neosobna sila?
Evo npr. "osobna sila", mada, rekao bih radije "samosvjesna sila"...
Kako ti to zamišljaš?
Nije li logičnije da je ta Sila svjesna?
Evo npr. "osobna sila", mada, rekao bih radije "samosvjesna sila"...
Kako ti to zamišljaš?
Nije li logičnije da je ta Sila svjesna?
-
Avetinho
#245 Re: "Teorija svega"
Ma jašta je. Ali reklo mu da glumi da nije, ilegalac po partijskom zadataku. Tako oni svi to rade. Kao, filozofija -- a nema sa filozofijom blage veze, samo najteža dogma. Čim je nekom najjači argument "e, da", "dapače", "seveda", odmah znaš s kim imaš posla.
- Dozer
#246 Re: "Teorija svega"
I nista mi ne odgovori za Reptile... pih... A kaze da sve zna....
- vaučer
#247 Re: "Teorija svega"
Mene zanimaju Atlantiđani koji žive na dnu oceana.
-
broj dva
#248 Re: "Teorija svega"
A odakle prvobitni uzrok svega ? Taj "unmoved mover" argument je davno filozofski pobijen.
-
broj dva
#249 Re: "Teorija svega"
Daleko od toga ali zaboraviti ulogu nasilja i more krvi proliveno da bi se vjera širila je selektivan pristup
- apsidejzi
#250 Re: "Teorija svega"
Zanimljivo kako se ovaj argument koristi u korist religije a on je upravo argument protiv religije.teodati wrote: ↑17/04/2023 22:25 Krišna ima na stotine milijuna obožavatelja.
Ovih stotine miliona krisninih obozavatelja NISU ISTI LJUDI kao ovi sto obozavaju Isusa ni Sai Babu. Ne mogu svi biti upravu, nego je jasno kroz obicno posmatranje brojeva, da ce uvijek neka vecina biti ukrivu. Recimo da se ispostavi da je Krisna bio upravu sa svojom ideologijom. TO automatski znaci da dvije milijarde isusovih obozavatelja mogu lagano spakovati kofere i krenuti putem pakla. Ako se pak ispostavi da je Isus bio prava karta za raj, onda ovi Krisnini mogu plakati. Kao i milijarda muslimana. Kao i milijarda hindusa i sl. Ne mogu svi biti upravu jer su im ideologije oprecne.
Drugi aspekt ovih brojeva je to svi tvrde da su upravu a oni drugi ukrivu, cime automatski jedni druge "pobjedjuju". Obozavatelji Krisne ZNAJU da Isusa ne treba obozavati zbog nekog razloga A. Istovremeno, obozavatelji Isusa znaju da Krisna nije dobar izbor zbog razloga B. I jedni i drugi znaju da Muhammed nije bio poslanik iz razloga C. Meni kao ateisti svi ti razlozi izgledaju validno i ja onda zakljucujem da ne treba Krisnu obozavati zbog razloga B, Isusa zbog razloga A a ni Muhammeda zbog razloga C. Ti se predstavljas kao neki matematicar i ovo ti ne bi trebalo biti tesko razumjeti. Po meni su svi jednostavno upravu a to znaci da niko nije upravu. Jedni druge pobijaju.
Treci aspekt velikih brojeva i sakrivanja iza istih jeste zamka pretpostavke da veliki brojevi nesto znace. Ako toliki broj ljudi nesto vjeruje, onda ne moze biti da ne valja. Moze. Veliki broj ljudi je vjerovao Hitleru da je ubijanje ljudi OK, pa se ispostavilo da nisu bili upravu. Danas veliki broj rusa smatra da je OK napadati i ubijati ljude u drugoj drzavi. To sto imas mnogo sljedbenika ne govori nista vise osim da si veliki manipulator koji je iskoristio momentum. Hitler je uspio doci na apsolutnu vlast jer je iskoristio patnju njemackog naroda nakon 1 svj. rata i perioda izmedju dva rata kada su placali veliku odstetu i zivjeli siromasno. Jos jedan aspekt ovoga je napumpavanje brojeva. Kada pogledas mene na primjer, reci ces musliman jer u mojoj pozadini jeste islam i bosnjacka tradicija. I mene bi neko ofrlje svrstao u grupu od milijardu muslimana. Koliko muslimana ima poput mene, koji nose samo muslimanska imena a nemaju nista od islama u sebi? Ovi brojevi su napuhani i u najboljem slucaju imas 10% iskrenih vjernika u svim tim velikim brojevima. Ostalo je tradicija i potreba za grupnom pripadnoscu bez stvarne emocije prema tome.
Na kraju, ovi veliki brojevi o kojima govorimo zapravo i nisu veliki brojevi. TI spominjes milione obozavatelja Krisne i par mlijardi obozavatelja Isusa i sl. Radi se o par milijardi maks. Fazon je u tome sto je do sada Zemljom hodalo preko 100 milijardi ljudi. Koju god ideologiju da uzmes, ona je manjina od ukupnog broja ljudi i uvijek ces naci vise ljudi da imaju drugacije vidjenje svijeta od njih. Tako da, kao sto RIcky Gervais kaze: historija je upamtila oko 3000 razlicitih bozanstava kojima se tih 100 milijardi ljudi klanjalo i molilo. Svi vi vjernici ste ateisti u 2999 tih bogova. Ja sam ateista u samo jednog boga vise od vas