BHCluster wrote: ↑28/03/2023 11:34
pemanapemani wrote: ↑28/03/2023 11:26
Još pristanu na popis u kojem su izjednačeni pojmovi narod i nacija, a usput snime klipove i iskoriste djecu da kažu kako su svi oni koji se izjasne kao Bosanci izdajice, pa slave kako su Bosanci statistička greška, pa te šalju u Široki i Prijedor da tamo glumiš Bosanca, pa reis Cerić proglasi Bosance ubačenim elementom i stranim tijelom u Bosni...
Onda hladno kažu kako je Bošnjak i Bosanac isto i kako bi najviše voljeli da je Bosna i Hercegovina građanska država.
Da a "Bosanci" glumili kako ce ih biti 1/3 kako ce ici pred medjunarodu zajednicu ovo ono kad na kraju ostadose na Ostalim. Evo imate sansu popisna je godina a trojka na vlasiti, usvojite zakon gdje ce te ispraviti ove greske.
Pa nisu izbori, pa da u glasačkoj kutiji odlučiš ko si i šta si.
Mislim, barem meni popis nije bio kao izbori, pa da do dana izbora još nisam donio odluku šta sam.
Onda se u drugom postu kleberiš -"Si im u famaliji Bosnjaci, Srbi, Hrvati nesto malo manjina a oni kazu da su "Bosanci".

". To isto tvrde Dodik i Čović. I oni se, poput tebe, ježe na spomen Bosanaca.
P.S. Bosanac bi trebao biti nacija, a Bošnjak, Srbin i Hrvat narodi/etnije. Bošnjaci su po uzoru na Srbe i Hrvate odlučili da žele biti i narod i nacija i pristali na popis na kojem su ta dva pojma bili izjednačeni. Popis je pokazao da je za 97% stanovništva Bosne i Hercegovine bitniji njihov narod nego državni nacionalni identitet.