OLX.BA - sve o tome

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4326 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Truba »

Sto je najgore niko da me pito ista niti komentirao da kupi dao ih fakticki dzabe kolegici samo danih ne gledam gadne

Radnja jedne price:
Dva americka homo putuju po sandzaku i juznoj srbiji te nalecu na selo puno horor obicaja :mrgreen:
shape of despair

#4327 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by shape of despair »

Zadnja 3 mjeseca dosta čeprkam po olx-u,nisam nikad prije ovoliko,pa ovo je užas. 70% proizvoda je uredno objavljeno,obnovljeno i sl. a nema ih na stanju. Šta god da pitam- nema
Truba

#4328 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Truba »

Ovi sto su im arapska slova na avataru ili kad sobijes viber kao da se takmice ko ce ispast veca neznalica i nekulturan
A kad im udjes na fejs mislis da je 1993 :mrgreen:
zippoo87

#4329 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by zippoo87 »

shape of despair wrote: 10/04/2023 20:03 Zadnja 3 mjeseca dosta čeprkam po olx-u,nisam nikad prije ovoliko,pa ovo je užas. 70% proizvoda je uredno objavljeno,obnovljeno i sl. a nema ih na stanju. Šta god da pitam- nema
Izgleda da ti zadnjih godina nisi ulazio na olx a ne zadnja 3 mjeseca :D
Ove olx radnje su sve iste...sve imaju 500+ oglasa a na stanju imaju 4 artikla.
Tako je vec godinama...haman pa sve drop shipping fazon poslovanja ,sve bizMismeni :lol:
RPM

#4330 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by RPM »

Nova aplikacija za iOS katastrofa, dijete se igralo 😏
shape of despair

#4331 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by shape of despair »

zippoo87 wrote: 10/04/2023 21:05
shape of despair wrote: 10/04/2023 20:03 Zadnja 3 mjeseca dosta čeprkam po olx-u,nisam nikad prije ovoliko,pa ovo je užas. 70% proizvoda je uredno objavljeno,obnovljeno i sl. a nema ih na stanju. Šta god da pitam- nema
Tako je vec godinama...haman pa sve drop shipping fazon poslovanja ,sve bizMismeni :lol:
Ma ulazio sam,slabo sam sta kupovao. Uzas zivi znaci, nepouzdano totalno. Znao sam da na olx-u ima svega ali da se nemozes pouzdati u ponudu nisam znao. Propoa olx ko grcka sto bi rekli
zippoo87

#4332 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by zippoo87 »

shape of despair wrote: 10/04/2023 22:11
zippoo87 wrote: 10/04/2023 21:05

Ma ulazio sam,slabo sam sta kupovao. Uzas zivi znaci, nepouzdano totalno. Znao sam da na olx-u ima svega ali da se nemozes pouzdati u ponudu nisam znao. Propoa olx ko grcka sto bi rekli
Problem je sto se to dopusta radnjama,jer olx od radnji najvise i zaradjuje,jer svaki mjesec od njih dobijaju kes.
A radnje kako imaju taj povlasteni polozaj,onda se ponasaju ovako kako se ponasaju...na stanju imaju 5 artikala a na oglasima 500 i bukvalno je u svakoj kategoriji isto sa radnjama...na oglasima imaju sve a u praksi nemaju nista.
Ono gdje se moze pazariti nesto je polovna roba i tako to,to ima na stanju a za novo,ima drugih ozbiljnijih online radnji...ja nikada nista novo ne trazim niti kupujem na olxu...upravo iz razloga sto necu da se nerviram sa cobanima koji drze te radnje...ovako udjem recimo na ekupi.ba ,sacekam akciju i pazarim sto mi treba :D
Danijels

#4333 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Danijels »

Upravo prije nekih 3h je izvrsen pokusaj prevare (kradja privatnih podataka-broj kartice, cvv broj i email) sa legitimnog OLX profila. Necu jos da objavim koji je profil u pitanju dok ne vidim da li ce i sta OLX da preduzme jer se radi o krivicnom dijelu po Zakonu BiH. Za sada je profil i dalje aktivan iako je citava prepiska iz privatnih poruka prosledjena OLX-u kao i mail koji upucuje na link na kojem se traze broj kartice i ostali licni podaci (naravno, uplatu je gospodin izvrsio unaprijed)!
probook

#4334 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by probook »

Ma katastrofa postalo za nesto kupiti. Posaljes 10 poruka dobijes 8 odgovora “nema na stanju” i dva odgovora “moze se nabaviti, ali nije ta cijena poskupilo je”! Pa mars u pm sto ne editujes oglas ako je poskupilo!
Concord

#4335 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Concord »

Danijels wrote: 10/04/2023 23:34 Upravo prije nekih 3h je izvrsen pokusaj prevare (kradja privatnih podataka-broj kartice, cvv broj i email) sa legitimnog OLX profila. Necu jos da objavim koji je profil u pitanju dok ne vidim da li ce i sta OLX da preduzme jer se radi o krivicnom dijelu po Zakonu BiH. Za sada je profil i dalje aktivan iako je citava prepiska iz privatnih poruka prosledjena OLX-u kao i mail koji upucuje na link na kojem se traze broj kartice i ostali licni podaci (naravno, uplatu je gospodin izvrsio unaprijed)!
Da pogadjamo, gospodin je unaprijed uplatio pare i poslao ti link stranice koja stvarno lici na stranicu neke bosanske kurirske sluzbe, gdje si samo trebao ostaviti kompletne podatke svoje kartice i pare bi odmah legle i kurir bi dosao po robu? Sva konverzacija sa gospodinom je bila na gramaticki i pravopisno poluispravnom bosanskom jeziku?
Danijels

#4336 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Danijels »

Link vodi ka stranici sa artiklom koja je identicna OLX-ovoj samo pisana u drugom programskom jeziku i nijedan direktni link sa stranice nije aktivan osim tastera CHAT (koji vodi na stranicu gdje treba popuniti podatke sa kartice). Naravno, uplatio je novac navodno unaprijed. Gramaticki savrseno sve. Ponavljam, privatne poruke su dolazile sa legitimnog profila osobe iz Sarajeva koji je clan od 2018-e godine! Zato me interesuje sta ce OLX preduzeti.
zippoo87

#4337 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by zippoo87 »

Vrlo moguce da je kahiran profil nekome i pokusana prevara kao i sve ostale slicne unazad 6-7 mjeseci.
Olx ce najvjerovatnije suspendovati profil ali ce prevaranti naci novi nacin i tako sve u krug.
Samo edukacija korisnika i stalna opreznost mogu sprijeciti prevare...sve ostalo je neucinoovito.
sarajevo-x.com

#4338 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by sarajevo-x.com »

Boli ih briga njima ni iz dzepa ni u dzep. Pozvat ce se na pravilo u uslovima koristenja da je njihovo samo da klepaju pare bez ikakve odgovornosti
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#4339 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by laserShow »

Ako sam dobro shvatio, zalite se sto ste uplatili africkom princu koji vam je ostaivo milione ali eto samo treba platiti advokata?

Dobro, ne bas ista vrsta naivnosti, ali to je to. Znaci neko vam se javi, posalje link NEKE LIJEVE STRANICE, gdje kaze DA VAM JE VEC UPALTIO NOVAC (na sto jbte) a vase je samo da elegantno pokupite taj novac unosom vlastite bankovne kartice?

Moze li slika te stranice i link, da vidimo koliko bi nas se upecalo :D

Vjerujem da je ego povrijedjen, ali ono wtf?
Sid the sloth

#4340 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Sid the sloth »

Ko to jos prima novac na karticu, valjda ako ti neko salje novac dajes mu transakcijski racun a ne broj kartice? :D
Na svasta ljudi nasjedaju zbog neznanja.
agent_zero

#4341 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by agent_zero »

Opet već neko vrijeme ne rade email i sms notifikacije o pitanjima za artikle.
zippoo87

#4342 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by zippoo87 »

Ja mislim da je to kod mene iskljuceno ili je pokvareno,ne dolaze mi na mail notifikacije...mada mislim da su ugasene u postavkama
beco

#4343 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by beco »

Meni od zadnjeg updata ne radi spašene pretrage na androidu. Samo piše greška na serveru. Dok na PC vidim spašene pretrage. :run:
probook

#4344 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by probook »

laserShow wrote: 11/04/2023 10:19 Ako sam dobro shvatio, zalite se sto ste uplatili africkom princu koji vam je ostaivo milione ali eto samo treba platiti advokata?

Dobro, ne bas ista vrsta naivnosti, ali to je to. Znaci neko vam se javi, posalje link NEKE LIJEVE STRANICE, gdje kaze DA VAM JE VEC UPALTIO NOVAC (na sto jbte) a vase je samo da elegantno pokupite taj novac unosom vlastite bankovne kartice?

Moze li slika te stranice i link, da vidimo koliko bi nas se upecalo :D

Vjerujem da je ego povrijedjen, ali ono wtf?
Upecalo bi se stotine i stotine ljude, ako ne i hiljade.
agent_zero

#4345 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by agent_zero »

Ne znam kakvi su ovo novi fazoni na piku, javljaju mi se likovi i hoće da kupe artikal po cijeni koliko su oni planirali love za tu vrstu artikla :D . Bukvalno takva priča. Druga vrsta likova baš ono bezobrazno traži veliko sniženje cijene artikla. Često bude priča da se dogovorimo ali da bude po njegovom :D. Ispadoše najpametniji oni što stave fiksnu cijenu, pa kome se sviđa, kome ne, produži dalje.

Inače kako je ova nova platforma opao mi je promet na piku, prije sam brže i lakše prodavao artikle (manje peglanja sa cijenom, cjenkanjem).
zippoo87

#4346 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by zippoo87 »

agent_zero wrote: 13/04/2023 20:15 Ne znam kakvi su ovo novi fazoni na piku, javljaju mi se likovi i hoće da kupe artikal po cijeni koliko su oni planirali love za tu vrstu artikla :D . Bukvalno takva priča. Druga vrsta likova baš ono bezobrazno traži veliko sniženje cijene artikla. Često bude priča da se dogovorimo ali da bude po njegovom :D. Ispadoše najpametniji oni što stave fiksnu cijenu, pa kome se sviđa, kome ne, produži dalje.

Inače kako je ova nova platforma opao mi je promet na piku, prije sam brže i lakše prodavao artikle (manje peglanja sa cijenom, cjenkanjem).
Manje je oglasa osjetno na olxu,nego prije.
Ne znam jesu li poskupljenja ucinila svoje pa ljudi tehniku slabije sada kupuju i mijenjaju ali takavje trend i u svijetu.
Evo jucer na klixu vijest koliko se slabije prodaju laptopi u prosloj godini...pad od 40% kod Appla...kod Lenova 30% itd.
Ne znam sta prodajes,ali osim hrane (koju moras kupovati),sve ostalo se slabije prodaje i manja je i ponuda a i potraznja.

Ja manje vise isto prodajem kao i do sada i ono sto imam,relativno brzo prodam ali gledajuci i prateci konkurenciju,vidim da se ni njihova roba bas ne prodaje.

A sto se tice tih ponuda i obaranja cijene...ja nemam problema,mada i meni tako bude tih padobranaca sto nudi pola od navedene cijene a i oglasena je medju najjeftinijim ali neke trolas malo a ako vidis da je neko potencijalna musterija,pokusas se dogovoriti...a ja kada vidim za nesto polovno "fiksnu" cijenu,odmah to preskacem...fiksnu cijenu nemas ni u radnji...imas popusta raznih od 5-10 % samo da pitas .
Jedino ako neko stavi neku nisku cijenu necega i kaze fiksna,jer uvijek ima onih sto hoce jos nize :D
KojiJa

#4347 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by KojiJa »

agent_zero wrote: 13/04/2023 20:15 Ne znam kakvi su ovo novi fazoni na piku, javljaju mi se likovi i hoće da kupe artikal po cijeni koliko su oni planirali love za tu vrstu artikla :D . Bukvalno takva priča. Druga vrsta likova baš ono bezobrazno traži veliko sniženje cijene artikla. Često bude priča da se dogovorimo ali da bude po njegovom :D. Ispadoše najpametniji oni što stave fiksnu cijenu, pa kome se sviđa, kome ne, produži dalje.

Ne kontam
Truba

#4348 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Truba »

Sta ne kontas
Stavis auto 12000 on se javi ja imam toliko... 9500
elk

#4349 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by elk »

I kaze eto me popodne. :D Bude koja i slovna greska u cijelih 5 napisanih rijeci.
Truba

#4350 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Truba »

Cene seljaci svoj novac i vreme
Post Reply