English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Osmi Socrates
#50151 Re: English Premier League
I Arsenal svi ismijavaju već 15 godina. I sami Arsenalovi navijači ismijavaju Arsenal. A jel' bilo šta za pohvalu?
S obzirom na ulaganje u tom periodu, bolje da ste ispali.
S obzirom na ulaganje u tom periodu, bolje da ste ispali.
-
merk030
#50152 Re: English Premier League
Nedavno bilo tako, ja čekam čitav dan Chelsea i dođe utakmica, ne znam da sam gledao 5 minuta kako treba.Dzontra_Volta wrote: ↑18/03/2023 17:58 U mene je tako nešto upaljeno samo ako radim nešto usput, pa ne mogu da pratim određenu utakmicu. Da sam fan Wolvesa ili Leedsa, popizdio bih (ako nema negdje regularni prenos ove utakmice).
- Student_u_Ostavci
#50153 Re: English Premier League
Lijepo što je Antonio konačno postavio na mjesto karikaturu od kluba zvanu Totenhem.
-
LSD
#50154 Re: English Premier League
Student_u_Ostavci wrote: ↑18/03/2023 21:56 Lijepo što je Antonio konačno postavio na mjesto karikaturu od kluba zvanu Totenhem.
Konacno jedna prava pressica, bez otrcanih floskula i uvijanja.
-
Osmi Socrates
#50155 Re: English Premier League
Barem nemamo prevaranata poput Kroenkea i Usmanova.
Levy je idiot što se tiče nekih stvari, ali nije bjelosvjetski prevarant. Takvi se vrte samo oko prevarantskih klubova.
Levy je idiot što se tiče nekih stvari, ali nije bjelosvjetski prevarant. Takvi se vrte samo oko prevarantskih klubova.
-
Zoooka
#50156 Re: English Premier League
Dobar je Tottenham, a dobar je i Kane, bit ce trofej dogodine
Spoiler
Show
Audi cup
- MarlboroGold
#50157 Re: English Premier League
U najgorim sezonama u zadnjih 10 godina opet smo bar 3 puta osvojili FA kup. Prije toga smo se gotovo pa svake sezone borili za prvo mjesto. Arsenal je spram Tottenhama institucija. Niko vas u Londonu ne može. Ne samo mi, već ni Chelsea upravo zbog bahatosti. Niti ste kad bili na istom nivou kao Arsenal i Chelsea niti ćete ikad biti. Kad vam Kane i Son odu opet ćete biti kanta za nabijanje. A tek nećete nikad biti u rangu Uniteda i Liverpoola. Imali ste pobjednika od trenera i njega ste uspjeli baciti u očaj sa konstantnim luzerstvom i tin pot mentalitetom.Osmi Socrates wrote: ↑18/03/2023 21:12 A vi ste eto uspješni zadnjih 20 godina? Jest Wenger izmislio da je ulazak u Ligu Prvaka trofej, ali nije. Zadnjih šest sezona ste završili iza nas.
I kao navijači ste bijeda. Dovoljno govori Arsenalova tema na forumu. Navijači samo kad ide. Liverpulovci i Unitedovi navijači barem održavaju temu uvijek.
I pored toga što ste prevarantski klub, svaka čast za ovu sezonu.
Naša tema nema nikakve veze s tom pričom, jer nas nikad nije bilo dovoljno aktivnih forumaša da je redovno održavamo u životu za razliku od druge dvije teme. Ali ti to ne znaš jer si skoro počeo pisati ovdje. Pogotovo tema od Liverpoola je nešto skroz drugo i tamo pišu više nego na ovoj i to je pošteno.
-
Osmi Socrates
#50158 Re: English Premier League
Ti naravno lupaš gluposti.
Mi smo od ta tri kluba jedini normalan londonski klub. Jeste osvojili više titula, ali sve do pedesetih što ste osvojili je zbog toga što su vam činjene razne usluge i uslugice od strane FA. Poslije, naravno, stoka se natovari na vještačke uspjehe, pa nastane Arsenal. U Evropi ste uvijek bili luzeri, jer nema usluga. Nikakav klub, prevaranti.
Što se tiče Chelsija, nikad nisu bili nikakav klub do Abramovicha. Dakle, prevaranti kao i vi.
Mi smo od ta tri kluba jedini normalan londonski klub. Jeste osvojili više titula, ali sve do pedesetih što ste osvojili je zbog toga što su vam činjene razne usluge i uslugice od strane FA. Poslije, naravno, stoka se natovari na vještačke uspjehe, pa nastane Arsenal. U Evropi ste uvijek bili luzeri, jer nema usluga. Nikakav klub, prevaranti.
Što se tiče Chelsija, nikad nisu bili nikakav klub do Abramovicha. Dakle, prevaranti kao i vi.
- MarlboroGold
#50159 Re: English Premier League
Ništa dosta od mene. Ne moram više ništa govoriti. Manager vam je sve svakako objasnio.
-
Osmi Socrates
#50160 Re: English Premier League
Menadžerov posao je da stvori atmosferu o kojoj Conte priča.
Ako ne može, onda se oprosti od kluba, i doviđenja. Potpisao čovjek na jednu godinu, i hoće atmosferu u klubu. Ne može tako. Kako igrač da daje sve od sebe ako mu menadžer potpisuje na godinu dana?
Na stranu stručna strana posla, jer mislim da duboko griješi sa formacijom, i da je tvrdoglav. Dakle, i do njega je. Ako ti klub ne odgovara, daj otkaz i to je to.
Ako ne može, onda se oprosti od kluba, i doviđenja. Potpisao čovjek na jednu godinu, i hoće atmosferu u klubu. Ne može tako. Kako igrač da daje sve od sebe ako mu menadžer potpisuje na godinu dana?
Na stranu stručna strana posla, jer mislim da duboko griješi sa formacijom, i da je tvrdoglav. Dakle, i do njega je. Ako ti klub ne odgovara, daj otkaz i to je to.
-
Osmi Socrates
#50161 Re: English Premier League
U velikoj većini slučajeva, igra na terenu je preslikana psihološka slika trenera koji igrače pošalje na teren.
Tu nema slučajnosti. S obzirom na kvalitet igračkog kadra, rezultati su ovakvi ili onakvi, ali psihološka slika trenera je skoro uvijek sadržana u igri. Kad Liverpool tuče United 7:0, to je Klopp bijesan i hoće da zgazi najvećeg rivala. Kad izgube od Bournemoutha, to je Klopp koji nema pojma kako da bude kompetitivan sa Milnerom u Premier Ligi u rasponu 38 utakmica.
Tu nema slučajnosti. S obzirom na kvalitet igračkog kadra, rezultati su ovakvi ili onakvi, ali psihološka slika trenera je skoro uvijek sadržana u igri. Kad Liverpool tuče United 7:0, to je Klopp bijesan i hoće da zgazi najvećeg rivala. Kad izgube od Bournemoutha, to je Klopp koji nema pojma kako da bude kompetitivan sa Milnerom u Premier Ligi u rasponu 38 utakmica.
- vaučer
#50162 Re: English Premier League
Debela simplifikacija.
Treneri nisu čudotvorci.
Igračima se uvijek gleda kroz prste, a razmaženi su do kosti.
Treneri nisu čudotvorci.
Igračima se uvijek gleda kroz prste, a razmaženi su do kosti.
- Student_u_Ostavci
#50163 Re: English Premier League
Luzerski tim Totenhema da vodi fuzija Ferguson/Pep, oni bi se borili za 4to mjesto. Jednostavno najveći luzeri u povijesti igre.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
-
Osmi Socrates
#50165 Re: English Premier League
Pa trener dovodi i igrače, u većini situacija.
Prije bi se reklo da treneri namjerno gledaju nekim igračima kroz prste. Moj tip trenera je (bio) Ferguson. On je znao sa igračima, a da nikome ne gleda kroz prste.
Ili Roy Keane, ali on nije izdržao kao trener. Svejedno, Roy Keane je bio Fergusonova psihološka slika na terenu.
U svojoj knjizi Roy opisuje kako je kao trener ganjao nekog igrača (zaboravio sam ime?) da ga potpiše za Sunderland. Kad mu je čuo poruku na telefonskoj sekretarici, predomislio se, i nikad ga više nije kontaktirao. Nije mogao zamisliti da u rat na terenu šalje čovjeka koji ima takvu poruku na telefonskoj sekretarici.
Dakle, što se mene tiče, i treneri su danas razmaženi.
Prije bi se reklo da treneri namjerno gledaju nekim igračima kroz prste. Moj tip trenera je (bio) Ferguson. On je znao sa igračima, a da nikome ne gleda kroz prste.
Ili Roy Keane, ali on nije izdržao kao trener. Svejedno, Roy Keane je bio Fergusonova psihološka slika na terenu.
U svojoj knjizi Roy opisuje kako je kao trener ganjao nekog igrača (zaboravio sam ime?) da ga potpiše za Sunderland. Kad mu je čuo poruku na telefonskoj sekretarici, predomislio se, i nikad ga više nije kontaktirao. Nije mogao zamisliti da u rat na terenu šalje čovjeka koji ima takvu poruku na telefonskoj sekretarici.
Dakle, što se mene tiče, i treneri su danas razmaženi.
-
Osmi Socrates
#50166 Re: English Premier League
Svejedno, Kompany je danas doživio osvještenje. Burnley ima fantastičnu sezonu u Championshipu, i igraju prilično dobar fudbal, ali, kad se vrate u Premier Ligu, biće opet problema.
Interesantan Championship ove godine. Blackburn i Millwall igraju dobru sezonu, i vjerovatno će u doigravanje. Kad ne bi West Ham ispao, a Millwall da uđe, to bi bilo osam londonskih klubova u PL. A derbi između West Hama i Millwalla je posebna priča. Jedan od najžešćih u Engleskoj. To treba Premier Ligi.
Interesantan Championship ove godine. Blackburn i Millwall igraju dobru sezonu, i vjerovatno će u doigravanje. Kad ne bi West Ham ispao, a Millwall da uđe, to bi bilo osam londonskih klubova u PL. A derbi između West Hama i Millwalla je posebna priča. Jedan od najžešćih u Engleskoj. To treba Premier Ligi.
-
LSD
#50167 Re: English Premier League
Tottenham je toliko jadan klub, da ih je i sopstveni menager poceo javno ismijavatiAntonio Conte: “They’re used to it here. Don’t play for something important. They don’t want to play under pressure. They don’t want to play under stress. Tottenham’s story is this. 20 years there is the owner & they never won something. Why?”
-
Osmi Socrates
#50168 Re: English Premier League
Upalili se Barcelona instant fanovi danas. Muller zadrmao kavez.
- MarlboroGold
#50169 Re: English Premier League
Ne bi me čudilo da već sutra ujutru Conte dobije nogu od Levya
-
Osmi Socrates
#50170 Re: English Premier League
Većina bi uprava Premier Lige tako postupila, ali Levy nikad ne radi kako radi većina uprava.
-
LSD
#50171 Re: English Premier League
Realno, Conte i jest zalutao u onaj neuspjesni klubic sa periferije Londona.MarlboroGold wrote: ↑19/03/2023 00:11 Ne bi me čudilo da već sutra ujutru Conte dobije nogu od Levya
Bolje mu je da se sam hvata noge
-
Osmi Socrates
#50172 Re: English Premier League
Osim ako se izjava ne može protumačiti kao de facto davanje otkaza. Da bilo koji radnik u bilo kojoj kompaniji na svijetu ovakvo nešto izjavi za medije, to bi se protumačilo kao davanje otkaza.
- Tito_i_Partija
#50173 Re: English Premier League
I manje više je u pravu. U Chelseau je dugo bilo super za trenere dok ne prođe medeni mjesec, a onda se svaki put digne kurac razmaženoj svlačionici kad rezultati krenu nagore i kad trener krene da uvede bilo kakav modicum discipline. 15 trenera u 15 godina i niko, ama baš niko iz uprave nema ni mozga ni volje da proba da možda da prestane da konstantno drka masivna ega pojedinih igrača, nego samo dovedi novog trenera pa možda opet upali. K'o da sultanu dovode novu trebu u harem pa ga možda smiri na neko vrijeme da ne moraju ginut' na bečkom frontu narednih 6 mjeseci.
Levy je isti kurac al' u mnogo manjem pakovanju od mokre i buđave kartonske kutije, koji bi volio da bude čuvar engleskog fudbala u nadolazećem valu zaljevskih petrodolara i američke sportske hegemonije. Al' frajer je težak k'o zemlja i jedan apsolutni faking ters (čak i gori od Contea koji je na tersu doktorir'o), koji nema niti vizije niti mahersko-diplomatskih sposobnosti da svoj klub uzdigne u nekog pravog i opasnog kompetitora za vrh EPLa. Kanea zadržava u klubu protiv njegove volje umjesto da ga proda za rekordnu sumu i da osigura budućnost svog kluba, jer je zešći seljak koji ne može da zamisli budućnost svoje štale bez svoje jedne jedine krave muzare.
- Logovan
-
Zoooka
#50175 Re: English Premier League
Najbolji igrač lige, Bukayo Saka.