SDA-All about

Ali_G

#83726 Re: SDA-All about

Post by Ali_G »

Dozer wrote: 12/04/2023 10:02
Ali_G wrote: 12/04/2023 08:14

Pilas naopako kao i na vecini tema na kojima ucestvujes…
Standardna neinteligentna mantra... Kad se nema sta konkretno reci na temu, onda pocni o piscu. :roll:
Ne pisem toliko po forumu, al dosta toga procitam. Iz tvojih postova se vidi da si svasta nesto pros’o, nisi neki balavac, al se ne mogu oteti utisku da nekad iz svoje licne frustracije pilas naopako.
Nicim izazvan si zalijepio etiketu velikom broju svojih sugradjana samo iz razloga sto se njihov svjetonazor ne poklapa sa tvojim.
Nije ovaj grad i njegovi obicaji i specifikumi postao sa vasim generacijama.
Dimu1927

#83727 Re: SDA-All about

Post by Dimu1927 »

Dozer wrote: 12/04/2023 16:02
Dimu1927 wrote: 12/04/2023 15:56

pa to sam i ja upravo napisao ranije nego ni kolega pm ne cita izgleda pazljivo
Vidi...neke stvari si ocito prihvatio, vjerovatno jer si od direktnih ucesnika tu i tamo cuo istinu, pa si shvatio da to jeste istina. E, isto tako bi trebao poslusati direktne ucesnike sta kazu i o drugim stvarima, a zanemariti SDA mantre. Onda ces vrlo brzo stici i do puno vise istine o svemu, ukljucujuci i ovo oko cega se sva ova polemika i povela.

Bice ti lakse da shvatis dubinu svega, namjere, aktere, i krajnje ciljeve. Ali i moguce buduce posljedice.

Mislim da sam u pravu ako kazem da ti ne bi volljeo da ti dijete sutra ratuje. Vjeruj mi na rijec, vjera bi ti tada bila zadnja rupa na svirali.
naravno da znam direktne ucesnike pa momci iz mahale par godina ispred mene su bili borci, neki i maloljetni

naravno da ne bi volio ni ja ni dijete da ratuje, ali ako nas opet neko napadne zbog te iste vjere pa dabome da cemo se braniti, a druge domovine nemam
Student_u_Ostavci

#83728 Re: SDA-All about

Post by Student_u_Ostavci »

Bloo wrote: 12/04/2023 16:39 Danas je 2023.?
Ne,

1444. :bih:
Dozer

#83729 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Ali_G wrote: 12/04/2023 16:39
Dozer wrote: 12/04/2023 10:02
Standardna neinteligentna mantra... Kad se nema sta konkretno reci na temu, onda pocni o piscu. :roll:
Ne pisem toliko po forumu, al dosta toga procitam. Iz tvojih postova se vidi da si svasta nesto pros’o, nisi neki balavac, al se ne mogu oteti utisku da nekad iz svoje licne frustracije pilas naopako.
Nicim izazvan si zalijepio etiketu velikom broju svojih sugradjana samo iz razloga sto se njihov svjetonazor ne poklapa sa tvojim.
Nije ovaj grad i njegovi obicaji i specifikumi postao sa vasim generacijama.
Ocito si pogresno shvatio taj moj post. Ali, nejse...vec je elaborirano, i pojasnjeno.

Nema nikakvih etiketa, nego samo prikaz cinjenicnog stanja, uz projekciju buducnosti. Nazalost.
Dozer

#83730 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Student_u_Ostavci wrote: 12/04/2023 16:58
Bloo wrote: 12/04/2023 16:39 Danas je 2023.?
Ne,

1444. :bih:
Sto ce reci - ide opet 1992...? Cool :D

Al' cek' malo.... ima prvo dosta toga prije.... Pad Bosne, pa kmetovanje, pa prva islamizacija, pa posrbljavanje i hrvatizacija, pa prodaja drugim, AU okupatorima, pa diverzifikacija na etno-vjerskim osnovama, pa WW1, pa WW2...ih...ima jos fore :D
armin071

#83731 Re: SDA-All about

Post by armin071 »

DaysleepeR wrote: 12/04/2023 16:09
Dimu1927 wrote: 12/04/2023 15:48

opet ponavljam, samo sam rekao da mislim da je statisticki gledano prema broju stanovnika manji broj ljudi u sarajevu bio organizovan prije nego je opkoljeno nego u nekim manjim mjestima

mozda i grijesim mozemo normalno razgovarati

nisi mogao napasti jna dok je bila legitimna vojska ovdje nema tu sad ove pameti nazalost
Onda je sve što si izvorno napisao totalna besmislica eto samo da se nešto napiše i to bi trebao biti fer i priznati i sebi i ostalima

realno nisi stvarno dorastao da razgovaraš o ovoj temi, jer samo nudiš paušalne ocjene koje nisu potkrijepljene nikakvim činjenicama

Sarajevo je bilo izuzetno dobro pripremljeno, da nije, palo bi 2 maja hladno. Stanovnici rubnih naselja grada su držali straže od 1. marta 1992.
Imaju knjige o tome kako se pripremala odbrana Sarajeva, ako te već toliko interesuje nađi i pročitaj.
Ljudi koji su branili grad, sigurno to nisu radili jer su vjernici.
Radili su to iz neokaljane ljubavi prema gradi u domovini, da spasu svoj i život svojih najmilijih.
Vjerska komponenta tek počinje lagano da se ubacuje politički 1993-e. A do tada je bilo bitki i bitki.

Isto tako, rat u Teočaku, Doboju, i ostalim mjestima koja si naveo je počeo tek nakon što je u Sarajevu zapucalo.

Selo Ravno hrvati insistiraju da je početak rata u BiH, ali Ravno je zapaljeno u toku napada na Dubrovnik i dubrovačko zaleđe, Bijeljina s druge strane, kao i Bosanski Brod su gradovi na granici zemlje. I u Zagrebu su ljudi živjeli normalno kao da se ništa ne dešava kada je gorio Dubrovnik, i Vukovar, opet i jedan i drugi grad na samoj granici.

Ovo je u rangu TLN. Ako računaš straže sa noževima i pištoljima da su dobra organizacija onda smo bili strašno dobro organizovani. Naša je sreća samo što su bradati sami sebe sa svojom propagandom o zelenim beretkama držali na odstojanju kao i pojedincima poput Vikića i ostalih heroja početka rata koji su imali i mu.a i znanja da se suprotstave bradatim spodobama. Na našu žalost zelena bagra već 92 počinje sa čistikom ABiH od nemuslimanskih kadrova i tada su u stranu sklonjeni Vikić, Šiber, Divjak i ostali zato valjda što nisu zeleni… Tada i prestaje mit o građanskom otporu protiv četnika tj. zeleni otkrivaju svoje pravo lice. Ko nas je u ratu “vodio” i ovo danas što je ostalo od BiH je puna kapa. Bilo ne ponovilo se….
doboj71

#83732 Re: SDA-All about

Post by doboj71 »

Dozer wrote: 12/04/2023 14:45
Dimu1927 wrote: 12/04/2023 14:44

koga vrijedjam molim te pa ko je odbranio sarajevo u pocetku nego vikicevci i jos par grupica ? u ovolilkom gradu to je jako malo, gdje je bilo hiljade naoruzanih ljudi dok se nije pravo zakuhalo pa skontalo da ce nas pobiti sve da se mora ratovati
Ovo treba da pitas Bakira i SDA. Oni su bili organizatori i pokretaci otpora :D
Kako je bilo krenulo sa serijama,filmovima i ranjavanjima,za desetak godina bi bakir bio "jaci " od Vikica.
Dozer

#83733 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

armin071 wrote: 12/04/2023 17:42
DaysleepeR wrote: 12/04/2023 16:09

Onda je sve što si izvorno napisao totalna besmislica eto samo da se nešto napiše i to bi trebao biti fer i priznati i sebi i ostalima

realno nisi stvarno dorastao da razgovaraš o ovoj temi, jer samo nudiš paušalne ocjene koje nisu potkrijepljene nikakvim činjenicama

Sarajevo je bilo izuzetno dobro pripremljeno, da nije, palo bi 2 maja hladno. Stanovnici rubnih naselja grada su držali straže od 1. marta 1992.
Imaju knjige o tome kako se pripremala odbrana Sarajeva, ako te već toliko interesuje nađi i pročitaj.
Ljudi koji su branili grad, sigurno to nisu radili jer su vjernici.
Radili su to iz neokaljane ljubavi prema gradi u domovini, da spasu svoj i život svojih najmilijih.
Vjerska komponenta tek počinje lagano da se ubacuje politički 1993-e. A do tada je bilo bitki i bitki.

Isto tako, rat u Teočaku, Doboju, i ostalim mjestima koja si naveo je počeo tek nakon što je u Sarajevu zapucalo.

Selo Ravno hrvati insistiraju da je početak rata u BiH, ali Ravno je zapaljeno u toku napada na Dubrovnik i dubrovačko zaleđe, Bijeljina s druge strane, kao i Bosanski Brod su gradovi na granici zemlje. I u Zagrebu su ljudi živjeli normalno kao da se ništa ne dešava kada je gorio Dubrovnik, i Vukovar, opet i jedan i drugi grad na samoj granici.

Ovo je u rangu TLN. Ako računaš straže sa noževima i pištoljima da su dobra organizacija onda smo bili strašno dobro organizovani. Naša je sreća samo što su bradati sami sebe sa svojom propagandom o zelenim beretkama držali na odstojanju kao i pojedincima poput Vikića i ostalih heroja početka rata koji su imali i mu.a i znanja da se suprotstave bradatim spodobama. Na našu žalost zelena bagra već 92 počinje sa čistikom ABiH od nemuslimanskih kadrova i tada su u stranu sklonjeni Vikić, Šiber, Divjak i ostali zato valjda što nisu zeleni… Tada i prestaje mit o građanskom otporu protiv četnika tj. zeleni otkrivaju svoje pravo lice. Ko nas je u ratu “vodio” i ovo danas što je ostalo od BiH je puna kapa. Bilo ne ponovilo se….
S ovim se moram sloziti. Strazarilo se bukvalno s nozevima i pistoljima, poneka lovara, i plafon jedna AP u MZ, koja je istovremeno bila i nazovi stab.

Nista tu nije bilo organizovano, nego bukvalno samoorganizovano. Pojedinci sazivali raju, i to je bilo to.
MUP se vec raspadao/dijelio, a s brda se siljili rafali svijetlecom/trasirnom municijom.
Artiljerija vecinom bila spremna i na polozajima ili vrlo blizu njih.

Pa ZB, PL i TO 21.04. nisu zajedno imali ni 200 ljudi pod oruzjem, a pola tog oruzja im bilo u Hrasnici.
I 9nda, kada danas slusam kojekakve Svrakice i sl. o tome kako su oni i SDA organizovali nesto na pocetku rata, lijepo mi bude zlo....
hatemondays

#83734 Re: SDA-All about

Post by hatemondays »

Dozer wrote: 13/04/2023 00:15

S ovim se moram sloziti. Strazarilo se bukvalno s nozevima i pistoljima, poneka lovara, i plafon jedna AP u MZ, koja je istovremeno bila i nazovi stab.

Nista tu nije bilo organizovano, nego bukvalno samoorganizovano. Pojedinci sazivali raju, i to je bilo to.
MUP se vec raspadao/dijelio, a s brda se siljili rafali svijetlecom/trasirnom municijom.

Pa ZB, PL i TO 21.04. nisu zajedno imali ni 200 ljudi pod oruzjem, a pola tog oruzja im bilo u Hrasnici.
I 9nda, kada danas slusam kojekakve Svrakice i sl. o tome kako su oni i SDA organizovali nesto na pocetku rata, lijepo mi bude zlo....
Apsolutno se slazem, mi smo bili uzasno pripremljeni za rat, ja sam bio u ZB od pocetka Oktobra 91, sastanci u kineskom na Obali, dva pistolja nas deset. Sto kazu bez kurca u svatove, nekako taj elan je bio bas ok sve do marta. Onda su nam poceli nestajati" dobrovoljci sa velikim misicima". Pocelo pucati pa valjda hrabrost proradila. Cini mi se da smo mi bili u gorem stanju u aprilu nego 91, ali kad je djavo pokucao na vrata i poceo belaj moralo se braniti . Cinjenica je da SDA niti bilo ko drugo nema veze sa bilo kakvom vrstom organizovanog otpora. Cast obicnim ljudima kojima ocigledno nije se odlazilo iz svoje kuce i eto otpora. Neko nas bozansko cudo dobro pripazilo da opstanemo obzirom na nasu naivnost i nepripremljenost.
DaysleepeR

#83735 Re: SDA-All about

Post by DaysleepeR »

Za razliku od nikad imenovanih sela u ostatku BiH gdje su ljudi za razliku od Sarajeva koje je pjevalo pjesmice bili obučeni kao Navy Seals i spremno dočekali agresiju, zadržavši linije otpora od 1992-1995.

Ja samo reagujem na SDA narative, naravno da niko nije bio spreman.
internazionale

#83736 Re: SDA-All about

Post by internazionale »

hatemondays wrote: 13/04/2023 04:42

Apsolutno se slazem, mi smo bili uzasno pripremljeni za rat, ja sam bio u ZB od pocetka Oktobra 91, sastanci u kineskom na Obali, dva pistolja nas deset. Sto kazu bez kurca u svatove, nekako taj elan je bio bas ok sve do marta. Onda su nam poceli nestajati" dobrovoljci sa velikim misicima". Pocelo pucati pa valjda hrabrost proradila. Cini mi se da smo mi bili u gorem stanju u aprilu nego 91, ali kad je djavo pokucao na vrata i poceo belaj moralo se braniti . Cinjenica je da SDA niti bilo ko drugo nema veze sa bilo kakvom vrstom organizovanog otpora. Cast obicnim ljudima kojima ocigledno nije se odlazilo iz svoje kuce i eto otpora. Neko nas bozansko cudo dobro pripazilo da opstanemo obzirom na nasu naivnost i nepripremljenost.
Auu, ne spominji ovo
Dimu1927

#83737 Re: SDA-All about

Post by Dimu1927 »

DaysleepeR wrote: 13/04/2023 08:46

Za razliku od nikad imenovanih sela u ostatku BiH gdje su ljudi za razliku od Sarajeva koje je pjevalo pjesmice bili obučeni kao Navy Seals i spremno dočekali agresiju, zadržavši linije otpora od 1992-1995.

sela sam ti naveo, a poslusaj svjedocenja boraca iz tih sela pa vidi kad su poceli skupljati oruzje i spremati se, i prije nego se u sarajevu zapucalo su bili svjesni sta se sprema. to su cinjenice a ne nekakav narativ

tvoj je narativ bio da smo ovdje bili spremniji a evo i direktni ucesnici ti potvrdise sto sam i ja rekao da je to bio jako mali broj ljudi u pocetku ipak, pogotovo kad uzmes u obzir broj stanovnika u gradu
DaysleepeR

#83738 Re: SDA-All about

Post by DaysleepeR »

Dimu1927 wrote: 13/04/2023 09:19
DaysleepeR wrote: 13/04/2023 08:46

sela sam ti naveo, a poslusaj svjedocenja boraca iz tih sela pa vidi kad su poceli skupljati oruzje i spremati se, i prije nego se u sarajevu zapucalo su bili svjesni sta se sprema. to su cinjenice a ne nekakav narativ

tvoj je narativ bio da smo ovdje bili spremniji a evo i direktni ucesnici ti potvrdise sto sam i ja rekao da je to bio jako mali broj ljudi u pocetku ipak, pogotovo kad uzmes u obzir broj stanovnika u gradu
Koja sela si naveo?
uglavnomja

#83739 Re: SDA-All about

Post by uglavnomja »

naci ces svugdje raznih svjedocenja ... :-)

ih, sta je u sarajevu heroja, sta su sve organizovali, odbranili, .... ali samo na yt ili po blogovima ... ili u zagrebu, turskoj, italiji, minKenu ...
a u stvarnosti niko za njih niikad cuo
ljudi koji su stvarno branili svoj grad uglavnom ne pricaju o tome i, naravno, ne sjede u foteljama i ne primaju strasne pare za svoje zasluge
ili xxxxx raznih udruzenja boraca od kojih niko puske nije vidio
ma niko ko je prezivio rat ne prica rado o tome

puna bosna virtualnih heroja i junaka :-) ... a da nije bilo oluje i amerikanaca jos bi rat trajao

ne ulazim u to sta se desavalo po tim selima, nemam pojma, samo kazem danas svako moze necenzurisano i nekaznjeno pricati sta hoce
Dimu1927

#83740 Re: SDA-All about

Post by Dimu1927 »

DaysleepeR wrote: 13/04/2023 09:28
Dimu1927 wrote: 13/04/2023 09:19

Koja sela si naveo?
teocak tesanj-doboj jug gradacac pa i zepa koja je do 95 odolijevala itd

ma bili bi i mi spremniji ovdje da sda nije prodavala puske nego da ih je podjelila narodu...
Novak20

#83741 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

Težak udarac za SDA. :D

https://pressmediabih.com/vijesti/2023/ ... ulahusica/
Dva istražitelja Tužilaštva Bosne i Hercegovine jučer su boravila u Luksemburgu gdje su, uz asistenciju luksemburške policije, ispitali radikalnog bota SDA Jasmina Mulahusića.

Državno tužilaštvo aktivno radi na predmetu protiv radikalnog Mulahusića, a koji se sumnjiči za izazivanje nacionalne i vjerske mržnje, razodora i netrpeljivosti putem društvene mreže Facebook.

Ovaj bot SDA već duže vrijeme bez ikakve dozvole objavljuje fotografije svih pojedinaca koje ne podržava SDA targetirajući ih kao izdajnike, promotore udruženog zločinačkog poduhvata, četnike i slično, odnosno poziva na javni linč svih pojedinaca koji nisu članovi SDA.

Brojna novinarska udruženja i pojedinci zatražili su od Tužilaštva BiH procesuiranje Jasmina Mulahusića s obzirom na to da svojim gnusnim i lažnim objavama otežava ili onemogućava njihov rad te direktno ugrožava njihovu sigurnost.

Radikalni bot SDA, vidno isprepadan zbog dolaska istražitelja u Luksemburg, jučer se oglasi na svom Facebook profilu koji koristi za širenje mržnje žaleći se kako je on u suštini žrtva širenja mržnje.

U postu kojim je pokušao izazvati sažaljenje javnost poručio je kako će on i slični njemu pobijediti “pa bili šehidi ili gazije”.
tindbe

#83742 Re: SDA-All about

Post by tindbe »

šehidio inshallah
Seyfo

#83743 Re: SDA-All about

Post by Seyfo »

Šta znači "pobijediti" u njegovom slučaju?
Prikačiti se na socijalne fondove države Luksemburg?
Biti na slobodi?
breuer

#83744 Re: SDA-All about

Post by breuer »

tindbe wrote: 13/04/2023 14:16 šehidio inshallah
nek šehidi ako mu je to želja, al da ne povuče druge za sobom...koliko je SDA puna neznalica da uopšte došuštaju ovakvoj spodobi da ih uzima u usta na bilo koji način...
video

#83745 Re: SDA-All about

Post by video »

Seyfo wrote: 13/04/2023 14:18 Šta znači "pobijediti" u njegovom slučaju?
Biti na slobodi?

Pa valjda da se rokne u ime bakira i hanume mu
Last edited by video on 13/04/2023 14:21, edited 1 time in total.
jazzer

#83746 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

...
U postu kojim je pokušao izazvati sažaljenje javnost poručio je kako će on i slični njemu pobijediti “pa bili šehidi ili gazije”.
Sta god da urade ovi SDA kriminalci, bilo da falsifikuju diplome, kradu od naroda u vrijeme pandemije, sire medjunacionalnu
mrznju uvijek se pozivaju na vjeru, na Allaha dz.s. Ispada da oni rade sve kako treba i zbog toga se oslanjaju na Allaha dz.s.
Jer mi, obicni ljudi, ne vidimo njihov cist nijet i zelju da rade u interesu svih nas pa se uzdaju u svevisnjeg. I to obavezno naglase
na fb, instagramu i drugim drustvenim mrezama.

Vjerujem da ce u dzehenemu imati poseban dio namijenjen upravo ovakvima.
DaysleepeR

#83747 Re: SDA-All about

Post by DaysleepeR »

Da smo pametni pa da svaku prijetnju screenshot-amo i šaljemo policiji u Lux-u, davno bi ovaj problem bio riješen.
Chisum

#83748 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

Najtragikomicnije od svega je to sto bi ovom SDA balincetu i njemu slicnim patriJotama-dezerterima, najveca kazna bila to da ih se vrati medju brOcu muslimOne, da uzivaju u carima onoga sto zastupaju i sta prizivaju, tamo negdje, na "posrnulom cafirskom Zapadu."

Da mu se tako necim zaprijeti, umirio bi se ko bubica, a na profilu bi, umjesto lajanja, osvanuli kolazi, vicevi i recepti.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#83749 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

video wrote: 13/04/2023 14:21
Seyfo wrote: 13/04/2023 14:18 Šta znači "pobijediti" u njegovom slučaju?
Biti na slobodi?

Pa valjda da se rokne u ime bakira i hanume mu
da napravi bakiriri.
Dimu1927

#83750 Re: SDA-All about

Post by Dimu1927 »

jel sda ikad napravila iftar u predsjednistvu ? :D
Post Reply