Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Vjersko SDA krilo i dalje nastavlja sa propagiranjem politike, ta ce ba ramazan i kako trebamo biti bolji ljudi tu je nas reis da za najsvetiji muslimanski mjesec komentarise politiku
od najuglednije i najpriznatije pozicije nekog bosnjaka doveo se do nivoa politickog botovanja
naravno da treba da formiraju vlast, al na način koji će se dugotrajno formirati kao zakon, a ne ho ruk i kako samo HDZu odgovara...
al evo i pajde Šmitlera kod koga nego kod Draganovog guznog havera Radončića, pa baš nam se lijepo cereka u facu
Naravno da treba sistemski i kroz zakon. Nije po volji HDZ-a, nego je to volja 90+% Hrvata.
Ne bi ni meni kao Bošnjaku bilo pravo da hipotetički Srbi i Hrvati poslije izbora naprave koaliciju i uzmu Boss, Šepićevu stranku i SD Bijedića i kažu da je to vlada.
To se ne može desiti zbog brojnosti, ali je to bila platforma ili neka eventualna buduća kako zagovaraju poneki pametolozi na forumu kad kažu da se HDZ treba zaobići i vlasti.
OK, ali onda treba izaci u javnost i reci odustajemo od demokratije i uvodimo etnokratiju.
archi_a wrote: ↑27/03/2023 12:52
Ti imaš pravo na mišljenje, on nema pravo!!! I šta je pogrešno rekao? Gdje je forsirao bilo koga u ovoj poruci?!?
Botovi.
Je li on poglavar vjerske zajednice il politicke stranke , a gdje je forsirao koga zna se dobro koga reis Kavazović forsira iz njegovih prethodnih izjava
Ima pravo da iznese mišljenje, ali kad mu neko odgovori nema pravo da kmeči kako je to napad na muslimane ili vjersku zajednicu. Ako želiš da se baviš politikom onda moraš biti spreman da budeš dio političkog blata.
On i kao vjerski poglavar u BiH, i kao državljanin BiH ima pravo da daje svoje mišljenje na sva pitanja koja se tiču života u BiH, a pogotovo muslimana u BiH i pitanja koja na bilo koji način ugrožavaju ili neugrožavaju muslimane! Pogotovo ako ga novinar nazove i pita o mišljenju na temu. Nije vam rejs vepar iz nekog šumskog sela, rejs je institucija za takve! Imate problem sa tim?!?
patriot_bih wrote: ↑06/03/2023 23:04
Izgleda da je stvar u mentalitetu. Ovaj narod ne može iznjedriti, kvalitetne, nekorumpirane, čvrste borce za državu BiH, na bilo kojoj ideološkoj osnovi, ako uopće i postoji u današnjem vremenu ideologija.
Nas narod nije nikad vladao i uvijek je neko drugi odlucivao za nas. U Titinoj Jugi u prvoj varijanti nije bilo BiH (5 baklji u grbu) i da nije bilo Hrvata koji su se uvijek borili protiv srpske hegemonije nestadosmo mi kao republika. U prvom Prezidijumu 1945 g jedino smo mi imali jednog predstavnika zarazliku od drugih i to je bio seljacina iz Grahova Djuro Pucar koji podijelio nasu teritoriju drugim republikama a sirovine Sloveniji. Mi smo jedino imali razvoj i uticaj pojavljivanjem u politici rah. Bijedica rah. Pozderca i pok Mikulica. Ta tri covjeka su ucinila cudo i mi smo dozivili procvat u svakom smislu. Na zalost za vrijeme rata je bio ziv samo Branko koji je istupio i dao podrsku nezavisnoj BiH. Na nasu zalost nismo ga ukljucili u tadasnju vlast a imali i puno koristi od njega. Imali smo jos Raifa Dizdarevica koji je bio clan Predsjednistva kojeg je Slobo poklopio i koji je cekao sta ce se desavati. Savjest mu je tek proradila poslije rata pa je poceo savjetovati rah. Tihica na tajnim sastancima sto je rezultiralo da je Tihic bio najjaci politicar unutar SDA stranke. Na kraju jos da spomenem i velikog gosp. rah. Durakovica koji bio na pravom putu i koji je svojim govorom u Holideju sprijecio podjelu Bosne.
Da bi iznjedrio kvalitet moras imati program i tradiciju. Mi nemamo nikakvog programa ni drzavnog ni nacionalnog a bez toga nema napretka. Bilo je nekih ideja ali obavjestajne sluzbe komsija i susjeda su nas pojele tj. razjedinile i sve se raspalo. Jednostavno neprijatelji su nas svojom propagandom razbucali i vi vise ne vidite patriotizam koji bi morao postojati prema domovini. Broj Hrvata i Srba koji vole BiH je svake godine sve manji i manji. SDA se bavila jacanjem vjere a ne drzave a ni druge stranke to nisu radile. Nedavno je gops. Enes Durakovic posteni i cestiti intelektualac i akademik dao ideju o pokretanju Sve Bosanskog Sabora i niko mu nije ni odgovorio na njegov prijedlo/pisma a kamo li ga podrzao. Jedina dobra stvar je da je doslo do budjenja nacionalne svijesti kod Bosnjaka i da se ipak i oni nesto pitaju. Proces je dug ali ja vjerujem da ce se pojaviti mlade snage unutar BiH ili neki ljudi iz dijaspore koji ce imati doovljno novca i zelje da se pozabave politiko u BiH. Zivjeli.
archi_a wrote: ↑27/03/2023 13:04
On i kao vjerski poglavar u BiH, i kao državljanin BiH ima pravo da daje svoje mišljenje na sva pitanja koja se tiču života u BiH, a pogotovo muslimana u BiH i pitanja koja na bilo koji način ugrožavaju ili neugrožavaju muslimane! Pogotovo ako ga novinar nazove i pita o mišljenju na temu. Nije vam rejs vepar iz nekog šumskog sela, rejs je institucija za takve! Imate problem sa tim?!?
sve stoji
samo bosnjaci imaju vise stranaka
nije SDA legitimni predstavnik bosnjaka muslimana
Ovo je tragikomično, za PU Foča Prodan je i dalje glavni osumnjičeni, a za tužilaštvo nema osnova sumnje.
Napomena da u pravosudnim sistemima u BiH i ne trebaju preveliki dokazi da se neko zadrži mjesec dana u pritvoru koji se može produžiti na više mjeseci.
Tužitelj na osnovu izvještaja PU uprave određuje pritvor. Ili lažu iz PU da je Prodan glavni osumnjičeni ili tužitelj ignoriše informacije iz PU.
Očigledno da tužilaštvo pušta Prodana ne bi li pobjegao u Srbiju kao što ratni zločinci bježe u Srbiju.
Leverage wrote: ↑27/03/2023 12:55
Ima pravo da iznese mišljenje, ali kad mu neko odgovori nema pravo da kmeči kako je to napad na muslimane ili vjersku zajednicu. Ako želiš da se baviš politikom onda moraš biti spreman da budeš dio političkog blata.
Sta je lose rekao?
"Vrijeme je da svi pokažu veći stepen odgovornosti, i političke partije i međunarodni zvaničnici, OHR i zapadne ambasade, kao i članice Vijeća za implementaciju mira (PIC). Dodatne podjele i polarizacija društva samo komplikuju političke i svake druge okolnosti u državi što se reflektuje na sve građane, pa i vjerske zajednice", kazao je reisu-l-ulema.
Vjersko SDA krilo i dalje nastavlja sa propagiranjem politike, ta ce ba ramazan i kako trebamo biti bolji ljudi tu je nas reis da za najsvetiji muslimanski mjesec komentarise politiku
od najuglednije i najpriznatije pozicije nekog bosnjaka doveo se do nivoa politickog botovanja
Nisu oni vjersko krilo.. Oni su logistika SDA.. Krimosi kao i ostale vjerske organizacije..
Leverage wrote: ↑27/03/2023 12:55
Sta je lose rekao?
"Vrijeme je da svi pokažu veći stepen odgovornosti, i političke partije i međunarodni zvaničnici, OHR i zapadne ambasade, kao i članice Vijeća za implementaciju mira (PIC). Dodatne podjele i polarizacija društva samo komplikuju političke i svake druge okolnosti u državi što se reflektuje na sve građane, pa i vjerske zajednice", kazao je reisu-l-ulema.
Zavisi kako čitaš. Recimo ja ovo čitam kao "rješenje koje izbacuje SDA iz vlasti komplikuje političke i svake druge okolnosti".
Leverage wrote: ↑27/03/2023 13:22
Zavisi kako čitaš. Recimo ja ovo čitam kao "rješenje koje izbacuje SDA iz vlasti komplikuje političke i svake druge okolnosti".
Sve je u oku posmatrača.
Evo ja poruku ove rečenice shvatam kao podršku politici kompromisa, a kritiku kampanje i propagande polarizacije društva.
Na kraju je političkim i društvenim akterima poručio da trebaju tragati za rješenjima koja su rezultat dogovora i kompromisa, a izbjegavati sve što vodi daljoj polarizaciji društva.
A možda i griješim.
Možda Reis ovim riječima poručuje da su dogovor i kompromis nešto negativno (zapišavanje, saginjanje, itd.).
Veliki grijeh čini reis sa ovim.
Šta on ima pričati da je nešto loše ako Nikšić i Dino kažu da su on i njegovi kriv? To je grijeh po automatizmu ako pričaš kontra Nikšića i Dine. I to još uz Ramazan. Baš loše.
Leverage wrote: ↑27/03/2023 13:22
Sad da je to napisao Niksic ili neTko treci umjesto Reisa kako bi onda citao?
Tita mi ko da su samo Komsicevi Hrvati do sada sjedili u nadzornim odborima. Ovi ne misle da su ljudi ovce, jer ovce su pametnije, valjda nas posmatraju kao neke oblike ameba ili sta li.