Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
LikeLike wrote: ↑10/04/2023 19:52
Usput mi je, razmisljao sam o tome da usput rijesim, ali bih radije uradio u Dedovicu kad se vratim ako smijem preci cca 700-800km
+38765443055
Damir..
Servis u otesu..
Posalji poruku, pitaj, objasni situaciju...momak je skroz korektan.
EFD22 wrote: ↑10/04/2023 21:28
Je li se AdBlue tako ponaša kod svakog proizvođača ili samo kod PSA?
Meni je to katastrofalno, iskreno.
I ne znam kako npr. ovaj moj Ford ima Euro6 a bez tog govneta?
Još samo treba da nam ukinu mogućnost gašenja start/stop sistema.
Nije to AdBlue, nego aditiv Dpf (Fap) filtera. Kod svakog dizela Euro 5 je tako.
Kod kojeg svakog E5 dizela?
Imao Mazdu 6 2.0 MZR-CD iz 2010. sa DPF-om, imam Dokkera 1.5 dci sa DPF-om, imao Volva 2.0 D3 sa DPF-om, sve i jedan redom Euro5, sa svakim prešao najmanje 170000 (Volvo skoro 300, a Dokker evo gazi 300000) nit sam dosipao to, nit imam gdje dosuti, nit sam ikad čuo za to.
mk ultra wrote: ↑10/04/2023 21:35
Majkemi jos jednu da cujem protiv njemaca
Zamisli tog govneta uslovkjava te divljim aditivom koji moras doći u servis da dospeš
Smećarstvo neviđeno
Kod njemaca se podrazumijeva off svega kad se kupi...
Od euro 4 motora je krenulo sranje za gotovo sve proizvodjace..ne znam fakat cemu cudjenje, kad sve i jedan auto novije generacije pati od istih problema.
Kod mene na poslu tucson 2020, 23 hiljade presao neki dan zamjenjena nekakva sonda na dpf...od prvog dana je palio gresku ad blue level low, tank pun, ...
LikeLike wrote: ↑10/04/2023 19:52
Usput mi je, razmisljao sam o tome da usput rijesim, ali bih radije uradio u Dedovicu kad se vratim ako smijem preci cca 700-800km
+38765443055
Damir..
Servis u otesu..
Posalji poruku, pitaj, objasni situaciju...momak je skroz korektan.
Hvala konektovani, pisao sam mu na viber. Rade i oni od 9 sati. Ipak cu na put ovako, nadam se da cemo se zivi i zdravi vratiti i mi i pezo
Al’ svakako razmisli i o tome. Bolje jednom dati te pare, nego svako malo.
Rade ljudi to i sa AdBlue, a pogotovo na VWAG sa EGR i komplet DPF, iako mu ne treba taj aditiv, jer opet pravi probleme.
U Holandiji prijatelj normalno prolazi tehnički bez DPF-a.
Koje svako malo? Na 165.000 treba dosuti aditiv i to sa rukama kosta 120-150KM. Dpf nije zacepljen, prije dvije godine mjereno sve, bilo idealno. Sta da cupam? Ispravne stvari? Da ne moram ujutro na put bolila bi me ki*a, narucio bi se sutra i bez srkleta to odradio. Kad se zacepi dpf iskljucicu bmk, ali nema potrebe da skidam nesto sto je ispravno.