Sebija ih je bukvalno na zor pustila u upotrebu da bi opravdala njihovu nabavku i pokusala spasiti guzove sebi i ovima koji su te respiratore nabavili po njenom nalogu, a koji su danas osudjeni.. Mnoge ostale zdravstvene ustanove su iste te respiratore odbijali da prime.. Ona ih je pustila u upotrebu iako je bila svjesna da ti uredjaji nisu za to namijenjeni.. Koliko danas treba krenuti na tu kuju i podnijieti krivicnu prijavu za ubistva sa predomisljajem.. Sahraniti tu zlocinacku organizaciju za sva vremena..sumirprimus wrote: ↑05/04/2023 13:24auu ne vidim dobro jel ono to taj malinator? jel ono nek spojen na njega?tramvajtrojka wrote: ↑05/04/2023 13:21
Zbog kriminala i korupcije ova zena je spojena na kineske usisivace i zasigurno nije ih prezivjela ovo je isto tako mogao biti neko moj il tvoj , da zbog kriminala su unistavani ljudski zivoti
al haj hajka na bosnjake najlakse je tako reci![]()
![]()
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
laik1981
#91651 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- anelsol
#91652 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nisu mladomuslimani nego nacisti i ustaše. Pa jbt. nekad stvarno nemaš rezona ni mjere. Gdje izvuče Palestinskog muftiju?dr_Evil wrote: ↑05/04/2023 13:08Cek, cek, zar ono nisu mladomuslimani dovodili Palestinskog muftiju u BiH tokom WWII da dokazu svoju privrzenost fasizmu ili borbi protiv jevreja, takodjer borbu protiv AMerikanaca. I sad seka o Palestini, pa historija je zaista majka znanja.Prpa.ba wrote: ↑05/04/2023 13:03
Dobro ih je Sebija opisala, oci su im krvave od mrznje, ne vide oni nista i hrle u Palestinu kao guske u maglu.
Kolicina autosovinizma i mrznje prema samom sebi je zaista odlican rezultat rada Zagreba i Beograda, kao i americkog NVO sektora po Sarajevu. Fino su nas skuhali u proteklih 20 godina, i sada otvaraju novu fazu.
Ishod nam je vec opisan u non-paperima, ali mislim da je okretanje Vucica americi potez koji je prosirio apetite i sada je samo pitanje dana kad ce Dritan Konakovic krenuti u "Otvoreni Balkan", dakle BiH kao clanica srpskog sveta, a katolicka FBiH ce biti manja autonomija unutar srpskog sveta pod nadzorom Zagreba.
Bosnjaci ce imati izbor glasati kako tzv americka ambasada kaze ili nikako. U zamjenu, nabacice nam fasadu na logor i imacemo javni prevoz.
Nesto kao Cecenija.
Cek, cek, zar ono nije Alija potpisao RS i dozvolio im specijalne veze sa Srbijom i tako stvorio srpski svet, i tako dao izravnu kontrolu Srbiji na 45% BiH i kontrolu 33% vlasti BiH na razini domovine.
Cek, cek, zar nisu oni iz SDFA pustili da se mjesta genocida u srebrenici obnove i naprave farme na njima?
Cek, cek, zar nije ALijin Reis Ceric, najobrazovaniji Reis ikada isao u Ceceniju pa hvalio RUsiju i kako su se pobrinuli za muslimane, i da to treba da bude uzor ovim nasima?
Last edited by anelsol on 05/04/2023 13:36, edited 1 time in total.
- Baltazar_khan
#91653 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Danas je godisnjica smrti doktora Pasagica kojeg su ubili Sebija i njena bagra.tramvajtrojka wrote: ↑05/04/2023 13:21Prpa.ba wrote: ↑05/04/2023 12:13 Patolosku mrznju prema SDA na stranu, kako se niko od ovih forumasa (valjda Bosnjaka) koji slave oslobadjajucu presudu Jelki ne zapita zasto uz njih slave i profili poput djecaka, Novaka, Labudana, tramvaja..
Makar malo da stanete i razmislite, pusti prpe, mulahusice i ostale, otkud u slavlju sa onima za koje ste "muje" i "talibani" samo to ne smiju reci.
Mislite da se raduju zato sto zele da se Bosnjaci "prociste od korupcije"?
Ili je ipak posrijedi radovanje tome sto su slomili neprijatelja, a dolaze novi pregovaraci koji imaju presude da nisu svjesni, koji ne znaju voditi ni mjesnu zajednicu, i sa kojima ce se lakse zavrsiti ovu muku zvanu BiH?![]()
Zbog kriminala i korupcije ova zena je spojena na kineske usisivace i zasigurno nije ih prezivjela ovo je isto tako mogao biti neko moj il tvoj , da zbog kriminala su unistavani ljudski zivoti
al haj hajka na bosnjake najlakse je tako reci![]()
Code: Select all
https://d*e*p*o.ba/clanak/200707/dr-pasagic-zrtva-sistema-hoce-li-nam-sebija-izetbegovic-objasniti-kako-je-zalutao-na-podhrastoveCode: Select all
https://www.klix.ba/vijesti/bih/supruga-preminulog-dr-pasagica-moj-muz-je-zrtva-naseg-zdravstvenog-sistema-a-ne-koronavirusa/200406113 - tandmand
#91654 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jao, jao . vidi onaj tamo prvi red kako se bivši partizan Janko Bobetko divi ustaškom emigrantu Gojku Šušku.
-
kluz franjo
#91655 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Horsko lelekanje ŽK-fanatikosa i BI-mulahuseina se nastavlja...
Svako ko umišlja da su Fadil, Fahro i Fikret "glave Bošnjaka i BiH"... taj se sasvim zasluženo (i) danas osjeća popišano i posrano.
Svako ko umišlja da su Fadil, Fahro i Fikret "glave Bošnjaka i BiH"... taj se sasvim zasluženo (i) danas osjeća popišano i posrano.
-
palermo
#91656 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jebo te zivot, pise covjek kao da je sto godina proslo od tada I kao da niko vise nije ziv ko se sjeca tih vremena.
Dobro su nas skuhali, pri tom je sasvim nebitno je li drug evil onaj koji je skuhan ili onaj koji kuha....rezultat je isti...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#91657 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nepovjerenje vladi je vec uruceno sudskom presudom premijera i on kao osudjeni kriminalac po ustavu i zakonu ne moze vise da radi tu duznost.Kada padne premijer pada vlada, u ovom slucaju Jelka moze biti V.D. Premijer na odredjen period, mislim da je to sest mjeseci do uspostave nove vlade.KS primjer, mislim da je isti uskladjen zakon kantona i pederacije.Fadil od jutros vise nije premijer, on je osudjeni kriminalac i tacka.tandmand wrote: ↑05/04/2023 13:21Pici, valjda odluka o nepovjerenju vladi Federacije treba proći Dom naroda. Da li se to može ikako uraditi za vladu u tehničkom mandatu?
Jedina utješna nagrada za SDA je da Fadil dobije "Home Office" iz kojeg bi vodio vladu.
Sada SDA ima dva loša izbora, da prihvate HDZ-USA-SCHMIDT novu vladu ili da blokiraju i čuvaju staru u kojoj će Jelka Miličević da im kroji gače.
Kako god izgubili su. U najboljem slučaju mi zbog SDA kratkovidosti dobijamo vlast u kojem "muslimansku kvotu" čine Sejdo Bajramović klonovi (prva serija, jako loša, nisu baš identični)
Desetljeće pušenja opijuma je došlo na naplatu. Nemam nikakav problem sa tim što će kriminalci iz SDA u zatvor ali je problem što se sa dokazanim podržavateljima UZP i genocida, koji su isto tako korumpirani pravi geto za Bošnjake.
Hajde što će Fadil, Malina i drugi iza žice ... a je li to razlog da i ostalih cirka 2 miliona Bošnjaka stave iza žice?
- Prpa.ba
#91658 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Horska kakofonija alternativnih cinjenica donesenih iz Zagreba, Beograda i iz tzv americke ambasade kroz "civilno drustvo".
Ako ne bude kriticne mase da im se suprotstavi, bit cemo prvi narod koji je dobrovoljno izgubio status politickog naroda. Uz aplauze i snazne objave raznih Dritana K. po drustvenim mrezama.
Ako ne bude kriticne mase da im se suprotstavi, bit cemo prvi narod koji je dobrovoljno izgubio status politickog naroda. Uz aplauze i snazne objave raznih Dritana K. po drustvenim mrezama.
- tandmand
#91659 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Konstatacija ti je dobra.kluz franjo wrote: ↑05/04/2023 13:31 Horsko lelekanje ŽK-fanatikosa i BI-mulahuseina se nastavlja...
Ali znaš li ti možda ko su stvarno "glave Bošnjaka i BiH", možeš nam nabrojati?
Ako ih nema onda su Bošnjaci stvarno obezglavljeni.
Zauzvrat ja ti mogu nabrojati "glave Hrvata i Srba u BiH" koji rade na rasturanju države.
-
Hakiz
#91660 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
noviforumas
#91661 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa kad je alternativa Dritanu K. lik kojem su sad prvi (i jedini) prioritet Sebija i Osmica, tesko da mozemo uopste govoriti o politickom narodu.Prpa.ba wrote: ↑05/04/2023 13:34 Horska kakofonija alternativnih cinjenica donesenih iz Zagreba, Beograda i iz tzv americke ambasade kroz "civilno drustvo".
-
Novak20
#91662 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Otkud vam to da nešto slavim ?BAK-eV wrote: ↑05/04/2023 12:19Pa to je odraz stanja plitke svijesti u drustvu.Prpa.ba wrote: ↑05/04/2023 12:13 Patolosku mrznju prema SDA na stranu, kako se niko od ovih forumasa (valjda Bosnjaka) koji slave oslobadjajucu presudu Jelki ne zapita zasto uz njih slave i profili poput djecaka, Novaka, Labudana, tramvaja..
Makar malo da stanete i razmislite, pusti prpe, mulahusice i ostale, otkud u slavlju sa onima za koje ste "muje" i "talibani" samo to ne smiju reci.
Mislite da se raduju zato sto zele da se Bosnjaci "prociste od korupcije"?
Ili je ipak posrijedi radovanje tome sto su slomili neprijatelja, a dolaze novi pregovaraci koji imaju presude da nisu svjesni, koji ne znaju voditi ni mjesnu zajednicu, i sa kojima ce se lakse zavrsiti ovu muku zvanu BiH?![]()
Misli se/slavi se, da se nesto veliko postiglo a u stvari za par sedmica sve isto ako ne i gore.![]()
Prije dvije godine sam pisao kako se rasformirao stožer CZ samo da se Solak dovede na prvu poziciju i da se Jelka izblokira u odlučivanju u vezi ove i drugih nabavki CZ F BiH. Jelka je ostavljena da obavi tehnički dio posla i sprovede odluku koju je donio Novalić, a koliko je kriva vidjet ćemo u drugostepenom postupku.
A da mi je drago kada kriminalci budu osuđeni to ne sporim. Ako osude i Jelku nemam ništa protiv.
Svi oni rade sa parama koje mi ubacimo u budžet pa neka ubuduće paze bolje na naše pare i na nas.
-
Hakiz
#91663 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dodik, Čović, Milanović, Plenković, Vučić.tandmand wrote: ↑05/04/2023 13:36Konstatacija ti je dobra.kluz franjo wrote: ↑05/04/2023 13:31 Horsko lelekanje ŽK-fanatikosa i BI-mulahuseina se nastavlja...
Zauzvrat ja ti mogu nabrojati "glave Hrvata i Srba u BiH" koji rade na rasturanju države.
Bakir, Dino i firma su samo izvršioci/izvršitelji.
- uglavnomja
#91664 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
da se malo vratimo u svakodnevnicu, mada ovo moze biti i crna hronika
naka amela zaposlila dvoje preko kumskih veza i zeta
Do posla po rodbinsko-kumskoj vezi: Razotkrivamo namještanje konkursa i zapošljavanje u PUFBiH
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... bih-849548
zatim lopovi iz pdv-a, mito, mo's misliti
i onda godisnji odmor sa 70% plate
Mito u UIO BiH: Šefici Majstorović i crnokošuljašima suspenzija i umanjenje plate
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... ate-850087
naka amela zaposlila dvoje preko kumskih veza i zeta
Do posla po rodbinsko-kumskoj vezi: Razotkrivamo namještanje konkursa i zapošljavanje u PUFBiH
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... bih-849548
zatim lopovi iz pdv-a, mito, mo's misliti
i onda godisnji odmor sa 70% plate
Mito u UIO BiH: Šefici Majstorović i crnokošuljašima suspenzija i umanjenje plate
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... ate-850087
-
Hakiz
#91665 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja čestitam Čoviću. On i njegovi ni za šta nisu krivi, a sa strane se smješkaju posmatrajući rat građana i Bošnjaka, kao i Bošnjaka unutar sebe.
-
palermo
#91666 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
noviforumas wrote: ↑05/04/2023 13:39Pa kad je alternativa Dritanu K. lik kojem su sad prvi (i jedini) prioritet Sebija i Osmica, tesko da mozemo uopste govoriti o politickom narodu.Prpa.ba wrote: ↑05/04/2023 13:34 Horska kakofonija alternativnih cinjenica donesenih iz Zagreba, Beograda i iz tzv americke ambasade kroz "civilno drustvo".
A sto se tice ovog gore spomenutog ja se jedino nadam da reis ima dovoljno snage I moci da.mu kaze, stani..promisli, ne.lupaj....jebat ga, kad.ja kao strogi sekularista moram gledati u reisa...
Ova druga elita, politicka, intelektualna, kulturna ocito me.postoji
- dr_Evil
#91667 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa vuce me za jezik sa ovom Palestinom od Seke.
Daj nemoj da me zezas kolega, cuj nisu mladomuslimani, nego nacisti i ustase. Mladomuslimani valjda nisu isli u SS divizije, nego imali geriski pokret, hocemo li sad tako ucit historiju? Jel im mrzak bio Hitler i italijanski okupator, ili je ipak bilo ok biti u trecem rajhu ali van NDH-azije.
Jesu li Mladi muslimani nakon maja 1943 opet usli u El-Hidaju, da li je El-Hidaja bila u organizaciji dovodjenja Muftije.
Njihovi snovi u autononiji unutar treceg rajha, svaka cast, ali ne zasluzuju casno ime kada je u pitanju drugi rat.
- basicm
#91668 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vidis i sam da se o Bosnjacima najvise brinu ovi forumasi “ko fol” gradjanski orjentisaniPrpa.ba wrote: ↑05/04/2023 13:34 Horska kakofonija alternativnih cinjenica donesenih iz Zagreba, Beograda i iz tzv americke ambasade kroz "civilno drustvo".
Ono sve protiv sda pa zakaci malo i istoriju pa izmjeni pa podvali…
- ZoomZoomKiwi
#91669 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Politički narod je ovdje uništen 1463., mi od tad mašemo okupatorskim zastavama.
- tandmand
#91670 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovo je stvarno dobropici wrote: ↑05/04/2023 13:33 Nepovjerenje vladi je vec uruceno sudskom presudom premijera i on kao osudjeni kriminalac po ustavu i zakonu ne moze vise da radi tu duznost.Kada padne premijer pada vlada, u ovom slucaju Jelka moze biti V.D. Premijer na odredjen period, mislim da je to sest mjeseci do uspostave nove vlade.KS primjer, mislim da je isti uskladjen zakon kantona i pederacije.Fadil od jutros vise nije premijer, on je osudjeni kriminalac i tacka.
Pored krize za novu vladu sad ćemo imati krizu i u pogledu stare vlade.
Vlada jednog, čovjeka, pardon žene - Jelke

-
kluz franjo
#91671 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Za mene su sve "glave pred zakonom iste", a i ne spadam u one kojima trebaju plemenski poGLAVAri.tandmand wrote: ↑05/04/2023 13:36Konstatacija ti je dobra.kluz franjo wrote: ↑05/04/2023 13:31 Horsko lelekanje ŽK-fanatikosa i BI-mulahuseina se nastavlja...
A svi oni kojima su "glave" bakiri, dragani, miloradi i slični, ti se s' pravom trebaju osjećati popišano i posrano.
To posebno važi za one koji danas kukaju zbog "diskriminacije" KRIMINALACA iz "reda Bošnjačkog naroda".
- basicm
- ZoomZoomKiwi
#91673 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne mislim, to nije bila naša bitka, iako smo poslali jedan kontigent čisto da pomognemo. Naša bitka je izgubljena 1463. i finalno 1482. i od tad nemamo svoje države/kraljevine/republike. Možda nam je od tad pa do danas najbolje bilo pod Austrijancima. Naglasak na ovo pod, jer smo od tad pa evo do danas pod nečijom šapom.
Kako očekivati od naroda kojim upravljaju strane sile već evo šeststotina godina da bude političan ili čak državotvoran. Vječiti podanici slabog uma i još manjih muda.
Last edited by ZoomZoomKiwi on 05/04/2023 13:52, edited 1 time in total.
-
Dimu1927
#91674 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
tek kad presuda bude pravosnazna ne moze biti premijerpici wrote: ↑05/04/2023 13:33
Nepovjerenje vladi je vec uruceno sudskom presudom premijera i on kao osudjeni kriminalac po ustavu i zakonu ne moze vise da radi tu duznost.Kada padne premijer pada vlada, u ovom slucaju Jelka moze biti V.D. Premijer na odredjen period, mislim da je to sest mjeseci do uspostave nove vlade.KS primjer, mislim da je isti uskladjen zakon kantona i pederacije.Fadil od jutros vise nije premijer, on je osudjeni kriminalac i tacka.
- dr_Evil
#91675 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A jok, to pleme su nagradili okupatori, i dan danas ih jos uvijek nagradjuju, otvaraju im fabrike, prave im seminare privrede, prodaju im oruzje, i tako.