Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
NediM17 wrote: ↑10/04/2023 22:05
Pa jeftinije dodje vozati benzinca od 2.000 ccm od tog HDI.
meni je jeftinije vozati 5000 ccm nego ta dizelska smeca
100%
Neki 345 HEMI
Ima i on MDS Fuel Saver teknolodži
Troši oko cenera. Kad skontaš da mu ide najjeftinije najobičnije ulje, i eventualno pođahkad svjećice. Nit ima GPF, nit koji kurac. Dođe na kraju isto.
100%
Neki 345 HEMI
Troši oko cenera. Kad skontaš da mu ide najjeftinije najobičnije ulje, i eventualno pođahkad svjećice. Nit ima GPF, nit koji kurac. Dođe na kraju isto.
Al’ svakako razmisli i o tome. Bolje jednom dati te pare, nego svako malo.
Rade ljudi to i sa AdBlue, a pogotovo na VWAG sa EGR i komplet DPF, iako mu ne treba taj aditiv, jer opet pravi probleme.
U Holandiji prijatelj normalno prolazi tehnički bez DPF-a.
Koje svako malo? Na 165.000 treba dosuti aditiv i to sa rukama kosta 120-150KM. Dpf nije zacepljen, prije dvije godine mjereno sve, bilo idealno. Sta da cupam? Ispravne stvari? Da ne moram ujutro na put bolila bi me ki*a, narucio bi se sutra i bez srkleta to odradio. Kad se zacepi dpf iskljucicu bmk, ali nema potrebe da skidam nesto sto je ispravno.
Druže dovoljno je jednom eto da se desi da ti potrefi da moraš na put.
Šta da ideš na put do npr. Stuttgarta, a da ne pričam do Pariza? Nije auto samo do Sarajeva, pogotovo ne dizel.
Ja hoću kad sjednem da odem od Zenice do Praga sa dvije pauze i da ne moram po Češkoj tražiti ovlašteni da mi uzme 150€ i da izgubim pola dana da mi naspu to govno.
Servis u otesu..
Posalji poruku, pitaj, objasni situaciju...momak je skroz korektan.
Hvala konektovani, pisao sam mu na viber. Rade i oni od 9 sati. Ipak cu na put ovako, nadam se da cemo se zivi i zdravi vratiti i mi i pezo
Pali se upozorenje kad ostane otprilike 10% aditiva, tako da mislim da možeš biti miran.
Inače litar aditiva je dovoljan za više od 100.000 km, tako da nemojte bezze tupiti o tim troškovima.
Hvala konektovani, pisao sam mu na viber. Rade i oni od 9 sati. Ipak cu na put ovako, nadam se da cemo se zivi i zdravi vratiti i mi i pezo
Pali se upozorenje kad ostane otprilike 10% aditiva, tako da mislim da možeš biti miran.
Inače litar aditiva je dovoljan za više od 100.000 km, tako da nemojte bezze tupiti o tim troškovima.
Ma dobro u moru troškova to je zanemarivo. Problem je što neće govno da vozi bez toga. To je ono što je problematično, pogotovo ako znamo da to uopće nije bitno za normalno funkcioniranje motora i mjenjača i cjelokupnog pogona. Meni je to jedini i najveći problem u tome svemu.
100%
Neki 345 HEMI
Nije bas da ide najjeftinije najobicnije ulje, ali nije ni skupo. Ulje 5w20 odredjene specifikacije bas radi MDS- a.
Nije bas da ide najjeftinije najobicnije ulje, ali nije ni skupo. Ulje 5w20 odredjene specifikacije bas radi MDS- a.
Ma jeftinije je garant od ovih dizelskih 5w30 sa ACEA C3 ili C5.
Ma dobro u moru troškova to je zanemarivo. Problem je što neće govno da vozi bez toga. To je ono što je problematično, pogotovo ako znamo da to uopće nije bitno za normalno funkcioniranje motora i mjenjača i cjelokupnog pogona. Meni je to jedini i najveći problem u tome svemu.
Sad ozbiljno, ovdje je jedini problem vlasnik, koji nije skrenuo paznju mehanicaru da se ta tecnost dopuni na malom servisu.
Cijena jeste oko 150 KM za litar, ali zato traje jako dugo.
Sad ozbiljno, ovdje je jedini problem vlasnik, koji nije skrenuo paznju mehanicaru da se ta tecnost dopuni na malom servisu.
Cijena jeste oko 150 KM za litar, ali zato traje jako dugo.
Ma to gotovo niko ne dopunjava dok se upozorenje ne pojavi.
A ako je pravi mehaničar, nakon malog servisa je priključio auto na dijagnostiku i vidio da je nivo aditiva nizak i mogao je upozoriti vlasnika da ne bi bilo loše da se to dopuni, dok je auto u servisu.