adelkam wrote: ↑08/04/2023 23:46
DebelinJoe wrote: ↑08/04/2023 23:21
Prema planovima Putina i medvedeva, ruska je vojska je do početka marta 2022. treba zauzeti Ukrajinu. Zatim bi na juriš zauzeli Poljsku, Češku i Slovačku. Njemačku su isto planirali pregaziti jer su računali da je Putinova jaranica Angela Merkel dovoljno onesposobila njemačku vojsku. Bez zezancije: U jednom trenutku njemačka mornarica nije imala nit jednu ispravu podmornicu, vojni brodovi nisu bili za quratz, a njemačka avijacija nije imala potpuno ispravnu letjelicu. Njemačka do dolaska Scholza nije imala ni dovoljno puščane municije za svoju pješadiju.
Putin i ekipa nakon što su u mislima pregazili Njemačku, prešli bi Rajnu i u svojim planovima pregazili Francusku. Računali su na anti - EU raspoloženje stanovnika sjeverne Francuske gdje pro-putinovske pojave poput Marine Le Pen redovno dobivaju izbore, naime EU je u tom području zatvorila rudnike i čeličane, što se lokalcima nije dopalo, pa su u demokratskom i kapitalističkom Zapadu ( EU, Brisel, SAD, UN) vidjeli crnog đavola, a spasioca i mesiju u Putinu i Trumpu...
Putin i ekipa planirali su gusjenice svojih tenkova zaustaviti tek na toplim obalama Portugala. Ne serem, u svoje Euroazijsko nebesko carstvo planirali su uključiti čak i Portugal. Ne zezam, poslušajte Putinve i Međedove govore gdje spominju svoju zonu uticaja od Portugala do Vladivostoka...
Danas, umjesto da parkiraju Lade Nive u Monacu, u Portu ili Barceloni, umjesto da bezbrižno guze Talijanke, Njemice, Čehinje ili Portugalke, zaglavljeni su u blatu pregrađa grada Donjecka, tamo gdje su ratne linije i bile 2014, u pripizdinama koje se zovu Avdivka, Vuhledar (Ugljadar) ili Bahmut. I što je najtužnija za njih, neće daleko od tog maknuti. Obale Portuagala moći će vidjeti samo na filmu.
E jebes mi sve ako nisam pomislio na pokojnog Mladena Marica dok sam ovo cit'o
Da je ziv i on bi ti pozavidio
Imao sam priliku upoznati pokojnog Marića. Nudio mi da radim kao novinar za Paralele. Lik je lud kao struja bio.
Btw, u neko predkoronarno vrijeme putovao sam u Češku, Poljsku i Slovačku, što poslom, što "zadovoljstva svega rad", što bi rekao Štulić. Ono što sam skontao sam kod lokalaca jeste bio primjetan strah da će se se ruski vojnici jednog dana pojaviti na njihovm pragovima i ponoviti ono što su radili 1945 - 1990, dakle šikaniranje, pljačkanje, silovanje lokalnih cura i sve ono što ide uz Ruse.
Jednom, a to bilo nekad sredinom 2016, pošalje firma mene i grupu kolega na dvosedmičnu edukaciju u Prag. Nije to bila nikakva "pljačka", hotel je bio živi užas, hrana još gora, ti osam sati dnevno na seminaru slušaš gluposti koje već znaš s posla, ali mi bez mnogo muke osvojimo simpatije naših lokalnih kolegica. Ležimo gologuzi ja i češka kolegica i ono pošto se već dobro kao upoznali onako je pitam čega se ona to eto boji. Kaže drugarica "Pa Rusa..." Kaže začas bi mogi odnekle navaliti i okupirati ih...I silovati žene...
Iste strahove imale su i kolege iz Rumunije, Slovačke i Poljske, valjda je taj strah od Rusa kod tih naroda ušao u kosti...I ti onda ležiš u tom raspadnutom hotelu u Pragu, pa protutinji neki kamion ili šta već i kontaš eto Rusa, okupirali Prag...
A imali su planove za to, bez brige...