Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
drug_profi wrote: ↑16/03/2023 09:22
Glupa je prica da treba obuka pilota.
50 placenika ili dobrovoljaca za F-16 mozes naci uvijek. Jedini je problem odrzavanje ...
... Da i opet dolazimo na ono: "ratove dobiva logistika"
Ista teorija vrijedi i za novih 400.000 mobiliziranih u Rusiji
Imaju li Rusi 800.000 cizama???
lajkujMe wrote: ↑16/03/2023 08:46
Lose vijesti skroz, jucerasnjim zauzimanjem onog sela kod Bakhmuta situacija je kriticne presla u izuzetno opasnu ktiticnu situaciju.
4 spica Ruse od jucer napadaju, 3 na sami Bakhmut Sjever jug i Zapadna strana i ciste grad.
4 spic iz tog sela presjekao jednu od 2 putne komunikacije koje jos postoje kod Bakhmuta.
Jedna jedina cesta jos povezuje Bakhmut s ostatkom slobodne teritorije a ona je 2 km daleko od Ruskih polozaja.
Ukrajinci u Bakhmutu su vec u okruzenju samo nikako da to shvate.
Odbrana Bakhmuta je slomljena u mom misljenju ne fizicki ali jeste strateski.
Sad postoji opasnost da 93 i jos 2 brigade ostanu zarobljene u Bakhmutu ako ne povuku iste sekunde.
1 napad na preostalu cestu i gotovo.
Avdivka, grad heroj ali dzaba kad su okolna sela popadala kao od sale, Avdika se nalazi u vrlo slicnoj situaciji kao Bakhmut okruzen s 3 strane i usli su Rusi duboko u zaledje.
Iako je situacija pubo bolja Rusi moraju proci jos 3-4 s juzne strane da bi ugrozili liniie snabdjevanja.
Ali je opasnost blizu, ako GS ima keca u rukavu sad ili nikad, a mislim da ce biti nikad jer Bakhmut je po meni zavrsena prica jos danas bi se moglo cuti o povlacenju iz grada.
Znači ovi(rusi) što su oko grada na otvorenom su o boljoj poziciji od onih u gradu ( Bahmutu) a i onih jedinica u Časiv jaru.
Ovi što su na otvorem diktiraju situaciju iako je pitanje s čim, s kakvom logistikom i sa kakvim putevima i dobavnim pravcima?
Rusi logistiku za Bakmut dovlace iz Popasne koja je bastion ruske vojske i skladista koja je udaljena od Bakmuta 10 km, Popasna direkt spojena sa Luganskom, Lugansk sa Rusijom putna komunikacija nije ugrozena jos od pocetka rata, rat uvjek dobija logistika, rusi jedino ovako i mogu napredovati pozicionirai rat sa sigurnom logistikom i ljudskim mesom u izobilju, zatvori po Sibiru i Gulazima jos nisu ni naceti kako treba, kad dodamo na to jos artiljerisku vatru omjera 5-1 i avijaciju sve ti bude jasno sto se tice logistike.
Turska agentura sda botova je jucer bila jaka sireci ovu tursku podvalu i lazni klip gdje sa ruskim naglaskom neko pali Kur'an, u izgovoru im skontas da su sa ruskog područja, i strahota je da je ovo ovoliko uzelo maha i mi sami treba da se stidimo kad dozvoljavamo ovakvu propagandu da u nasem narodu ide , a nista nismo uradili makar simbolicno okacili zastavu Ukrajine na neku instituciju pokazali saosjecanje sa tim ljudima
Svako zlo ima svoj pocetak i ime tako i ovo Stavov i faktorov novinar predvodnik te turske propagande on je jucer zapoceo priču u vezi ovog klipa , jedan od najvecih rasadnika tog turskog zla prema ukrajini, americi i ostatku kolektivnog zapada , sreca po nas pa su klasicni glupani pa ih se lagano upratiti
jbt korisniji sam na prikupljanju operativnih informacija od kalimera
CrveniKuk wrote: ↑15/03/2023 21:41
Ne shvatam, zbog čega su ovi rovovi tako široki? Takođe, ove zemunice, što ih ne kopaju u obliku slova L, kako bi se mogli zaštiti od bombi i projektila koje bacaju dronovi.
Spoiler
Show
Jao glumca.
Nego ona druga bombica bačena na njega kao da se nije aktivirala.
Gvozdeni1 wrote: ↑15/03/2023 21:30
I bas zbog njega i njemu slicnih ja ne mogu mrziti ukrajince kao vecina mojih sunarodnjaka i iz RS i iz Srbije(e to su djeca koja ne znaju neke stvari).
I da, bilo ih je dosta u VRS stvarno i ne rusa iz Donbasa nego bas ukrajinaca.
Samo cu reci da sma ove opancare poceo da prepoznajem po prvom upisu. Onda ide standardna prica ko nas zavadi
Vidiš kad se registrovao.
Nemojte misliti da ovdje nema ili da neće biti internet botova ruske ambasade. Ne kažem da je Gvozdeni taj, ali takvih sigurno ima i bit će ih.
50 placenika ili dobrovoljaca za F-16 mozes naci uvijek. Jedini je problem odrzavanje ...
Lose vijesti skroz, jucerasnjim zauzimanjem onog sela kod Bakhmuta situacija je kriticne presla u izuzetno opasnu ktiticnu situaciju.
4 spica Ruse od jucer napadaju, 3 na sami Bakhmut Sjever jug i Zapadna strana i ciste grad.
4 spic iz tog sela presjekao jednu od 2 putne komunikacije koje jos postoje kod Bakhmuta.
Jedna jedina cesta jos povezuje Bakhmut s ostatkom slobodne teritorije a ona je 2 km daleko od Ruskih polozaja.
Sad postoji opasnost da 93 i jos 2 brigade ostanu zarobljene u Bakhmutu ako ne povuku iste sekunde.
Avdivka, grad heroj ali dzaba kad su okolna sela popadala kao od sale, Avdika se nalazi u vrlo slicnoj situaciji kao Bakhmut okruzen s 3 strane i usli su Rusi duboko u zaledje.
Iako je situacija pubo bolja Rusi moraju proci jos 3-4 s juzne strane da bi ugrozili liniie snabdjevanja.
Ali je opasnost blizu, ako GS ima keca u rukavu sad ili nikad, a mislim da ce biti nikad jer Bakhmut je po meni zavrsena prica jos danas bi se moglo cuti o povlacenju iz grada.
tramvajtrojka wrote: ↑16/03/2023 09:49
Turska agentura sda botova je jucer bila jaka sireci ovu tursku podvalu i lazni klip gdje sa ruskim naglaskom neko pali Kur'an, u izgovoru im skontas da su sa ruskog područja, i strahota je da je ovo ovoliko uzelo maha i mi sami treba da se stidimo kad dozvoljavamo ovakvu propagandu da u nasem narodu ide , a nista nismo uradili makar simbolicno okacili zastavu Ukrajine na neku instituciju pokazali saosjecanje sa tim ljudima
Svako zlo ima svoj pocetak i ime tako i ovo Stavov i faktorov novinar predvodnik te turske propagande on je jucer zapoceo priču u vezi ovog klipa , jedan od najvecih rasadnika tog turskog zla prema ukrajini, americi i ostatku kolektivnog zapada , sreca po nas pa su klasicni glupani pa ih se lagano upratiti
jbt korisniji sam na prikupljanju operativnih informacija od kalimera
Ovo isto kao da nisu Ukrajnici iz 2022 godine.
Pa i kod Ukrajinaca se tope najbolje brigade i najbolji borci. Nazalost ali je tako.
Bas sam pricao sa nekoliko ljudi iz Hamzi i 505-te i kazu da se brigada isto tako istopila da je do 1995 80% najboljih boraca izginulo ili tesko izranjavano i nisu vise imali onaj kvalitet kao prve 2-3 godine.
Mislim da imaju oko 600.000 desnih i 150.000 lijevih.
50 placenika ili dobrovoljaca za F-16 mozes naci uvijek.
Jedini je problem odrzavanje, ali i tu bi mogao naci placenike i dobrovoljce koji bi radili sa Ukrajinskim posadama.
ma to je samo alibi priča, avioni su čisto politička odluka
jah eto boje se ameri prigožinovih i kadyrovih koljača, pa ne smiju dati avione ukrajincima
To malo precjenjuje vaznost same bitke, ona nema stratesko znacenje sama po sebi.
Uspjeh Ukrainske ofanzive vise ovisi od jedinica koja dolaze i gubitaka Rusa na drugim mjestima.
Za mene je neuspjeh za Ukraince to sto nece moci drzati sljedecu liniju, to je ovo napredovanje SZ i S od Bakmuta. To su mogli spasiti izvlacenjem jedinica.
To ce dovesti i do pada Siverska i te linije.
Ne mislim da ce strateski promjeniti stvari.
I Kijev ce pasti za par dana. De pisi, sta jos mislis?