Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
tramvajtrojka

#89726 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

pemanapemani wrote: 28/03/2023 11:26
laik1981 wrote: 28/03/2023 11:13 Tri decenije se bave jacanjem etnije a slabljenjem drzavotvorne politike.. Tri decenije uzdizu tor umjesto da jacaju drzavu i drzavnu naciju.. Da imaju obraza nikad ne bi izustili rijec Bosanac..
Još pristanu na popis u kojem su izjednačeni pojmovi narod i nacija, a usput snime klipove i iskoriste djecu da kažu kako su svi oni koji se izjasne kao Bosanci izdajice, pa slave kako su Bosanci statistička greška, pa te šalju u Široki i Prijedor da tamo glumiš Bosanca, pa reis Cerić proglasi Bosance ubačenim elementom i stranim tijelom u Bosni...

Onda hladno kažu kako je Bošnjak i Bosanac isto i kako bi najviše voljeli da je Bosna i Hercegovina građanska država. :-)
Image

Pa sta mislis ko je pravio taj bolesni klip nego nas luksemburški bot , to su mu bili pocetni koraci , SDA je skup glupana oni uvijek za svoje sirenje bolesne ideologije koriste i recikliraju jedne te iste ljude :lol: :lol: jos koristio svoju djecu za to i dan dns ih koristi :roll:
sumirprimus

#89727 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

BHCluster wrote: 28/03/2023 11:42 Si im u famaliji Bosnjaci, Srbi, Hrvati nesto malo manjina a oni kazu da su "Bosanci". :lol:

Image
hajte molim vas :zzzz:
nego sta bi od onog nema vlade brez sda
naj mi žao ovih df sda ogranka taman se opustili ko kod kuce :chmoljava:
doktor78

#89728 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by doktor78 »

Dobro istrgovaše NES i SBiH. 4 ministarstva, isto kao i jedan SDP.
animus

#89729 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by animus »

sumirprimus wrote: 28/03/2023 11:34
animus wrote: 28/03/2023 11:28 Dok se citav svijet bori sa problemom moguceg prosirenja rata i gdje su mnogi poznati ljudi prepoznali da je BiH medju najugrozenijim drzavama na svijetu u tom eventualnom sukobu, dok Kinezi najavljuju neki novi svjestski poredat, dok iz EU dolaze nekakvi Non-paperi gdje se dovodi u pitanje suverenitet i opstojnost BiH, dok nam se susjedi naoružavaju nemilice i preko svoje mogucnosti, dok Orban izjavljuje da je problem EU sta ce sa dva miliona muslimana u BiH, dok Dodik otvoreno prijeti da ce odvojiti dio države i pravi paravojne parade,

nama par forumasa govore da su to gluposti, da je SDA za sve kriva, da ce oni to sve rijesiti sa Herr Schmitom. Po njima ne treba se buniti i treba podrzati sve izmjene Ustava koje švapski fašista planira. I onda kaže da im navedemo dokaze za izdaju. Eto ja imam vremena na bacanje da vam sada ovdje po ko zna koji put navodim dokaze izdaje.
Naravno da sam ja svjestan da se radi o botovima i skotovima koji cine sve sto im se kaze jer im je to posao.

Nego bio jutros interesantan tekst kojeg niko nije spomenuo. Crno na bijelo o kakvim karakterima se radi u ovoj novoj vlasti. I ovog covjeka ce vjerovatno proglastiti SDA ili DF pripadnikom jer nema niko pravo da postavlja pitanje zakonitosti kada su u pitanju trojkini potezi.

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/zast ... 230327123
nije za sve, ali nosi najvise krivice upravo zbog 30 godina nemenadzmenta i nerada. i korupcije, i svega sto su radili sve osim onog sto su trebali radit. e zato smo sad tu gdje smo.
Slazem se da su SDA i njeni kadrovi najvise krivi za stvari koje nisu napravili a morali su, naročito za poteze unutar BiH. Naravno da su krivi i za korupciju jer su naduže bili na vlasti.
Ali sve to je sada nebitno jer dosta ljudi ne konta da ne povlacimo samo mi poteze i da ima i drugih igraca koji su uz to i puno puno jaci. Pricati o Bakiru i njegovoj Seki dok ti se sprema novi rat mi je besmisleno. Sta je vlast u KS napravila da budemo ovaj put spremniji za taj rat. Pricali su o nabavci helikoptera i transportera ali nista se nije uradilo. Evo tvoj kanton mogu pohvaliti jer su prvi konkretno reagovali i raspisali nabavku oružja i opreme za MUP.
sumirprimus

#89730 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

samo nek nije sdfa :chmoljava:
BHCluster

#89731 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

sumirprimus wrote: 28/03/2023 11:46
BHCluster wrote: 28/03/2023 11:42 Si im u famaliji Bosnjaci, Srbi, Hrvati nesto malo manjina a oni kazu da su "Bosanci". :lol:

Image
Kakvog sad DF ogranka zar on nije ugasen na proslim izborima ili onim prije. :? :lol:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#89732 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sime_cipol »

SmokingMan wrote: 28/03/2023 11:09 Zbunjuju i mene, ne znam da li sam sada bošnjak ili bosanac, trebalo bi se otići po mišljenje na Poljine. :D
Ne trebas tako daleko. Dovoljno je u Mehmeda Spahe. :D
kluz franjo

#89733 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kluz franjo »

Definicija decenijskog političkog djelovanja SDF je:
"Najbolje Bošnjak čvrsto u ruci, a pravna, bosansko-hercegovačka država visoko na grani!"

I OK. Normalno je da SDF teži istom cilju nedodirljivosti i nesmjenjivosti, kao i HDZ/SNSD. Identičnim metodama.
sumirprimus

#89734 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

BHCluster wrote: 28/03/2023 11:50

Kakvog sad DF ogranka zar on nije ugasen na proslim izborima ili onim prije. :? :lol:
nije, jos uvijek se pravi gradjanska bih i gura se u nato preko ljiljana, muhameda, begica, albina, i milion potpisa za bih. pa ljudi skupili milion potpista za gradjasnku bih nije mala zajebancija :)
sumirprimus

#89735 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

kluz franjo wrote: 28/03/2023 11:52 Definicija decenijskog političkog djelovanja SDF je:
"Najbolje Bošnjak čvrsto u ruci, a pravna, bosansko-hercegovačka država visoko na grani!"

I OK. Normalno je da SDF teži istom cilju nedodirljivosti i nesmjenjivosti, kao i HDZ/SNSD. Identičnim metodama.
mislim da njih boli njeznik za bh drzavom.
njih interesuje i vodi samo licna korist i interes. da nije tak ourdili bi mkar nesto dobro za ovu drzavu, pa i corava kokos ubode pokoje zrno a oni ni to.
basicm

#89736 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by basicm »

Sbih opet oko energetike. Heco is back. Njima nista drugo ne treba, samo se oko toga vrte.
tutku

#89737 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tutku »

animus wrote: 28/03/2023 11:28 Dok se citav svijet bori sa problemom moguceg prosirenja rata i gdje su mnogi poznati ljudi prepoznali da je BiH medju najugrozenijim drzavama na svijetu u tom eventualnom sukobu, dok Kinezi najavljuju neki novi svjestski poredat, dok iz EU dolaze nekakvi Non-paperi gdje se dovodi u pitanje suverenitet i opstojnost BiH, dok nam se susjedi naoružavaju nemilice i preko svoje mogucnosti, dok Orban izjavljuje da je problem EU sta ce sa dva miliona muslimana u BiH, dok Dodik otvoreno prijeti da ce odvojiti dio države i pravi paravojne parade,

nama par forumasa govore da su to gluposti, da je SDA za sve kriva, da ce oni to sve rijesiti sa Herr Schmitom. Po njima ne treba se buniti i treba podrzati sve izmjene Ustava koje švapski fašista planira. I onda kaže da im navedemo dokaze za izdaju. Eto ja imam vremena na bacanje da vam sada ovdje po ko zna koji put navodim dokaze izdaje.
Naravno da sam ja svjestan da se radi o botovima i skotovima koji cine sve sto im se kaze jer im je to posao.

Nego bio jutros interesantan tekst kojeg niko nije spomenuo. Crno na bijelo o kakvim karakterima se radi u ovoj novoj vlasti. I ovog covjeka ce vjerovatno proglastiti SDA ili DF pripadnikom jer nema niko pravo da postavlja pitanje zakonitosti kada su u pitanju trojkini potezi.

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/zast ... 230327123
:thumbup:

ovaj tekst ne može niko osporiti, 3ka će nažalost prihvatiti HDZ kandidata bez dana iskustva u pravosudju i koji će ostati tu narednih ca. 25 godina.
pemanapemani

#89738 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pemanapemani »

BHCluster wrote: 28/03/2023 11:34
pemanapemani wrote: 28/03/2023 11:26

Još pristanu na popis u kojem su izjednačeni pojmovi narod i nacija, a usput snime klipove i iskoriste djecu da kažu kako su svi oni koji se izjasne kao Bosanci izdajice, pa slave kako su Bosanci statistička greška, pa te šalju u Široki i Prijedor da tamo glumiš Bosanca, pa reis Cerić proglasi Bosance ubačenim elementom i stranim tijelom u Bosni...

Onda hladno kažu kako je Bošnjak i Bosanac isto i kako bi najviše voljeli da je Bosna i Hercegovina građanska država. :-)
Da a "Bosanci" glumili kako ce ih biti 1/3 kako ce ici pred medjunarodu zajednicu ovo ono kad na kraju ostadose na Ostalim. Evo imate sansu popisna je godina a trojka na vlasiti, usvojite zakon gdje ce te ispraviti ove greske. :oops:
Pa nisu izbori, pa da u glasačkoj kutiji odlučiš ko si i šta si. :-)
Mislim, barem meni popis nije bio kao izbori, pa da do dana izbora još nisam donio odluku šta sam.

Onda se u drugom postu kleberiš -"Si im u famaliji Bosnjaci, Srbi, Hrvati nesto malo manjina a oni kazu da su "Bosanci". :lol: ". To isto tvrde Dodik i Čović. I oni se, poput tebe, ježe na spomen Bosanaca.

P.S. Bosanac bi trebao biti nacija, a Bošnjak, Srbin i Hrvat narodi/etnije. Bošnjaci su po uzoru na Srbe i Hrvate odlučili da žele biti i narod i nacija i pristali na popis na kojem su ta dva pojma bili izjednačeni. Popis je pokazao da je za 97% stanovništva Bosne i Hercegovine bitniji njihov narod nego državni nacionalni identitet.
laik1981

#89739 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

Pa prakticno je ugasen.. Snaga DF-a se svela na jednog delegata iz reda Bosnjaka u domu naroda.. Samo tu se pitaju van lokalnih nivoa.. Sami su se ugasili kada su pristali da budu lijevo krilo SDA.. I sama SDA prisvaja DF-ove ljude u svoj izborni rezultat, a Zeljko se ne odupire takvom narativu..
Last edited by laik1981 on 28/03/2023 12:03, edited 2 times in total.
BHCluster

#89740 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

sumirprimus wrote: 28/03/2023 11:52
nije, jos uvijek se pravi gradjanska bih i gura se u nato preko ljiljana, muhameda, begica, albina, i milion potpisa za bih. pa ljudi skupili milion potpista za gradjasnku bih nije mala zajebancija :)
Jah. :oops:

Image
BHCluster

#89741 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

laik1981 wrote: 28/03/2023 11:59
Pa prakticno je ugasen.. Snaga DF-a se svela na jednog delegata iz reda Bosnjaka u domu naroda.. Samo tu se pitaju van lokalnih nivoa.. Sami su se ugasili kada su pristali da budu lijevo krilo SDA.. I sama SDA prisvaja DF-ove ljude u svoj izborni rezultat, a Zeljko se odupire takvom narativu..
Ja nista rezultati izbora? :lol:
Last edited by BHCluster on 28/03/2023 12:04, edited 1 time in total.
tramvajtrojka

#89742 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

Pa prakticno je ugasen.. Snaga DF-a se svela na jednog delegata iz reda Bosnjaka u domu naroda.. Samo tu se pitaju van lokalnih nivoa..
Oni fakat misle nakon raspada na proslom lokalu za df, da ce nakon ovog zeljkovog rezultata imati ikakve sanse na narednim lokalnim a posebno opstim izborima , nece biti glasova da ljudi glasaju za ime lika kao sto su sada imali :mrgreen:
animus

#89743 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by animus »

Zašto Vojina Mijatovića stavljaju bas na mjesto ministra F MUP-a? Nikakve kompentencije niti veze s policijom. U isto vrijeme HDZ gura da stavi svog direktora FUP-a. I to bas sada kada su sukobi skoro sigurni. I onda me još neko pita što trjku smatramo izdajicama.
A ko je taj Vojin Mijatović, zapitat će se članstvo SDP-a.
U njegovoj zvaničnoj biografiji koju je priložio kada se kandidovao za zamjenika ministra civilnih poslova BiH, poziciju s koje je 22.12.o.g. odstupio, precizno je navedeno da se radi o dugogodišnjem kadru SNSD-a na privremenom i kratkotrajnom radu u drugi strankama.

Dakle, od 2006. do 2008. godine Vojin Mijatović je radio kao načelnik Odjela za Evropske integracije Ministarstva finansija u Vladi RS-a.

Premijer RS-a tada je bio – Milorad Dodik.

Za predan rad u Dodikovoj Vladi, Mijatović je 2008. godine nagrađen funkcijom savjetnika predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH tada je bio – Nikola Špirić.

Nakon epizode na državnom nivou, Mijatović se vraća na entitetski nivo gdje postaje savjetnik predsjednika Vlade RS-a. Na čelu Vlade RS-a tada je bio – Aleksandar Džombić.

U periodu od 2014. do 2016. godine Mijatović je obavljao dužnost direktora Ekonomskog instituta u Banjaluci.
Vlasnik Ekonomskog instituta je – Slobodan Stanković.

To je, dakle, biografija novog člana SDP-a BiH o čijem je angažmanu
Nermin Nikšić nedavno razgovarao sa Miloradom Dodikom.
„Nikšić je, dok je bio predsjednik Vlade bio dobar partner“, kazao je nedavno Milorad Dodik također upitan o čemu je razgovarao sa Nerminom Nikšićem.
BHCluster

#89744 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

pemanapemani wrote: 28/03/2023 11:58
BHCluster wrote: 28/03/2023 11:34

Da a "Bosanci" glumili kako ce ih biti 1/3 kako ce ici pred medjunarodu zajednicu ovo ono kad na kraju ostadose na Ostalim. Evo imate sansu popisna je godina a trojka na vlasiti, usvojite zakon gdje ce te ispraviti ove greske. :oops:
Pa nisu izbori, pa da u glasačkoj kutiji odlučiš ko si i šta si. :-)
Mislim, barem meni popis nije bio kao izbori, pa da do dana izbora još nisam donio odluku šta sam.

Onda se u drugom postu kleberiš -"Si im u famaliji Bosnjaci, Srbi, Hrvati nesto malo manjina a oni kazu da su "Bosanci". :lol: ". To isto tvrde Dodik i Čović. I oni se, poput tebe, ježe na spomen Bosanaca.

P.S. Bosanac bi trebao biti nacija, a Bošnjak, Srbin i Hrvat narodi/etnije. Bošnjaci su po uzoru na Srbe i Hrvate odlučili da žele biti i narod i nacija i pristali na popis na kojem su ta dva pojma bili izjednačeni. Popis je pokazao da je za 97% stanovništva Bosne i Hercegovine bitniji njihov narod nego državni nacionalni identitet.
Evo imate sansu popisna je godina a trojka na vlasiti, usvojite zakon gdje ce te ispraviti ove greske.
Vaya

#89745 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

BHCluster wrote: 28/03/2023 12:02
sumirprimus wrote: 28/03/2023 11:52

Jah. :oops:

Image
Slijedeće da se gasi ili ti suspenduje Program reformi/MAP, bas onako kako je Dodik najavio... A do tada će Brkić opet svoju pudlicu da odvede na neki izlet u Europu, a Helez će da se opušta u Jagodi...

Samo relaxirano...
BHCluster

#89746 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

tramvajtrojka wrote: 28/03/2023 12:04
Pa prakticno je ugasen.. Snaga DF-a se svela na jednog delegata iz reda Bosnjaka u domu naroda.. Samo tu se pitaju van lokalnih nivoa..
Oni fakat misle nakon raspada na proslom lokalu za df, da ce nakon ovog zeljkovog rezultata imati ikakve sanse na narednim lokalnim a posebno opstim izborima , nece biti glasova da ljudi glasaju za ime lika kao sto su sada imali :mrgreen:
Tako govorite od kako je DF nastao, tj dok nije ukasen na proslim izborima. :lol:
Vaya

#89747 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Isto ste prognozirali raspad i pred ove izbore... ;-)
tramvajtrojka

#89748 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

Vaya wrote: 28/03/2023 12:11

Isto ste prognozirali raspad i pred ove izbore... ;-)
Opa visi nisi zabrinuti i razocarani SDP glasac kao sto si se na početku predstavljao :mrgreen: :mrgreen: :oops:
Roccohljup

#89749 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

Al fakat Vojin za FUP? :run: Odron....SDP nista nije boljo od SDA kad je kadroviranje u pitanju. Samo talovi i oduzivanja za nesto :evil:
Vaya

#89750 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

animus wrote: 28/03/2023 12:04 Zašto Vojina Mijatovića stavljaju bas na mjesto ministra F MUP-a? Nikakve kompentencije niti veze s policijom. U isto vrijeme HDZ gura da stavi svog direktora FUP-a. I to bas sada kada su sukobi skoro sigurni. I onda me još neko pita što trjku smatramo izdajicama.
A ko je taj Vojin Mijatović, zapitat će se članstvo SDP-a.
U njegovoj zvaničnoj biografiji koju je priložio kada se kandidovao za zamjenika ministra civilnih poslova BiH, poziciju s koje je 22.12.o.g. odstupio, precizno je navedeno da se radi o dugogodišnjem kadru SNSD-a na privremenom i kratkotrajnom radu u drugi strankama.

Dakle, od 2006. do 2008. godine Vojin Mijatović je radio kao načelnik Odjela za Evropske integracije Ministarstva finansija u Vladi RS-a.

Premijer RS-a tada je bio – Milorad Dodik.

Za predan rad u Dodikovoj Vladi, Mijatović je 2008. godine nagrađen funkcijom savjetnika predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH tada je bio – Nikola Špirić.

Nakon epizode na državnom nivou, Mijatović se vraća na entitetski nivo gdje postaje savjetnik predsjednika Vlade RS-a. Na čelu Vlade RS-a tada je bio – Aleksandar Džombić.

U periodu od 2014. do 2016. godine Mijatović je obavljao dužnost direktora Ekonomskog instituta u Banjaluci.
Vlasnik Ekonomskog instituta je – Slobodan Stanković.

To je, dakle, biografija novog člana SDP-a BiH o čijem je angažmanu
Nermin Nikšić nedavno razgovarao sa Miloradom Dodikom.
„Nikšić je, dok je bio predsjednik Vlade bio dobar partner“, kazao je nedavno Milorad Dodik također upitan o čemu je razgovarao sa Nerminom Nikšićem.
Pa ima oca, starog udbaša, koji ćemo ga navigirati, kako da vodi ministartvo, ne mora ni otac, moze ga savjetovati i Sredoje Novic, on je dosta kompetentniji od njegovog oca, uglavnom posluzit će svrsi Dodiku...
Locked