AMERIKA
- ultima_palabra
#6326 Re: AMERIKA
Ovdje medju slabije obrazovanim ljudima, pogotovo ko radi samostalno kao kakav majstor, postoji percepcija da je Trump dobar za ekonomiju
A generalno medju Amerikancima ima dobar postotak ljudi koji bi za par stotina dolara manje poreza pristali i na diktaturu i na sjebavanje institucija i na mnogo sta drugo...
- jeza u ledja
#6327 Re: AMERIKA
Drugim rijecima, Trump je itekako popularan medju GOP glasacima.ultima_palabra wrote: ↑05/04/2023 04:21 Ovdje medju slabije obrazovanim ljudima, pogotovo ko radi samostalno kao kakav majstor, postoji percepcija da je Trump dobar za ekonomijuA generalno medju Amerikancima ima dobar postotak ljudi koji bi za par stotina dolara manje poreza pristali i na diktaturu i na sjebavanje institucija i na mnogo sta drugo...
Sve sto je potrebno da pobijedi na generalnim je sa mali broj normalnih ljudi ostane kuci jer misli da je Biden siguran pobjednik, jer misli da je Biden star, nedovoljno ovakav, onakav, bla bla, i da Trump ponovo bude predsjednik, sa cirka 25% glasova ukupnog glasackog tijela, ako i toliko.
A Trumpovi protestanti, na Manhattanu….valja doc na Manhattan jbg. Svakako je zemlja puna ljudi koji ga mrze, pogotovo tamo.
Hajd da vidimo kako ga Atlanta privodi, eee.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#6328 Re: AMERIKA
vićemo, ne sumnjam da je i dalje popularan, ali ne u mjeri u kojoj je bio
očekujem i da prajmarizi budu pravo gusti, pogotovo što će obojica izvaditi tešku artiljeriju i rokati jedan po drugom
očekujem i da prajmarizi budu pravo gusti, pogotovo što će obojica izvaditi tešku artiljeriju i rokati jedan po drugom
- ultima_palabra
#6329 Re: AMERIKA
Ja sam kontao da nema teorije ni da njegovi dodju u DC u velikom broju, ali se desilo... sad je ipak veca prpa jer je stotine tih zaglavilo pofino u zatvoru.jeza u ledja wrote: ↑05/04/2023 04:28Drugim rijecima, Trump je itekako popularan medju GOP glasacima.ultima_palabra wrote: ↑05/04/2023 04:21 Ovdje medju slabije obrazovanim ljudima, pogotovo ko radi samostalno kao kakav majstor, postoji percepcija da je Trump dobar za ekonomijuA generalno medju Amerikancima ima dobar postotak ljudi koji bi za par stotina dolara manje poreza pristali i na diktaturu i na sjebavanje institucija i na mnogo sta drugo...
Sve sto je potrebno da pobijedi na generalnim je sa mali broj normalnih ljudi ostane kuci jer misli da je Biden siguran pobjednik, jer misli da je Biden star, nedovoljno ovakav, onakav, bla bla, i da Trump ponovo bude predsjednik, sa cirka 25% glasova ukupnog glasackog tijela, ako i toliko.
A Trumpovi protestanti, na Manhattanu….valja doc na Manhattan jbg. Svakako je zemlja puna ljudi koji ga mrze, pogotovo tamo.
- jeza u ledja
#6330 Re: AMERIKA
Prajmariz kako je krenulo nece ni biti.
In other news, u WI je pobjedila liberalna kandidatkinja za njihov Vrhovni Sud. Ko je pratio, smatra se da su to bili najbitniji lokalni izbori ove godine, sa znacajem za cijelu zemlju.
I to koliko vidim sa poprilicnom razlikom, u drzavi koja je inace pola-pola.
- ultima_palabra
#6331 Re: AMERIKA
Ko, DeSantis? Nema on muda za tesku artiljeriju. Nijedan protivkandidat ne smije punom snagom udariti na Trumpa, mozda neki totalni autsajder.
Trump ce posamarati tu boraniju 2016 style
- jeza u ledja
#6332 Re: AMERIKA
Ali razlika je u tome i sto je on bio predsjednik u tom trenutku.ultima_palabra wrote: ↑05/04/2023 04:43Ja sam kontao da nema teorije ni da njegovi dodju u DC u velikom broju, ali se desilo... sad je ipak veca prpa jer je stotine tih zaglavilo pofino u zatvoru.jeza u ledja wrote: ↑05/04/2023 04:28
Drugim rijecima, Trump je itekako popularan medju GOP glasacima.
Na Manhattan, valja platit putarinu da dodjes na ostrvo.
Pa valja parkirat, eee.
Inace ima Trump itekako podrsku u predgradjima NY. Staten Island, Long Island, New Jersey itd.
Nisu vecina, ali ih ima itekako.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#6333 Re: AMERIKA
vidio sam da je nedavno gostovao kod Piersa, moram to preslušati prvo 
https://thehill.com/homenews/campaign/3 ... 28-points/
mada, vjerovatno ste u pravu
https://thehill.com/homenews/campaign/3 ... 28-points/
mada, vjerovatno ste u pravu
- ultima_palabra
#6334 Re: AMERIKA
Ti bogatasi sa Long Islanda su primjer ovih koji bi za manje poreze i guzice dali.jeza u ledja wrote: ↑05/04/2023 04:49Ali razlika je u tome i sto je on bio predsjednik u tom trenutku.ultima_palabra wrote: ↑05/04/2023 04:43
Ja sam kontao da nema teorije ni da njegovi dodju u DC u velikom broju, ali se desilo... sad je ipak veca prpa jer je stotine tih zaglavilo pofino u zatvoru.
Pa valja parkirat, eee.![]()
Inace ima Trump itekako podrsku u predgradjima NY. Staten Island, Long Island, New Jersey itd.
- ultima_palabra
#6335 Re: AMERIKA
Sto jos povecava misteriju Rona Johnsonajeza u ledja wrote: ↑05/04/2023 04:44Prajmariz kako je krenulo nece ni biti.
In other news, u WI je pobjedila liberalna kandidatkinja za njihov Vrhovni Sud. Ko je pratio, smatra se da su to bili najbitniji lokalni izbori ove godine, sa znacajem za cijelu zemlju.
I to koliko vidim sa poprilicnom razlikom, u drzavi koja je inace pola-pola.
- jeza u ledja
#6336 Re: AMERIKA
Ah, ma nisam mislio Hamptons, vec cim izadjes iz Brooklyna i Queens. U stvari i dijelovi Brooklyna.ultima_palabra wrote: ↑05/04/2023 05:03Ti bogatasi sa Long Islanda su primjer ovih koji bi za manje poreze i guzice dali.jeza u ledja wrote: ↑05/04/2023 04:49
Ali razlika je u tome i sto je on bio predsjednik u tom trenutku.
Pa valja parkirat, eee.![]()
-
Osmi Socrates
#6337 Re: AMERIKA
Sumnjam da Trump može (više) i blizu osvajanja opštih izbora. Osim ako Demokrate nešto gadno ne zajebu u međuvremenu. Nezavisni glasači bi presudili u korist Bidena.
Eventualno šta se može desiti je da neki glasači okrenu leđa i Bidenu i Trumpu, ukoliko bi se pojavio neki nezavisni kandidat koji može ponuditi opciju bližu sredini. Predviđa se da su sljedeći izbori šansa da nezavisni kandidat zabilježi ozbiljniji rezultat, ukoliko bi okršaj ponovo bio Biden vs Trump. I u tom slučaju Trump je na gubitku, jer ja jedino vidim nekog nezavisnog kandidata koji će uglavnom uzimati Trumpove glasove, tj. desniji dio glasačkog tijela.
Eventualno šta se može desiti je da neki glasači okrenu leđa i Bidenu i Trumpu, ukoliko bi se pojavio neki nezavisni kandidat koji može ponuditi opciju bližu sredini. Predviđa se da su sljedeći izbori šansa da nezavisni kandidat zabilježi ozbiljniji rezultat, ukoliko bi okršaj ponovo bio Biden vs Trump. I u tom slučaju Trump je na gubitku, jer ja jedino vidim nekog nezavisnog kandidata koji će uglavnom uzimati Trumpove glasove, tj. desniji dio glasačkog tijela.
- Jack Be Nimble
#6338 Re: AMERIKA
Trebao je biti crveni val u Novembru, pa na kraju nista. Ne moze biti popularniji nego 2020, a izgubio 7 miliona razlike.
Citava njihova retorika se svodi na drag show, woke i ostala sranja, nemaju sta drugo ponuditi. Ako mladi i zene budu glasali kao prije 6 mjeseci, tesko ce Trump moci bilo sta uraditi.
Citava njihova retorika se svodi na drag show, woke i ostala sranja, nemaju sta drugo ponuditi. Ako mladi i zene budu glasali kao prije 6 mjeseci, tesko ce Trump moci bilo sta uraditi.
- jeza u ledja
#6339 Re: AMERIKA
Ne moze biti popularniji, ali Biden moze biti manje popularan.Jack Be Nimble wrote: ↑05/04/2023 06:10 Trebao je biti crveni val u Novembru, pa na kraju nista. Ne moze biti popularniji nego 2020, a izgubio 7 miliona razlike.
Ako zene i mladi izadju kao prosle godine onda sigurno Trump gubi.
Mislim da je i dalje abortus od ogromnost znacaja za izlasnost. Izbori juce u Wisconsinu su jos jedan primjer toga, 10% razlike tamo u korist liberalnog sudije nije mala stvar. (Njihov Vrhovni sud je bio na putu da potpuno zabrani prava zena na abortus u slucaju pobjede konzervativnog sudije, plus imaju naj-gerrymandered distrikte u zemlji)
-
caros
#6340 Re: AMERIKA
Moj dojam je da je takozvanim centristima pun kurac gopovaca i svega što oni predstavljaju. Od sve učestalijih masovnih pucnjava i ranjavanja/ubistava, preko abortusa do cirkusa koje provode MTG i slični. Inshallah, 2024. godine je sahrana ovih fašista.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6341 Re: AMERIKA
Rijetko kad kad padnes se mozes dignutiOsmi Socrates wrote: ↑05/04/2023 05:38 Sumnjam da Trump može (više) i blizu osvajanja opštih izbora. Osim ako Demokrate nešto gadno ne zajebu u međuvremenu. Nezavisni glasači bi presudili u korist Bidena.
Ovo je gotovo ja mislim
Vecina ceka da ga se makne
-
Avetinho
#6342 Re: AMERIKA
Bas zato je dobar Demokratama.Truba wrote: ↑05/04/2023 13:55Rijetko kad kad padnes se mozes dignutiOsmi Socrates wrote: ↑05/04/2023 05:38 Sumnjam da Trump može (više) i blizu osvajanja opštih izbora. Osim ako Demokrate nešto gadno ne zajebu u međuvremenu. Nezavisni glasači bi presudili u korist Bidena.
Ovo je gotovo ja mislim
Vecina ceka da ga se makne
-
biglebovski
#6343 Re: AMERIKA
Jeste, inace ljudi kad biraju predsjednika prvo kontaju kakav je njegov odnos prema pitanju "abortusa"jeza u ledja wrote: ↑05/04/2023 13:41 Mislim da je i dalje abortus od ogromnost znacaja za izlasnost. Izbori juce u Wisconsinu su jos jedan primjer toga, 10% razlike tamo u korist liberalnog sudije nije mala stvar. (Njihov Vrhovni sud je bio na putu da potpuno zabrani prava zena na abortus u slucaju pobjede konzervativnog sudije, plus imaju naj-gerrymandered distrikte u zemlji)
- jeza u ledja
#6344 Re: AMERIKA
To je jedna od najbitnijih stvari u zivotu. A vazna je i onima koji su protiv.biglebovski wrote: ↑05/04/2023 15:19Jeste, inace ljudi kad biraju predsjednika prvo kontaju kakav je njegov odnos prema pitanju "abortusa"jeza u ledja wrote: ↑05/04/2023 13:41 Mislim da je i dalje abortus od ogromnost znacaja za izlasnost. Izbori juce u Wisconsinu su jos jedan primjer toga, 10% razlike tamo u korist liberalnog sudije nije mala stvar. (Njihov Vrhovni sud je bio na putu da potpuno zabrani prava zena na abortus u slucaju pobjede konzervativnog sudije, plus imaju naj-gerrymandered distrikte u zemlji)Tek poslije toga se bave nebitnijim stvarima tipa ekonomije, inflacije, poreza, nacionalne sigurnosti, kriminala...
Shvatam zasto to neki inceli ne bi razumjeli.
- Saian
#6345 Re: AMERIKA
He got evribadiz tejpsultima_palabra wrote: ↑05/04/2023 05:12Sto jos povecava misteriju Rona Johnsonajeza u ledja wrote: ↑05/04/2023 04:44
Prajmariz kako je krenulo nece ni biti.
I to koliko vidim sa poprilicnom razlikom, u drzavi koja je inace pola-pola.Demokrate su uzeli sve izbore u Wisconsinu zadnjih x godina, ali Ron stoji postojan kano klisurina
A nije ni neki umjerenjak, niti frajer s karizmom.
-
biglebovski
#6346 Re: AMERIKA
Ti inceli, jesu li sada sa tobom u sobi?jeza u ledja wrote: ↑05/04/2023 15:31To je jedna od najbitnijih stvari u zivotu. A vazna je i onima koji su protiv.biglebovski wrote: ↑05/04/2023 15:19
Jeste, inace ljudi kad biraju predsjednika prvo kontaju kakav je njegov odnos prema pitanju "abortusa"Tek poslije toga se bave nebitnijim stvarima tipa ekonomije, inflacije, poreza, nacionalne sigurnosti, kriminala...
Shvatam zasto to neki inceli ne bi razumjeli.![]()
- jeza u ledja
#6347 Re: AMERIKA
Pricaj malo jos o tome, sta te muci? Kako ti mozemo pomoci?biglebovski wrote: ↑05/04/2023 15:44Ti inceli, jesu li sada sa tobom u sobi?jeza u ledja wrote: ↑05/04/2023 15:31
To je jedna od najbitnijih stvari u zivotu. A vazna je i onima koji su protiv.
Shvatam zasto to neki inceli ne bi razumjeli.![]()
-
biglebovski
#6348 Re: AMERIKA
Nema tu pomoći. Možda jedino neki hormoni pa gender-pod-nož i dobre sise da mi narastu. Da osjetim kako je biti žena. Daje li Biden-ov režim kakve poticaje za to, da se prijavim iz Bosne, hoće li me pogurati malo?
- jeza u ledja
#6349 Re: AMERIKA
Moras prvo primiti vakcinu.
-
biglebovski
#6350 Re: AMERIKA
Znači, ništa i od tranzicije. Baš pretjeruju sa tim vakcinama.