Kako moze biti Marsela, a u SDA.Adovkatica Marsela Bajramović koja je pravni zastupnik bivšeg šefa Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudina Solaka prvostepenom presudom na šest godina zatvora kazala je kako se ne slažu sa osuđujućim dijelom presude i da on ne proizilazi iz dokaza.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- dr_Evil
#91551 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
HD_2015
#91552 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Moja greška, kolega @laik je ukazao na to.
- Roccohljup
#91553 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Onda da mu halalimo jer kad moze jelka nek moze i on?Prpa.ba wrote: ↑05/04/2023 11:20Pa evo Jelka je dokaz da se mozes baviti korupcijom a da se ne desi nista.Roccohljup wrote: ↑05/04/2023 11:17 Ko je kriv fadilu što se bavio kriminalom i korupcijom? da je bio čist ne bi ga imali za šta uhvatiti (na stranu što je nesposoban)![]()
Samo treba biti katolik i sve moze.
- dr_Evil
#91554 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Oh, pa naravno da je znala. Znala, i pustila ih, prvo jer je se ne tice nije treci entitet(virtuelni), a drugo naguzila ih.,Student_u_Ostavci wrote: ↑05/04/2023 11:31Ne, malo mi nelogična priča da ona nije znala šta se radi?!dr_Evil wrote: ↑05/04/2023 11:25
Jer su hadzije sebi podijelili rejone. Kriminal za koji Jelka moze biti odgovorna trazi pod ovdje:
https://www.hercegovina.info/vijesti/istrazili-smo/![]()
DA li su ovi uspjeli dokazati da je znala i nije djelovala po svojim nadleznostima to je nesto drugo. Njoj se nije sudilo za udruzenje radi cinjenja krivicnog djela kao ovoj trojici, nego za nesavjestan rad.
U svakom slucaju, Jelka, kao i skoro citav HDZ trebaju da vise radi kriminala, ali ne za ovo.
-
HD_2015
#91555 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mislim da upadamo u kolektivnu zamku da na kraju ispada Bakir je kriv za sve.
Uništavanje države je počelo puno prije Bakira. Kod Bošnjaka, SDA je najodgovornija za ovakvu situaciju, ali nisu jedini krivci. Koliko vidim, nema nevinih - pitanje je samo koliko je ko kriv.
Zašto je zamka? Izlazak iz SDA i prelazak u NiP abolira za sve grijehe iz prošlosti. Znam ljudi koji su sada u NiP, ali sve što imaju imaju zahvaljujući SDA. Da im nijebilo SDA, vjerovatno bi prodavali paprike na pijaci.
Gledamo utakmicu sa istim igračima u drugim dresovima i nadamo se da će biti bolje. Zašto mislimo da će biti puno bolje kada ne bude Bakira i Sebije? Zbog tramvajske pruge?
Naravno, tu su i druge stranke koje su imale priliku: SDP, SZBiH, SBB...
Uništavanje države je počelo puno prije Bakira. Kod Bošnjaka, SDA je najodgovornija za ovakvu situaciju, ali nisu jedini krivci. Koliko vidim, nema nevinih - pitanje je samo koliko je ko kriv.
Zašto je zamka? Izlazak iz SDA i prelazak u NiP abolira za sve grijehe iz prošlosti. Znam ljudi koji su sada u NiP, ali sve što imaju imaju zahvaljujući SDA. Da im nijebilo SDA, vjerovatno bi prodavali paprike na pijaci.
Gledamo utakmicu sa istim igračima u drugim dresovima i nadamo se da će biti bolje. Zašto mislimo da će biti puno bolje kada ne bude Bakira i Sebije? Zbog tramvajske pruge?
Naravno, tu su i druge stranke koje su imale priliku: SDP, SZBiH, SBB...
Last edited by HD_2015 on 05/04/2023 11:39, edited 1 time in total.
- Student_u_Ostavci
#91556 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znači svjesno prikrivala činjenje teškog krivičnog djela?dr_Evil wrote: ↑05/04/2023 11:35Oh, pa naravno da je znala. Znala, i pustila ih, prvo jer je se ne tice nije treci entitet(virtuelni), a drugo naguzila ih.,Student_u_Ostavci wrote: ↑05/04/2023 11:31
Ne, malo mi nelogična priča da ona nije znala šta se radi?!![]()
DA li su ovi uspjeli dokazati da je znala i nije djelovala po svojim nadleznostima to je nesto drugo. Njoj se nije sudilo za udruzenje radi cinjenja krivicnog djela kao ovoj trojici, nego za nesavjestan rad.
U svakom slucaju, Jelka, kao i skoro citav HDZ trebaju da vise radi kriminala, ali ne za ovo.
Sumnjam baš da je to zakonom dozvoljeno ali okej, treba poštovati odluku suda a i drago mi je zbog kvazimalinara Fikre.
- dr_Evil
#91557 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Svjesno 100%Student_u_Ostavci wrote: ↑05/04/2023 11:39
Znači svjesno prikrivala činjenje teškog krivičnog djela?
Sumnjam baš da je to zakonom dozvoljeno ali okej, treba poštovati odluku suda a i drago mi je zbog kvazimalinara Fikre.
Zakonski naravno da nije, ali opet je pitanje da li su uspjeli dokazati, ili nisu imali dokaze ili se nisu trudili. Sta god od to dvoje.
- Roccohljup
#91558 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Meni je shega sva ova kuknjava Sda kako eto pravosudni sistem pod uicajem nekog.....a isti oni zajedno sa hdz i bracom iz rs decenijama isti urusavali i kontrolisali kros postavljanje svojih nesposobnih i korumpiranih kadrova
karma is bitch
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#91559 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nego pade pederalna vlada, sta ce sad lendo podrumaš, trcat gologuz titovom i vikat ugrozba i nepravda.
-
samoyu
-
sajber87
#91561 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovo je samo pocetak, krupnije stvari dolaze, ovo je topla kamilica sta nam slijedi.
God bless america
God bless america
-
archi_a
#91562 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jedan fening se nije mogao povući bez znanja, saglasnosti, odobrenja i potpisa ministrice finansija Jelke za nabavku respiratora za područje entiteta fBiH. Prve respiratore su i isporučili sveučilišnoj bolnici Mostar. Jelka Miličević ministrica finansija u entitetu fBiH, prva i jednaka sa Novalić Fadilom. ČAK NI ZA NESAVJESTAN RAD NIJE OSUĐENA?!?
Samo razmislite o čemu se ovdje radi! Obraćam se vama, drage kolege, koji razmišljate svojom glavom. Sa ovim drugima nemam o čemu komunicirati.
Sutra slijedi naredni korak-pokušaj, vezano za isti projekat.
Samo razmislite o čemu se ovdje radi! Obraćam se vama, drage kolege, koji razmišljate svojom glavom. Sa ovim drugima nemam o čemu komunicirati.
Sutra slijedi naredni korak-pokušaj, vezano za isti projekat.
-
noviforumas
- dr_Evil
#91564 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa bolan imas li postovanja prema sebi, napustio si ovu temuarchi_a wrote: ↑05/04/2023 11:54 Jedan fening se nije mogao povući bez znanja, saglasnosti, odobrenja i potpisa ministrice finansija Jelke za nabavku respiratora za područje entiteta fBiH. Prve respiratore su i isporučili sveučilišnoj bolnici Mostar. Jelka Miličević ministrica finansija u entitetu fBiH, prva i jednaka sa Novalić Fadilom. ČAK NI ZA NESAVJESTAN RAD NIJE OSUĐENA?!?
Sutra slijedi naredni korak-pokušaj, vezano za isti projekat.![]()
archi_a wrote: ↑28/03/2023 13:11 Ekipica, došlo je vrijeme da se pozdravimo. Išaret koji mi je došao nije me ušutkao, već naprotiv naveo me na razmišljanje kome i čemu poklanjam svoje vrijeme. Sa kim ja to tabirim o temama, koje krive Drine pokušavam da ispravim i sa kojim nepoznatim personama vodim prepisku? Vrijeme nismo osvojili, vrijeme nam je poklonjeno i ono curi. Da li je najpametnije da propuštamo svoje vrijeme gubljenjem istog u raspravama i objašnjavanjima sa totalno nebitnim likovima? Stvarni život je izvan foruma, tamo se dokazujte, a ja više neću dopuštati anonimusima da mi uzimaju ni deseti dio pažnje kao do sada. Aparatčici, nosači flajera, muftači koji iza ćoška vire ne bil im se ovi što su zauzeli fotelje smilovali pa ih počastili nekom sadakom, podguzne muhe, imate mahanje. Ostalim kolegama, prema onome kako se ophode, ljudima prije svega, veliki pozdrav. Čitamo se i gledamo se na nekoj normalnijoj temi u neko normalnije vrijeme. Ne dajte im svoje vrijeme, ne dajite botovima hranu. Živite život, jebo rasprave sa nebitnim likovima. Bosna će opstati i mi u njoj. Na greškama se uči. Živili.
Mislim da sam svojim dugogodišnjim pisanjem na forumu više dao nego što sam dobio. Ako sam i trunku pozitivnog napravio, nekoga svojim pisanjem obradovao ili uljepšao mu dan biću zadovoljan, bogatiji sam čovjek.
Gospodična, ti nisi pobjedila, ti si samo bila triger koji mi otvara oči i kaže bježi što dalje od snobova nedorečenih.
Kažeš KURCOBOLJA? Damski nema šta. To kako vam je dato da radite dovest će do toga da će ovdje ordinirati 10 20 likova koji će se do podne svađati međusobno, a od podne čoporativno napadati na nekog zalutalog jadnika koji će doći i napisati post. Već viđeno na forumu suseda.
- Student_u_Ostavci
#91565 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nekome treba dokazivati da se pare za kupovinu bilo čega u Federaciji trebaju povući iz finansija uz Jelkin potpis?dr_Evil wrote: ↑05/04/2023 11:41Svjesno 100%Student_u_Ostavci wrote: ↑05/04/2023 11:39
Znači svjesno prikrivala činjenje teškog krivičnog djela?
Sumnjam baš da je to zakonom dozvoljeno ali okej, treba poštovati odluku suda a i drago mi je zbog kvazimalinara Fikre.![]()
Zakonski naravno da nije, ali opet je pitanje da li su uspjeli dokazati, ili nisu imali dokaze ili se nisu trudili. Sta god od to dvoje.
- dr_Evil
#91566 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako mene pitas treba njezin potpis, kako djeluje krizni stab i civilna zastita, pojma nemam zaboravio sam, davno smo to taborili ima 2 godine.Student_u_Ostavci wrote: ↑05/04/2023 12:02Nekome treba dokazivati da se pare za kupovinu bilo čega u Federaciji trebaju povući iz finansija uz Jelkin potpis?![]()
Rekoh ti, jedini razlog zasto ona ne visi je jer su hadzije sebi podijelili rejone. Ne moze Fadil visit sto je ALuminij unisten, iako je unisten za njegove vlade, efektivnu vlast on tu nema iako bi trebao da ima.
- tramvajtrojka
#91567 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa ugrozeni bosnjaci osudilo fadila mumina zato i treba da odbrani bosnjake od nasrtaja suda BiHdr_Evil wrote: ↑05/04/2023 11:56Pa bolan imas li postovanja prema sebi, napustio si ovu temuarchi_a wrote: ↑05/04/2023 11:54 Jedan fening se nije mogao povući bez znanja, saglasnosti, odobrenja i potpisa ministrice finansija Jelke za nabavku respiratora za područje entiteta fBiH. Prve respiratore su i isporučili sveučilišnoj bolnici Mostar. Jelka Miličević ministrica finansija u entitetu fBiH, prva i jednaka sa Novalić Fadilom. ČAK NI ZA NESAVJESTAN RAD NIJE OSUĐENA?!?
Sutra slijedi naredni korak-pokušaj, vezano za isti projekat.![]()
archi_a wrote: ↑28/03/2023 13:11 Ekipica, došlo je vrijeme da se pozdravimo. Išaret koji mi je došao nije me ušutkao, već naprotiv naveo me na razmišljanje kome i čemu poklanjam svoje vrijeme. Sa kim ja to tabirim o temama, koje krive Drine pokušavam da ispravim i sa kojim nepoznatim personama vodim prepisku? Vrijeme nismo osvojili, vrijeme nam je poklonjeno i ono curi. Da li je najpametnije da propuštamo svoje vrijeme gubljenjem istog u raspravama i objašnjavanjima sa totalno nebitnim likovima? Stvarni život je izvan foruma, tamo se dokazujte, a ja više neću dopuštati anonimusima da mi uzimaju ni deseti dio pažnje kao do sada. Aparatčici, nosači flajera, muftači koji iza ćoška vire ne bil im se ovi što su zauzeli fotelje smilovali pa ih počastili nekom sadakom, podguzne muhe, imate mahanje. Ostalim kolegama, prema onome kako se ophode, ljudima prije svega, veliki pozdrav. Čitamo se i gledamo se na nekoj normalnijoj temi u neko normalnije vrijeme. Ne dajte im svoje vrijeme, ne dajite botovima hranu. Živite život, jebo rasprave sa nebitnim likovima. Bosna će opstati i mi u njoj. Na greškama se uči. Živili.
Mislim da sam svojim dugogodišnjim pisanjem na forumu više dao nego što sam dobio. Ako sam i trunku pozitivnog napravio, nekoga svojim pisanjem obradovao ili uljepšao mu dan biću zadovoljan, bogatiji sam čovjek.
Gospodična, ti nisi pobjedila, ti si samo bila triger koji mi otvara oči i kaže bježi što dalje od snobova nedorečenih.
Kažeš KURCOBOLJA? Damski nema šta. To kako vam je dato da radite dovest će do toga da će ovdje ordinirati 10 20 likova koji će se do podne svađati međusobno, a od podne čoporativno napadati na nekog zalutalog jadnika koji će doći i napisati post. Već viđeno na forumu suseda.
- sinuhe
#91568 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Treca godina kako traju napadi na Ameriku od prvog javljanja Blinkena ali bez da iko reaguje.
- Baltazar_khan
#91569 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
https://www.youtube.com/watch?v=7R5A0pg4oN8
pustit im ovo u zatvoru svako jutro, da im bude budjenje.
nema sta, odlucili su baciti SDA u wc solju i pustiti vodu.
god bless america!
pustit im ovo u zatvoru svako jutro, da im bude budjenje.
nema sta, odlucili su baciti SDA u wc solju i pustiti vodu.
god bless america!
- dr_Evil
#91570 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma on to jer ne moze gledat nepravdutramvajtrojka wrote: ↑05/04/2023 12:05
Pa ugrozeni bosnjaci osudilo fadila mumina zato i treba da odbrani bosnjake od nasrtaja suda BiH![]()
![]()
![]()
Ali dobro izdrzao je heftu
- Prpa.ba
#91571 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Patolosku mrznju prema SDA na stranu, kako se niko od ovih forumasa (valjda Bosnjaka) koji slave oslobadjajucu presudu Jelki ne zapita zasto uz njih slave i profili poput djecaka, Novaka, Labudana, tramvaja..
Makar malo da stanete i razmislite, pusti prpe, mulahusice i ostale, otkud u slavlju sa onima za koje ste "muje" i "talibani" samo to ne smiju reci.
Mislite da se raduju zato sto zele da se Bosnjaci "prociste od korupcije"?
Ili je ipak posrijedi radovanje tome sto su slomili neprijatelja, a dolaze novi pregovaraci koji imaju presude da nisu svjesni, koji ne znaju voditi ni mjesnu zajednicu, i sa kojima ce se lakse zavrsiti ovu muku zvanu BiH?
Makar malo da stanete i razmislite, pusti prpe, mulahusice i ostale, otkud u slavlju sa onima za koje ste "muje" i "talibani" samo to ne smiju reci.
Ili je ipak posrijedi radovanje tome sto su slomili neprijatelja, a dolaze novi pregovaraci koji imaju presude da nisu svjesni, koji ne znaju voditi ni mjesnu zajednicu, i sa kojima ce se lakse zavrsiti ovu muku zvanu BiH?
- N.N.
#91572 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bezze se glođete
Prvostepena, ide žalba, spada to na ispod 3 godine na drugostepenoj i na kraju otplacuje se kazna kesom.
Prvostepena, ide žalba, spada to na ispod 3 godine na drugostepenoj i na kraju otplacuje se kazna kesom.
-
BAK-eV
#91573 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa to je odraz stanja plitke svijesti u drustvu.Prpa.ba wrote: ↑05/04/2023 12:13 Patolosku mrznju prema SDA na stranu, kako se niko od ovih forumasa (valjda Bosnjaka) koji slave oslobadjajucu presudu Jelki ne zapita zasto uz njih slave i profili poput djecaka, Novaka, Labudana, tramvaja..
Ili je ipak posrijedi radovanje tome sto su slomili neprijatelja, a dolaze novi pregovaraci koji imaju presude da nisu svjesni, koji ne znaju voditi ni mjesnu zajednicu, i sa kojima ce se lakse zavrsiti ovu muku zvanu BiH?![]()
Misli se/slavi se, da se nesto veliko postiglo a u stvari za par sedmica sve isto ako ne i gore.
- dr_Evil
#91574 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To je kao da ja pitam:Prpa.ba wrote: ↑05/04/2023 12:13 Patolosku mrznju prema SDA na stranu, kako se niko od ovih forumasa (valjda Bosnjaka) koji slave oslobadjajucu presudu Jelki ne zapita zasto uz njih slave i profili poput djecaka, Novaka, Labudana, tramvaja..
Ili je ipak posrijedi radovanje tome sto su slomili neprijatelja, a dolaze novi pregovaraci koji imaju presude da nisu svjesni, koji ne znaju voditi ni mjesnu zajednicu, i sa kojima ce se lakse zavrsiti ovu muku zvanu BiH?![]()
Patolosku mrznju prema napretku BiH na stranu, kako se niko od ovih forumasa(valjda Bosnjaka) koji slave pad tuzbe BiH protiv Srbije za Agresiju ne upita zasto slave i profili poput General War, Novak i njima slicno.
Makar malo da stane i razmislite, pustite evile, Bossone, tramvaje, otkud u slavlju sa onima za koj koje ste "muje" i "talibani" samo to ne smiju reci.
Mislite da se raduju zato sto zele da se Bosnjaci "prociste od laznih vladara"?
Ili je ipak posrijedi radovanje tome sto su slomili neprijatelja, a ostali isti pregovaraci koji imaju presude da nisu svjesni, koji ne znaju voditi ni mjesnu zajednicu, i sa kojima ce se lakse zavrsiti ovu muku zvanu BiH?
Trolcino!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#91575 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bicakcic brankovic ahmetinedzad novalic
Imal ijedan da nije lopina
Imal ijedan da nije lopina