velikonja wrote: ↑31/03/2023 08:53
dr_Evil wrote: ↑31/03/2023 08:18
Za @velikonja , a znam da se necemo slozit, tu smo da pricamo ipak
ove stvari sto si postavio/la nemaju ama bas nikakve veze sa tvojom tvrdnjom, odnosno mojojm opaskom na tu tvrdnju
ovakvih stvari mooooongooooooooo vise moze pronaci u istoriji titove vojske i kasnije nob,
nisu se clanovi hidaje ili kako vec brijali krajem '43, 'pa cijele 44 i '45' i postajali prvoborci i nositelji spomenice '41...nego ovi drugi
ne znam sta ti trebaju ove besmislice
isto kao i teza da je navodno alija i. uveo pojam "konstitutivnosti" i prije 92. provjerio sam kolega/ice i...to je laz
nije bilo izmjena ustava srbih, pa cak ni u prvom ustavu rbih iz 93 se taj pojam nigdje ne pominje
i kao vrhunski i ujedno jedini izvor mi postavis link "najcjenjenijeg" novinara, za kojeg jedva izguglah da se radi o dopisniku iz brcko ili bijeljine ili tako nesto...uglavnom semberija, smijesno
Iskreno kolega forumas mislim da moras malo da iscitas drugi veliki rat malo bolje. Ovo sam ti postavio vise na fazon razmisljanja sta bi bio plan B da se nisu pojavili partizani, jel ti mislis da je ovo realan scenario? I da smo pukim slucajem prezivjeli rat sta bi se desilo iza rata pod Velikom Srbijom 2?
Ovo nisu besmislice nego realna historija, sta je i ko je predvodio Bosnjake u WWII, osim onih epizoda sa lizanjem oko Jeruzalemskog muftije.
Ja sam naveo da su se brijali bradonje vec u postu gdje spomenuh genocid u Hercegovini i Istocnoj Bosni, to brijanje je rezultiralo razvaljivanjem Juge i genocidom nad Bosnjacima u ovom ratu. Tu se treba osvrnuti na gresku Tita i osuditi je. Ali ne mjenja cinjenicu da su partizani izvukli Bosnjake, i ne mjenja cinjenicu da su Bosnjaci u WWII prepoznali pravu stranu i masovno presli kod Tita jos prije najvecih borbi. I apsolutno ne mjenja cinjenicu da je moja familija bila u partiji jos ranih 30-ih, i sjedila na ZAVNOBIH, tako da ne mogu preko sebe, a svi su klanjali svaki vakat

.
Pogledaj ustav RBIH i pogledaj ustav sta su komunisti ostavili, i prelazak sa "radnog naroda" na "ravnopravne narode". Braca komunisti u zadnjim Ustavima ne popisuje ravnopravne narode nego radni narod.
Sto se tice WWII necu vise, stvarno off-topicimo tu. Jednostavno izaberi stranu zelis biti fasista ili antifasista, a svakako je to daleka proslost vec.