Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zanima me koji je najjeftiniji paket mobilnog bankarstva i da li tu dolaze poruke o svim transakcijama tekuceg racuna na koji primam platu? Da li se za slobidnu stednju klaca ikakva naknada i da li se mjesecna kamata oripisuje glavnici ili na a vista racun?
Moze li se preko tog mobilnog bankarstva prebaciti povremeno njvac na slobodnu stednju bez odlaska u banku?
Pocetnik sam za to mobilno tj lajik
Trenutno placam samo 1,99 km za vođenje transakciskog racuna na koji dobivam platu i tu mi se skupilo fino para pa bih da imam i stedni racun na koji bih povremeno prebacio malo love?
Nisam mislio na uplatu i prijem novca na račun, nego samo na uplatu, relizacija - slanje novca sa mog računa. A i kod prijema novca na račun, RB je pretjerano spora. Kod drugih banaka imam novac odmah ujutro, kod RB tek popodne, a slično vrijeme uplate.
Haj ne lazi
Navedi mi jednu banku koja ce obraditi nalog poslan na drugu banku nakon 16h00 petkom.
Sparkasse Bank d.d. Sarajevo, el. bankarskom uplatom, često i PBS bankom. I nisam rekao da je novac primljen kod druge banke, već da je novac skinut sa računa uplatne banke, i čak dobijem izvod do sutra ujuttro.
Forumerrer wrote: ↑12/04/2023 06:34
Zasto bi novac bio skinut ako uplata nije zavrsena?
Fakat pricas nebuloze.
Ovo je jako korisno ako imas "uplata do xx.xx datuma" uslov. Ti imas dokaz da si uplatio i da je proknjizeno a dalje te ne zanima. Ako nalog stoji u limbo onda to nije proknjizeno
Do prije neki dan sam uredno dobijao 2FA (two way authentification) SMS na mobitel kod svakog plaćanja njihovom MC.
A onda je to početkom mjeseca prestalo, plačanja sada prolaze bez ukucavanja SMS koda. A to mi fakat nije drago ni sekunde.
Radi li vama njihova SMS atentifikacija, da li neko ima slično iskustvo ili zna o čemu se radi?
Nostromo wrote: ↑12/04/2023 12:53
Do prije neki dan sam uredno dobijao 2FA (two way authentification) SMS na mobitel kod svakog plaćanja njihovom MC.
A onda je to početkom mjeseca prestalo, plačanja sada prolaze bez ukucavanja SMS koda. A to mi fakat nije drago ni sekunde.
Radi li vama njihova SMS atentifikacija, da li neko ima slično iskustvo ili zna o čemu se radi?
Kod mene zavisi od stranice. Na nekim traži SMS kod, na nekim ne.
Npr. AliExpress uvijek ide bez SMS koda.
A juče sam plaćao mtel račun, dolazi SMS kod.
bumerangss wrote: ↑11/04/2023 17:56
Zanima me koji je najjeftiniji paket mobilnog bankarstva i da li tu dolaze poruke o svim transakcijama tekuceg racuna na koji primam platu? Da li se za slobidnu stednju klaca ikakva naknada i da li se mjesecna kamata oripisuje glavnici ili na a vista racun?
Moze li se preko tog mobilnog bankarstva prebaciti povremeno njvac na slobodnu stednju bez odlaska u banku?
Pocetnik sam za to mobilno tj lajik
Trenutno placam samo 1,99 km za vođenje transakciskog racuna na koji dobivam platu i tu mi se skupilo fino para pa bih da imam i stedni racun na koji bih povremeno prebacio malo love?
Prije se moglo uzeti odvojeno, sad sve zivo paketiraju pa ti je najjeftiniji paket Moment od 5 KM. Sa mobilnim bankarstvom mozes prebacivati pare izmedju svih racuna, placati drugima na njihov racun itd. Ne dolaze notifikacije za svaku transakciju, i ja ne vidim opciju da se aktiviraju, mozda da to ima ako se direktno trazi SMS obavijest, al imas pregled svih transakcija i to jako brzo se svaka nova prikaze, a mozes uvijek filtrirati unazad i traziti ako te zanima neka transakcija iz proslosti (meni je bas nedavno dobro dosla ta opcija da nadjem koliko mi je covjek uplatio prije 2 godine).
A stedni racuni ti ovih dana nisu nikakva sreca. Kad je neka luda akcija moze se naletit na stednju od 2% (sto je ispod nivoa inflacije, dakle i dalje gubis pare) a vecinom je daleko manje od toga. Ako hoces nesto gdje ne razmisljas, a relativno sigurno, i kao veca zarada, onda ides na invest koji ima oko 5% povrat. Naravno, tu pristajes na mogucnost da indexi padnu i ti imas u nekom trenutku i manje para.
A to mi fakat nije drago ni sekunde.
Nije do banke, vec do sellera koji nema implementiran taj sistem.
Bude i do banke. Imam Visa karticu i ne mogu izvršiti uplatu selleru koji radi sa "Verified by Visa" sigurnosnim sistemom. RB BiH nije u tom sistemu, kada sam u banci tražio da mi ubace karticu u sistem, ljudi u banci nisu znali šta je to, da postoji uopšte.
Novi razvoj situacije: nakon sto sam im se pozalio putem poruke na sajtu, proradila 2FA zastita. Pojavi se ekran kao da je poslan SMS, ali poruka nikada ne stigne na mobitel. Probao 10 puta, ni jednog SMSa.
Kod mene zavisi od stranice. Na nekim traži SMS kod, na nekim ne.
Npr. AliExpress uvijek ide bez SMS koda.
A juče sam plaćao mtel račun, dolazi SMS kod.
I meni je danas tražilo SMS kod kad sam plaćao m:tel račun i prilikom kupovine dopune na haloo.ba, ali i ja sam primjetio da kod više ne dolazi prilikom kupovine na određenim stranicama za koje je prije uredno dolazio. Na primjer, za stranicu za kupnju gift kartica Turgame je uvijek dolazio SMS kod, međutim, danas ni jučer nije stigao. Ne sviđa mi se baš što za te nepoznatije stranice mi sad ne traži kod.
Kako downloadovati uplatnicu sa RF web bankarstva. Napravio uplatu i treba da isprintam uplatnicu da mi banka ovjeri, ali ne mogu naći nigdje, kad odem na tu transakciju i detalje, ima opcija download kao pdf, međutim kad otvori ima samo iznos i svrha uplate, nigdje ni broja mog računa nit račun primaoca. Kod drugih banaka te uplatnice kad se skinu izgledaju identično standardnim uplatnicama, imaju čak i kopiju pečata na sebi.
boshniak wrote: ↑30/04/2023 11:50
Kako downloadovati uplatnicu sa RF web bankarstva. Napravio uplatu i treba da isprintam uplatnicu da mi banka ovjeri, ali ne mogu naći nigdje, kad odem na tu transakciju i detalje, ima opcija download kao pdf, međutim kad otvori ima samo iznos i svrha uplate, nigdje ni broja mog računa nit račun primaoca. Kod drugih banaka te uplatnice kad se skinu izgledaju identično standardnim uplatnicama, imaju čak i kopiju pečata na sebi.
Ja dobijem sve te informacije u PDFu kada odem na payments -> My domestic/foreign payments i onda download PDF.
Ja dobijem sve te informacije u PDFu kada odem na payments -> My domestic/foreign payments i onda download PDF.
Ako ćeš ići ovjeravati u banku, onda ne trebaš printati. Oni će to naći, isprintati i ovjeriti na šalteru.
Mozete li provjeriti svoja placanja na aplikaciji starija od 2022?
Meni najstarije izbacuje januar 2021.
Jel moguce da samo unazad godinu dana pamte ove uplate na aplikaciji? Bio sam siguran da sam prije starije gledao i da je radilo. Ovo je prvi put da ovo vidim.
Huja me neka ufatila dosli mi neki racuni sa nekim starim dugom koji sam davno reklamirao i slao uplatnice da se to ponisti ali nasa posla izgleda. A stvarno mi se ne ide do raifaisena jer su tako organizovani da bih bio citav dan u redu.
Quaresma wrote: ↑14/05/2023 21:50
Jel moguce da samo unazad godinu dana pamte ove uplate na aplikaciji? Bio sam siguran da sam prije starije gledao i da je radilo. Ovo je prvi put da ovo vidim.
Huja me neka ufatila dosli mi neki racuni sa nekim starim dugom koji sam davno reklamirao i slao uplatnice da se to ponisti ali nasa posla izgleda. A stvarno mi se ne ide do raifaisena jer su tako organizovani da bih bio citav dan u redu.
Meni prikazuje, samo stavi period od kad do kad te zanimaju transakcije.
Imaš i opciju da pretražuješ po izvodima, ako ti dolaze na mail.
Quaresma wrote: ↑14/05/2023 21:50
Ne pomaze, stavim od 2020. ali dzaba, opet mi prikazuje najdalje do januara 2022.
u pitanju je oki upravitelj, i dobijem od njih 3 racuna odjednom i ja preko reference treceg racuna uplatim ukupan iznos za sva 3 racuna.
dobio sam onaj pdf dokument od njih sa svim uplatnicama, i tamo pise gdje sam navodno duzan, ali to je period 2021. cini mi se. I tek nekad pred kraj 2022. sam dobio racune sa navodnim dugovanjem, iako je do tada bilo sve cisto.
Najbolja bi bila opcija da se mogu uplatnice pretrazivati prema broju ziro racuna.
Ne pomaze, stavim od 2020. ali dzaba, opet mi prikazuje najdalje do januara 2022.
u pitanju je oki upravitelj, i dobijem od njih 3 racuna odjednom i ja preko reference treceg racuna uplatim ukupan iznos za sva 3 racuna.
dobio sam onaj pdf dokument od njih sa svim uplatnicama, i tamo pise gdje sam navodno duzan, ali to je period 2021. cini mi se. I tek nekad pred kraj 2022. sam dobio racune sa navodnim dugovanjem, iako je do tada bilo sve cisto.
Najbolja bi bila opcija da se mogu uplatnice pretrazivati prema broju ziro racuna.
Ne znam u čemu je kod tebe problem. Evo ja sad ukucao od 15.05.2020. do 15.05.2021. godine i prikazalo mi sve transakcije (ne mogu uraditi screenshot, ne dopušta aplikacija).
Probaj staviti period pretrage da ne bude duži od jedne godine.
A pretraga po svrha uplatnice(dio reference) plus datum?
Ako ne bude moglo, ja bi im se javio mailom ili porukom kroz aplikaciju da ti dostave na email uplate na taj racun u tom periodu, mozda i tako pokusati.