Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Pandakonda

#90451 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Pandakonda »

jao_situacije wrote: 31/03/2023 06:56 sipa, osa, granična policija, služba za poslove sa strancima, su i zvanično u rukama beograda i zagreba
ostao je još fup i oni čuvari ambasada iz dkpt i to je to što se tiče policije

bravo za četničke trojke okupljene oko lidera u liderisanju, eksperta u ekspertisanju dinokija našeg patriotu i pregovarača

šta kaže nenad adžifejk nek nije sda pa nek propadne država i tako se i desi
Ja ne znam koga ti ovdje pokusavas slagati, sebe ili nekog drugog ? Zna se da svakom narodu pripada određeni broj rukovodećih pozicija, znaci bosnjacima ide osa, dkpt, srbima ide sipa i agencija za lijekove, dok hrvatima ide granicna policija i jos nesto samo se ne mogu sjetiti sta. Mogu naravno Bosnjaci traziti sipu ili granicnu policiju ali onda moraju dati jednu od svojih pozicija.

FUP uvijek ima pravilo da ministar i direktor ne mogu biti iz istog naroda tako da ne znam kome pokusavas podvaliti ovo da je neko nekome nesto dao.
velikonja

#90452 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

Pandakonda wrote: 31/03/2023 09:00
jao_situacije wrote: 31/03/2023 06:56 sipa, osa, granična policija, služba za poslove sa strancima, su i zvanično u rukama beograda i zagreba
ostao je još fup i oni čuvari ambasada iz dkpt i to je to što se tiče policije

bravo za četničke trojke okupljene oko lidera u liderisanju, eksperta u ekspertisanju dinokija našeg patriotu i pregovarača

šta kaže nenad adžifejk nek nije sda pa nek propadne država i tako se i desi
Ja ne znam koga ti ovdje pokusavas slagati, sebe ili nekog drugog ? Zna se da svakom narodu pripada određeni broj rukovodećih pozicija, znaci bosnjacima ide osa, dkpt, srbima ide sipa i agencija za lijekove, dok hrvatima ide granicna policija i jos nesto samo se ne mogu sjetiti sta. Mogu naravno Bosnjaci traziti sipu ili granicnu policiju ali onda moraju dati jednu od svojih pozicija.

FUP uvijek ima pravilo da ministar i direktor ne mogu biti iz istog naroda tako da ne znam kome pokusavas podvaliti ovo da je neko nekome nesto dao.
agencija sa skolovanje i strucno usavrsavanje kadrova ( sigurn agencija na drzavnom nivou )
dr_Evil

#90453 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

velikonja wrote: 31/03/2023 08:53
dr_Evil wrote: 31/03/2023 08:18 Za @velikonja , a znam da se necemo slozit, tu smo da pricamo ipak :)

ove stvari sto si postavio/la nemaju ama bas nikakve veze sa tvojom tvrdnjom, odnosno mojojm opaskom na tu tvrdnju
ovakvih stvari mooooongooooooooo vise moze pronaci u istoriji titove vojske i kasnije nob,
nisu se clanovi hidaje ili kako vec brijali krajem '43, 'pa cijele 44 i '45' i postajali prvoborci i nositelji spomenice '41...nego ovi drugi

ne znam sta ti trebaju ove besmislice

isto kao i teza da je navodno alija i. uveo pojam "konstitutivnosti" i prije 92. provjerio sam kolega/ice i...to je laz
nije bilo izmjena ustava srbih, pa cak ni u prvom ustavu rbih iz 93 se taj pojam nigdje ne pominje

i kao vrhunski i ujedno jedini izvor mi postavis link "najcjenjenijeg" novinara, za kojeg jedva izguglah da se radi o dopisniku iz brcko ili bijeljine ili tako nesto...uglavnom semberija, smijesno
Iskreno kolega forumas mislim da moras malo da iscitas drugi veliki rat malo bolje. Ovo sam ti postavio vise na fazon razmisljanja sta bi bio plan B da se nisu pojavili partizani, jel ti mislis da je ovo realan scenario? I da smo pukim slucajem prezivjeli rat sta bi se desilo iza rata pod Velikom Srbijom 2?

Ovo nisu besmislice nego realna historija, sta je i ko je predvodio Bosnjake u WWII, osim onih epizoda sa lizanjem oko Jeruzalemskog muftije.

Ja sam naveo da su se brijali bradonje vec u postu gdje spomenuh genocid u Hercegovini i Istocnoj Bosni, to brijanje je rezultiralo razvaljivanjem Juge i genocidom nad Bosnjacima u ovom ratu. Tu se treba osvrnuti na gresku Tita i osuditi je. Ali ne mjenja cinjenicu da su partizani izvukli Bosnjake, i ne mjenja cinjenicu da su Bosnjaci u WWII prepoznali pravu stranu i masovno presli kod Tita jos prije najvecih borbi. I apsolutno ne mjenja cinjenicu da je moja familija bila u partiji jos ranih 30-ih, i sjedila na ZAVNOBIH, tako da ne mogu preko sebe, a svi su klanjali svaki vakat ;).

Pogledaj ustav RBIH i pogledaj ustav sta su komunisti ostavili, i prelazak sa "radnog naroda" na "ravnopravne narode". Braca komunisti u zadnjim Ustavima ne popisuje ravnopravne narode nego radni narod.

Sto se tice WWII necu vise, stvarno off-topicimo tu. Jednostavno izaberi stranu zelis biti fasista ili antifasista, a svakako je to daleka proslost vec.
dr_Evil

#90454 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

jao_situacije wrote: 31/03/2023 08:55
Spoiler
Show
dr_Evil wrote: 31/03/2023 08:45

Tvoj post je prepun insuinacija i lazi, i kao takav zapravo i ne zasluzuje odgovor. Prvo vrijedas zlatne ljiljane ove domovine nazivajuci ih cetnicima, hajde da prebrojimo koliko zlatnih ljiljana imaju stranke Trojke u clanstvu, a zatim koliko imaju boraca, i koliko imaju djece od boraca.

Druga stvar siris lazne vijesti da je neko predao sektor necega, kada ni do sada direktori vecine agencija nisu bili Bosnjaci, a i da jesu zaposlenici na svim funkcijama su se dijeli po nacionalnom kljucu i stranackom kljucu, sto znaci da je preko 60% zaposlenih uvijek bilo iz kvote HDZ-a i SNSD-a.

I trece, ja sam napisao cinjenice da Dzuvo jeste bio dikretor OSE za vrijeme SDA, veza sa NATOom za vrijeme SDA, podnosio report svim predsjednicima SDA od Alije do Bakira.

Ademovic kojeg nazivas cetnikom je bio privatni Alijin vojnik i spijun.

Dakle, nastavljamo samo iskreno i samo jako, bobra protiv lazi!
jesi li ti normalan ?
o čemu ti pišeš čovječe više

informacije nisu laži i insinuacije nego su javno dostupne i provjerljive
kakvo bolan prebrojavanje boraca i zlatnih ljiljana u strankama, šta pišeš ti ?
kakav ademović u domu naroda
dom naroda nije sigrnosna agencija

kakva bolan sda i bakir i alija i prvi i drugi svjetski rat i jna i tito i komuljare
sda je opozicija to je završena priča

četničke trojke su predale sve sigurnosne agencije beogradu i zagrebu, ostao je je još fup i dkpt
džuvo je išao u beograd sa radončićem da referira vučiću u vezi paljevine predsjedništva 2014.

da ti boldiram

NA RUKOVODEĆE POZICIJE U SIGRNOSNOM SEKTORU SU POSTAVLJENI LJUDI POD KONTROLOM BEOGRADA I ZAGREBA

Dakle, Dzuvo koji je bio direktor OSA pod vladavinom SDA 8 godina, koji je bio covjek od povjerenja ALiji, Tihicu, i Bakiru, covjek na kojeg se Bakir nije zalio, je covjek pod kontrolom Beograda. Jedini zakljucak je da je SDA pod kontrolom Beograda i Zagreba. Sve ok, slozili smo se!

I nisi mi odgovorio jel Dzuvo posto zna put do Beograda vozio i emisare Vucicu kada se izdala domovina oko tuzbe?
Bloo
Globalna šefica

#90455 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

Polako ljudi, dobit ce neko srcani. :D
dr_Evil

#90456 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

POnijelo nas. Upravu si @Bloo , dosta od mene za danas, odoh racunat sta god i zaradit koju marku.

Tipkamo u ponedjeljak, nek halali radni narod domovine.
Bloo
Globalna šefica

#90457 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

dr_Evil wrote: 31/03/2023 09:22 POnijelo nas. Upravu si @Bloo , dosta od mene za danas, odoh racunat sta god i zaradit koju marku.

Tipkamo u ponedjeljak, nek halali radni narod domovine.
x3+y3+z3=k
šaenes vohenende
:-D
hatemondays

#90458 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hatemondays »

Bloo wrote: 31/03/2023 09:19 Polako ljudi, dobit ce neko srcani. :D
Eno ugradjuju stentove na temi isplati li se zivjeti u Bosni. Tamo su se opasno razmahali. Nije ni vama lako moderatorima.
Login77777

#90459 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

Zaboravio Nedim napomenuti da su Krajisnici krenuli na put da se provozaju tim novim „brzim cestama“ i „autoputevima“ do Sarajeva sto im je Vlada SDF napravili za koje vec uredno trideset godina placaju svojim parama. :lol:

tramvajtrojka

#90460 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

Login77777 wrote: 31/03/2023 10:29 Zaboravio Nedim napomenuti da su Krajisnici krenuli na put da se provozaju tim novim „brzim cestama“ i „autoputevima“ do Sarajeva sto im je Vlada SDF napravili za koje vec uredno trideset godina placaju svojim parama. :lol:

Pa niko normalan iz Sarajeva nece otici na ovaj placeni skup SDA botova :lol: :lol: :lol:
Login77777

#90461 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

tramvajtrojka wrote: 31/03/2023 10:43
Login77777 wrote: 31/03/2023 10:29 Zaboravio Nedim napomenuti da su Krajisnici krenuli na put da se provozaju tim novim „brzim cestama“ i „autoputevima“ do Sarajeva sto im je Vlada SDF napravili za koje vec uredno trideset godina placaju svojim parama. :lol:

Pa niko normalan iz Sarajeva nece otici na ovaj placeni skup SDA botova :lol: :lol: :lol:
Zato tviter pun najava o dolasku iz USK, TK itd. :mrgreen:
Roccohljup

#90462 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

Kao što ti reče, taman da se provozaju po autoputevima i brzim cestama što im je SDA napravila u zadnjih nekoliko desetljeća :-) :-) :-)
velikonja

#90463 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

dr_Evil wrote: 31/03/2023 09:04

Pogledaj ustav RBIH i pogledaj ustav sta su komunisti ostavili, i prelazak sa "radnog naroda" na "ravnopravne narode". Braca komunisti u zadnjim Ustavima ne popisuje ravnopravne narode nego radni narod.

Sto se tice WWII necu vise, stvarno off-topicimo tu. Jednostavno izaberi stranu zelis biti fasista ili antifasista, a svakako je to daleka proslost vec.
prvi dio i moju navodnu neinformiranost o wwll cu zbog off preskociti

tvrdnja da je pojam "konsititutivni narodi" uveo alija je najobicnija LAZ kolega

apropo tvoog navoda sta su ostavili komunisti i sta je uradjeno ustovaom iz 93 trebas uzeti cijelinu, dakle cijeli clan i jednog i drugog ustava - nismo u prvom osnovne da kad ugledamo krusku kazemo KURUSKAAAA i ne gledamo dalje

po zbog toga evo, u nastavku

Clan 1 Ustava SRBiH iz 1974. ( koji je uz neke amandmane koji se ne doticu cl 1 vazio do 1993 i Ustava RBiH )

‘’Socijalistička Republika BiH je socijalistička demokratska država i socijalistička samoupravna demokratska zajednica radnih ljudi i građana, NARODA BiH – MUSLIMANA, SRBA i HRVATA, pripadnika drugih naroda i narodnosti, koji u njoj žive, ZASNOVANA NA vlasti i samoupravljanju radničke klase i svih radnih ljudi i na SUVERENOSTI i RAVNOPRAVNOSTI NARODA BiH i pripadnika drugih naroda i narodnosti, koji u njoj žive. Socijalistička Republika BiH je u sastavu Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.’’

Prva tri clana Ustava RBiH iz 1993.
Član 1.
Republika Bosna i Hercegovina je suverena i nezavisna država ravnopravnih građana, naroda Bosne i Hercegovine — Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive.
Član 2.
Građani, narodi Bosne i Hercegovine — Srbi, Hrvati, Muslimani i pripadnici drugih naroda koji u njoj žive ostvaruju svoja suverena prava u Republici Bosni i Hercegovini.
Član 3.
U Republici Bosni i Hercegovini zajamčena je ravnopravnost naroda Bosne i Hercegovine i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive.
Narodima Bosne i Hercegovine — Hrvatima, Muslimanima, Srbima i pripadnicima drugih naroda koji u njoj žive obezbjeđuju se uslovi za afirmaciju nacionalnih vrijednosti i za slobodno ispoljavanje nacionalnih osobenosti u skladu sa potrebama zajedničkog života.
U skupštinama društveno-političkih zajednica, organima koje one biraju, Predsjedništvu Republike Bosne i Hercegovine i drugim državnim organima obezbjeđuje se srazmjerna zastupljenost naroda Bosne i Hercegovine i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive.“

uglavnom razlika: nije vise socijalistcka i nije u sastavu sfrj nego neovisna je i suverena

ni slova o "konstitutivnosti"
palermo

#90464 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Nisam upratio dobro, jel idu ovo pozivi sa foruma da se ne izlazi na proteste. Usput oznacavajuci one koji ce doci kao nepismenom ruralnom ruljom ?
dr_Evil

#90465 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

velikonja wrote: 31/03/2023 10:55
dr_Evil wrote: 31/03/2023 09:04

prvi dio i moju navodnu neinformiranost o wwll cu zbog off preskociti

tvrdnja da je pojam "konsititutivni narodi" uveo alija je najobicnija LAZ kolega

apropo tvoog navoda sta su ostavili komunisti i sta je uradjeno ustovaom iz 93 trebas uzeti cijelinu, dakle cijeli clan i jednog i drugog ustava - nismo u prvom osnovne da kad ugledamo krusku kazemo KURUSKAAAA i ne gledamo dalje

po zbog toga evo, u nastavku

Clan 1 Ustava SRBiH iz 1974. ( koji je uz neke amandmane koji se ne doticu cl 1 vazio do 1993 i Ustava RBiH )

‘’Socijalistička Republika BiH je socijalistička demokratska država i socijalistička samoupravna demokratska zajednica radnih ljudi i građana, NARODA BiH – MUSLIMANA, SRBA i HRVATA, pripadnika drugih naroda i narodnosti, koji u njoj žive, ZASNOVANA NA vlasti i samoupravljanju radničke klase i svih radnih ljudi i na SUVERENOSTI i RAVNOPRAVNOSTI NARODA BiH i pripadnika drugih naroda i narodnosti, koji u njoj žive. Socijalistička Republika BiH je u sastavu Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.’’

Prva tri clana Ustava RBiH iz 1993.
Član 1.
Republika Bosna i Hercegovina je suverena i nezavisna država ravnopravnih građana, naroda Bosne i Hercegovine — Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive.
Član 2.
Građani, narodi Bosne i Hercegovine — Srbi, Hrvati, Muslimani i pripadnici drugih naroda koji u njoj žive ostvaruju svoja suverena prava u Republici Bosni i Hercegovini.
Član 3.
U Republici Bosni i Hercegovini zajamčena je ravnopravnost naroda Bosne i Hercegovine i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive.
Narodima Bosne i Hercegovine — Hrvatima, Muslimanima, Srbima i pripadnicima drugih naroda koji u njoj žive obezbjeđuju se uslovi za afirmaciju nacionalnih vrijednosti i za slobodno ispoljavanje nacionalnih osobenosti u skladu sa potrebama zajedničkog života.
U skupštinama društveno-političkih zajednica, organima koje one biraju, Predsjedništvu Republike Bosne i Hercegovine i drugim državnim organima obezbjeđuje se srazmjerna zastupljenost naroda Bosne i Hercegovine i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive.“

uglavnom razlika: nije vise socijalistcka i nije u sastavu sfrj nego neovisna je i suverena

ni slova o "konstitutivnosti"
Sve si pravilno naveo :thumbup: Ali zakljucak nije dobar. Razlika je kako je koncipirano sa "ravnopravni" i razlika je kako je provedeno sa podijelom moci na tri etnije cak i za vrijeme RBiH. Razlika je i daljnja borba Alije za konstitutivnost u ratu, Daytonu i iza rata.

Konstitutivnost naravno da neces pronaci jer je to pogresno preveden pojam, koji su sve tri etnije zajedno prihvatile kao pogresno. Izjednacili ga sa ravnopravnim, ustavotvornim, a iz ravnopravnog izvukli da su oni nosioci suveriniteta i da time crpe pravo na 33% moci. Alije ja naravno bio najveci ljubitelj tog koncepta ili kako je on nazivao potragom za "istinskim predstavnicima Bosnjaka", sto je valjda pu pu potpuno suprotno od Covicevog legitimnog predstavljanja. Time i presuda po ALijinoj tuzbi na ustavnom sudu - i neka je.

Za sve ostalo tu je stari drug Pucar
https://radnici.ba/wp-content/uploads/ ... manima.pdf
Student_u_Ostavci

#90466 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, Igor S., danas neće dati saglasnost za imenovanje nove Vlade FBiH, saznaje Klix.ba.
Vidi ovog što blokira EU i NATO put države. Sramota!
pinkman

#90467 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pinkman »

Student_u_Ostavci wrote: 31/03/2023 11:54
Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, Igor S., danas neće dati saglasnost za imenovanje nove Vlade FBiH, saznaje Klix.ba.
Vidi ovog što blokira EU i NATO put države. Sramota!
Odbio vec
Vaya

#90468 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Jao koja Igorova suplja, ceka da vidi koliko ce ljudi doci na proteste, jer ako dođe jedno 10k-15k, onda ce mu Kljako i dalje biti sporan, a ko bude tanak potest danas, onda ide proces gutanja zaba zbog visih ciljeva... :lol:
GandalfSivi

#90469 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by GandalfSivi »

Vaya wrote: 31/03/2023 11:59 Jao koja Igorova suplja, ceka da vidi koliko ce ljudi doci na proteste, jer ako dođe jedno 10k-15k, onda ce mu Kljako i dalje biti sporan, a ko bude tanak potest danas, onda ide proces gutanja zaba zbog visih ciljeva... :lol:
Cega 10-15K?
Student_u_Ostavci

#90470 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Ili je to ili je i njemu SDA ponudile milione.

Iz ostalih vijesti vrijedi istaći da je blokiran M17 a Fudo se ne oglašava. Nema čoek vremena. :izet:
Vaya

#90471 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

GandalfSivi wrote: 31/03/2023 12:00
Vaya wrote: 31/03/2023 11:59 Jao koja Igorova suplja, ceka da vidi koliko ce ljudi doci na proteste, jer ako dođe jedno 10k-15k, onda ce mu Kljako i dalje biti sporan, a ko bude tanak potest danas, onda ide proces gutanja zaba zbog visih ciljeva... :lol:
Cega 10-15K?
Cega? Decimetara... :lol:

Nako sam stavio broj, ofrlje, uopce ne znam sta moze biti od ovih protesta danas... Ne znam koliko je bilo ljudi na protestima ljetos pred OHR-om?
velikonja

#90472 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

Student_u_Ostavci wrote: 31/03/2023 12:01 Ili je to ili je i njemu SDA ponudile milione.

Iz ostalih vijesti vrijedi istaći da je blokiran M17 a Fudo se ne oglašava. Nema čoek vremena. :izet:
Ma fudu su oteli, sigurno

pitah @batu sinoc, ne javlja da su ga nasli

otelo ga, sto bi rekli
GandalfSivi

#90473 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by GandalfSivi »

Vaya wrote: 31/03/2023 12:03
GandalfSivi wrote: 31/03/2023 12:00

Cega 10-15K?
Cega? Decimetara... :lol:

Nako sam stavio broj, ofrlje, uopce ne znam sta moze biti od ovih protesta danas... Ne znam koliko je bilo ljudi na protestima ljetos pred OHR-om?
Ako bude milja, proglasiti uspjeh. SDA-u ne pada na pamet da izvuku uhljebe na ulice, ostalima je petak i vrijeme da se trci kuci. Mislim, tolika je drama da je Krug 99 se nasao da organizuje proteste. Dovoljno ti je da vidis da je na Klixu vijest bila gore pola sata i odmah je spustise dole…
velikonja

#90474 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

e ovaj je fakat odlijepio od realnosti....
https://avaz.ba/vijesti/bih/819469/kona ... djindjicem

jbt prijetnje su strasne...tu je sigurnosni aparat da to rijesi

on se fakat ufurao da je bitan i da se nesto kao pita :run:
Tvrtko II Kotromanić

#90475 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Tvrtko II Kotromanić »

bravo za Igora :thumbup:
Locked