"Ako je u Zagrebu 0°Celzija, koliko je stupnjeva Celzija u Sarajevu, ako je u Sarajevu duplo manje?"
Haha, da vidimo sada pametnjakoviće na djelu, e da!
E, i to je pametno pitanje, koliko je onda jel?
Da bi odgovorio na to pitanje točno moraš upotrijebiti skalu sa stupnjevima Celzija i u plus i u minus, samo kažem seveda!
Kad već toliko voliš zeca, ponoviti ću ti pitanje o zecu, pa odgovori ak si dovoljno pametan, seveda:
Teodore, Teodore, opet si mami ukrao računalo. Nemoj se baviti glupostima, nego knjigu u šake kako bi bolje mogao odgovoriti na postavljena pitanja. Inače ćeš opet propasti na kraju godine, pa ćeš po četvrti put ponavljati treći razred, iako ne znam kako si i do njega dogurao.
velis ti prvi pitao.teodati wrote: ↑09/04/2023 21:25 Ima jedan paradoks koji su neki po meni nazvali jer sam prvi to pitanje postavio, od stotina forumaša samo su 2-3 razumjeli i točno odgovorili na to pitanje, pa da vidim kako ovdje stvari stoje, hoće li netko razumjeti i točno odgovoriti ili će biti kao i na drugim forumima:
"Imamo dva pješaka jedan pored drugoga, dakle pješaka A i pješaka B, koji imaju ispred sebe BESKONAČNU CESTU.
Sada recimo prvi pješak A ostaje na svom mjestu, a pješak B počinje hodati i kada prijeđe točno jedan kilometar zaustavi se u točki C na toj cesti.
Pitanje glasi, da li je pješak B smanjio svoj put za jedan kilometar u točki C, ili je njemu iz točke C put ISTO DUGAČAK kao i pješaku A koji još nije ni krenuo na put po toj istoj cesti."
To pitanje postavljeno je nekim matematičarima i filozofima, matematičari su rekli da je put isto dug za oba pješaka, a filozofi da nije put isto dug jer je pješak B već prošao kilometar toga puta a pješak A nije, dakle POSTOJI razlika u duljini puta od jednog kilometra.
Tko je od njih u pravu?
Ako su matematičari onda su sve točke jednako udaljene od beskonačnosti.
Ako su u pravu filozofi onda nisu sve točke jednako udaljene.
Ima li netko tko to može riješiti na način da to svima bude sasvim razumljivo i jasno, jer ne mogu biti i jedni i drugi u pravu.
E da!![]()
Nenadjebivoteodati wrote: ↑09/04/2023 14:23 Na gluposti više ne odgovaram, eto pitanje i odgovor, TOČAN da točniji ne može biti, a vi si mislite KAKO to Teodor zna a vi ne znate:
"Ima li naš cjelokupni prostor svoj kraj, a ako ga ima kakav oblik ima naš cjelokupni prostor, i ŠTO je onda dalje od toga kraja, a ako nema kraja KAKAV oblik ima onda naš prostor?"
Da je naš prostor beskonačan bio bio BEZ OBLIKA, ali pošto ima kraj( a dalje od kraja je PRAZNINA naše beskonačne dimenzije), ima oblik SAVRŠENE KOCKE (kojoj su stranice i dijagonale ISTE veličine).
Netko će reći pa kocka nema jednake stranice i dijagonale, nema ona koju mi vidimo ili možemo nacrtati, ali kako se ide u sve MANJE veličine od Planckove duljine, ta razlika se konstantno smanjuje, a na kraju kod najmanjih prostora posve nestaje, pa imamo ISTE i stranice i dijagonale, zares.
Eto nekoliko "sitnica" iz moje "teorije svega", i dakako SVE to što moja teorija tvrdi će se i dokazati, ne odmah, ali vremenom, e da!![]()
Nema tu nikakvog paradoksa, bolan ne bio. Paradoks je, ocito, kreiran samo u tvojoj glavi.
I meni je smiješno kada netko nije sposoban logično razmišljati, ali ima nas svakakvih, nije metafizika za amatere, koji se još sa logikom NISU sastali, samo kažem.belfy wrote: ↑10/04/2023 12:58velis ti prvi pitao.teodati wrote: ↑09/04/2023 21:25 Ima jedan paradoks koji su neki po meni nazvali jer sam prvi to pitanje postavio, od stotina forumaša samo su 2-3 razumjeli i točno odgovorili na to pitanje, pa da vidim kako ovdje stvari stoje, hoće li netko razumjeti i točno odgovoriti ili će biti kao i na drugim forumima:
"Imamo dva pješaka jedan pored drugoga, dakle pješaka A i pješaka B, koji imaju ispred sebe BESKONAČNU CESTU.
Sada recimo prvi pješak A ostaje na svom mjestu, a pješak B počinje hodati i kada prijeđe točno jedan kilometar zaustavi se u točki C na toj cesti.
Pitanje glasi, da li je pješak B smanjio svoj put za jedan kilometar u točki C, ili je njemu iz točke C put ISTO DUGAČAK kao i pješaku A koji još nije ni krenuo na put po toj istoj cesti."
To pitanje postavljeno je nekim matematičarima i filozofima, matematičari su rekli da je put isto dug za oba pješaka, a filozofi da nije put isto dug jer je pješak B već prošao kilometar toga puta a pješak A nije, dakle POSTOJI razlika u duljini puta od jednog kilometra.
Tko je od njih u pravu?
Ako su matematičari onda su sve točke jednako udaljene od beskonačnosti.
Ako su u pravu filozofi onda nisu sve točke jednako udaljene.
Ima li netko tko to može riješiti na način da to svima bude sasvim razumljivo i jasno, jer ne mogu biti i jedni i drugi u pravu.
E da!![]()
dobro, reci onda barem kojeg si matematicara i filozofa pitao kad si vec bio prvi...
Ah, to je ništa prema drugim stvarima iz moje teorije, "križati" ćete se stalno, haha, ali govorim istinu i samo istinu, tako mi Bogovi (još bolje Božice), pomogli, e da!Dozer wrote: ↑10/04/2023 13:55Nenadjebivoteodati wrote: ↑09/04/2023 14:23 Na gluposti više ne odgovaram, eto pitanje i odgovor, TOČAN da točniji ne može biti, a vi si mislite KAKO to Teodor zna a vi ne znate:
"Ima li naš cjelokupni prostor svoj kraj, a ako ga ima kakav oblik ima naš cjelokupni prostor, i ŠTO je onda dalje od toga kraja, a ako nema kraja KAKAV oblik ima onda naš prostor?"
Da je naš prostor beskonačan bio bio BEZ OBLIKA, ali pošto ima kraj( a dalje od kraja je PRAZNINA naše beskonačne dimenzije), ima oblik SAVRŠENE KOCKE (kojoj su stranice i dijagonale ISTE veličine).
Netko će reći pa kocka nema jednake stranice i dijagonale, nema ona koju mi vidimo ili možemo nacrtati, ali kako se ide u sve MANJE veličine od Planckove duljine, ta razlika se konstantno smanjuje, a na kraju kod najmanjih prostora posve nestaje, pa imamo ISTE i stranice i dijagonale, zares.
Eto nekoliko "sitnica" iz moje "teorije svega", i dakako SVE to što moja teorija tvrdi će se i dokazati, ne odmah, ali vremenom, e da!![]()
![]()
![]()
Ma sta![]()
Zasluzuje![]()
![]()
17.78 °Celzija
Nije pitanje tko će stići od pješaka do kraja, i kada, jer KRAJ ceste ne postoji, pitanje je da li je ISTA sveukupna duljina puta pred oba pješaka, ako je jedan već prešao jedan kilometar, a drugi nije, shvaćaš, kratko samo odgovori jel ista duljina ili nije, to se traži, seveda!Dozer wrote: ↑10/04/2023 14:31Nema tu nikakvog paradoksa, bolan ne bio. Paradoks je, ocito, kreiran samo u tvojoj glavi.
Odgovor na tvoja 2 pjesaka je vrlo jednostavan i jedini logican, a glasi - bez obzira na duzinu puta koji se mora preci, taj put ce u datom momentu i u zavisnosti od pozicije svakog biti kraci za onoga koji je krenuo ranije.
Ti vidis paradoks u tome sto je taj put zapravo beskonacan i nikad nijedan od njih dvojice nece stici do cilja, tj. do njegovog kraja jer kraj ne postoji, samo ce jedan uvijek biti ispred onog drugog jer je krenuo ranije.
Pitanje je koliko je u Celzijevim stupnjevima, dakle NEMA pretvaranja u druge mjerne jedinice, sve lijepo piše u zadatku, e da!joint union wrote: ↑10/04/2023 14:48 Ja sam jedino siguran da ta cesta nije kod nas, nisu napravili jos ni 100 km, a kamoli beskonacnu.
A onaj gore sa nulom pa duplo hladnije ili toplije, pretvori C u F, poduplaj, pa vrati u C, ima li sta teze.
Netočno, i nema pretvaranja Celzija u druge mjerne jedinice, lijepo sve piše u zadatku, pa še kak.