Najpametnije ih je izbjegavati. Čak je i fino djeloLogin77777 wrote: ↑11/04/2023 06:18Fin mu je to potez ne druziti se sa sdO…hatemondays wrote: ↑11/04/2023 05:01
Preko nekoliko u toj tvoj raji, mora di si pravo cool. Izadjes na ulicu i sa je SDA sad cu vas izgnorisati.Usrase se od hastrasaha...
SDA-All about
-
kostarikanac
#83476 Re: Postupanje prema SDA-ovcima (Što su tebi sad ti radi njima)
- uglavnomja
#83477 Re: Postupanje prema SDA-ovcima (Što su tebi sad ti radi njima)
samo na srebrenici su milijarde ukrali, znaci niko ih ne moze prestici za jos 30 godinaNjanjavi wrote: ↑08/04/2023 22:11 Ja fakat ne kontam sta se vama treba desit u zivotu da se dohavizate, progledate i skontate neke stvari.
Stvari se nece promjenit u principu nimalo.
Politicar NIKAD al doslovno NIKAD nije donosilac odluka vec obicna sluga i pijun.
Iza svakog političara se ustelila ekipa za koju ta stoka radi i svako al doslovno svako ko ima vise od 30 godina i konta na fazon da ce bit nesto drukcije sad kad uzjasu drugi je na granici retardacije.
Ja fakat ne kontam sta je sa vasim glavama vise.
Ovo sto su ovi krali do sad je pickin dim kad vam uzjasu sad ovi kulturica zelena agenda kurte murte eu liberalna prica.
Ovi sto su mastili brcice preko raznoraznih nvo udruga i koji su prosli obuku kod eu tatica kako lijepo prodavat pricu ovcama.
Ovi do sad su stoka sitnog zuba, ogranicena seljadija koja je krala samo za sebe i uski krug ahbaba koji su im stelili izbore seljačkim forama.
Al sad kad dodje ova nova europejski potkovana fgr elitica, tek cete tad vidit sta je lupanje po usima.
Jos ces im se zahvaljivat kad te presvuku ko bekana zadnjeg.
To je tako i tako ce bit i tako treba bit jer ste ovce koje u svoj svojoj ogranicenosti i dalje serete unaokolo da samo glasanjem mjenjas stvari.
Legalisti satro vrli, koji cekaju svoju priliku da se ugrade u kakvu guznu rupicu sistema.
Sve dok insan ima mentalitet ovce i trči da bira cobana, nemate pravo kmeketat ovce, vec brze bolje miran da si u svom toru dok te gazda muze.
- Ludzak
#83478 Re: SDA-All about
Ne družite se onda ni sa hodzama, jer su 70% njih SDA fan.
- Dozer
#83479 Re: SDA-All about
Kako god, ja koliko vidim, a vidim, SDA je uspjela u svom naumu islamizacije svog etnickog dijela BiH.
Prije neku noc, a i svaku je tako otkako je poceo Ramazan, bilo je kao u filmu strave i uzasa uci u SCC u vrijeme iftara. Sve prazno, nigdje nikoga... Radnice/i sjede u svojim radnjama, a u holovima bukvalno nigdje nikoga.
To je, valjda, danasnje moderno multi-kulti Sarajevo...
Meni licno je to porazno. Ne to sto ljudi poste i sl., nego sto je to postalo IN, nesto kao stvar mode. I to samo pokazuje da je SDA uspjela od Sarajeva, a i kompletnog "svog" dijela BiH, napraviti jednu klasicnu zaostalu kasabu slicnu bilo kojoj drugoj seoskoj zabiti bez obzira na vjerski objekat koji je u njoj. Zalosno...
Prije neku noc, a i svaku je tako otkako je poceo Ramazan, bilo je kao u filmu strave i uzasa uci u SCC u vrijeme iftara. Sve prazno, nigdje nikoga... Radnice/i sjede u svojim radnjama, a u holovima bukvalno nigdje nikoga.
Meni licno je to porazno. Ne to sto ljudi poste i sl., nego sto je to postalo IN, nesto kao stvar mode. I to samo pokazuje da je SDA uspjela od Sarajeva, a i kompletnog "svog" dijela BiH, napraviti jednu klasicnu zaostalu kasabu slicnu bilo kojoj drugoj seoskoj zabiti bez obzira na vjerski objekat koji je u njoj. Zalosno...
-
Mrvice_ba
#83480 Re: SDA-All about
Dozer wrote: ↑11/04/2023 12:33 Kako god, ja koliko vidim, a vidim, SDA je uspjela u svom naumu islamizacije svog etnickog dijela BiH.
- Dozer
#83481 Re: SDA-All about
Majstore, ja sam rodjen u Sarajevu, jebe mi se za Lukavicu. Plitak komentar, btw...
- Haris.ba
-
moonca
#83483 Re: SDA-All about
............a zashto radnice ne iftare_id=18736968 wrote:11/04/2023 12:33 Radnice/i sjede u svojim radnjama, a u holovima bukvalno nigdje nikoga
-
talijan97
#83484 Re: SDA-All about
Dozer wrote: ↑11/04/2023 12:33 Kako god, ja koliko vidim, a vidim, SDA je uspjela u svom naumu islamizacije svog etnickog dijela BiH.
Strašno na koji način se razmišlja.
- Dozer
#83485 Re: SDA-All about
Omladina u 90% slucajeva da. Stariji - kako ko. U svakom slucaju je licemjerno, jer ce se 90% svih olesit za Bajram ili dan kasnije, i onda se lesit do sljedeceg Ramazana. Poenta?
Ne moze se biti malo vjernik, ili od toga uzimati kao sa svedskog stola. Ili si vjernik i zivis po tome, ili nisi. Sve izmedju toga se naziva licemjerje. Pustite suplju.
Da se razumijemo - nije nista drugacije ni kod onih drugih i trecih. Sve je to isto. Moze laz, prevara, droga, alkohol, pljacka, kradja, kriminal svaki, ali su onda odjednom svi nekakvi vjernici.
Last edited by Dozer on 11/04/2023 12:56, edited 1 time in total.
- Haris.ba
#83486 Re: SDA-All about
Fakat me zanima tvoj nacin razmisljanja.
Sta je uzrok toga da 90% mladih posti iz mode?
I mislis da nije moda olesiti se alkoholom za bajram?
- Dozer
#83487 Re: SDA-All about
I mene sad zanima tvoj proces razmisljanja, baziran na gornjem postu...
Sta u tome TREBA da je moda?
Sta u tome TREBA da je moda?
- uglavnomja
#83488 Re: SDA-All about
natjerani, primorani su, radi posla, radi statusa, radi opste atmosfere, ako ne postis, nisi bosnjak, a ako nisi bosnjak onda si NISTA, ... nakav "ostali", gori od cetnika i ustasa zajedno
vec dvije decenije se djeci natura vjeronauka koja ulazi u prosjek, sto je vrhunac hinjaluka
uslo je u primitivni mahalski mentalitet da se MORA postiti, pobogu svi to rade, sto ces ti negdje u doba iftara, sjedi gdje si, vidjece te neko ...
i sto se tice djece, prica jedna neki dan da su dogovorili da dijete nece u skoli nista jesti jer svi u razredu "poste"
-
talijan97
#83489 Re: SDA-All about
Ekstremistima sada smeta i Ramazanska atmosfera 
-
Dimu1927
#83490 Re: SDA-All about
koliko paranoje, lazi, izmisljotina i islamofobije u nekoliko postova...
sreca pa znamo da to pisete po zadatku, pa vam se i ne isplati odgovarati i objasnjavati
sreca pa znamo da to pisete po zadatku, pa vam se i ne isplati odgovarati i objasnjavati
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#83491 Re: SDA-All about
ja mislim da te slabo koji čovjek ili moda može natjerati na ono što je post. a prije par godina, vikend, stojčevac, KRCATO... tako da ne bih se složio sa tom konstatacijom. dosta ljudi ne posti i to je ok.
slažem se u dijelu da nije ispravno postiti pa završiti na Bajramskom koncertu duhovne muzike Dare Bubamare, ali na kraju, šta te briga? jeftino su svoju vjeru prodali, nisu tvoju.
meni je iskreno veći upitnik porast broja razvoda i raspad porodice u BiH, nego ovo pitanje, ko posti ko ne posti i na kraju krajeva zašto posti?
moda može biti sve više iftara u restoranima
zovem u subotu da vidim, da odem sa ženom na iftar, restoračnić rasprodan u narednih 10 dana, a pošto nas je samo dvoje utrpali nas u jedan dan...
to jeste moderno postalo, ali meni je samo dokaz da su se ljudi malo izasli iz nekih balkona i dosli do para....
slažem se u dijelu da nije ispravno postiti pa završiti na Bajramskom koncertu duhovne muzike Dare Bubamare, ali na kraju, šta te briga? jeftino su svoju vjeru prodali, nisu tvoju.
meni je iskreno veći upitnik porast broja razvoda i raspad porodice u BiH, nego ovo pitanje, ko posti ko ne posti i na kraju krajeva zašto posti?
zovem u subotu da vidim, da odem sa ženom na iftar, restoračnić rasprodan u narednih 10 dana, a pošto nas je samo dvoje utrpali nas u jedan dan...
to jeste moderno postalo, ali meni je samo dokaz da su se ljudi malo izasli iz nekih balkona i dosli do para....
Last edited by mk ultra on 11/04/2023 13:03, edited 1 time in total.
- uglavnomja
#83492 Re: SDA-All about
svaka marka ulozena u vjeronauk se isplatila
to su maestralno odradili
- mk ultra
#83493 Re: SDA-All about
i dalje je više ljudi redovnog prakticiranja islama nego u tome.uglavnomja wrote: ↑11/04/2023 13:03 svaka marka ulozena u vjeronauk se isplatila![]()
- uglavnomja
#83494 Re: SDA-All about
da li ti vjerujes da svako ko kaze da posti stvarno posti?????mk ultra wrote: ↑11/04/2023 13:03 ja mislim da te slabo koji čovjek ili moda može natjerati na ono što je post. a prije par godina, vikend, stojčevac, KRCATO... tako da ne bih se složio sa tom konstatacijom. dosta ljudi ne posti i to je ok.
znam za situacije iz prve ruke po institucijama gdje se "100% posti", da su bile odredjene prostorije pune mrvica
-
Dimu1927
-
moonca
#83496 Re: SDA-All about
Nije isto.. kod 'ostalih' to prodje u nekoj diskresiji..ne guraju ti obojena jaja na ochi.._id=18736991 wrote:11/04/2023 12:52 Da se razumijemo - nije nista drugacije ni kod onih drugih i trecih. Sve je to isto.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#83497 Re: SDA-All about
promjenio sve te statuse, od učenika, studenta uposlenog i nikada nisam to primjetio. te kvalifikacije da si četnik ako ne postiš, mislim to su nebuloze...uglavnomja wrote: ↑11/04/2023 12:58natjerani, primorani su, radi posla, radi statusa, radi opste atmosfere, ako ne postis, nisi bosnjak, a ako nisi bosnjak onda si NISTA, ... nakav "ostali", gori od cetnika i ustasa zajedno
vec dvije decenije se djeci natura vjeronauka koja ulazi u prosjek, sto je vrhunac hinjaluka
uslo je u primitivni mahalski mentalitet da se MORA postiti, pobogu svi to rade, sto ces ti negdje u doba iftara, sjedi gdje si, vidjece te neko ...
i sto se tice djece, prica jedna neki dan da su dogovorili da dijete nece u skoli nista jesti jer svi u razredu "poste"aha, isto kao i to dijete
postoje ljudi koji nameću svoje stavove. ali da sredina sada šikanira zbog posta... notorna glupost. moguće da ja u velegradu poput Sarajeva imam drugačiju percepciju, ali nećemo sada graditi slučaj tamo gdje ga realno nema ko Ivana Marić sa uskrsnofobnim Džambom.
- mk ultra
#83498 Re: SDA-All about
možda neko ne želi javno da jede, možda laže, boli me briga. svako će za svoje odgovarati, pa i za svoj razlog posta.uglavnomja wrote: ↑11/04/2023 13:06da li ti vjerujes da svako ko kaze da posti stvarno posti?????mk ultra wrote: ↑11/04/2023 13:03 ja mislim da te slabo koji čovjek ili moda može natjerati na ono što je post. a prije par godina, vikend, stojčevac, KRCATO... tako da ne bih se složio sa tom konstatacijom. dosta ljudi ne posti i to je ok.
znam za situacije iz prve ruke po institucijama gdje se "100% posti", da su bile odredjene prostorije pune mrvica![]()
meni ne smeta da pred mene prostre 2kg ćevapa i janjetine.
evo ti kod mene je u firmi 60tak ljudi, nema koje vjere nema
što je muslimana tu, možda do 10 ljudi da posti i to je to. ostali regularno i jedu i naručuju hranu... ne znam kuda se vi krećete i što radite, sretno ugl.
čini mi se većina je javni uhljeb pa im neko ispire mozak što ga je stranka pozicionirala
-
Dimu1927
#83499 Re: SDA-All about
bio sam na jahorini kad je bio pravoslavni bozic, na sta to lici ljudi dragi, pustahija ko da je juni ili i juli a ne srce zimske sezone, samo poneki ugostiteljski radnik primoran da usluzi malobrojne goste drugih vjeroispovijesti koji zalutaju... katastrofa uzas natjeralo ih sistemski. snsd kriv dodik naredio uaaaa
- uglavnomja
#83500 Re: SDA-All about
de bolanChmoljo wrote: ↑11/04/2023 13:08promjenio sve te statuse, od učenika, studenta uposlenog i nikada nisam to primjetio. te kvalifikacije da si četnik ako ne postiš, mislim to su nebuloze...uglavnomja wrote: ↑11/04/2023 12:58
natjerani, primorani su, radi posla, radi statusa, radi opste atmosfere, ako ne postis, nisi bosnjak, a ako nisi bosnjak onda si NISTA, ... nakav "ostali", gori od cetnika i ustasa zajedno
i sto se tice djece, prica jedna neki dan da su dogovorili da dijete nece u skoli nista jesti jer svi u razredu "poste"aha, isto kao i to dijete
postoje ljudi koji nameću svoje stavove. ali da sredina sada šikanira zbog posta... notorna glupost. moguće da ja u velegradu poput Sarajeva imam drugačiju percepciju, ali nećemo sada graditi slučaj tamo gdje ga realno nema ko Ivana Marić sa uskrsnofobnim Džambom.
kao prvo ne izvrci, ne pise da je neko cetnik ako ne posti
za vladajucu strukturu razni "ostali" tipa bosanci, fgr i sl su veca opasnost od gorenabrojanih cetnika i ustasa
sto se vec decenijama provlaci kroz usi naroda, uslo u dnk
biti bosnjak je osnova za sva prava u sarajevu, "ostali" mogu mahati usima kod privatnika
ne sjecas se ti poslije rata
nisi mogao proci gradom i nesto jesti da ti neko nesto ne dobaci, verbalno napadne, cak je bilo i pokusaja fizickog nasrtanja, ...
uostalom, sta bi s tobom, kao da ti je neko ukrao nick