BHCluster wrote: ↑28/03/2023 12:06
pemanapemani wrote: ↑28/03/2023 11:58
Pa nisu izbori, pa da u glasačkoj kutiji odlučiš ko si i šta si.
Mislim, barem meni popis nije bio kao izbori, pa da do dana izbora još nisam donio odluku šta sam.
Onda se u drugom postu kleberiš -"Si im u famaliji Bosnjaci, Srbi, Hrvati nesto malo manjina a oni kazu da su "Bosanci".

". To isto tvrde Dodik i Čović. I oni se, poput tebe, ježe na spomen Bosanaca.
P.S. Bosanac bi trebao biti nacija, a Bošnjak, Srbin i Hrvat narodi/etnije. Bošnjaci su po uzoru na Srbe i Hrvate odlučili da žele biti i narod i nacija i pristali na popis na kojem su ta dva pojma bili izjednačeni. Popis je pokazao da je za 97% stanovništva Bosne i Hercegovine bitniji njihov narod nego državni nacionalni identitet.
Evo imate sansu popisna je godina a trojka na vlasiti, usvojite zakon gdje ce te ispraviti ove greske.
Kakve greške?
Ljudi hoće da su i narodno i nacionalno Bošnjaci, Srbi i Hrvati i to je završena priča. Neće 1 i kusur % Bosanaca natjerati apsolutnu većinu da im država bude na prvom mjestu, ako oni žele da je to njihov narod.
Jebo ga ti, sam si naveo- svi vam bili BHS, nešto malo manjine, a vi glumite Bosance. Sad ja tebe trebam uvjeriti da nacionalno budeš Bosanac, a narodno Bošnjak, kada ti Bosance u najmanju ruku ne priznaješ i omalovažavaš, a tvoji nacionalno/narodni haveri sa srpske i hrvatske strane još, pored toga, istinski mrze Bosance i bilo kakvu bosansku ideju.
Htjeli ste da budete narod i nacija, ne želite da vas zovu po imenu države, one koji se identificiraju isključivo sa državom zovete izdajicama i onda kažeš - ispravite grešku koju 97% populacije Bosne i Hercegovine ne smatra greškom (ti si ogledan primjer), nego nečim pozitivnim.
Ma hajte molim vas.