AMERIKA

Post Reply
ultima_palabra

#6351 Re: AMERIKA

Post by ultima_palabra »

biglebovski wrote: 05/04/2023 15:19
jeza u ledja wrote: 05/04/2023 13:41 Mislim da je i dalje abortus od ogromnost znacaja za izlasnost. Izbori juce u Wisconsinu su jos jedan primjer toga, 10% razlike tamo u korist liberalnog sudije nije mala stvar. (Njihov Vrhovni sud je bio na putu da potpuno zabrani prava zena na abortus u slucaju pobjede konzervativnog sudije, plus imaju naj-gerrymandered distrikte u zemlji)
Jeste, inace ljudi kad biraju predsjednika prvo kontaju kakav je njegov odnos prema pitanju "abortusa" :mrgreen: Tek poslije toga se bave nebitnijim stvarima tipa ekonomije, inflacije, poreza, nacionalne sigurnosti, kriminala...
Abortus potencijalno tangira svakoga, svako ima nekoga koga to moze zakaciti ili utjecati mu na zivot. Transgender stvari tangiraju nekih 1% populacije, u vrh glave. Mada ima populacija na drustvenim mrezama koja je opsjednuta tim stvarima :D
jeza u ledja

#6352 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Nego, evo danas citam, poprilicno razocarenje sto se tice tacaka optuznice juce. Ocekivalo se nesto vise od ovoga sto vec znamo.

Trump je dobro prosao. I ovo ce sigurno iskoristiti u svoju korist, bar za sad.
biglebovski

#6353 Re: AMERIKA

Post by biglebovski »

ultima_palabra wrote: 05/04/2023 17:40
biglebovski wrote: 05/04/2023 15:19

Jeste, inace ljudi kad biraju predsjednika prvo kontaju kakav je njegov odnos prema pitanju "abortusa" :mrgreen: Tek poslije toga se bave nebitnijim stvarima tipa ekonomije, inflacije, poreza, nacionalne sigurnosti, kriminala...
Abortus potencijalno tangira svakoga, svako ima nekoga koga to moze zakaciti ili utjecati mu na zivot. Transgender stvari tangiraju nekih 1% populacije, u vrh glave. Mada ima populacija na drustvenim mrezama koja je opsjednuta tim stvarima :D

Ne znam, zabrinut sam za mentalno stanje američke nacije, čitam ovi pucači u zadnje vrijeme sve transgender, te imaju taj neki pokret, pa se naoružavaju, pa slave Dan osvete, pa mi nije jasno, da li te ljude stvarno toliko napadaju i terorišu po Americi ili ih mediji navlače, po običaju.
Rob_Atl

#6354 Re: AMERIKA

Post by Rob_Atl »

jeza u ledja wrote: 05/04/2023 17:40 Nego, evo danas citam, poprilicno razocarenje sto se tice tacaka optuznice juce. Ocekivalo se nesto vise od ovoga sto vec znamo.

Svaka tacka snosi maksimum 4 godine zatvora. 136 godina moze dobiti :mrgreen: . Ma dobro nece ga zbog ovog u zatvor, al' opet zamisli kad izadjes pred porotu pa ti kazu da si kriv, i onako je sjeban bio sto su ga uhapsili zamisli kako ce mu biti kad i ako kazu da je kriv :-D . Ja mislim da najjaci slucaj imaju ovi sto ga ganjaju za dokumente sto je uzeo iz Bijele Kuce. Tu ako ga osude, ide u zatvor 100%. Sad jel par mjeseci ili par godina nije bitno. Federalci se ne zajebavaju.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6355 Re: AMERIKA

Post by Truba »

Treba reci da je trans
Pokajat se rec izvinite
I prolazi :thumbup:
jeza u ledja

#6356 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Rob_Atl wrote: 05/04/2023 20:42
jeza u ledja wrote: 05/04/2023 17:40 Nego, evo danas citam, poprilicno razocarenje sto se tice tacaka optuznice juce. Ocekivalo se nesto vise od ovoga sto vec znamo.

Svaka tacka snosi maksimum 4 godine zatvora. 136 godina moze dobiti :mrgreen: . Ma dobro nece ga zbog ovog u zatvor, al' opet zamisli kad izadjes pred porotu pa ti kazu da si kriv, i onako je sjeban bio sto su ga uhapsili zamisli kako ce mu biti kad i ako kazu da je kriv :-D . Ja mislim da najjaci slucaj imaju ovi sto ga ganjaju za dokumente sto je uzeo iz Bijele Kuce. Tu ako ga osude, ide u zatvor 100%. Sad jel par mjeseci ili par godina nije bitno. Federalci se ne zajebavaju.
Jak slucaj imaju i ovi vasi.

VIdjeli smo docek u NYC. Kakav ce imati kod vas? :D

Problem sa federalnom tuzbom je sto se tu onda direktno moze upirati prstom na Bidenovu administraciju.
Nije da bi oni imali problem upirati bilo gdje, ali samokaem.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6357 Re: AMERIKA

Post by Truba »

Image

Konjoglava :lol: pa sto si je ganjao zbog sisa jel?

Trumpi trumpi :lol:
Point.

#6358 Re: AMERIKA

Post by Point. »

Koji licemjeri ove konzervativne budale koji brbljaju o hrišćanskim vrijednostima, važnost familije i slično a ližu dupe lažljivom skotu što je karao okolo elitne prostiturke i fotomodele dok mu je žena kući bila trudna, ili je tek rodila, kako je ono bilo. I još im plaćao za šutnju
sinuhe

#6359 Re: AMERIKA

Post by sinuhe »

Svaka interesna grupa gleda da im neko sta isposluje. Tako se zivi u Americi. U americkoj politici treba biti oprezan kada se govori o religiji. Npr. mormoni su zastupljeni u vanjskoj politici i pune su ih ambasade.
djugum

#6360 Re: AMERIKA

Post by djugum »

Jbn legenda :)
Koliko dugo bi neko ostao ziv da ovako prica u Iranu ili rusiji?
liyf

#6361 Re: AMERIKA

Post by liyf »

Joj Amerikanaca. Iz dana u dan im ono "world's best military" propada u vodu. Momak podijelio informacije na Diskord, balon im preletio cijelu državu. Hahahahahaha :lol: :lol: :lol:
Avetinho

#6362 Re: AMERIKA

Post by Avetinho »

lavi wrote: 13/04/2023 20:23 Joj Amerikanaca. Iz dana u dan im ono "world's best military" propada u vodu. Momak podijelio informacije na Diskord, balon im preletio cijelu državu. Hahahahahaha :lol: :lol: :lol:
Da. A svi znamo da je u stvari Vojska Republike Srpske najbolja.
liyf

#6363 Re: AMERIKA

Post by liyf »

Avetinho wrote: 13/04/2023 20:43
lavi wrote: 13/04/2023 20:23 Joj Amerikanaca. Iz dana u dan im ono "world's best military" propada u vodu. Momak podijelio informacije na Diskord, balon im preletio cijelu državu. Hahahahahaha :lol: :lol: :lol:
Da. A svi znamo da je u stvari Vojska Republike Srpske najbolja.
a šta to misliš da sam neki Srbin pa malo da iritiraš? :kiss:
jeza u ledja

#6364 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Takoe, Amerika nema “world’s best military”. Propalo im jbg.

Da mi je samo znati ko ih je prestigao?
liyf

#6365 Re: AMERIKA

Post by liyf »

jeza u ledja wrote: 14/04/2023 00:38 Takoe, Amerika nema “world’s best military”. Propalo im jbg.

Nisam Bogami rekao da je propalo, već da propada. Kina je dobar konkurent, šta misliš?
doboj71

#6366 Re: AMERIKA

Post by doboj71 »

lavi wrote: 14/04/2023 03:20
jeza u ledja wrote: 14/04/2023 00:38 Takoe, Amerika nema “world’s best military”. Propalo im jbg.

Nisam Bogami rekao da je propalo, već da propada. Kina je dobar konkurent, šta misliš?
Trebaju kinezi jos rize puno da jedu da bi vojno parirali Americi.
jeza u ledja

#6367 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

lavi wrote: 14/04/2023 03:20

Ne znam, nisam vojni strucnjak.
Mislim da primjeri koje si naveo ne govore apsolutno nista. To prvo. A drugo, nisam siguran sa postoji konsenzus da je Kina uopste prva najjaca iza Amerike.
Historijski gledano Amerika je mnogo vise udaljena od svojih protivnika u odnosu na recimo prije 50 godina.
Osmi Socrates

#6368 Re: AMERIKA

Post by Osmi Socrates »

Pa ne znam kakav kreten moraš biti da i pomisliš da je Kina vojno i blizu Americi. Ovako su i Rusi ismijavali Ameriku, dok nisu pukli k'o kokica u Ukrajini i čitavom svijetu pružili na uvid koliko su vojno (pa čak i civilizacijski) zaostali.

Baloni su tema za malu djecu, a ne za ozbiljne razgovore o vojnoj sili.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#6369 Re: AMERIKA

Post by Velkoski »

Osmi Socrates wrote: 14/04/2023 07:33 Pa ne znam kakav kreten moraš biti da i pomisliš da je Kina vojno i blizu Americi. Ovako su i Rusi ismijavali Ameriku, dok nisu pukli k'o kokica u Ukrajini i čitavom svijetu pružili na uvid koliko su vojno (pa čak i civilizacijski) zaostali.

Baloni su tema za malu djecu, a ne za ozbiljne razgovore o vojnoj sili.
hah

al' bukvalno ista priča k'o o "drugoj sili svijeta" :mrgreen:
Njanjavi

#6370 Re: AMERIKA

Post by Njanjavi »

Nema odvratnije teme na forumu zbog krda ovih americkih ljuboguza.
I cim se neko ne slaze sa njihovim ostrascenim glorifikovanjem americke propagande odma je il rusofil il cetalj.
Pravo amerikaniziran mozdani sklop, il si njihov il si nas.
Ima dosta jacih vojnih sila od amerike samo nemaju svi tu imperatorsku doktrinu i kolonijalne aspiracije kao ameri a i pametnija sila nikad ne fleksa misice u prazno i na slabijem kao ameri.
I vidi cuda, gdje god su ih fleksali dobili su i po picki.
Ima amer tehnologiju i pare ali nema mozga za te stvari.
Amer nikad nije bio mislilac vec siledzija koji na brutalnu silu pokusava doc do cilja do kojeg je nemoguće doc na silu.
Svaki popo ima popu iznad sebe, amer nikad nije bio glavni popo nit ce kad bit.
Te američko propagandne bajkice da su nekad bili najveca sila na svjetu mogu prodavat svom uspavanom mutavom populusu al ni njima vise.
Sad jedino mogu mutavom bosnji koji nastavlja vjerovat u bajkicu u koju ne vjeruje ni amer vise.
HelaS

#6371 Re: AMERIKA

Post by HelaS »

Osmi Socrates wrote: 14/04/2023 07:33 Pa ne znam kakav kreten moraš biti da i pomisliš da je Kina vojno i blizu Americi. Ovako su i Rusi ismijavali Ameriku, dok nisu pukli k'o kokica u Ukrajini i čitavom svijetu pružili na uvid koliko su vojno (pa čak i civilizacijski) zaostali.

Koliko su to Rusi vojno zaostali u Ukrajini?

Da su u Ukrajinu ušli vojskom u rat sa buzdovanima u rukama i mačevima, i osvojili je, bi li i tada Rusiju smatrao vojno zaostalom?

I nije li civilizacijski izostanak rusko ponašanje u Ukrajini, nekad u Afganistanu, pa i u Istočnoj Evropi, jednako kao ponašanje USA u Vijetnamu, Korejama, Nikaragvi, Panami, Libiji, Iraku, itd. Kakav je razlika kad strana vojna i politička sila jedne države uništava drugu, manju, zarad interesa pojedinih psihopata i njihovog bogaćenja :-) I kad takvo ponašanje drugi ljudi opravdavaju, ližući im guzice za mrvu hljeba i vizu...
Njanjavi

#6372 Re: AMERIKA

Post by Njanjavi »

Bravo helas.
Doslovno potpis.
Ko biva amer se nije mucio pokusavajuci osvojit djelove tih zemalja a tolika su sila wauuu.
Smjesne bajkice.
Point.

#6373 Re: AMERIKA

Post by Point. »

Njanjavi wrote: 14/04/2023 07:54 Nema odvratnije teme na forumu zbog krda ovih americkih ljuboguza.
I cim se neko ne slaze sa njihovim ostrascenim glorifikovanjem americke propagande odma je il rusofil il cetalj.
Ima dosta jacih vojnih sila od amerike samo nemaju svi tu imperatorsku doktrinu i kolonijalne aspiracije kao ameri a i pametnija sila nikad ne fleksa misice u prazno i na slabijem kao ameri.
Amer nikad nije bio mislilac vec siledzija koji na brutalnu silu pokusava doc do cilja do kojeg je nemoguće doc na silu.
Te američko propagandne bajkice da su nekad bili najveca sila na svjetu mogu prodavat svom uspavanom mutavom populusu al ni njima vise.
Sad jedino mogu mutavom bosnji koji nastavlja vjerovat u bajkicu u koju ne vjeruje ni amer vise.
Prenosi te prika i to opasno. Čuj Amer nema mozga :lol:

Koje su to vojno jače sile od Sjedinjenih Država, hajde nabroj ih. Rekao si da ih ima dosta.
swanfilter

#6374 Re: AMERIKA

Post by swanfilter »

Njanjavi wrote: 14/04/2023 07:54 Nema odvratnije teme na forumu zbog krda ovih americkih ljuboguza.

Jasta ...
djugum

#6375 Re: AMERIKA

Post by djugum »

Jao sta sve forum ne trpi...moderni rat se dobija u zraku, a zna se ko je tu tata. Rusi su pokazali sta mogu (air superiority & where is air defence :lol:) a kinezi se trude ali su jos daleko.
Pa cak iako se pogleda desert storm koji je bio prije 30 godina ovo izgleda sa vojnog aspekta impresivno, pri tom ne ulazim u moralnost ili ispravnost te operacije.

Ali mislim sve drugo na stranu, samo treba pogledati koliko ko ulaze u vojni sektor i svakom razumnoj osobi ce se sve samo kazati. :D
Svako ima pravo navijati ali...samo treba vidjeti kako se mokri snovi stovaoca ruske "mocne" armije pretvaraju u nocnu moru :D :D :thumbup: :bih:
Post Reply