"Teorija svega"

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
teodati

#151 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Pitanje za jako pametne glavice:

"Ako je u Zagrebu 0°Celzija, koliko je stupnjeva Celzija u Sarajevu, ako je u Sarajevu duplo manje?"

Haha, da vidimo sada pametnjakoviće na djelu, e da! :-D
Avetinho

#152 Re: "Teorija svega"

Post by Avetinho »

Vidim ne znaš odgovor na ono pitanje malo crveno gore-dole (ogovor: paradajz u teodatinoj glavi), pa hajde da probamo nesto malo lakše. Nije fino preteška pitnja postavljati kad taj neko još nije dostigao nivo (a nikad ni neće).

On u šumi živi, mnogo kupus voli,
duge uši ima i lovca se boji.

E da, seveda, da te vidimo jehovac.
Osmi Socrates

#153 Re: "Teorija svega"

Post by Osmi Socrates »

A šta ako je u Sarajevu duplo veće od nula?
teodati

#154 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Osmi Socrates wrote: 09/04/2023 15:28 A šta ako je u Sarajevu duplo veće od nula?
E, i to je pametno pitanje, koliko je onda jel?

Na sve to postoji odgovor, ali kako rekoh na forumima ne dajem detalje nego samo općenite odgovore, detaljne odgovore na sva pitanja dobiti ćete u mojoj teoriji o svemu, točne odgovore, dakako.

Inače zanimljivo je to iz moje teorije što će vas ona ODVESTI na put koji ne možete nikada fizički ostvariti, PUTOVATI ćemo u SVE dimenzije koje postoje, a da se uopće ne moramo kretati, zares.

Tako recimo ću dokazati da je cijela naša dimenzija doslovno BESKONAČNA (prostor nije beskonačan nego kako sam rekao ima kraj i u obliku je SAVRŠENE KOCKE, što to znači sam već objasnio, neću ponavljati), ali cijela naša dimenzija se nalazi u još većoj dimenziji, a koja je doslovno BESKONAČNO puta veća od naše, i tak dalje i tak bliže, teške stvari za shvatiti od prve, ali vremenom se to sve lijepo posloži u jednu razumnu i logičnu konstrukciju, koja zorno OPISUJE cjelokupnu stvarnost u kojoj svi postojimo, e da! :thumbup:
teodati

#155 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Ima jedan paradoks koji su neki po meni nazvali jer sam prvi to pitanje postavio, od stotina forumaša samo su 2-3 razumjeli i točno odgovorili na to pitanje, pa da vidim kako ovdje stvari stoje, hoće li netko razumjeti i točno odgovoriti ili će biti kao i na drugim forumima:

"Imamo dva pješaka jedan pored drugoga, dakle pješaka A i pješaka B, koji imaju ispred sebe BESKONAČNU CESTU.

Sada recimo prvi pješak A ostaje na svom mjestu, a pješak B počinje hodati i kada prijeđe točno jedan kilometar zaustavi se u točki C na toj cesti.

Pitanje glasi, da li je pješak B smanjio svoj put za jedan kilometar u točki C, ili je njemu iz točke C put ISTO DUGAČAK kao i pješaku A koji još nije ni krenuo na put po toj istoj cesti."

To pitanje postavljeno je nekim matematičarima i filozofima, matematičari su rekli da je put isto dug za oba pješaka, a filozofi da nije put isto dug jer je pješak B već prošao kilometar toga puta a pješak A nije, dakle POSTOJI razlika u duljini puta od jednog kilometra.

Tko je od njih u pravu?

Ako su matematičari onda su sve točke jednako udaljene od beskonačnosti.

Ako su u pravu filozofi onda nisu sve točke jednako udaljene.

Ima li netko tko to može riješiti na način da to svima bude sasvim razumljivo i jasno, jer ne mogu biti i jedni i drugi u pravu.

E da! :)
teodati

#156 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Osmi Socrates wrote: 09/04/2023 15:28 A šta ako je u Sarajevu duplo veće od nula?
Da bi odgovorio na to pitanje točno moraš upotrijebiti skalu sa stupnjevima Celzija i u plus i u minus, samo kažem seveda!
Avetinho

#157 Re: "Teorija svega"

Post by Avetinho »

Teodata, pogrešno. Sjedi jedan. Odgovor je: Zec.

Evo nešto malo lakše, da probaš popraviti ocjenu:

Stalno se umiva i na krilu prede,
ako se naljuti, hoće da ogrebe.

E da! Seveda. Udri jehovac!
teodati

#158 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Avetinho wrote: 09/04/2023 21:43 Teodata, pogrešno. Sjedi jedan. Odgovor je: Zec.

Kad već toliko voliš zeca, ponoviti ću ti pitanje o zecu, pa odgovori ak si dovoljno pametan, seveda:

"Kuda ide zec kada dođe do polovine šume"?

:-D
Avetinho

#159 Re: "Teorija svega"

Post by Avetinho »

Jehovac, tačan odgovor na drugu filozofsku misao je: Mačka. Opet jedinka.

Ne ide ti ovo baš najbolje, moraš vježbati. Evo ti nova filozofska zavrzlama prilagođena tvom uzrastu i poimanju svijeta.

U velikoj šumi mrka zvijer se skriva,
kada dođe zima, u pećini sniva.
teodati

#160 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

"Teodorov paradoks" o dva pješaka na beskonačnoj cesti, odgovara na pitanje jesu li sve točke jednako udaljene od beskonačnosti, ili pak postoji SREDIŠTE beskonačnosti, koje se po svemu razlikuje od svega ostaloga, samo kažem, e da! :thumbup:
Avetinho

#161 Re: "Teorija svega"

Post by Avetinho »

teodati wrote: 10/04/2023 12:39 "Teodorov paradoks" o dva pješaka na beskonačnoj cesti, odgovara na pitanje jesu li sve točke jednako udaljene od beskonačnosti, ili pak postoji SREDIŠTE beskonačnosti, koje se po svemu razlikuje od svega ostaloga, samo kažem, e da! :thumbup:
Teodore, Teodore, opet si mami ukrao računalo. Nemoj se baviti glupostima, nego knjigu u šake kako bi bolje mogao odgovoriti na postavljena pitanja. Inače ćeš opet propasti na kraju godine, pa ćeš po četvrti put ponavljati treći razred, iako ne znam kako si i do njega dogurao.

Ako na ovu laganu pitalicu ne odgovoriš ispravno, ne moraš se više javljati do kraja godine.

U staji stanuje, mlijeko nam daruje,
travom se hrani, rogovima brani.

Jehovac, udri Teodore, ne žali tastature.
Last edited by Avetinho on 10/04/2023 12:59, edited 1 time in total.
belfy

#162 Re: "Teorija svega"

Post by belfy »

teodati wrote: 09/04/2023 21:25 Ima jedan paradoks koji su neki po meni nazvali jer sam prvi to pitanje postavio, od stotina forumaša samo su 2-3 razumjeli i točno odgovorili na to pitanje, pa da vidim kako ovdje stvari stoje, hoće li netko razumjeti i točno odgovoriti ili će biti kao i na drugim forumima:

"Imamo dva pješaka jedan pored drugoga, dakle pješaka A i pješaka B, koji imaju ispred sebe BESKONAČNU CESTU.

Sada recimo prvi pješak A ostaje na svom mjestu, a pješak B počinje hodati i kada prijeđe točno jedan kilometar zaustavi se u točki C na toj cesti.

Pitanje glasi, da li je pješak B smanjio svoj put za jedan kilometar u točki C, ili je njemu iz točke C put ISTO DUGAČAK kao i pješaku A koji još nije ni krenuo na put po toj istoj cesti."

To pitanje postavljeno je nekim matematičarima i filozofima, matematičari su rekli da je put isto dug za oba pješaka, a filozofi da nije put isto dug jer je pješak B već prošao kilometar toga puta a pješak A nije, dakle POSTOJI razlika u duljini puta od jednog kilometra.

Tko je od njih u pravu?

Ima li netko tko to može riješiti na način da to svima bude sasvim razumljivo i jasno, jer ne mogu biti i jedni i drugi u pravu.

velis ti prvi pitao. :lol: dobro, reci onda barem kojeg si matematicara i filozofa pitao kad si vec bio prvi...
Dozer

#163 Re: "Teorija svega"

Post by Dozer »

teodati wrote: 09/04/2023 14:23 Na gluposti više ne odgovaram, eto pitanje i odgovor, TOČAN da točniji ne može biti, a vi si mislite KAKO to Teodor zna a vi ne znate:

"Ima li naš cjelokupni prostor svoj kraj, a ako ga ima kakav oblik ima naš cjelokupni prostor, i ŠTO je onda dalje od toga kraja, a ako nema kraja KAKAV oblik ima onda naš prostor?"

Da je naš prostor beskonačan bio bio BEZ OBLIKA, ali pošto ima kraj( a dalje od kraja je PRAZNINA naše beskonačne dimenzije), ima oblik SAVRŠENE KOCKE (kojoj su stranice i dijagonale ISTE veličine).

Netko će reći pa kocka nema jednake stranice i dijagonale, nema ona koju mi vidimo ili možemo nacrtati, ali kako se ide u sve MANJE veličine od Planckove duljine, ta razlika se konstantno smanjuje, a na kraju kod najmanjih prostora posve nestaje, pa imamo ISTE i stranice i dijagonale, zares.

Eto nekoliko "sitnica" iz moje "teorije svega", i dakako SVE to što moja teorija tvrdi će se i dokazati, ne odmah, ali vremenom, e da! :thumbup:
Nenadjebivo :lol: :lol:

Ma sta :lol:

Zasluzuje :pisnuo: :pisnuo:
Dozer

#164 Re: "Teorija svega"

Post by Dozer »

teodati wrote: 10/04/2023 12:39 "Teodorov paradoks" o dva pješaka na beskonačnoj cesti, odgovara na pitanje jesu li sve točke jednako udaljene od beskonačnosti, ili pak postoji SREDIŠTE beskonačnosti, koje se po svemu razlikuje od svega ostaloga, samo kažem, e da! :thumbup:
Nema tu nikakvog paradoksa, bolan ne bio. Paradoks je, ocito, kreiran samo u tvojoj glavi.

Odgovor na tvoja 2 pjesaka je vrlo jednostavan i jedini logican, a glasi - bez obzira na duzinu puta koji se mora preci, taj put ce u datom momentu i u zavisnosti od pozicije svakog biti kraci za onoga koji je krenuo ranije.

Ti vidis paradoks u tome sto je taj put zapravo beskonacan i nikad nijedan od njih dvojice nece stici do cilja, tj. do njegovog kraja jer kraj ne postoji, samo ce jedan uvijek biti ispred onog drugog jer je krenuo ranije.
joint union

#165 Re: "Teorija svega"

Post by joint union »

Ja sam jedino siguran da ta cesta nije kod nas, nisu napravili jos ni 100 km, a kamoli beskonacnu.
A onaj gore sa nulom pa duplo hladnije ili toplije, pretvori C u F, poduplaj, pa vrati u C, ima li sta teze :).
teodati

#166 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

belfy wrote: 10/04/2023 12:58
teodati wrote: 09/04/2023 21:25 Ima jedan paradoks koji su neki po meni nazvali jer sam prvi to pitanje postavio, od stotina forumaša samo su 2-3 razumjeli i točno odgovorili na to pitanje, pa da vidim kako ovdje stvari stoje, hoće li netko razumjeti i točno odgovoriti ili će biti kao i na drugim forumima:

Tko je od njih u pravu?

velis ti prvi pitao. :lol: dobro, reci onda barem kojeg si matematicara i filozofa pitao kad si vec bio prvi...
I meni je smiješno kada netko nije sposoban logično razmišljati, ali ima nas svakakvih, nije metafizika za amatere, koji se još sa logikom NISU sastali, samo kažem.

Metafizika OPISUJE ono što ne možemo fizički dokazati, ali POSTOJI, i upravo je to što POSTOJI izvan naše dimenzije i UZROK nastanka ne samo našeg svijeta nego i svih koji postoje.

I ovo o dva pješaka ne beskonačnoj cesti je i te kako važno pitanje, tko to shvaća, i točno odgovori, dakako, tko ne shvaća ili krivo odgovori, bolje da niti ne čita moju teoriju jer ama baš ništa neće razumjeti, možda za 100 godina, onda će valjda nešto i biti takvima jasno, dakako ja nemam kada objavim teoriju vremena tako dugo čekati, pa eto, kratko i jasno, e da!
teodati

#167 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Dozer wrote: 10/04/2023 13:55
teodati wrote: 09/04/2023 14:23 Na gluposti više ne odgovaram, eto pitanje i odgovor, TOČAN da točniji ne može biti, a vi si mislite KAKO to Teodor zna a vi ne znate:

"Ima li naš cjelokupni prostor svoj kraj, a ako ga ima kakav oblik ima naš cjelokupni prostor, i ŠTO je onda dalje od toga kraja, a ako nema kraja KAKAV oblik ima onda naš prostor?"

Da je naš prostor beskonačan bio bio BEZ OBLIKA, ali pošto ima kraj( a dalje od kraja je PRAZNINA naše beskonačne dimenzije), ima oblik SAVRŠENE KOCKE (kojoj su stranice i dijagonale ISTE veličine).

Netko će reći pa kocka nema jednake stranice i dijagonale, nema ona koju mi vidimo ili možemo nacrtati, ali kako se ide u sve MANJE veličine od Planckove duljine, ta razlika se konstantno smanjuje, a na kraju kod najmanjih prostora posve nestaje, pa imamo ISTE i stranice i dijagonale, zares.

Eto nekoliko "sitnica" iz moje "teorije svega", i dakako SVE to što moja teorija tvrdi će se i dokazati, ne odmah, ali vremenom, e da! :thumbup:
Nenadjebivo :lol: :lol:

Ma sta :lol:

Zasluzuje :pisnuo: :pisnuo:
Ah, to je ništa prema drugim stvarima iz moje teorije, "križati" ćete se stalno, haha, ali govorim istinu i samo istinu, tako mi Bogovi (još bolje Božice), pomogli, e da! :-D
Ironmen

#168 Re: "Teorija svega"

Post by Ironmen »

teodati wrote: 09/04/2023 14:29 Pitanje za jako pametne glavice:

"Ako je u Zagrebu 0°Celzija, koliko je stupnjeva Celzija u Sarajevu, ako je u Sarajevu duplo manje?"

-8,89 °Celzija
Ironmen

#169 Re: "Teorija svega"

Post by Ironmen »

17.78 °Celzija
Ironmen

#170 Re: "Teorija svega"

Post by Ironmen »

Avetinho wrote: 09/04/2023 21:43 Teodata, pogrešno. Sjedi jedan. Odgovor je: Zec.

Davno si sazrio za Banovica al trajnih :kiss:
teodati

#171 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Dozer wrote: 10/04/2023 14:31
Nema tu nikakvog paradoksa, bolan ne bio. Paradoks je, ocito, kreiran samo u tvojoj glavi.

Odgovor na tvoja 2 pjesaka je vrlo jednostavan i jedini logican, a glasi - bez obzira na duzinu puta koji se mora preci, taj put ce u datom momentu i u zavisnosti od pozicije svakog biti kraci za onoga koji je krenuo ranije.

Ti vidis paradoks u tome sto je taj put zapravo beskonacan i nikad nijedan od njih dvojice nece stici do cilja, tj. do njegovog kraja jer kraj ne postoji, samo ce jedan uvijek biti ispred onog drugog jer je krenuo ranije.
Nije pitanje tko će stići od pješaka do kraja, i kada, jer KRAJ ceste ne postoji, pitanje je da li je ISTA sveukupna duljina puta pred oba pješaka, ako je jedan već prešao jedan kilometar, a drugi nije, shvaćaš, kratko samo odgovori jel ista duljina ili nije, to se traži, seveda!

Po ovome što si napisao razumio sam da tvrdiš kako na beskonačnoj cesti pješak B, koji je već prošao jedan kilometar, ima za jedan kilometar kraći sveukupni put od pješaka A, koji još stoji na početku tog puta, ceste, koja je beskonačna, jel to hoćeš reći?

Samo pitam!
teodati

#172 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

joint union wrote: 10/04/2023 14:48 Ja sam jedino siguran da ta cesta nije kod nas, nisu napravili jos ni 100 km, a kamoli beskonacnu.
A onaj gore sa nulom pa duplo hladnije ili toplije, pretvori C u F, poduplaj, pa vrati u C, ima li sta teze :).
Pitanje je koliko je u Celzijevim stupnjevima, dakle NEMA pretvaranja u druge mjerne jedinice, sve lijepo piše u zadatku, e da!
teodati

#173 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Ironmen wrote: 10/04/2023 17:00
teodati wrote: 09/04/2023 14:29 Pitanje za jako pametne glavice:

-8,89 °Celzija
Netočno, i nema pretvaranja Celzija u druge mjerne jedinice, lijepo sve piše u zadatku, pa še kak.
teodati

#174 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Ironmen wrote: 10/04/2023 17:00
17.78 °Celzija
Netočno!
teodati

#175 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Eto, dobili ste nekoliko informacija iz moje "teorije svega" a za koje znanost još ne zna a niti će znati, osim ako ja to javno ne objavim, seveda.

POSTOJI najmanji prostor u našoj dimenziji prostor-vremena (daleko manji od Planckove duljine), i taj prostor je BEZ OBLIKA (isto tako POSTOJI i najmanje vrijeme u našoj dimenziji prostor-vremena, i ono je BEZ RASPONA TRAJANJA).

Iako je taj prostor najmanji u našoj dimenziji, on NIJE samo toliko veliki, u zadatku sa dva najmanja prostora, gdje je točan odgovor pod c), jasno se dokazuje da taj naš prostor IMA različite duljine, u našoj dimenziji prostor-vremena je NAJMANJI (apsolutan), ali u svim drugim dimenzijama je promjenljive duljine (relativan), tako da je negdje u nekoj dimenziji ne samo daleko VEĆI od cijeloga našega svemira, nego i BESKONAČNO puta veći od našega svemira, zares, tako da prostor i vrijeme nisu onakvi kako su to tvrdili Newton (samo apsolutni), ili Einstein (samo relativni), već su ISTOVREMENO i apsolutni i relativni kako to tvrdi pravi autor prave "teorije svega", istine o svemu postojećem (Teodor).

Isto tako naš cjelokupni prostor NIJE beskonačan, ima KRAJ, dalje od kraja je u svim smjerovima PRAZNINA naše cjelokupne dimenzije koja je doslovno BESKONAČNA, a naš prostor ima oblik SAVRŠENE KOCKE, objasnio sam što to znači, pa neću ponavljati.

Također naša dimenzija prostor-vremena iako je BESKONAČNA, ima samo JEDNO SREDIŠTE, u tom središtu nastaje SAV život u našoj dimenziji, iz toga središta je vremenom nastao i naš svemir, cijeli naš materijalni svijet, dakako KAKO se to detaljno dogodilo ne dajem na forumima već u samoj teoriji, jasno je zašto.

Eto neke "sitnice" iz moje teorije, a ima ih na tisuće, doslovno, samo kažem, e da! :)
Post Reply