Ukrajina

DebelinJoe

#155101 Re: Ukrajina

Post by DebelinJoe »

Medvedev said: "To change the bloody and full of false myths consciousness of a part of today’s Ukrainians is the most important goal.

"The goal is for the sake of the peace of future generations of Ukrainians themselves and the opportunity to finally build an open Eurasia – from Lisbon to Vladivostok."

https://www.mirror.co.uk/news/world-new ... a-26646057

Image

Samo neka maštaju
Tyke

#155102 Re: Ukrajina

Post by Tyke »

TomANDJerry wrote: 08/04/2023 15:23 Jedna od stvari o kojoj se malo prica/piše, a meni je zapela za oko video-om ovog snajpera od 2 metra.

Zasto USA i NATO ne šalju (ili valjda šalju, ali nije u centru paznje) dobro pješadiskoj oruzja.
Mislim, to se u USA moze kupiti u prodavnici --- a ovamo bi puno pomoglo ... pogotovo snajpera i slicnih alatkih.
Jucer sam ovdje napisao svoje zapazanje, a na osnovu vise video klipova po Bakhmutu prvenstveno, da snajperisti aktivmo rade svoj posao i dosta ucestalije u zadnje vrijeme. Vrlo moguce da su ili dobili dobrog naoruzanja ili jednostavno je sad dobar trenutak za snajperiste jer se borbe vode unutar grada i veoma bliske borbe.
Snajper svakako nema nikakvu svrhu na onim ravnicama gdje ordimiraju oklopna vozila. Sad je njihovo vrijeme, ali i to je kratkotrajno jer se roka na sve strane, stalno se pomjeraju i nije neko dugorocnije rjesenje gdje ce porolati pregrst rusa kao u filmovima.
adelkam

#155103 Re: Ukrajina

Post by adelkam »

DebelinJoe wrote: 08/04/2023 23:21

Prema planovima Putina i medvedeva, ruska je vojska je do početka marta 2022. treba zauzeti Ukrajinu. Zatim bi na juriš zauzeli Poljsku, Češku i Slovačku. Njemačku su isto planirali pregaziti jer su računali da je Putinova jaranica Angela Merkel dovoljno onesposobila njemačku vojsku. Bez zezancije: U jednom trenutku njemačka mornarica nije imala nit jednu ispravu podmornicu, vojni brodovi nisu bili za quratz, a njemačka avijacija nije imala potpuno ispravnu letjelicu. Njemačka do dolaska Scholza nije imala ni dovoljno puščane municije za svoju pješadiju.

Putin i ekipa nakon što su u mislima pregazili Njemačku, prešli bi Rajnu i u svojim planovima pregazili Francusku. Računali su na anti - EU raspoloženje stanovnika sjeverne Francuske gdje pro-putinovske pojave poput Marine Le Pen redovno dobivaju izbore, naime EU je u tom području zatvorila rudnike i čeličane, što se lokalcima nije dopalo, pa su u demokratskom i kapitalističkom Zapadu ( EU, Brisel, SAD, UN) vidjeli crnog đavola, a spasioca i mesiju u Putinu i Trumpu...

Putin i ekipa planirali su gusjenice svojih tenkova zaustaviti tek na toplim obalama Portugala. Ne serem, u svoje Euroazijsko nebesko carstvo planirali su uključiti čak i Portugal. Ne zezam, poslušajte Putinve i Međedove govore gdje spominju svoju zonu uticaja od Portugala do Vladivostoka...

Danas, umjesto da parkiraju Lade Nive u Monacu, u Portu ili Barceloni, umjesto da bezbrižno guze Talijanke, Njemice, Čehinje ili Portugalke, zaglavljeni su u blatu pregrađa grada Donjecka, tamo gdje su ratne linije i bile 2014, u pripizdinama koje se zovu Avdivka, Vuhledar (Ugljadar) ili Bahmut. I što je najtužnija za njih, neće daleko od tog maknuti. Obale Portuagala moći će vidjeti samo na filmu.
E jebes mi sve ako nisam pomislio na pokojnog Mladena Marica dok sam ovo cit'o
Da je ziv i on bi ti pozavidio ;-)
Neriya

#155104 Re: Ukrajina

Post by Neriya »

M. Šerić: PROSTITUCIJA: Neželjeni brend suvremene Ukrajine

Meni je ovo horor.
Imali smo rat, i Sonja kafanu, a nitko nije kažnjen do dana današnjeg.
Grozota
U gradu Dnjipru, dobrotvorna organizacija Virtus prošle je godine registrirala 2.300 seksualnih radnica, ali daleko više ih se preselilo u grad kako bi pobjeglo od borbi. Zbog narušenih opskrbnih lanaca, socijalni radnici imaju manje prezervativa za distribuciju. Širenje zaraze HIV-om je među najvećim brigama socijalnih radnika. Liječenje antiretrovirusnim lijekovima pomaže smanjiti prijenos s prostitutki na klijente, a time i unutar šireg društva. Međutim, tijekom prošle godine, oko 40 ukrajinskih centara za liječenje HIV-a prestalo je s radom, otprilike polovica zbog štete od granatiranja. Rat je značajno smanjio broj stranih klijenata. Često je broj klijenata upola manji nego ranije. Uvjeti rada i s financijskog aspekta su se urušili u odnosu na predratno razdoblje. Tako su, prema pričama samih prostitutki, cijene rada pale s 12 $ po satu na 6-7 $. Uz to, ugrožena im je sigurnost. Često vojnici i drugi klijenti ne žele platiti dogovoreni iznos i seksualne radnice bivaju silovane, opljačkane ili istučene.
https://www.geopolitika.news/analize/m- ... -ukrajine/
zigzag

#155105 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Šta pričaš ti bre
saimidin

#155106 Re: Ukrajina

Post by saimidin »

Ovo je nesto novo, zabrinuti za kurve po dnipro

:izet:

Daj sta das, kad je propala glad I smrzavanje eu
DebelinJoe

#155107 Re: Ukrajina

Post by DebelinJoe »

adelkam wrote: 08/04/2023 23:46
DebelinJoe wrote: 08/04/2023 23:21

Prema planovima Putina i medvedeva, ruska je vojska je do početka marta 2022. treba zauzeti Ukrajinu. Zatim bi na juriš zauzeli Poljsku, Češku i Slovačku. Njemačku su isto planirali pregaziti jer su računali da je Putinova jaranica Angela Merkel dovoljno onesposobila njemačku vojsku. Bez zezancije: U jednom trenutku njemačka mornarica nije imala nit jednu ispravu podmornicu, vojni brodovi nisu bili za quratz, a njemačka avijacija nije imala potpuno ispravnu letjelicu. Njemačka do dolaska Scholza nije imala ni dovoljno puščane municije za svoju pješadiju.

Putin i ekipa nakon što su u mislima pregazili Njemačku, prešli bi Rajnu i u svojim planovima pregazili Francusku. Računali su na anti - EU raspoloženje stanovnika sjeverne Francuske gdje pro-putinovske pojave poput Marine Le Pen redovno dobivaju izbore, naime EU je u tom području zatvorila rudnike i čeličane, što se lokalcima nije dopalo, pa su u demokratskom i kapitalističkom Zapadu ( EU, Brisel, SAD, UN) vidjeli crnog đavola, a spasioca i mesiju u Putinu i Trumpu...

Putin i ekipa planirali su gusjenice svojih tenkova zaustaviti tek na toplim obalama Portugala. Ne serem, u svoje Euroazijsko nebesko carstvo planirali su uključiti čak i Portugal. Ne zezam, poslušajte Putinve i Međedove govore gdje spominju svoju zonu uticaja od Portugala do Vladivostoka...

Danas, umjesto da parkiraju Lade Nive u Monacu, u Portu ili Barceloni, umjesto da bezbrižno guze Talijanke, Njemice, Čehinje ili Portugalke, zaglavljeni su u blatu pregrađa grada Donjecka, tamo gdje su ratne linije i bile 2014, u pripizdinama koje se zovu Avdivka, Vuhledar (Ugljadar) ili Bahmut. I što je najtužnija za njih, neće daleko od tog maknuti. Obale Portuagala moći će vidjeti samo na filmu.
Imao sam priliku upoznati pokojnog Marića. Nudio mi da radim kao novinar za Paralele. Lik je lud kao struja bio.

Btw, u neko predkoronarno vrijeme putovao sam u Češku, Poljsku i Slovačku, što poslom, što "zadovoljstva svega rad", što bi rekao Štulić. Ono što sam skontao sam kod lokalaca jeste bio primjetan strah da će se se ruski vojnici jednog dana pojaviti na njihovm pragovima i ponoviti ono što su radili 1945 - 1990, dakle šikaniranje, pljačkanje, silovanje lokalnih cura i sve ono što ide uz Ruse.

Jednom, a to bilo nekad sredinom 2016, pošalje firma mene i grupu kolega na dvosedmičnu edukaciju u Prag. Nije to bila nikakva "pljačka", hotel je bio živi užas, hrana još gora, ti osam sati dnevno na seminaru slušaš gluposti koje već znaš s posla, ali mi bez mnogo muke osvojimo simpatije naših lokalnih kolegica. Ležimo gologuzi ja i češka kolegica i ono pošto se već dobro kao upoznali onako je pitam čega se ona to eto boji. Kaže drugarica "Pa Rusa..." Kaže začas bi mogi odnekle navaliti i okupirati ih...I silovati žene...

Iste strahove imale su i kolege iz Rumunije, Slovačke i Poljske, valjda je taj strah od Rusa kod tih naroda ušao u kosti...I ti onda ležiš u tom raspadnutom hotelu u Pragu, pa protutinji neki kamion ili šta već i kontaš eto Rusa, okupirali Prag...

A imali su planove za to, bez brige...
Neriya

#155108 Re: Ukrajina

Post by Neriya »

Ja o onome što je problem UA od pamtivijeka, a sada se rasplamsao. A ti razmisli o članku i zdravstvu i opasnosti neimanja istog.
Europska unija raspravljat će o 11. paketu sankcija Rusiji nakon uskrsnih praznika ovog vikenda, izvijestilo je europsko izdanje lista Politico. Nova runda konzultacija između Europske komisije i veleposlanika EU-a očekuje se “odmah nakon uskrsnih praznika”, rekla su novinama trojica diplomata EU-a. Ranije je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen rekla da će 11. paket biti usmjeren na suzbijanje rupa u zakonu i bilo kakvog zaobilaženja sankcija kroz treće strane.

Reuters je ranije ovog tjedna izvijestio da je EU razmatrala nametanje sankcija ruskoj industriji nuklearne energije u Europi i Rosatomu nudeći Mađarskoj posebna izuzeća. Prošle godine Budimpešti je na sličan način bilo dopušteno kupovati rusku naftu iz naftovoda na koju su ostale zemlje EU-a stavile svoj embargo od 5. prosinca 2022. EU nije uspio uvesti sankcije ruskoj državnoj nuklearnoj energetskoj korporaciji u svom 10. paketu 25. veljače zbog protivljenja Mađarske.
zigzag

#155109 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

saimidin wrote: 09/04/2023 00:28 Ovo je nesto novo, zabrinuti za kurve po dnipro

Tuka ili tukac, šta li je već, poredi ukrajinsku prostituciju sa srpskim ratnim zločinima i etničkim čišćenjem nad bošnjacima.
Ko su onda bile "prostitutke" kod sonje?

Za to bi trebo ići ban ko kuća.
eltroxin

#155110 Re: Ukrajina

Post by eltroxin »

zigzag wrote: 09/04/2023 00:32
saimidin wrote: 09/04/2023 00:28 Ovo je nesto novo, zabrinuti za kurve po dnipro

Tuka ili tukac, šta li je već, poredi ukrajinsku prostituciju sa srpskim ratnim zločinima i etničkim čišćenjem nad bošnjacima.
Ko su onda bile "prostitutke" kod sonje?

Za to bi trebo ići ban ko kuća.
Al’ fakat, koja usporedba..
I lafo prostitutke brand Ukrajine. Eto ruskinje sve nevine i cedne.
I jebala vas geopolitika i advance u neku stvar.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#155111 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

vijesti iz nesvijesti u himars time
adelkam

#155112 Re: Ukrajina

Post by adelkam »

"Dio ruske vojnicke doktrine je viktimizacija civilnog stanovnistva"
Ovako nesto mi je napisao jedan bivsi srbijanski general na twitteru. Komentarisao zapravo.

Imaju neki izvjestaji da su u Beogradu isto tako napravili dosta zlocina nad zenama
drug_profi

#155113 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

DebelinJoe wrote: 09/04/2023 00:29

Imao sam priliku upoznati pokojnog Marića. Nudio mi da radim kao novinar za Paralele. Lik je lud kao struja bio.

Btw, u neko predkoronarno vrijeme putovao sam u Češku, Poljsku i Slovačku, što poslom, što "zadovoljstva svega rad", što bi rekao Štulić. Ono što sam skontao sam kod lokalaca jeste bio primjetan strah da će se se ruski vojnici jednog dana pojaviti na njihovm pragovima i ponoviti ono što su radili 1945 - 1990, dakle šikaniranje, pljačkanje, silovanje lokalnih cura i sve ono što ide uz Ruse.

Jednom, a to bilo nekad sredinom 2016, pošalje firma mene i grupu kolega na dvosedmičnu edukaciju u Prag. Nije to bila nikakva "pljačka", hotel je bio živi užas, hrana još gora, ti osam sati dnevno na seminaru slušaš gluposti koje već znaš s posla, ali mi bez mnogo muke osvojimo simpatije naših lokalnih kolegica. Ležimo gologuzi ja i češka kolegica i ono pošto se već dobro kao upoznali onako je pitam čega se ona to eto boji. Kaže drugarica "Pa Rusa..." Kaže začas bi mogi odnekle navaliti i okupirati ih...I silovati žene...

Iste strahove imale su i kolege iz Rumunije, Slovačke i Poljske, valjda je taj strah od Rusa kod tih naroda ušao u kosti...I ti onda ležiš u tom raspadnutom hotelu u Pragu, pa protutinji neki kamion ili šta već i kontaš eto Rusa, okupirali Prag...

Kako ja jebote nisam do sad primjetio tvoj talent za pripovijedanje. :thumbup:
drug_profi

#155114 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

adelkam wrote: 09/04/2023 00:48 "Dio ruske vojnicke doktrine je viktimizacija civilnog stanovnistva"
Ovako nesto mi je napisao jedan bivsi srbijanski general na twitteru. Komentarisao zapravo.

Imaju neki izvjestaji da su u Beogradu isto tako napravili dosta zlocina nad zenama
Ma sta po Beogradu? Beograd i sve sjeverno, Vojvodinu cjelu silovali. Ni Tito ih nije mogao sprijeciti. Kuda su god prosli, ako zensko nije bilo dobro sakriveno, nije im izmaklo. Rusi su to smatrali svojim pravom.
DebelinJoe

#155115 Re: Ukrajina

Post by DebelinJoe »

Image

Skulptura poljskog umetnika na kojoj ruski vojnik siluje trudnicu izazvala je skandal u toj zemlji.

Naime, čim su Nemci nestali iz kadra, krenula su zverska masovna silovanja Srpkinja, bez obzira na godište, mada su se ponajviše otimali oko mladih devojaka. U slučaju Kragujevca, recimo, prvo su pobili sve zarobljene pripadnike Vermahta, mahom maloletne, da bi potom prešli na pljačku i napastvovanja.

Po selima nije bilo ništa drugačije. Ispovesti svedoka tog perioda govore o ubijanju ljudi zbog satova koje su nosili na rukama, pod parolom “ja sam tebe oslobodio, moraš da mi daš sat”, a postoji i slučaj žene kojoj su ubili svekrvu jer nije htela da oslobodi krevet za silovanje.

Stariji Beograđani dobro pamte, a oni koji su se time bavili naslušali su se svega i svačega. Od upadanja pijanih vojnika Crvene armije u stanove, otimanja oko toga ko će silovati ćerku a ko majku, do sakrivanja devojaka po podrumima i šupama, i kanalizaciji.

Tito se zbog ovoga žalio Staljinu, na šta mu je ovaj navodno odgovorio: “To su mladi momci. Neka se zabave, zaslužili su.”
https://hamdocamo.wordpress.com/2014/12 ... bije-1944/
madner

#155116 Re: Ukrajina

Post by madner »

Ide stoka sa istoka.

Jedan od razloga zasto je KPJ razmatrala razne mogucnosti jos dok Crvena armija nije usla u zemlju i sto je postavila uslove.

^ Sovjetska agencija TASS o tome je 28. septembra objavila komunike koji glasi: »Prije nekoliko dana Sovjetska komanda — imajući u vidu interese razvijanja borbenih operacija protiv njemačkih i mađarskih trupa u Mađarskoj - obratila se Nacionalnom komitetu oslobođenja Jugoslavije i Vrhovnom štabu NOV i PO Jugoslavije s molbom da daju pristanak na privremeni ulazak sovjetskih trupa na jugoslavensku teritoriju koja graniči s Mađarskom. Sovjetska komanda saopćila je tom prilikom da će sovjetske trupe, pošto izvrše svoje operativne zadatke, biti povučene iz Jugoslavije.

Samo isto tako, od 1944 je oko 40% Crvene armije pupunjeno Ukraincima.
Dendrlix

#155117 Re: Ukrajina

Post by Dendrlix »

Crvene_brigade wrote: 08/04/2023 19:44 Kakav pogodak i eksplozija...

:shock:
Koji kabum jbt
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#155118 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Dimu1927

#155119 Re: Ukrajina

Post by Dimu1927 »

JoseMujica wrote: 08/04/2023 22:50
agent_zero wrote: 08/04/2023 14:58 Jedna dobra vijest, WarGonzo je u Bahmutu:
ooooooo hamajlija propasti je tu :D

pristavit kokice...nema druge :lol:
nema ni vikendasa :skoljka: :lol: :lol: podmazuju se traktori izgleda
drug_profi

#155120 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Nemojte otvarat, vidjeće vas Putin.
Spoiler
Show
Gvozdeni1

#155121 Re: Ukrajina

Post by Gvozdeni1 »

Mene samo zanima kako si ti dosao na tu temu tamo s njima? Ne kazem da nije istina ali ja sam u Ceskoj proveo godinu dana i niko mi ruse nije spomenuo uopste.
drug_profi

#155122 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Lice Specijalne Vojne Operacije

Mozda viče Goida! :mrgreen: Nema šta drugo bit.
DaysleepeR

#155123 Re: Ukrajina

Post by DaysleepeR »

drug_profi

#155124 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Bahmut i Mariinka nakon dolaska Ruskih turista.
Mariinka je nulirana. :shock:

DebelinJoe

#155125 Re: Ukrajina

Post by DebelinJoe »

Gvozdeni1 wrote: 09/04/2023 02:26

Mene samo zanima kako si ti dosao na tu temu tamo s njima? Ne kazem da nije istina ali ja sam u Ceskoj proveo godinu dana i niko mi ruse nije spomenuo uopste.
Kolega pricao ruski. Otac njegov osamdesetih radio za Unioninvest u Rusiju, pa i on tako naučio jezik.
Post Reply