Ja se pitam odakle više izviru, kao da dolaze iz Pariza a ne iz Pazara
Ali neka ih, dođu s torbom punom eVra
Sve od sira i paprika punjenih kajmakom
98% zaposlenih u GRAS-u su sanže
Moderator: anex
Pa prvo je bitno definisati sta znaci "zivjeti od drugih", s tom frazom se mnogi razbacuju.DaysleepeR wrote: ↑13/04/2023 15:44Ma meni nije bitan ponder, već me nervira ta priča da mi ovdje živimo od drugih.
A kod drugih pustara.
kod ovih što pišu da Sarajevo živi od njih je pustara, inače ne bi bili frustrirani i pisali takve glupostiOzimician wrote: ↑13/04/2023 15:46Pa prvo je bitno definisati sta znaci "zivjeti od drugih", s tom frazom se mnogi razbacuju.DaysleepeR wrote: ↑13/04/2023 15:44
Ma meni nije bitan ponder, već me nervira ta priča da mi ovdje živimo od drugih.
A kod drugih pustara.
Ali istina je negdje izmedju uvijek, niti Sarajevo zivi od drugih, niti je kod drugih "pustara".
najveca banka Unicredit Mostar …geralt wrote: ↑13/04/2023 15:48 Gdje se nalaze sjedista banaka? U Sarajevu. Programerskih firmi? Sarajevo. Osiguravajucih kuca? Sarajevo. Gdje zive najbolji doktori, profesori, advokati, ekonomisti u drzavi? Sarajevo.
Teski bolesnik ce se iz Krajine dovesti u Sarajevo jer ga tamo ne mogu lijeciti, ZZO USK ce platiti njegovo lijecenje KCUS-u, KCUS ce te pare podijeliti kroz plate doktorima i sestrama, i ostace u Sarajevu. U poredjenju s tim Arcelor Mittal ce podijeliti radnicima sicu, a glavni dio para ce otici u Indiju.
Eto, misterija rijesena.
U ulici Alojzja Stepinca...na zapadnoj strani."Ustaše" nam sve pare iz kantona odvukoše...još znaju kolika su nam primanjabob_1921 wrote: ↑13/04/2023 15:50najveca banka Unicredit Mostar …geralt wrote: ↑13/04/2023 15:48 Gdje se nalaze sjedista banaka? U Sarajevu. Programerskih firmi? Sarajevo. Osiguravajucih kuca? Sarajevo. Gdje zive najbolji doktori, profesori, advokati, ekonomisti u drzavi? Sarajevo.
Teski bolesnik ce se iz Krajine dovesti u Sarajevo jer ga tamo ne mogu lijeciti, ZZO USK ce platiti njegovo lijecenje KCUS-u, KCUS ce te pare podijeliti kroz plate doktorima i sestrama, i ostace u Sarajevu. U poredjenju s tim Arcelor Mittal ce podijeliti radnicima sicu, a glavni dio para ce otici u Indiju.
Eto, misterija rijesena.
Pare zarađene u Kaknju i Tuzli trovanjem lokalnog stanovništva će se prikazati kao PDV uplaćen u Sarajevu.geralt wrote: ↑13/04/2023 15:48 Gdje se nalaze sjedista banaka? U Sarajevu. Programerskih firmi? Sarajevo. Osiguravajucih kuca? Sarajevo. Gdje zive najbolji doktori, profesori, advokati, ekonomisti u drzavi? Sarajevo.
Eto, misterija rijesena.
A sto dolazi u Sarajevo? ZZO USK moze sklopiti ugovor sa klinickim u Banja Luci, Mostaru ili Tuzli. Ako zeli, moze i sam napraviti svoj klinicki centar.geralt wrote: ↑13/04/2023 15:48
Eto, misterija rijesena.
Kako to?
Znam ja ko su osnivaci. Pa sta ako je osnivac? Je li se to jede sto je osnivac? To sto je osnivac znaci samo da bira direktora.
Zar stvarno treba da bude standard auto 2. generacije koje je inace trenutno u 8. generaciji i koje je, ako uzmemo najmladji proizvedeni iz te 2. generacije star preko 30 godina?bumerangss wrote: ↑13/04/2023 15:15 I to ne neko auto, rijetkost je vidjeti golfa dvojku kao sto se prije 7 8 god mogla vidjeti folcika![]()
Da, PDV naplacen u Sarajevu od potrosaca struje jeste "sarajevski", ali najveci potrosaci struje nisu u Sarajevu (Arcelor Mittal), eh sad kako se knjizi PDV koji oni placaju na struju?
Bezveze je ta prica, KS koliko ga finansira - toliko ga i koristi, tako i ostali kantoni.
Ja sam prvi počeo
Namjerno se ne zele te neke stvari oko pdv razrijesiti, ali se mogu. Nema politicke volje.Ozimician wrote: ↑13/04/2023 16:10
Da, PDV naplacen u Sarajevu od potrosaca struje jeste "sarajevski", ali najveci potrosaci struje nisu u Sarajevu (Arcelor Mittal), eh sad kako se knjizi PDV koji oni placaju na struju?
Takodjer kako se knjizi kada fizicko lice plati PDV na racun za struju u Bihacu?
Dalje, EP BIH jeste takodjer i potrosac, ne samo proizvodjac, oni moraju da plate PDV na svoje nabavke, tako da kad nekome prikljucuju struju u Srebreniku, ormar i kabal su kupljeni preko centrale u Sarajevu, itd.
Jako komplikovano u svakom slucaju da se razluci cije je cije.
O tome ti govorim, treba neko pismeniji na tu temu da odgovori, ja nisam od te struke. Meni licno su u podruznici rekli da ide preko centrale i da se moraju ispostovati zakoni o javnim nabavkama, pa sad ...ko laze..Haris.ba wrote: ↑13/04/2023 16:15Namjerno se ne zele te neke stvari oko pdv razrijesiti, ali se mogu. Nema politicke volje.Ozimician wrote: ↑13/04/2023 16:10
Takodjer kako se knjizi kada fizicko lice plati PDV na racun za struju u Bihacu?
Dalje, EP BIH jeste takodjer i potrosac, ne samo proizvodjac, oni moraju da plate PDV na svoje nabavke, tako da kad nekome prikljucuju struju u Srebreniku, ormar i kabal su kupljeni preko centrale u Sarajevu, itd.
Jako komplikovano u svakom slucaju da se razluci cije je cije.
Evo primjer te neke kutije, centrala u Sarajevu kupi kutiju da je postavi u Konjicu (mada to ne radi centrala u Sarajevu, vec podruznica, al hajd) od firme iz Banja Luke. Ciji je pdv?
Pa jaruga znas li ti d ana usk ima jedan neurohirurg i on na bolovanju, jedan fizijatar itd itd kakav klinicki o cemu pricas.....nemaju love da dovedu jos kojeg doktora a kamo li da grade klinicki
To je problem "manjih sredina" u cijelom svijetu, jedan Dubrovnik se muci da sastavi ljekarski kadar kako treba.mali_balon wrote: ↑13/04/2023 16:20Pa jaruga znas li ti d ana usk ima jedan neurohirurg i on na bolovanju, jedan fizijatar itd itd kakav klinicki o cemu pricas.....nemaju love da dovedu jos kojeg doktora a kamo li da grade klinicki
KS je druga planeta za ostatak BH....po svemu zato narod i hrli da zivi ovdje....