#19508 Re: Sebija All about
Nepročitan post Postao/la
RagibUzoriti » 09/04/2023 22:35
forumskivojnik je napisao/la: ↑09/04/2023 18:35
Svaki put kada klinika kupi novi uredjaj, bez obzira za koju oblast medicine, dolazi predstavnik proizvodjaca po nekoliko dana i sa nama za vrijeme same intervencije stavlja aparat u upotrebu, podesava ga na nase parametre sa kojima mi radimo (koji su standardni za kucu i doticnog hirurga) i svima pokazuje kako se sa aparatom rukuje.
Hirurg nema nikakve veze sa podesavanjem parametara na ventilatoru tj.respiratoru. To rade anesteziolozi. Ovdje si se bas diskreditovao,da ne kazem provalio
Gdje sam ja napisala da se, u mom postu o medicinskim uredjajima, radi o aparatima za reanimaciju?
Ako si vec strucan onda treba da znas kako koristiti strucnu medicinsku terminologiju!
Medicinski aparati su i u hybrid-op sali sa kojima anestezija nema nikakve veze , jedan CO2 insufflator nema nikakve veze sa anestezijom i parametre na njemu odredjuje hirurg, jedan Brainlab Fluoro 3D Registration and Navigation with Ziehm Vision RFD 3D nema nikakve veze sa anestezijom a koji program ce se na njemu koristiti odredjuje opet hirurg.
Za ECMO je zaduzena anestezija (anesteziolog i anesteticar)

i tu sa "malininim registratorom" mozes samo da se 3x prekrstis, proucis fatihu i pacijentu pozelis ugodan let na onaj svijet.
Nadam se da znas sta je ECMO i da si to imao priliku u praksi koristiti kada vec tvrdis da si strucan
Koje tehnicke karakteristike jedan respirator za jedinicu intenzivne njege MORA da ima moze reci anesteziolog reanimatolog! Niko drugi!
Malo si pobrkao lončiće...
Sto se tice tehnickih karakteristika koje jedan respirator za jedinicu intenzivne njege mora/treba da ima moze reci/odrediti jedino anesteziolog reanimatolog! Kada nemedicinski laici kupuju medicinske uredjaje onda imamo slucaj "malina respiratora" pardon "registratora" a i validaciju istih ce takodjer da uradi Verlab, sigurno.
Ne, od proizvodjaca ovlasteni servis ili proizvodjac licno.
Kao i koja je razlika izmedju jednog mehanickog transportnog ventilatora i jednog respiratora za jedinicu intenzivne njege moze, opet, reci anesteziolog reanimatolog.
Nadji moje postove sto sam nekad pisao pa procitaj.
Anesteziolog koristi ono sto mu respirator pruza,i koliko mu znanje dopusta u zavisnosti od klinicke slike pacijenta. Ako tretman zahtjeva dodatne modove/opcije ventilacije,naravno da ne mozes koristiti nesto sto nije namjenjeno za takvu vrstu ventilacije.
Kao sto sam i napisala, iskljucivo anesteziolog reanimatolog moze odrediti koji ce se tip respiratora i sa kojim tehnickim karakteristikama kupiti.
Ne neko iz sluzbe medicinske tehnike tipa Verlab, ne hirurg, ne Sebija, Ne Solak, ne ti ili ja

.
I taj uredjaj sa tim tehnickim karakteristikama moze se iskljucivo koristiti za ono, za sta je proizvodjac uredjaja po tehnickim karakteristikama, vec odredio.
Imas primjer "malina registratora" ACM812A ventilator beijing aerospace changfeng medical koji je, po tehnickim karakteristikama proizvodjaca, mehanicki transportni ventilator, cak ni uz Sebijinu dobru volju i Verlabovu potvrdu, nije postao respirator za jedinicu intenzivne njege jer mu nedostaju bitne tehnicke karakteristike

.
I ne postoje modeli respiratora iskljucivo za pojedine klinicke slike bolesti.