Premijer liga BiH - @manijak1

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Charuga
Globalni moderator

#17801 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Charuga »

tataćusak wrote: 13/03/2023 09:39
ultima_palabra wrote: 12/03/2023 23:39 Mi seremo po Edisu, a on najskuplju ekipu u istoriji lige ostavio na -7.
Vi serete po Edisu neargumentovano. Da ste ga otjerali prije par kola nebi vas nigdje bilo
Koliko je to par kola? Misliš da neki drugi trener ne bi mogao dobiti Slobodu i Slogu, a izgubiti od Igmana? Usput odigrati derbi bez igre, golova, i fudbala. To su 4 kola, treba li još unazad?
Sa Posušjem kući 1:1, sa Borcem kući 1:2.

Edis je fudbalska neznalica. Čovjek juće završava utakmicu sa 3 stopera, 2 beka, 1 veznjakom, 2 krila i 2 napadača. Koja je o formacija?
Bezveze je trošiti riječi na njega.
splinter

#17802 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by splinter »

shalla wrote: 13/03/2023 09:26
ultima_palabra wrote: 13/03/2023 01:21 Ali kako su na hinjaka htjeli zabiti gol nakon sto je Velez izbacio u aut da bi se pomoglo njihovom igracu :-) Ne znam jel se to praktikuje u Maleziji ili Vijetnamu, ali u Evropi toga nema.
Generalno me boli dupe za našom ligom i za rivalitetima ali nisi u pravu. Igrom slučaja sam jučer bio na utakmici, Veležov igrač nije izbacio loptu jer je Ziljkić ležao već je pokušao uposliti lijevo krilo koji je utrčavao u prazan prostor...
Pa kako si se zadesio na utakmici u Doboju ako ne pratiš ligu ??
shalla

#17803 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by shalla »

splinter wrote: 13/03/2023 11:29
shalla wrote: 13/03/2023 09:26
Generalno me boli dupe za našom ligom i za rivalitetima ali nisi u pravu. Igrom slučaja sam jučer bio na utakmici, Veležov igrač nije izbacio loptu jer je Ziljkić ležao već je pokušao uposliti lijevo krilo koji je utrčavao u prazan prostor...
Po dužnosti :mrgreen:
Apsolutno je nebitno, vjerovatno se i na TV vidjelo da ono nije bilo izbacivanje lopte u aut već pokušaj upošljavanja slobodnog suigrača ;-)
splinter

#17804 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by splinter »

shalla wrote: 13/03/2023 11:32
splinter wrote: 13/03/2023 11:29

Apsolutno je nebitno, vjerovatno se i na TV vidjelo da ono nije bilo izbacivanje lopte u aut već pokušaj upošljavanja slobodnog suigrača ;-)
Eh čuj sad po dužnosti. Haj dobro ako tako kažeš :-D
shalla

#17805 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by shalla »

splinter wrote: 13/03/2023 11:37
shalla wrote: 13/03/2023 11:32
Eh čuj sad po dužnosti. Haj dobro ako tako kažeš :-D
Kažem ti, apsolutno nebitno haha
luckylaka

#17806 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by luckylaka »

ultima_palabra wrote: 12/03/2023 23:39 Mi seremo po Edisu, a on najskuplju ekipu u istoriji lige ostavio na -7.
Vi serete po Edisu neargumentovano. Da ste ga otjerali prije par kola nebi vas nigdje bilo
Edisa I Mirzu ne treba tjerati,treba Sami da vide da su dva tarabici za posao Koji rade..Bez njih bi oba kluba sada vec bili jednom nogom u europi(doduse Zeljo jos ima sanse,vrlo male sa Edisom samo zahvaljujuci individualnim potezima igraca)Sa igracima Koji oba kluba imaju oni su Arsenal za borac I siroki I na terenu se ocito vidi njihovo neznanje
last mohicans

#17807 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by last mohicans »

Charuga wrote: 13/03/2023 11:26

Koliko je to par kola? Misliš da neki drugi trener ne bi mogao dobiti Slobodu i Slogu, a izgubiti od Igmana? Usput odigrati derbi bez igre, golova, i fudbala. To su 4 kola, treba li još unazad?
Sa Posušjem kući 1:1, sa Borcem kući 1:2.

Edis je fudbalska neznalica. Čovjek juće završava utakmicu sa 3 stopera, 2 beka, 1 veznjakom, 2 krila i 2 napadača. Koja je o formacija?
Bezveze je trošiti riječi na njega.
Sablja je mag, jači i od Papeta bez lijevog beka. Vi ste više sretni nego spretni sa nekim rezultatima. Mozda on ima objasnjenje za te rendom nabacane igrače. Nije ni Mirza ništa bolji, ali imaju vadione obojica. Posebno se Sablja izbirikao prati, šupljirati i srati. Čak se drzne novinare ( koji nešto s razlog primjete) prozvati, jesi ti gledao utakmicu? Očito likovi gledaju nekim drugim očima, a mi levati, jebi ga.
Ricken

#17808 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Ricken »

perscitus wrote: 13/03/2023 11:23 https://www.klix.ba/sport/nogomet/tuzil ... /230311032

Puna podrška pravnoj državi i vladavini prava :bih: . Ne smijemo više dozvoliti da polarizujemo na naše i njihove, na moje i tvoje, na pitare i na manijake, na Bošnjake i Srbe. Moramo se vratiti onom iskonskom i tradicionalnom ili si lopov ili pošten pa koliko god da pravda bude spora neka bude barem i dostižna i neka bude uvijek iznad klubova na koje navijamo! Dosta je više kamatarenja, fiktivnih dugova, kupljenih titula, finansijskih malverzacija, utaje poreza i bezobraznog isisavanja javnog novca iz državnog budžeta. Znam, reći ćete ali perscituse ovo nije prvi put, i upravu ste i nije, i u onoj nam bivšoj državi ista su imena klubova i ista prezimena bila u istoj rečenici sa mutnim poslovima jer vuk dlaku mijenja ali ćud nikada! Izbaciti ih iz lige, oduzeti im one kupljene titule, doživotni ban na moljakanje i prošenje našeg novca, znači neću više da vidim ispružene ručice, neću više da čujem pomozite,nemam i treba mi, nema više labavo sa višestrukim povratnikom krivičnih djela!
Drug ne bi tvog punca?
LSD

#17809 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by LSD »

Vidi se odmah da se ne razumiješ fudbal, to jest da navijaš za pitarluk :gunjastajl:
tataćusak

#17810 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by tataćusak »

LSD wrote: 13/03/2023 17:44

Vidi se odmah da se ne razumiješ fudbal, to jest da navijaš za pitarluk :gunjastajl:
Moguće, samo kažem :)
perscitus

#17811 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by perscitus »

Ricken wrote: 13/03/2023 15:43
perscitus wrote: 13/03/2023 11:23 https://www.klix.ba/sport/nogomet/tuzil ... /230311032

Puna podrška pravnoj državi i vladavini prava :bih: . Ne smijemo više dozvoliti da polarizujemo na naše i njihove, na moje i tvoje, na pitare i na manijake, na Bošnjake i Srbe. Moramo se vratiti onom iskonskom i tradicionalnom ili si lopov ili pošten pa koliko god da pravda bude spora neka bude barem i dostižna i neka bude uvijek iznad klubova na koje navijamo! Dosta je više kamatarenja, fiktivnih dugova, kupljenih titula, finansijskih malverzacija, utaje poreza i bezobraznog isisavanja javnog novca iz državnog budžeta. Znam, reći ćete ali perscituse ovo nije prvi put, i upravu ste i nije, i u onoj nam bivšoj državi ista su imena klubova i ista prezimena bila u istoj rečenici sa mutnim poslovima jer vuk dlaku mijenja ali ćud nikada! Izbaciti ih iz lige, oduzeti im one kupljene titule, doživotni ban na moljakanje i prošenje našeg novca, znači neću više da vidim ispružene ručice, neću više da čujem pomozite,nemam i treba mi, nema više labavo sa višestrukim povratnikom krivičnih djela!
Drug ne bi tvog punca?
Jao Riči istu temu prči. Da je poruka glasila ''drug, bi tvog punca, sve ok'', onda bi bilo osnova za istragu, a ovako kako istog nije bilo očigledno da je bila neslana šala Dine i Ibrakovića kako bi onu kamiondžijsku protuhu i papka navela na tanak led. Siledžija je u javnosti raskrinkan kao osoba sumnjivog morala. Ipak, Sarajevo je ozbiljan klub i ne možemo preko poruka otkrivati korupciju uz dozu humora pa su Dino i Ibraković morali biti udaljeni iz kluba. Zauvijek. :bih:
LSD

#17812 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by LSD »

tataćusak wrote: 13/03/2023 17:56
LSD wrote: 13/03/2023 17:44

Bez zayebancije, zelim da sto prije vidim leđa Edisu sto se tice klupe Zelje...sto prije, to bolje...a vi ga odmah sebi dovedite, ako ti je toliko dobar :mrgreen:
tataćusak

#17813 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by tataćusak »

LSD wrote: 13/03/2023 18:35
tataćusak wrote: 13/03/2023 17:56

Bez zayebancije, zelim da sto prije vidim leđa Edisu sto se tice klupe Zelje...sto prije, to bolje...a vi ga odmah sebi dovedite, ako ti je toliko dobar :mrgreen:
Nisam ja rekao da je on dobar ali u trenutnim uslovima u kojima radi željo nemate boljeg i po svaku cijenu ga trebate zadržati do kraja sezone, moje mišljenje.
Kod nas je mirza nešto drugo. Dovedeš 9 pojačanja, pripreme vrhunski uslovi itd. i ne opucaš na go na utakmici.
Ne valjaju ni jedan ni drugi ali vama mulalić u trenutnom uslovima valja
LSD

#17814 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by LSD »

tataćusak wrote: 13/03/2023 19:37

Nisam ja rekao da je on dobar ali u trenutnim uslovima u kojima radi željo nemate boljeg i po svaku cijenu ga trebate zadržati do kraja sezone, moje mišljenje.
Kod nas je mirza nešto drugo. Dovedeš 9 pojačanja, pripreme vrhunski uslovi itd. i ne opucaš na go na utakmici.
Primjetih da koristiš ovo "trenutni uslovi".

Ima logike to sto kazes, bez imalo ironije....Samo u ovakvim trenutnim (nenormalnim, vandrednim) okolnostima besparice i haosa - Mulalic moze voditi Zelju. U pravu si :thumbup: njemu je na neki nacin pala kasika u med :mrgreen: On je ona tipa trenera za kriznih momenata, za neke borbe, za hajcanje i poginuće na terenu, kad treba velika motivacija i tako to...u takvim nenormalnim okolnostima je dobar....npr. Slobodi bi valjao najvise na svijetu, jer su oni u stalnoj borbi za prezivljavanje i opstanak...ali kad treba ganjati trofeje ili evropu, tad ispliva na vidjelo sva njegova limitiranost kao trenera.
Da je klub bar malo normalaniji i stabilniji, on bi mogao maximalno juniore voditi....ovako u ovom trenutnom stanju moze glumiti veliki stratega, al nece ni to dugo trajati.
ultima_palabra

#17815 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by ultima_palabra »

tataćusak wrote: 13/03/2023 19:37

Trenutni uslovi su takvi da imamo solidnu ekipu sastavljenu za male pare, ali koja nema jedne jedine uigrane ofanzivne akcije. Igracima ne zaostaje nista od plata, jedan smo od rijetkih klubova koji je sve utakmice odigrao kuci, ne jebu nas ni sudije nesto previse osim kad direktno igramo sa Borcem, svi konkurenti su tanki ove godine osim Zrinjskog... u takvoj situaciji mi bismo trebali biti otprilike 5-6 bodova iza Zrinje, a ispred Sirokog i Borca. Velez koji na proljece ima nidje veze ekipu nam je na 3 boda.
insaneinthebrain

#17816 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by insaneinthebrain »

dr_arsla wrote: 13/03/2023 18:14 https://www.klix.ba/sport/nogomet/bordo ... /230313152
Koji su sad pravi Bordo Prijatelji :?
ovi ispadose bordo neprijatelji a ne prijatelji
Charuga
Globalni moderator

#17817 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Charuga »

ultima_palabra wrote: 13/03/2023 20:15Trenutni uslovi su takvi da imamo solidnu ekipu sastavljenu za male pare, ali koja nema jedne jedine uigrane ofanzivne akcije.
U stručnom štabu tri stopera ... 8-)
Ricken

#17818 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Ricken »

perscitus wrote: 13/03/2023 17:58
Ricken wrote: 13/03/2023 15:43

Drug ne bi tvog punca?
Jao Riči istu temu prči. Da je poruka glasila ''drug, bi tvog punca, sve ok'', onda bi bilo osnova za istragu, a ovako kako istog nije bilo očigledno da je bila neslana šala Dine i Ibrakovića kako bi onu kamiondžijsku protuhu i papka navela na tanak led. Siledžija je u javnosti raskrinkan kao osoba sumnjivog morala. Ipak, Sarajevo je ozbiljan klub i ne možemo preko poruka otkrivati korupciju uz dozu humora pa su Dino i Ibraković morali biti udaljeni iz kluba. Zauvijek. :bih:
Nije bilo osnova za istragu, a direktor vam tadašnji kluba, u ime kluba, bio iscjeđen na ispitivanjima? Ne sjećam se nešto da ste maznuli lovu siledžiji za klevetu, a nije da niste najavljivali, pa se ušutili :D :D
Vi ozbiljan klub? Pa vas i na hutbama daju kao primjer kako ne treba. :lol:
luckylaka

#17819 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by luckylaka »

Najpametnije ga opisao D.Merlim,,Jel Sarajevo gdje je nekad bilo..Na zalost BiH fudbalu daleko od ozbiljnog fudbalskog kluba.Nekada su , sirotinji" kavijarom gadjali danas I'm se taj kavijar vraca ko bumerang
perscitus

#17820 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by perscitus »

Ricken wrote: 14/03/2023 07:03
perscitus wrote: 13/03/2023 17:58
Nije bilo osnova za istragu, a direktor vam tadašnji kluba, u ime kluba, bio iscjeđen na ispitivanjima? Ne sjećam se nešto da ste maznuli lovu siledžiji za klevetu, a nije da niste najavljivali, pa se ušutili :D :D
A ti kao znaš jel bio cijeđen ili nije? Sine, informativni razgovor nije isto kao istraga. Idi bolan cijedi nar na zvijezdama štanda sa ruralnog šarma što vikendicom zoveš mojne da Zula proziva za zakašnjele reakcije jer auto se otplatiti sam ne može. Nego mobitel u šake a ne meni živce ovdje da cijediš.
luckylaka wrote: 14/03/2023 11:40 Najpametnije ga opisao D.Merlim,,Jel Sarajevo gdje je nekad bilo..Na zalost BiH fudbalu daleko od ozbiljnog fudbalskog kluba.Nekada su , sirotinji" kavijarom gadjali danas I'm se taj kavijar vraca ko bumerang
Jao vidi Lakija što besplatno dijeli citate sa estradnih voda, 4 depresivca, veseli su svi, droga jeftinija od viskija, ostalo ih 3. Hajde ne rise svega ti, niko ne bježi od toga da nemamo problema, pa ko ih to nema, eno i Brad Pit ih ima kao popizdio u avionu na trenutak i svi o tome pišu a niko ne piše šta mu ona vještica radi, postala anoreksik, izgubila obline, otišla u kultove, dovela mu pola Afrike, iz takta ga izbacila skroz pa ko ne bi puko na trenutak? I ja sad tebe pitam jel on treba biti predmet zajebancije socijalnih slučajeva, kokuza i dužnika dok im za vratom pušu kamatari, klošari i građevinska mafija. Eee tišu mišu o tome ni riječi nego hajmo se rugati red carpetu i timu koji dovodi u ovu vukojebinu igrače iz Budneslige i Engleske Premier lige. I naši problemi su u penthausu a vaši u tunelu usred mraka i jeste, nego šta,i jest ćemo kavijar iz separea i pojesti pola vola dok gledamo Želju kako pleše polu gola. :gunjastajl:
GandalfSivi

#17821 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by GandalfSivi »

Cisto zlato foruma svega mi :)
LSD

#17822 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by LSD »

dr_arsla wrote: 14/03/2023 16:17 Vidi se da je bio prvi u redu kad je Aylah udarala dildom po čelu :D
:lol: :lol:
Ricken

#17823 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Ricken »

perscitus wrote: 14/03/2023 15:56
Ricken wrote: 14/03/2023 07:03
A ti kao znaš jel bio cijeđen ili nije? Sine, informativni razgovor nije isto kao istraga. Idi bolan cijedi nar na zvijezdama štanda sa ruralnog šarma što vikendicom zoveš mojne da Zula proziva za zakašnjele reakcije jer auto se otplatiti sam ne može. Nego mobitel u šake a ne meni živce ovdje da cijediš.
Znam, naravno da znam. Nego šta kažeš ozbiljan klub. Tino Sven Sušić se grohotom smije :lol: :lol: :lol:

Image
last mohicans

#17824 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by last mohicans »

Haha, dobar plakat, sto jest jeste. Samo bolje bi išla Aylicina slika iz Zenice. Dvojica su otišla, tako da i to treba editovati.
LSD

#17825 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by LSD »

Tino Sven Sušić: Sve u FK Sarajevo i oko kluba je amaterski, liječnici u Hrvatskoj su me spasili
Pišnu i Tinki po njima :( zbilja je tuzno pratiti ovaj raspad nekad simpaticnog perifernog klubica bez stalnog prebivalista :(
Post Reply