Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
windows_xp

#86801 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by windows_xp »

sajber87 wrote: 13/03/2023 21:05
windows_xp wrote: 13/03/2023 20:57 Botovi x-morke ustukli, ovi SDA slave!
A realno, svi bi mi mogli sjesti i plakat!
Nazalost, sve mi se cini jasnije da je izmedju x-morke i SDA, SDA manje zlo! Teska tuga!
Nadam se da necemo imati vlast, i da ce se desiti neki slom, neka katarza!
Jer ovo sranje sto su nam prodavali iz x-morke, se odmah osjetilo i moglo skuziti! A za SDA nema potrebe, oni su nam to sranje vec vise puta servirali!
Ja se iskreno nadam necem sto ce svu ovu pljevu skloniti, i donijeti nam neke pozitivne promjene!
P.S. Drago mi je sto se moze osjetiti patnja kod x-morke, jer bas pokazuju da su isti ko i SDA! Ovo kmecanje SDA do sad, je trebalo da upali nesto u glavama nasih ljudi, da vide da SDA ne misli ni na koga, vec da su tu samo zbog sebe i zbog vlasti!
Naravno, ovi x-morkasi nisu sekunde odmakli, vec su jos gori, jer su pokusali da se prodaju ko neka pozitivna promjena, nesto drugacije!
Lik koji je bio premijer, kao neka promjena!
Likovi koji su u SDA godinama bili, kao neka promjena!
Ne znam, nismo najpametniji i najbistriji narod!
Za koje si ti nove snage glasao moze li se znati
Propale nove snage! :)
Za profesora i na svim nivoima za Platformu! Ali prije toga sam imao razne izlete, zelje i pokusaje!
Kroz sve ove godine sam glasao i za NS, za SDA, SDP, jedne prilike i za neke iz hrvatskih stranaka! :)
Naravno, nikada za SDA ili SDP kao stranku, vec za ljude u tim strankama za koje sam vjerovao da imaju snage donijeti pozitivne promjene!
Ponekad sam morao i ponistavati listice, jer mi je tesko prihvatiti opciju manjeg zla!
512MB

#86802 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Divi onog windowsa padobranca SDA bota :)
ljubijankic

#86803 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ljubijankic »

tataćusak wrote: 13/03/2023 21:04
ljubijankic wrote: 13/03/2023 20:59

Na osnovu cega je SDA manje zlo? Sta je to osmorka napravila u ovih mjesec dana na vlasti da se moze reci da je SDA manje zlo?

Rekli da je doDick dobar i čović naravno.
To se ne može zaboraviti, jednostavno evo ih doDick danima demantuje.
Pa dobro nema potrebe da se to zaboravlja, ali ako su zbog toga manje zlo od SDA onda tebi pamcenje bas i nije jaca strana.
mirza_15

#86804 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

windows_xp wrote: 13/03/2023 21:08
ljubijankic wrote: 13/03/2023 20:59

Na osnovu cega je SDA manje zlo? Sta je to osmorka napravila u ovih mjesec dana na vlasti da se moze reci da je SDA manje zlo?
Stavila vlast ispred drzave i mogucih promjena, zaletili se svim mogucim silama da se docepaju pozicija!
Ja sam se zabezeknuo kada sam dosao na misao da SDA moze biti manje zlo!
Ali u biti, oni imaju poziciju, i bore se da je odrze, ne moraju nista dodatno davati!
X-morka je bila spremna da da vise, jer nije na poziciji, a ocajno zele da budu! Nisu pokazali nista da su drugaciji od SDA, sta vise, samo su pokazali da su isti!
Nama politicka promjena nista nece donijeti, nazalost! Nama treba neki slom, nesto sto ce pokrenuti promjene!
SDA kadar ne zeli ni da cuje da su masili sansu da pokrenu drzavu nakon rata, kada su imali jako dobru poziciju za to!
Sada je x-morka imala sansu da napravi promjene, ali im je vlast ocito bitnija od napretka!
Trebali su pametnije, odmjerenije... Uci cak mozda i sa SDA u vlast, ali ne kao sa ravnopravnim, vec podredjenim clanom koalcije!
Jer hudnjak Bakri bi i na to pristao, jer je nesposoban! I to bi moguce vodilo do propasti SDA kakvu sad znamo, a dalo sansu x-morki da napravi neke promjene na nivou FBiH I kantona!
Meni je pun kofer i jednih i drugih, jer moji dani idu u razmisljanju ici ili ostati! Radije bih da vidim nesto pozitivno, ali nazalost, ne mogu!
Nemoj se ti šta naljutiti, ali svaka tvoja rečenica je tvrdnja i neko tvoje mišljenje. A znaš šta kažu za mišljenje. To što si iza svake tvrdnje stavio uzvočnik ništa ne dokazuje. Ja ti savjetujem da pročitaš sve što si napisao i zastaneš iza svakog uzvičnika. To me ni izgleda otprilike ovako:

Zemlja je ravna ploča!
U vakcinama su čipovi i prate nas preko njih!
Elvis je živ!
Nastavi niz...!

Ova je najjača:
Reci nam, u kojem segmentu si tačno očekivao promjene za malo jače od mjesec dana na državnom nivou? Kakvu si to tačno revoluciju očekivao? Konkretno molim te.
Roccohljup

#86805 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

GandalfSivi wrote: 13/03/2023 21:10 Napeto je 8-)
Ko na tuti :mrgreen:
windows_xp

#86806 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by windows_xp »

mirza_15 wrote: 13/03/2023 21:29
Reci nam, u kojem segmentu si tačno očekivao promjene za malo jače od mjesec dana na državnom nivou? Kakvu si to tačno revoluciju očekivao? Konkretno molim te.
Prvi dio cu preskociti, nemam zelje da pojasnjavam! Mislim da razumijes dobro!
Ocekivao sam promjene u pristupu, odmjerenosti, razmisljanju i djelovanju!
Pokazali su da su tanji od SDA, koji ne razmisljaju ni o sutra, a kamo li o nekoj dalekoj buducnosti i dugorocnim ciljevima!
P.S. Da izbacim uzvicnike? :)
mirza_15

#86807 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

512MB wrote: 13/03/2023 20:06 NIP tema pala u zaborav, nestala Styling a sa njom i Mirza sa kompanijom. Samo hb forum bot još spama temu...
Kada pređeš sa Zagora i Bleka na Dilan Doga i Marti Misteriju (znam da je poslije ovih prvih ovo malo teže za čitati, ali moraš pokušati) možda zaključim da ti je neki komentar vrijedan odgovora ili razmjene mišljenja. Do tada, neka te u tom plićaku punom blata. Ja nemam namjeru da se u njemu valjam.
DonieBrasco

#86808 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

Ima li nesto sto HDZ nije dobio i opet malo, sad ce oko ovog sudije za Ustavni sud da haos naprave ako ne budu njihov "hrvat".
dulekrele

#86809 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dulekrele »

Student_u_Ostavci wrote: 13/03/2023 21:06
tataćusak wrote: 13/03/2023 21:04

Rekli da je doDick dobar i čović naravno.
To se ne može zaboraviti, jednostavno evo ih doDick danima demantuje.
Image

:izet:
Kad ce to izvinjenje Nerko :D
archi_a

#86810 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Do večeras je bio potpuno izvjestan stav partija Trojke da potpuno zatvaramo vrata drugoj priči. No, sad su odškrinuta vrata i za neke druge stvari, rekao je Nikšić.
Onaj ko ovome da bilo kakvu šansu, taj će u meni imati iskrenog protivnika do kraja života.
Vođa, pregovarač, predvodnik, šef, lider državotvorne stranke, nekad moČnog sdp-a, sa 5235 glasova?!? Jel vas stid? :-)
mirza_15

#86811 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

windows_xp wrote: 13/03/2023 21:33
mirza_15 wrote: 13/03/2023 21:29

Prvi dio cu preskociti, nemam zelje da pojasnjavam! Mislim da razumijes dobro!
Ocekivao sam promjene u pristupu, odmjerenosti, razmisljanju i djelovanju!
Pokazali su da su tanji od SDA, koji ne razmisljaju ni o sutra, a kamo li o nekoj dalekoj buducnosti i dugorocnim ciljevima!
P.S. Da izbacim uzvicnike? :)
Ne moraš. Samo iznesene tvrdnje traže neko obrazloženje ili dokaz. Čak i oni koji kažu "Zemlja je ravna ploča" nude nešto što oni misle da je dokaz.
geoxx

#86812 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by geoxx »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ulazi-l ... /230313165
Budući da je najbolje rangiran
Ostaje da se vidi da li će Naša stranka i SDP popustiti i predati svom koalicionom partneru HDZ-u jednu od najvažnijih pozicija koja bi trebala biti lišena stranačkog uplitanja
Image
anelsol

#86813 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by anelsol »

dulekrele wrote: 13/03/2023 21:34
Student_u_Ostavci wrote: 13/03/2023 21:06

Image

:izet:
SDP je formalno nosilac koalicije, barem na bazi osvojenih glasova, ali to izgleda sve kilavo jer je Nikšić na čelu partije. Ako se desi da x-orka izgubi šansu da formira vlast na federalnom nivou, za to će biti glavni krivac ovaj nesposobnjaković. Nema ni trun političke promišljenosti, karizme, popušta i gdje treba i gdje ne treba, forsira metuzaleme na političke funkcije, ne razmišlja ni jedan korak naprijed, a da nema nikakvu političku viziju ne treba ni spominjati, stalno se žali kako su ih zajebali ovi i oni. Ukratko politički diletant. Konaković, iako ga ne simpatišem jer mislim da je obični populista, je za Nikšića politički mag.
Last edited by anelsol on 13/03/2023 21:53, edited 1 time in total.
velikonja

#86814 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

mirza_15 wrote: 13/03/2023 21:34
512MB wrote: 13/03/2023 20:06 NIP tema pala u zaborav, nestala Styling a sa njom i Mirza sa kompanijom. Samo hb forum bot još spama temu...
Kada pređeš sa Zagora i Bleka na Dilan Doga i Marti Misteriju (znam da je poslije ovih prvih ovo malo teže za čitati, ali moraš pokušati) možda zaključim da ti je neki komentar vrijedan odgovora ili razmjene mišljenja. Do tada, neka te u tom plićaku punom blata. Ja nemam namjeru da se u njemu valjam.
struĆnjak i analiticar, obzirom da si elegantno preskocio, de nam pojasni kako mi nemamo pojma o globalnoj politici, kako je ovo novi dodik i kako je on u stvari pro bih i pro zapadni igrac i da cemo vidjeti, samo strpljenja?

https://www.klix.ba/vijesti/bih/rs-kaze ... /230313129
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-o ... /230313150

cekamo, gledamo...dokle?
velikonja

#86815 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

i gdje ti je sef, da ga nije protjer'o kakav gulas postariji?
windows_xp

#86816 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by windows_xp »

mirza_15 wrote: 13/03/2023 21:39 Ne moraš. Samo iznesene tvrdnje traže neko obrazloženje ili dokaz. Čak i oni koji kažu "Zemlja je ravna ploča" nude nešto što oni misle da je dokaz.
Vjerujem da si svjestan tih mojih tvrdnji! Vjerujem da smo isto razocarani!
velikonja

#86817 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

anelsol wrote: 13/03/2023 21:49
dulekrele wrote: 13/03/2023 21:34
SDP je trebao biti nosilac koalicije, barem na bazi osvojenih glasova, ali to izgleda sve kilavo jer je Nikšić na čelu partije. Ako se desi da x-orka izgubi šansu da formira vlast na federalnom nivou, za to će biti glavni krivac ovaj nesposobnjaković. Nema ni trun političke promišljenosti, karizme, popušta i gdje treba i gdje ne treba, forsira metuzaleme na političke funkcije, ne razmišlja ni jedan korak naprijed, a da nema nikakvu političku viziju ne treba ni spominjati, stalno se žali kako su ih zajebali ovi i oni. Ukratko politički diletant. Konaković, iako ga ne simpatišem jer mislim da je obični populista, je za Nikšića politički mag.
:thumbup:
Mishelinke

#86818 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

Nemam ništa protiv SDA u vlasti pod uslovom da:

1. Bakir Izetbegović podnese neopozivu ostavku na mjesto predsjednika stranke, kao i ostavku na članstvo,
2. Sebija Izetbegović podnese neopozivu ostavku na članstvo,
3. Haris Zahiragić bude isključen iz stranke,
4. Faruk Kapidžić bude isključen iz stranke,
5. Fadil Novalić bude isključen iz stranke.

Ostali otpad će sam otići kada ove isključiš.

Dakle, SDA nije problem, problem su ljudi u vrhu. Na mjestu trojke bih ponudio SDA učešće na svim nivoima, pod gore napisanim uslovima. Dakle, može ali ovi uslovi da budu eliminatorni.

Do tada, nek broje ruke sa NES-om i rumenkom i sve blokirati što bude dolazilo iz fadilove vlade.

Recimo SDA pod rukovodstvom Šemsudina Mehmedovića je sasvim ok stranka.
velikonja

#86819 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

Mishelinke wrote: 13/03/2023 22:06 Nemam ništa protiv SDA u vlasti pod uslovom da:

1. Bakir Izetbegović podnese neopozivu ostavku na mjesto predsjednika stranke, kao i ostavku na članstvo,

Dakle, SDA nije problem, problem su ljudi u vrhu. Na mjestu trojke bih ponudio SDA učešće na svim nivoima, pod gore napisanim uslovima. Dakle, može ali ovi uslovi da budu eliminatorni.

Do tada, nek broje ruke sa NES-om i rumenkom i sve blokirati što bude dolazilo iz fadilove vlade.

1. zatvor
2. zatvor
3. psihijatrija
4. ne cini mi se los ciko, malo na svoju ruku...
5. zatvor

semso bonaparta....ma bjezi :run:
Mishelinke

#86820 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

velikonja wrote: 13/03/2023 22:09
Mishelinke wrote: 13/03/2023 22:06 Nemam ništa protiv SDA u vlasti pod uslovom da:

1. zatvor
2. zatvor
3. psihijatrija
4. ne cini mi se los ciko, malo na svoju ruku...
5. zatvor

semso bonaparta....ma bjezi :run:
Pa realno, u odnosu na pobrojane, on je pravo osvježenje.

A kad isključiš navedene, zatvor se sam nameće.
meridiyan

#86821 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by meridiyan »

geoxx wrote: 13/03/2023 21:40 https://www.klix.ba/vijesti/bih/ulazi-l ... /230313165
Budući da je najbolje rangiran
Ostaje da se vidi da li će Naša stranka i SDP popustiti i predati svom koalicionom partneru HDZ-u jednu od najvažnijih pozicija koja bi trebala biti lišena stranačkog uplitanja
Image
NiP i HDZ na jednoj SDP i NS na drugoj!
Drugorangirana je Sanela Butigan-Gorušanović. U pitanju je aktualna potpredsjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH čiji je otac, Pero Butigan, godinama bio jedan od najutjecajnijih kadrova SDP-a BiH u Sarajevu. U utorak, 14. marta bit će održana sjednica Komisije za izbor i imenovanja Parlamenta Federacije koja će donijeti odluku koliko će imena uputiti prema Predstavničkom domu. HDZ BiH i NiP planiraju da samo Marin Vukoja bude upućen kao prijedlog. No, HDZ BiH i NiP nemaju dovoljno ruku da to urade. Stoga je ključna uloga dvojice zastupnika SDP-a i jednog zastupnika Naše stranke.
tramvajtrojka

#86822 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

windows_xp wrote: 13/03/2023 21:52
mirza_15 wrote: 13/03/2023 21:39 Ne moraš. Samo iznesene tvrdnje traže neko obrazloženje ili dokaz. Čak i oni koji kažu "Zemlja je ravna ploča" nude nešto što oni misle da je dokaz.
Vjerujem da si svjestan tih mojih tvrdnji! Vjerujem da smo isto razocarani!
kako ono ide kod tebe nisam ja za sda ali sebijina diploma se cini "uredu" i nemoj da je ko sta ruzno rekao prema dedi alji :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Mishelinke

#86823 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

meridiyan wrote: 13/03/2023 22:18
NiP i HDZ na jednoj SDP i NS na drugoj!
Drugorangirana je Sanela Butigan-Gorušanović. U pitanju je aktualna potpredsjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH čiji je otac, Pero Butigan, godinama bio jedan od najutjecajnijih kadrova SDP-a BiH u Sarajevu. U utorak, 14. marta bit će održana sjednica Komisije za izbor i imenovanja Parlamenta Federacije koja će donijeti odluku koliko će imena uputiti prema Predstavničkom domu. HDZ BiH i NiP planiraju da samo Marin Vukoja bude upućen kao prijedlog. No, HDZ BiH i NiP nemaju dovoljno ruku da to urade. Stoga je ključna uloga dvojice zastupnika SDP-a i jednog zastupnika Naše stranke.
Opetse brukaju i prave neshvatljive greške. Opet se međusobno sukobljavaju.

Pored ovakve (o)pozicije, realno SDA nema šta da strahuje. Ovi će sami sebe izbaciti iz vlasti vrlo brzo. Počelo je od lokalnog nivoa i marisane u Novom Sarajevu, pa preko svađe Mandića i Karićke, pa sve do federalne i sad državne razine.

Ovo mi sve liči na to da se djeca malo igraju vlasti. Neozbiljno skroz.
Mishelinke

#86824 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

mirza_15 wrote: 13/03/2023 21:39 Čak i oni koji kažu "Zemlja je ravna ploča" nude nešto što oni misle da je dokaz.
Ih itekake. Da zaista na momenat sjedneš i razmisliš :mrgreen:

Imaju priču za Pultzera. Nikakvi dokazi umotani u dobru priču i eto ti argumenata za raspravu.

Problem botova je taj što oni nemaju ni priču. Imaju samo bajke i basne koje prolaze samo još kod djece, kao i kod onih što su im komunisti vadili zube. Nažalost ovih drugih je jako puno i direktno utiču na izbornu volju građana.

P.S. Da li građanska država znači da samo građani mogu glasati? Ako je tako, sad mi je jasno zašto SDA nije za građansku državu :mrgreen:
512MB

#86825 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Dobro ba jebo SDA više.

Nego kakva je nova direktiva iz centrale, kako opravdat ove Dodikove i Čovićeve istupe? Doslovno reče prozapadni Dodik ko jebe one muslimane iz Sarajeva, oni misle da imamo dogovor a mi ćemo po svom.

Imal kakve reakcije iz stožera x-morke? Đe se Kifla sakriJo? Šta bi od onog "ako Dodik ne ispoštuje dogovor povućemo se"?
Locked