Onaj cosak gdje je trotoar da se prosiri mu treba uzeti (platiti).drug_profi wrote: ↑02/04/2023 22:15 Ja bih sad insistirao i pokusao naci ustavno i zakonsko uporiste da se vlasnik parcele natjera da izgradi zgradu koja ce sa vanjske strane biti istovjetna onoj zasticenoj i da mora imati npr.100 kvadrata muzejske postavke i galerije sa slikama i informacijama o prvoj elektricnoj centrali. Ostalo nek pravi nargilhanu ako hoce.
Ako to ne uradi u nekom roku, da ce mu se zemljiste oduzeti uz naknadu u iznosu po kojem je on platio.
Sarajevo Construction
- Haris.ba
#20726 Re: Sarajevo Construction
-
last mohicans
#20727 Re: Sarajevo Construction
Upitno je kako je takav polusvijet u vidu Granova uopće došao do tih lokacija, gdje se nalaze nacionalni spomenici. Sasvim slučajno saznam da vlasnički udio u The Place kompaniji ima izvjesna Meliha Hadzić. Kada se malo zavrti google, to je supruga Adnana Hadzića, starog SDA kadra, koji je šetao iz institucije u instituciju, trenutnog direktora Bosnalijeka, kojeg je, by the way, pritvoreni Uzunović instalirao, a njega Nikšić, baš kao što je i Berina Alagića koje pravi Sarajevo Roof Gardens nekad ranije Niksic postavio. Izvjesna Meliha je projekt menadzer kompanije Crni Vrh, Granov CEO, a tu su i mufljozi Arapi..Ranije su tu bili i Memije, u ovoj kompaniji The Place. Znači ista kriminalna banda se vrti, hajruje, kupuje, pušta da se ruši samo od sebe, da bi kasnije pravili.
-
Sociolog
#20728 Re: Sarajevo Construction
Izvini, do mene , htio sam nesto napisati..a zaboravio quotat.thekupus wrote: ↑02/04/2023 14:30Pa makar se stavi u quotation marksSociolog wrote: ↑02/04/2023 14:10 Na sjednici općinskog vijeća prekjučer ukinuta je naknada za probijanje asfalta na nedavno asfaltiranim ulicama, koja je uvedena prošle godine zato što je ViK redovno iskopavao rupe u tek završenim ulicama. Ovo ukidanje se odnosi na 22 ulice u kojima će biti rađena obnova vodovoda u sklopu projekta koji financira EBRD, čija je vrijednost za Centar 2.5 miliona eura.
Iz ViKa su na pritužbe o kvaliteti krpljenja rekli da oni angažuju podizvođača i da nemaju kontrolu nad kvalitetom radova...
Tako da očekujte potpuno razvaljivanje pola ulica u Sarajevu ove godine.![]()
-
BadBoy
#20729 Re: Sarajevo Construction
Treba mu naredit da rekonstruiše izgled kako zna i umije, a na dimnjak od centralne može prikopčat ventilaciju za nargiledrug_profi wrote: ↑02/04/2023 22:15 Ja bih sad insistirao i pokusao naci ustavno i zakonsko uporiste da se vlasnik parcele natjera da izgradi zgradu koja ce sa vanjske strane biti istovjetna onoj zasticenoj i da mora imati npr.100 kvadrata muzejske postavke i galerije sa slikama i informacijama o prvoj elektricnoj centrali. Ostalo nek pravi nargilhanu ako hoce.
Ako to ne uradi u nekom roku, da ce mu se zemljiste oduzeti uz naknadu u iznosu po kojem je on platio.
-
husoboss
#20730 Re: Sarajevo Construction
Interšped seli, novi objekat rade, a tu vjerovatno neki SPO će da legne_BataZiv_0809 wrote: ↑02/04/2023 14:53 Sta je sa zgradom Interspeda izmedju Mercatora Lozionicka i Jumba?
Juce vidim pocupani prozori.
-
Sid the sloth
#20731 Re: Sarajevo Construction
Zar je taj Granov stvarno toliko jak? U sve ove neke eksluzivne stvari (citaj za one s dubljim dzepom) on ima umijesane prste, od Montia, Sunnylanda cini mi se, Crnog Vrha, itd. Sve neki talovi sa Arapima. Nisam imao predstavu uopste da je lik tako jak.last mohicans wrote: ↑02/04/2023 22:36 Upitno je kako je takav polusvijet u vidu Granova uopće došao do tih lokacija, gdje se nalaze nacionalni spomenici. Sasvim slučajno saznam da vlasnički udio u The Place kompaniji ima izvjesna Meliha Hadzić. Kada se malo zavrti google, to je supruga Adnana Hadzića, starog SDA kadra, koji je šetao iz institucije u instituciju, trenutnog direktora Bosnalijeka, kojeg je, by the way, pritvoreni Uzunović instalirao, a njega Nikšić, baš kao što je i Berina Alagića koje pravi Sarajevo Roof Gardens nekad ranije Niksic postavio. Izvjesna Meliha je projekt menadzer kompanije Crni Vrh, Granov CEO, a tu su i mufljozi Arapi..Ranije su tu bili i Memije, u ovoj kompaniji The Place. Znači ista kriminalna banda se vrti, hajruje, kupuje, pušta da se ruši samo od sebe, da bi kasnije pravili.
-
last mohicans
#20732 Re: Sarajevo Construction
Ne znam da li je on ili neko ko stoji iza njega. Pogledaj na IG, vlasnistvo Korpe u BiH i Makedoniji, suvlasništvo Sunnylanda sa šejhom Kasimijem, Monty, nastavi niz.. On je (ili ko stoji iza njega) kupio i hotel Igman.Sid the sloth wrote: ↑02/04/2023 23:41Zar je taj Granov stvarno toliko jak? U sve ove neke eksluzivne stvari (citaj za one s dubljim dzepom) on ima umijesane prste, od Montia, Sunnylanda cini mi se, Crnog Vrha, itd. Sve neki talovi sa Arapima. Nisam imao predstavu uopste da je lik tako jak.last mohicans wrote: ↑02/04/2023 22:36 Upitno je kako je takav polusvijet u vidu Granova uopće došao do tih lokacija, gdje se nalaze nacionalni spomenici. Sasvim slučajno saznam da vlasnički udio u The Place kompaniji ima izvjesna Meliha Hadzić. Kada se malo zavrti google, to je supruga Adnana Hadzića, starog SDA kadra, koji je šetao iz institucije u instituciju, trenutnog direktora Bosnalijeka, kojeg je, by the way, pritvoreni Uzunović instalirao, a njega Nikšić, baš kao što je i Berina Alagića koje pravi Sarajevo Roof Gardens nekad ranije Niksic postavio. Izvjesna Meliha je projekt menadzer kompanije Crni Vrh, Granov CEO, a tu su i mufljozi Arapi..Ranije su tu bili i Memije, u ovoj kompaniji The Place. Znači ista kriminalna banda se vrti, hajruje, kupuje, pušta da se ruši samo od sebe, da bi kasnije pravili.
https://zurnal.info/clanak/hotel-igman- ... tima/24818
Šaja se vrti u tom društvu često, ko zna, mozda je i on u halki.
Last edited by last mohicans on 03/04/2023 04:42, edited 1 time in total.
-
moee
#20733 Re: Sarajevo Construction
The Place je zemljište dobio u zamjenu za stiropor fasadu na ETF-u. Za to su suđeni neki profesori sa faxa. Čini mi se da su različite političke orjentacije, tako da je to više interes nego politika.last mohicans wrote: ↑02/04/2023 22:36 Upitno je kako je takav polusvijet u vidu Granova uopće došao do tih lokacija, gdje se nalaze nacionalni spomenici. Sasvim slučajno saznam da vlasnički udio u The Place kompaniji ima izvjesna Meliha Hadzić. Kada se malo zavrti google, to je supruga Adnana Hadzića, starog SDA kadra, koji je šetao iz institucije u instituciju, trenutnog direktora Bosnalijeka, kojeg je, by the way, pritvoreni Uzunović instalirao, a njega Nikšić, baš kao što je i Berina Alagića koje pravi Sarajevo Roof Gardens nekad ranije Niksic postavio. Izvjesna Meliha je projekt menadzer kompanije Crni Vrh, Granov CEO, a tu su i mufljozi Arapi..Ranije su tu bili i Memije, u ovoj kompaniji The Place. Znači ista kriminalna banda se vrti, hajruje, kupuje, pušta da se ruši samo od sebe, da bi kasnije pravili.
Uglavnom, gdje su ozbiljne cifre, tu je i Granov, a neslužbeno čujem i "Tito".
- vjeshalica
#20734 Re: Sarajevo Construction
Ma jedan covjek koji zari i pali Zavodom za izgradnju je autor svega. Pored njega ni lopata ne smije bii zabodena a da on to ne zna. Malo povezj bice ti jasnije. Sve te koje se pobrojao,a ima ih jos poput Brajkovica i njegovog sestrica Damira Hadzica pa nadalje.Sve ti je to uvezano,javno se svadjaju,a tajno sastaju,smiju se furdi bosnjackoj u govnjivo lice. Moraju se pare od droge negdje oprati. Tolike transakcije i na kraju nista.last mohicans wrote: ↑02/04/2023 23:59Ne znam da li je on ili neko ko stoji iza njega. Pogledaj na IG, vlasnistvo Korpe u BiH i Makedoniji, suvlasništvo Sunnylanda sa šejhom Kasimijem, Monty, nastavi niz.. On je (ili ko stoji iza njega) kupio i hotel Igman.Sid the sloth wrote: ↑02/04/2023 23:41
Zar je taj Granov stvarno toliko jak? U sve ove neke eksluzivne stvari (citaj za one s dubljim dzepom) on ima umijesane prste, od Montia, Sunnylanda cini mi se, Crnog Vrha, itd. Sve neki talovi sa Arapima. Nisam imao predstavu uopste da je lik tako jak.
-
breuer
#20735 Re: Sarajevo Construction
Zavodom za izgradnju ili planiranje?vjeshalica wrote: ↑03/04/2023 07:54Ma jedan covjek koji zari i pali Zavodom za izgradnju je autor svega. Pored njega ni lopata ne smije bii zabodena a da on to ne zna. Malo povezj bice ti jasnije. Sve te koje se pobrojao,a ima ih jos poput Brajkovica i njegovog sestrica Damira Hadzica pa nadalje.Sve ti je to uvezano,javno se svadjaju,a tajno sastaju,smiju se furdi bosnjackoj u govnjivo lice. Moraju se pare od droge negdje oprati. Tolike transakcije i na kraju nista.last mohicans wrote: ↑02/04/2023 23:59
Ne znam da li je on ili neko ko stoji iza njega. Pogledaj na IG, vlasnistvo Korpe u BiH i Makedoniji, suvlasništvo Sunnylanda sa šejhom Kasimijem, Monty, nastavi niz.. On je (ili ko stoji iza njega) kupio i hotel Igman.
- Hajvan
#20736 Re: Sarajevo Construction
drug_profi wrote: ↑02/04/2023 22:15 Ja bih sad insistirao i pokusao naci ustavno i zakonsko uporiste da se vlasnik parcele natjera da izgradi zgradu koja ce sa vanjske strane biti istovjetna onoj zasticenoj i da mora imati npr.100 kvadrata muzejske postavke i galerije sa slikama i informacijama o prvoj elektricnoj centrali. Ostalo nek pravi nargilhanu ako hoce.
- vjeshalica
-
breuer
#20738 Re: Sarajevo Construction
aha, znam to al kontah neko ko je trenutno tu...vjeshalica wrote: ↑03/04/2023 13:19Posto pitas iako ti pise, Bakir je bio direktor zavoda za izgradnju od 1991 do mislim 2004
- vjeshalica
#20739 Re: Sarajevo Construction
Smeće napravili od grada.
-
BadBoy
#20740 Re: Sarajevo Construction
Samo ga prilagodili novim žiteljima papkarošima, svojim glasačima
- vjeshalica
#20741 Re: Sarajevo Construction
-
BadBoy
#20742 Re: Sarajevo Construction
Pričaj mi, ali vjeruj mi da ni ova stoka govnjiva od naroda ništa bolja nije. Neki dan sam psovo sve živo koliko je stoka nabacala smeća, hljeba i svega oko zgrade. To nije uradio ni Bakir ni Milorad ni Dragan to je uradila stoka sitnog zuba koja je šljegla Bog zna odakle pa sad misli da može komplet somun bacit na sred ceste da ptice jeduvjeshalica wrote: ↑03/04/2023 14:12Ma nosi ih u pm,ne idem odavno po gradu da gledam tibrine skule od zgradurina i fukarastinu krezavoidnih sda majmunologa
Fuj koliko mi se gadi sve
-
kio01
#20743 Re: Sarajevo Construction
Malo puno off-topic al kad smo vec kod bacanja smeca po ulici, neki dan cekao bus, neki frajer u golfu 6 stade na stajaliste, izadje iz auta, skinu nakav letak sto mu je neko stavio na sofersajbu, baci na trotoar, i ode
Gledam ljude okolo, svi istu reakciju imali
Jel fakat toliko tesko uzeti papir sa sobom u auto i bacit ga u kantu kasnije?
Jel fakat toliko tesko uzeti papir sa sobom u auto i bacit ga u kantu kasnije?
- van Basten
#20744 Re: Sarajevo Construction
Ne mogu naci temu o bazenu na Otoci a siguran sam da je bila... pa hajde da ovdje podjelim iscudjavanje, ipak je rijec o nekakvoj gradnji... za vikend bio medjunarodni plivqcki miting na bazenu a krov uredno prokisnjava i kisa pada po stazi gdje takmicar pliva... koji blam
- drug_profi
#20745 Re: Sarajevo Construction
kako su krov sje8ali?
- tramvajtrojka
#20746 Re: Sarajevo Construction
od samog početka nikad krov nije napravljen kako treba
-
sarajevsko_pivo
#20747 Re: Sarajevo Construction
Jeli ima da su napravili nesta da valja?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#20748 Re: Sarajevo Construction
silikoniraju ga svake godine hahaha ti si bar blizu morao bi to znat
- drug_profi
#20749 Re: Sarajevo Construction
Eto ja zagledam krovove....bitanga_sa_otesa wrote: ↑03/04/2023 17:16silikoniraju ga svake godine hahaha ti si bar blizu morao bi to znat![]()
Gledam gdje su mi cuke i da ne ugazim u govno...
-
DebelinJoe
#20750 Re: Sarajevo Construction
Taj krov je školski primjer kako se krov ne treba praviti.